Πλακα εχει το θεματακι. Λοιπον , εχω μερικες ερωτησεις για τους κουλομαχους :
1) Βαση 10 ως μινιμουμ για την εισαγωγη στα ΑΕΙ πρεπει να θεσπιστει οπως υποστηριζατε προεκλογικα ΝΑΙ ή ΟΥ ;
2) Τα αχρηστα, ανευ αντικεμενου τμηματα που εχετε ιδρυσει μαζι με το ΠΑΣΟΚ στα βουνα, τα λαγκαδια και τις βραχονησιδες προσφέρουν στην εθνικη παιδεια ή στο βολεμα των κομματοσκυλων σας ; Πόσοι αποφοιτουν απο αυτα σε σχεση με αυτους που εισαγονται ; Με ΝΟΥΜΕΡΑ. Έχουν λόγο ύπαρξης ΝΑΙ ή ΟΥ ;
3) Αξιολογηση καθηγητων με συγκεκριμενα ακαδημαικα κριτηρια οπως γινεται σε ολο τον κοσμο πρεπει να υπαρξει ΝΑΙ ή ΟΥ ;
4) Αντιστοιχιση του ελληνικου δημοσιου πανεπιστημιου με τα αντιστοιχα ευρωπαικα προγραμματα σε επιπεδο διαρκειας (3ετη bachelor) , μεταπτυχιακων (1+2ου κυκλου) , συστηματος credits κλπ πρεπει να υπαρξει ΝΑΙ ή ΟΥ ;
5) Ιδρυση αδειοδοτημενων και αναγνωρισμενων ιδιωτικων Πανεπιστημιων πρεπει να υπαρξει ΝΑΙ ή ΟΥ ;
Πάμε να δουμε ποιος ειναι οντως φιλελευθερος και ποιος κομματοσκυλο για αρχη. Και μετα αναμενω απο τους φιλελευθερους (τους οποιους και σεβομαι) να μου εξηγησουν γιατι η αναρχιδη κυβερνηση που υποστηριζουν θεωρει σημαντικοτερο θεμα τους αιωνιους φοιτητες απο οσα ανεφερα (και μπορω να αναφερω αλλα τοσα κι αλλα τοσα). Εγω την απαντηση την γνωριζω , παμε να δουμε εσας.
Είμαι φιλελεύθερο κέντρο και ψήφισα Μητσοτάκη, ναι.
1. Σε πάω παραπέρα. Καμία βάση, κανένα δέκα. Τελειώνεις το λύκειο και όποιος θέλει συνεχίζει προπαρασκευαστικό έτος όπου στο τέλος υπάρχουν εξετάσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα. Η κάθε σχολή θα θέτει τον αριθμό φοιτητών και από ποιο βαθμό και πάνω σε κάθε μάθημα, θα δέχεται φοιτητές.
2. Τα ΤΕΙ σε κάθε χωριό έγιναν για να νοικιάζουν σπίτια και να έχει δουλειά η καφετέρια και το σουβλατζίδικο. Παρασιτική οικονομία δηλ. Να κλείσουν χθες όπως αντίστοιχα και τα στρατόπεδα. Κλιμάκιο αεροπορίας στον Πύργο Ηλείας; Σοβαρά τώρα;
3. Φυσικά. Αξιολόγηση όλων των ΔΕΠ, τύπε. Όπως και των εργαστηρίων και των βιβλιοθηκών. Όποιος πήγε για μεταπτυχιακά στην Ευρώπη, είδε τι σημαίνει βιβλιοθήκη.
4. Όχι απαραίτητα. 4 χρόνια imho είναι καλλίτερα. Το Πολυτεχνείο θα μπορούσε να έχει 1 έτος industrial training. Στον ΟΤΕ, στην Intracom, σε κατασκευαστικές κ.ο.κ.
5. Φυσικά. Ούτε συζήτηση. Αν έχεις ιδιωτικά, αναγκαστικά θα τραβήξει και το Δημόσιο ΑΕΙ προς τα πάνω. Έχει ο Κύπρος και εμείς έχουμε ΑΣΥΛΟ.
Κουλομάχος εδώ. Σε κάλυψα;