πουλάκι μουφίλε, πες μας για καμιά πουτή κ άσε τα πολιτικά..
τόσες φορές στα έχω πει...
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
Αυτά μετά το 1920 και εκτός Ζώνης. Παρακαλώ απευθυνθείτε στους Βασιλικούς.
Ρε φιλαράκο τι ζώνη και ξεζώνη? Μπάσκετ παίζουμε να πούμε? Βάση ΚΑΝΕΝΟΣ στρατιωτικού κριτηρίου δε καθορίστηκε ποτέ ότι αυτή η ζώνη είναι δυνατό να κρατηθεί. Εντελώς αυθαίρετα ορίστηκε αυτή η ζώνη. Μήπως είχες καμιά εγγύηση από τους συμμάχους ότι θα εγγυόταν όλοι μαζί έστω τη διατήρησή της? Ούτε καν αυτό!
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 148
- Λύσεις
- 5
- Like
- 9.268
- Πόντοι
- 17.085
Γι' αυτό δύο τινά.Τα πουστρόνια οι Ιταλοί ( κατά τη γνώμη μου ο μεγαλύτερος εχθρός διαχρονικά των ελλήνων και που έχει επιφέρει τα μεγαλύτερα πλήγματα), έκαναν αρκετά χειρότερα!
- οι Ιταλοί όπως και όλοι οι ξένοι στη διαλυμένη Οθωμανική αυτοκρατορία τα συμφέροντά τους ακολουθούσαν. Μεγαλύτερη ευθύνη έχουμε εμείς που δεν πράξαμε σύμφωνα με τα δικά μας και μετά όλοι οι άλλοι (καλά σιγά τη σοφία αυτό , αλλά πολλοί έχουμε την τάση να ρίχνουμε τις ευθύνες στους "ξένους").
- οι ανθελληνικές ενέργειες Ιταλών στη Σμύρνη πάλι με λάθος του Βενιζέλου δε σταμάτησαν ποτέ. Είχε συμφωνήσει κάθε ξένος που θα συλλαμβανόταν στη Σμύρνη να μη δικάζεται από ελληνικό δικαστήριο, παρά να εκδίδεται στην πατρίδα του. Αντί δηλαδή να κόβουμε ιταλικά κωλαράκια μετά από δολιοφθορές κλπ., τους τιμωρούσαμε (!) παραδίδοντάς τους στους ομοεθνείς τους.
Ρε φιλαράκο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όσο υποστηριζόμασταν από τους συμάχους. Καίγαν οι Τούρκοι χωριά εκτός Ζώνης; Καίγαμε και εμείς. Είχαν υποστηριξη (το 1920) μόνο τα σοβιέτ; Είχαμε τους συμμάχους (εκτός Ιταλών). Και ας μην ξεχνάμε ότι το Βενιζέλο αυτοί τον βάλαν στην εξουσια.Ρε φιλαράκο τι ζώνη και ξεζώνη? Μπάσκετ παίζουμε να πούμε? Βάση ΚΑΝΕΝΟΣ στρατιωτικού κριτηρίου δε καθορίστηκε ποτέ ότι αυτή η ζώνη είναι δυνατό να κρατηθεί. Εντελώς αυθαίρετα ορίστηκε αυτή η ζώνη. Μήπως είχες καμιά εγγύηση από τους συμμάχους ότι θα εγγυόταν όλοι μαζί έστω τη διατήρησή της? Ούτε καν αυτό!
Τώρα γιατί είναι τόσο περίεργο που χάθηκε η υποστήριξη αφού αλλάξαν τα πράγματα........
Πάντως, έχω την εντύπωση ότι Αγγλία και Γαλλία ήταν καλύτεροι σύμμαχοι στο...καμία σχέση Αφγανιστάν που ζουν αμερικάνοι...
CHRIS1971
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 18 Οκτ 2005
- Κριτικές
- 46
- Like
- 548
- Πόντοι
- 7.065
επειδη διαβαζω καποιους εξυπνακηδες να παροτρυνουν να χρεωκοπησουμε και φερνουν σα παραδειγμα τον ισημερινο και την αργεντινη,θα τους πω απλα οτι δε ξερουν που πανε τα 4 απο οικονομικα.
στη μεν περιπτωση του ισημερινου,τα δανεια δημιουργηθηκαν απο τη δικτατορια,και ετσι η δημοκρατικη κυβερνηση που διαπραγματευτηκε το χρεος ειχε ενα πολυ δυνατο επιχειρημα υπερ της.παραλληλα λογω του οτι ο ισημερινος παραγει πετρελαιο τη στιγμη της ελεγχομενης πτωχευσης το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων=εξαγωγες-εισαγωγες,ηταν θετικο κατα 1 εκατομυρριο δολλαρια
στην περιπτωση της αργεντινης,η χωρα ειχε θετικο ισοζυγιο 4 εκατομμυριων δολλαριων,και ηταν απολυτα αυταρκης σε τροφιμα.παραλληλα ηταν ορατο οτι με το που θα ξεκινουσε ο νεος παγκοσμιος ανοδικος κυκλος της οικονομιας(που πραγματι ξεκινησε το 2003) οι τιμες των τροφιμων θα ανεβαιναν αλματωδως,κατι που σημαινει οτι το ισοζυγιο θα ηταν ακομα καλυτερο υπερ της.
εδω με ισοζυγιο αρνητικο κατα δεκαδες εκατομμυρια και μη επαρκεια παραγωγης τροφιμων καταλαβαινετε το που θα οδηγουμασταν.μη συγκρινουμε εντελως ανομοια πραματα.
στη μεν περιπτωση του ισημερινου,τα δανεια δημιουργηθηκαν απο τη δικτατορια,και ετσι η δημοκρατικη κυβερνηση που διαπραγματευτηκε το χρεος ειχε ενα πολυ δυνατο επιχειρημα υπερ της.παραλληλα λογω του οτι ο ισημερινος παραγει πετρελαιο τη στιγμη της ελεγχομενης πτωχευσης το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων=εξαγωγες-εισαγωγες,ηταν θετικο κατα 1 εκατομυρριο δολλαρια
στην περιπτωση της αργεντινης,η χωρα ειχε θετικο ισοζυγιο 4 εκατομμυριων δολλαριων,και ηταν απολυτα αυταρκης σε τροφιμα.παραλληλα ηταν ορατο οτι με το που θα ξεκινουσε ο νεος παγκοσμιος ανοδικος κυκλος της οικονομιας(που πραγματι ξεκινησε το 2003) οι τιμες των τροφιμων θα ανεβαιναν αλματωδως,κατι που σημαινει οτι το ισοζυγιο θα ηταν ακομα καλυτερο υπερ της.
εδω με ισοζυγιο αρνητικο κατα δεκαδες εκατομμυρια και μη επαρκεια παραγωγης τροφιμων καταλαβαινετε το που θα οδηγουμασταν.μη συγκρινουμε εντελως ανομοια πραματα.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
Ρε φιλαράκο δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όσο υποστηριζόμασταν από τους συμάχους. Καίγαν οι Τούρκοι χωριά εκτός Ζώνης; Καίγαμε και εμείς. Είχαν υποστηριξη (το 1920) μόνο τα σοβιέτ; Είχαμε τους συμμάχους (εκτός Ιταλών). Και ας μην ξεχνάμε ότι το Βενιζέλο αυτοί τον βάλαν στην εξουσια.
Τώρα γιατί είναι τόσο περίεργο που χάθηκε η υποστήριξη αφού αλλάξαν τα πράγματα........
Πάντως, έχω την εντύπωση ότι Αγγλία και Γαλλία ήταν καλύτεροι σύμμαχοι στο...καμία σχέση Αφγανιστάν που ζουν αμερικάνοι...
Αυτό προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε όλη τη νύχτα. ΠΟΤΕ δεν υπήρξε αυτή η υποστήριξη. Από την πρώτη στιγμή άρχισε υπονόμευση και υποστήριξη στον Κεμάλ.
CHRIS1971
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 18 Οκτ 2005
- Κριτικές
- 46
- Like
- 548
- Πόντοι
- 7.065
για να στο κανω πιο λιανα θα εβλεπες φονους για μια κονσερβα.τουλαχιστον σε αυτο το σημειο δεν εχουμε φτασει ακομακαταλαβαινετε το που θα οδηγουμασταν.
Eνώ τώρα...οδηγούμαστε στο θρίαμβο!!!!!!!!!
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
καταλαβαινετε το που θα οδηγουμασταν.
Eνώ τώρα...οδηγούμαστε στο θρίαμβο!!!!!!!!!
Τι είναι καλύτερο? Μείωση μισθου κατά κάτι ή να ψοφίσεις της πείνας στην κυριολεξία? Πείτε στο δημητράκη που μένει στη Ρωσία να σας πει τι γινόταν όταν εκεί χρεοκώπησαν. Να πλακώνονται στο ξύλο κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί ή λίγο κρέας.
Τι λές τώρα;; Από πού εξάγεται αυτό για τους Αγγλογάλλους;Αυτό προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε όλη τη νύχτα. ΠΟΤΕ δεν υπήρξε αυτή η υποστήριξη. Από την πρώτη στιγμή άρχισε υπονόμευση και υποστήριξη στον Κεμάλ.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
Τι λές τώρα;; Από πού εξάγεται αυτό για τους Αγγλογάλλους;
Δε μας βοήθησαν ρε αδερφέ. Ούτε όπλα ούτε τίποτα. Άντε πες μου τι έκαναν
Το ΠΟΤΕ μιλάμε. Οι Ιταλοί θέλαν τη Σμύρνη πήραν τα @@. Μετά το 1920 σταμάτησε η υποστήριξη.Δε μας βοήθησαν ρε αδερφέ. Ούτε όπλα ούτε τίποτα. Άντε πες μου τι έκαναν
Μας θέλανε και εναντίον της ΕΣΣΔ. For God sake.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Δε μας βοήθησαν ρε αδερφέ. Ούτε όπλα ούτε τίποτα. Άντε πες μου τι έκαναν
Οι αγγλογάλλοι είχαν χάσει κάτι εκατομμύρια στα χαρακώματα του βερντεν και της καλλίπολης και το τελευταίο που θα έκαναν θα ήταν να στείλουν και άλλο στρατό να πολεμήσει για τα δίκαια των ... ελλήνων...
Διπλωματικά μέχρι την έλευση του κοκού α΄κάτι έκαναν, ιδίως οι άγγλοι...
Τις χοντρές πουστιές μας τις έπαιξαν τα μουνάκια οι Ιταλοί.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Αυτό προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε όλη τη νύχτα. ΠΟΤΕ δεν υπήρξε αυτή η υποστήριξη. Από την πρώτη στιγμή άρχισε υπονόμευση και υποστήριξη στον Κεμάλ.
Για την ακρίβεια άρχισε από την παλινόρθωση του κοκού α΄ και όχι τόσο από τους άγγλους...
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
Οι αγγλογάλλοι είχαν χάσει κάτι εκατομμύρια στα χαρακώματα του βερντεν και της καλλίπολης και το τελευταίο που θα έκαναν θα ήταν να στείλουν και άλλο στρατό να πολεμήσει για τα δίκαια των ... ελλήνων...
Διπλωματικά μέχρι την έλευση του κοκού α΄κάτι έκαναν, ιδίως οι άγγλοι...
Τις χοντρές πουστιές μας τις έπαιξαν τα μουνάκια οι Ιταλοί.
Eμ! Λες και δε το ήξεραν! ( o Bενιζέλος) Οι Άγγλοι πάντως ευχαρίστως θα έχαναν άλλα τόσα για τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής...
Φυσικά ήξεραν τι έκαναν εκεί. Έστειλαν το Λώρενς της Αραβίας ( το χάρηκε και αυτουνού η σούφρα ) και καθάρισαν φτηνά...
Ένα χωροφύλακα ήθελαν. Και πάρα πολύ απλά ο Κων Ά και δεν ήταν, τι να κάνουμε δλδ; Τα έχω ξαναπεί στο laki για τη συμπεριφορά των βασιλέων κατά τον Α'ΠΠ.Eμ! Λες και δε το ήξεραν! Οι Άγγλοι πάντως ευχαρίστως θα έχαναν άλλα τόσα για τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής...
Φυσικά ήξεραν τι έκαναν εκεί. Έστειλαν το Λώρενς της Αραβίας ( το χάρηκε και αυτουνού η σούφρα ) και καθάρισαν φτηνά...
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
λθό
Ένα χωροφύλακα ήθελαν. Και πάρα πολύ απλά ο Κων Ά και οι λοιποί βασιλικοί δεν ήταν, τι να κάίνουμε δλδ; Τα έχω ξαναπεί στο laki γαι τη συμπεριφορά των βασιλέων κατά τον Α'ΠΠ
Προσπάθησε να μην τα βλέπεις πολιτικά τα ζητήματα τα οποία είναι τεχνικά- στρατιωτικά.
Τύπε μου τι λές; Στο αφιερώνωΠροσπάθησε να μην τα βλέπεις πολιτικά τα ζητήματα τα οποία είναι τεχνικά- στρατιωτικά.
Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
Τύπε μου τι λές; Στο αφιερώνω
Δε νομίζω να με κατηγορείς ότι βλέπω τα ζητήματα με πολιτικα γυαλιά. Ειδικά αν είπα ήδη πως ο Βενιζέλος έκανε πολλά καλά στη χώρα, υπήρξε ο μεγαλύτερος με διαφορά έλληνας πολιτικός
Και φυσικα όχι, αντιθέτως. Δεν ήταν Βιετνάμ. Είχαμε εθνολογική βάση και στρατιωτική υποστήριξη και υπεροχή, άραΔε νομίζω να με κατηγορείς ότι βλέπω τα ζητήματα με πολιτικα γυαλιά. Ειδικά αν είπα ήδη πως ο Βενιζέλος έκανε πολλά καλά στη χώρα, υπήρξε ο μεγαλύτερος με διαφορά έλληνας πολιτικός
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 226
- Εμφανίσεις
- 13K
- Απαντήσεις
- 294
- Εμφανίσεις
- 19K
- Απαντήσεις
- 78
- Εμφανίσεις