Nα υπενθυμισω οτι μετα την μεταρρθμιση του Αλ6 ΔΕΝ υπαρχουν ΤΕΙ ουτε ΑΤΕΙ. Αναβαθμιστηκαν ολα σε ΑΕΙ. Αποτελεσμα περαν της τρομερης υποβαθμισης που συνεπαγεται το να εχεις στο ιδιο ΑΕΙ σχολες των 19000 μοριων και σχολες των 1500 , να συρρικνωθουν δραματικα οι ποροι των συγχωνευθεντων Πανεπιστημιων και να καταργηθουν μεταπτυχιακα , ερευνητικα προγραμματα κλπ. Κατα τ' αλλα μιλαμε για τους αιωνιους φοιτητες.
Aυτό συμβαίνει ότι μία ολόκληρη χώρα θέλει τα παιδιά της με το στανιό πανεπιστήμονες.
Βάζουμε ένα Α μπροστά από τα ΤΕΙ και όλα κομπλέ,αν και αυτό που έγραψες περί μορίων,δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικό του επιπέδου σπουδών.
Υπήρχαν και ΤΕΙ που έπρεπε να γράψεις περισσότερα μόρια από ότι στα περισσότερα ΑΕΙ,υπήρχαν και ΑΕΙ που περνούσες με πολύ κάτω από 10χιλ μόρια.
Για μένα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές.
Δεν είναι τόσο θέμα κόστους(αν και θυμάμαι φοιτητές στο τμήμα μου στον....ένατο-δέκατο χρόνο) με πάσο,δικαίωμα σίτισης,κ.ά.
Αλλά είναι θέμα νοοτροπίας.
Και επειδή έχω "συμμαζέψει" κατά καιρούς διάφορα ελληνικά βιογραφικά,καλό θα είναι να ξέρουν άπαντες ότι σε σοβαρή δουλειά στο εξωτερικό,
θα ερωτηθείς για ποιον λόγο διήρκεσαν περισσότερο οι σπουδές σου.
Επίσης παίζει να εξεταστείς γραπτώς ή προφορικώς σε κάτι που αφορά κάποιο από τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών σου.
Το μεγάλο πρόβλημα στα πανεπιστήμια είναι οι συντεχνίες των καθηγητών και οι κομματικές οργανώσεις.
Με καθηγητές θιασώτες του κουφοντίνα,δεν υπάρχει ελπίδα.
Επίσης προτιμώ τον φοιτητή που πέρασε Ελλάδα με 18χιλιάδες μόρια και θέλει και κανά 2 χρονάκια παραπάνω να βγάλει τη σχολή,
παρά τούβλα που ήρθαν από Ρουμανία,Βουλγαρία ή κωλοχώρια της Αγγλίας.
Δεν θυμάμαι ούτε μία περίπτωση συμμαθητή μου,που ενώ μπορούσε π.χ.να περάσει Ιατρική σε ελληνικό τμήμα,
να επέλεξε να πάει να σπουδάσει στο Βουκουρέστι.
Τέλος,κάτι που γράφτηκε και πριν...
Στη Γερμανία,αν δεν είσαι συνεπής στο πρόγραμμα σπουδών σου,μπορεί να υποβιβαστείς ή ακόμη και να αποβληθείς.
Σαν να λέμε ότι σπουδάζεις πολιτικός μηχανικός και επειδή δεν έχεις περάσει συγκεκριμένο ποσοστό μαθημάτων,
υποβιβάζεσαι σε "Δομικών Έργων" με αποτέλεσμα να μην μπορείς αργότερα να αναλάβεις τα έργα που
θα έπαιρνες σαν πολιτικός μηχανικός.