Το λοιπόν, επιστρέφοντας προς Αθήνα από Νέα Πέραμο αρχές Αυγούστου από τον παράδρομο στα πρώτα διόδια, διέκρινα ένα ξανθό, μεσαίου ύψους με καυτό κοντό σορτσάκι να προχωράει μέσα στην άγρια νύχτα. Άμεσα αναρωτήθηκα τι στο καλό συμβαίνει. Προς τα τέλη Αυγούστου ερχόμενος πάλι από την παλιά Εθνική Οδό και φτάνοντας στα φανάρια στην Ελευσίνα που κατεβαίνει προς ναυπηγεία και ευθεία συνεχίζει στον παράδρομο ξαναείδα από μακριά την ίδια τύπισσα αυτή τη φορά με κοντή ροζ φούστα να πηγαίνει προς το δρόμο των ναυπηγείων.
Άμεσα αναστροφή και επιστροφή στο σημείο, όπου ήταν σαν να εξαφανίστηκε. Κάπου εκεί ωστόσο μπήκαν κάποιες υποψίες. Μέχρι που φτάσαμε την περασμένη εβδομάδα όπου πηγαίνοντας προς Νέα Πέραμο βλέπω εκεί στα φανάρια στον κόμβο πάνω από τα ναυπηγεία δύο εργαλεία να κάθονται δίπλα στο οδόστρωμα με κοντές μαύρες φούστες και τα μπουτάκια να είναι μέσα στην τρέλα. Ωστόσο επειδή βιαζόμουν δεν μπορούσα να σταματήσω. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις τα σκηνικά ήταν από 8 μέχρι 9 το βράδυ.
Έχω ξαναπεράσει από το σημείο άλλες τρεις φορές, αλλά τζίφος. Το θέμα ποιο είναι. Όπως έρχεσαι από την ΠΕΟΑΚ και σταματάς στα φανάρια αν πας δεξιά το δρόμο προς τα ναυπηγεία και τα διυληστήρια, υπάρχει δομή μεταναστών, όπου έχουν έρθει πρόσφυγες από την Ουκρανία. Σε όσες βόλτες έχω κάνει στο σημείο, έχω δει περίεργες κινήσεις ατόμων με αυτοκίνητα να σταματούν δίπλα από τη δομή και να περιμένουν, ή για παράδειγμα έχω δει θηλυκές υπάρξεις να βγαίνουν εκτός και να πηγαίνουν για περπάτημα σε κοντά σημεία.
Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν οι συναγωνιστές που είναι από Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Νεράκι, Λουτρόπυργο και λοιπά ας έχουν το νου τους μήπως δουν κάτι περίεργο στο σημείο. Ήθελα να είμαι σίγουρος πριν ποστάρω, αλλά δεν μπορώ να καλύψω το σημείο κάθε μέρα. Οπότε με κάθε επιφύλαξη ας τσεκάρουν για το ενδεχόμενο πιάτσας οι συναγωνιστές.
Παρακάτω σας δείχνω το σημείο στο χάρτη και που της είδα τελευταία φορά.