το 1ο που λες, το σκέφτηκα και δοκίμασα να το τρέξω ακριβώς με την εκκίνηση. Αποτυχία. Σε σειφ μοντ δεν δοκιμασα. Το 2ο, αν και μου φαίνεται πολύπλοκο, ίσως το δοκιμάσω
Πραγματικά είναι πολύ πιο απλό απότι φαίνεται. Πολύ γενικά τα βήματα είναι τα εξής
1)Κατεβάζεις το oracle virtual box vm (είναι δωρεάν). Κοιτάς να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση.
2)Το κάνεις εγκατάσταση. Στο youtube πατάς oracle virtualbox set up και βρίσκεις άπειρα βιντεάκια.
3)Τρέχεις το πρόγραμμα και φτιάχνεις ένα καινούργιο virtual mashine προσαρμοσμένο στις ανάγκες του λειτουργικού που θες να χρησιμοποιήσεις. Και εδώ μπορεις να κάνεις αναζήτηση π.χ: setup oracle vm for windows 7 64.
4)Τρέχεις το νέο vm (virtual mashine) και κάνεις κανονικά εγκατάσταση windows (εδώ μπορεί να έχεις ένα μικρό πρόβλημα να βρείς το iso αρχείο ή τον driver που έχεις μέσα το iso) και πάλι όμως κάνεις αναζήτηση στο google.
5)Έχεις ένα νεό εικονικό μηχάνημα που δουλευει κανονικά σαν pc, κάνεις τις ενημερώσεις και εγκαθιστάς το πρόγραμμα που θές συν τα προαπαιτούμενα του.
6)ΚΑΙ πιο σημαντικό, Αν δουλέψει λες απο μέσα σου ένα να ναι καλά ο takeo, αν δεν δουλέψει λες ένα τι μ....ς είναι και πας για άλλα.
Σε κάθε περίπτωση αν είναι σχετικά εξοικειωμένος με pc κ.τ.λ είναι γύρω στα 20-30 λεπτά(εξαρτάται απο το πόσο γρήγορο μηχάνημα έχεις, πχ εμένα κάνει install windows σε 7 λεπτά). Επιπλέον μαθαίνεις μια διαδικασία που εμένα τουλάχιστον μου έχει χρειαστεί πολλές φορές (μπορείς να έχεις οσα λειτουργικά θες στο ίδιο μηχάνημα, ακόμα και σερβερ μπορεί να σηκώσεις έτσι...)