Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Επισκέπτης
Όχι παλικάρι μου μη βγάζεις συμπεράσματα έτσι. Άκου και την άλλη άποψη πρώτα. Μην βιάζεσαι. Ήθελα να πω λακωνικά ότι η λογική του χριστιανισμού δεν είναι δικανική. Ο Θεός δικαστής που λέει τους νόμους και όποιος δεν τους κάνει τους τιμωρεί.

ο χριστιανισμός λέει με δυο λόγια ότι ο Θεός κατά την ουσία του είναι άρρητος. Ωστόσο καθίσταται προσπελάσιμος  και αντιληπτός εκ των ενεργειών του. Ο άνθρωπος θεωρείται κτίσμα του Θεού. Προοριζόμενος να ομοιάσει με τον Θεό και να έλθει σε κοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο. Επομένως η
"αμαρτία" δεν είναι μια τιμωρί του Θεού προς τον άνθρωπο αλλά μια συνειδητή επιλογή του ανθρώπου απομάκρυνσης από τον Θεό με την όποια  επακόλουθη λογική συνέπεια

Μα τι λεμε τωρα?  :priest:

ΠΙΣΤΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ! (?)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΕΣ ΠΟΡΝΕΣ! (?)

Και Χριστιανος? Εχεις διαβασει την Καινη Διαθηκη?  :priest:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Κλασικος χριστιανος... Παντα προσαρμοζουμε τη θρησκεια στα μετρα μας.

Επειδη κατα βαθος η μανα θελει το παιδι της να κανει οικογενεια, οχι να απομονωθει απο την κοινωνια και να αφιερωσει τη ζωη του σε εναν ανυπαρκτο Χριστο και Θεο. Για τον ιδιο λογο κανεις δεν θελει να πεθανει, αν πραγματικα οι χριστιανοι πιστευαν οτι υπαρχει ζωη μετα το θανατο καθε μερα θα αυτοκτονουσαν κατα εκατομμυρια ή τουλαχιστον δεν θα τους ενοιαζε να πεθανουν.
Σωστο αν εξαιρεσεις το ανυπαρκτος που ειναι υπο συζητηση. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι εχει και δικιο. Αλλωστε πιστευω οτι για να μονασεις, πρεπει να εισαι φτιαγμενος για αυτο. Αν αυτος ειναι ο δρομος του ανθρωπου αργα η γρηγορα εκει θα καταληξει
Σου διαφευγει οτι για τον χριστιανο η αυτοκτονια ειναι αμαρτημα. Το να μη σε νοιαζει να πεθανεις ειναι συναρτηση αλλων πραγματων και σπανιοτερα των θρησκευτικων σου πεποιηθησεων

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μα τι λεμε τωρα?  :priest:

ΠΙΣΤΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ! (?)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΕΣ ΠΟΡΝΕΣ! (?)

Και Χριστιανος? Εχεις διαβασει την Καινη Διαθηκη?  :priest:

το ζήτημα δεν είναι τι κάνω εγώ προσωπικά νομίζω.

OP
OP
T

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ποια είναι τα δεδομένα αντικειμενικά στοιχεία? Δεν αποδεικνύεται τίποτα σε απόλυτο βαθμό. Και το γιατί έγιναν πιστευτά τελικά ταιριάζει στην ανθρώπινη ύπαρξη ή δεν ταιριάζει και πάει κόντρα στη λογική?

αυτά που αναφερονται στην υπο συζήτηση μελέτη....

απόλυτο βαθμό ?  δεν βλέπω τιποτα το απολυτα πιστευτό γύρω μας ... ούτε καν η σφαιρικότητα της γης ....

ρε ... ο άνθρωπος - η μεγάλη πειοψηφία - είναι ηλίθιοι εκ γενετής ... δεν το βλέπεις καθημερινα ?

τι λογική και παπαριές μου λες ?  απο τα 7.5 δισ που ζουν σήμερα πόσοι πραγματικά αξίζουν ?

δεν το γνωρίζω ,,,,  εσύ ?

Επισκέπτης
το ζήτημα δεν είναι τι κάνω εγώ προσωπικά νομίζω.

Κι ομως... Αυτο ειναι το ζητημα. Οι περισσοτεροι χριστιανοι που ξερω ειναι πολυ πιο αμαρτωλοι απο τους αθεους που ξερω. Ο καθενας προσαρμοζει τη θρησκεια στα μετρα του, οπως τον βολευει. Ειναι για να γελαμε μωρε η θρησκεια, μονο για κουτους και βολεψακηδες πλεον.  :)

Επισκέπτης
Σωστο αν εξαιρεσεις το ανυπαρκτος που ειναι υπο συζητηση. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι εχει και δικιο. Αλλωστε πιστευω οτι για να μονασεις, πρεπει να εισαι φτιαγμενος για αυτο. Αν αυτος ειναι ο δρομος του ανθρωπου αργα η γρηγορα εκει θα καταληξει
Σου διαφευγει οτι για τον χριστιανο η αυτοκτονια ειναι αμαρτημα. Το να μη σε νοιαζει να πεθανεις ειναι συναρτηση αλλων πραγματων και σπανιοτερα των θρησκευτικων σου πεποιηθησεων

Ασ' το φιλε γιατι με τη λογικη δεν σας παιρνει.  :)

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
?????

απο που αυτό το ανορθόδοξο - απαράδεκτο συμπέρασμα ?

δηλαδή η ύπαρξη και οι πράξεις του Χριστού όπως αυτές περιγάφονται στα ευαγγέλια είναι αποδεκτές και πραγματικές ?

δεν νομίζω ...

Ας κάνουμε ένα πείραμα λοιπόν...ελπίζω κάποιος να το διαβάσει και να μην τα γράφω τζάμπα...αν η Αγία Γραφή είναι άκυρη και προϊόν φαντασίας πως ο Μωυσής (η όποιος άλλος θέλετε) ήξερε το 1500 π.Χ να γράψει
α)"«Και είπεν ο Θεός, εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού» (Γεν. α΄ 20)" δλαδή κάποιος το 1500 π.Χ. ήξερε οτι η ζωή προήλθε από την θάλασσα...πρέπει να ήταν και γαμώ τους επιστήμονες και να μη σου πω ότι έκανε και χρονολόγηση με τον άνθρακα.
β)«Και εποίησεν ο Θεός τα κήτη τα μεγάλα» (Γεν. α΄ 21)." Ξέρεις για ποια κήτη μιλάει εδώ? Όχι ούτε για φάλαινες ούτε για την γειτόνισσά μου, μιλάει για τους δεινόσαυρους...η λέξη που μεταφράστηκε από τα Εβραικά κυριολεκτικά σήμαινε δράκος. Απόδηξη: στο Ιώβ 7:12 «πότερον θάλασσά ειμι ή δράκων, ότι κατέταξας επ εμὲ φυλακήν;». Ενώ αντίθετα στην ιστορία του Ιωβ που τον κατάπιε το κήτος χρησιμοποιήτε άλλη Εβραική λέξη.
γ) «Και εποίησεν ο Θεός τα θηρία της γής κατά γένος, και τα κτήνη κατά γένος αυτών και πάντα τα ερπετά της γής κατά γένος αυτών. Και είδεν ο Θεός ότι καλά» (Γεν. α΄ 25) Γιατί υπήρχε ανάγκη να ξανα αναφερθούν τα ζώα? Αφού υπάρχουν στο κομμάτι που σου αναφέρω 2 γραμμές παραπάνω...θα σου πώ λοιπόν, δεν αναφέρετε μόνο η δημιουργία αλλά και η εξέλιξη. Στο κομμάτι αυτό αναφέρει την εξέλιξη των πρώτων ζώων που βγήκαν από την θάλασσα σε θηλαστικά.

Και πες μου ρε φίλε, πως τα ήξερε αυτά κάποιος το 1500 π.Χ. Πως ήξερε για δεινόσαυρους, πως ήξερε για την θάλασσα? πως ήξερε οτι στην αρχή όλα τα πλάσματα γεννούσαν αυγά και μετά εξελίχθηκαν σε θηλαστικα...ΠΩΣ?

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Ασ' το φιλε γιατι με τη λογικη δεν σας παιρνει.  :)
Δοκιμασε... Το ειπα και πριν, πες τι ειναι αυτο που σου φαινεται παραλογο, και θα προσπαθησω να στο εκλογικευσω. Δεν ειμαι χριστιανος να ξερεις με την εννοια που αντιλαμβανεσαι...

Επισκέπτης
Ας κάνουμε ένα πείραμα λοιπόν...ελπίζω κάποιος να το διαβάσει και να μην τα γράφω τζάμπα...αν η Αγία Γραφή είναι άκυρη και προϊόν φαντασίας πως ο Μωυσής (η όποιος άλλος θέλετε) ήξερε το 1500 π.Χ να γράψει
α)"«Και είπεν ο Θεός, εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού» (Γεν. α΄ 20)" δλαδή κάποιος το 1500 π.Χ. ήξερε οτι η ζωή προήλθε από την θάλασσα...πρέπει να ήταν και γαμώ τους επιστήμονες και να μη σου πω ότι έκανε και χρονολόγηση με τον άνθρακα.
β)«Και εποίησεν ο Θεός τα κήτη τα μεγάλα» (Γεν. α΄ 21)." Ξέρεις για ποια κήτη μιλάει εδώ? Όχι ούτε για φάλαινες ούτε για την γειτόνισσά μου, μιλάει για τους δεινόσαυρους...η λέξη που μεταφράστηκε από τα Εβραικά κυριολεκτικά σήμαινε δράκος. Απόδηξη: στο Ιώβ 7:12 «πότερον θάλασσά ειμι ή δράκων, ότι κατέταξας επ εμὲ φυλακήν;». Ενώ αντίθετα στην ιστορία του Ιωβ που τον κατάπιε το κήτος χρησιμοποιήτε άλλη Εβραική λέξη.
γ) «Και εποίησεν ο Θεός τα θηρία της γής κατά γένος, και τα κτήνη κατά γένος αυτών και πάντα τα ερπετά της γής κατά γένος αυτών. Και είδεν ο Θεός ότι καλά» (Γεν. α΄ 25) Γιατί υπήρχε ανάγκη να ξανα αναφερθούν τα ζώα? Αφού υπάρχουν στο κομμάτι που σου αναφέρω 2 γραμμές παραπάνω...θα σου πώ λοιπόν, δεν αναφέρετε μόνο η δημιουργία αλλά και η εξέλιξη. Στο κομμάτι αυτό αναφέρει την εξέλιξη των πρώτων ζώων που βγήκαν από την θάλασσα σε θηλαστικά.

Και πες μου ρε φίλε, πως τα ήξερε αυτά κάποιος το 1500 π.Χ. Πως ήξερε για δεινόσαυρους, πως ήξερε για την θάλασσα? πως ήξερε οτι στην αρχή όλα τα πλάσματα γεννούσαν αυγά και μετά εξελίχθηκαν σε θηλαστικα...ΠΩΣ?

Μα τι λες ρε φιλε? Οι ιδιοι οι χριστιανοι δεν δεχονται τη θεωρια της εξελιξης των ειδων.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Μα τι λες ρε φιλε? Οι ιδιοι οι χριστιανοι δεν δεχονται τη θεωρια της εξελιξης των ειδων...

Φίλε μου σόρρυ αλλά μάλλον οι απόψεις σου προέρχονται από ότι έχεις ακούσει και όχι σε προσωπική μελέτη. Αν κάνω λάθος ζητάω συγγνώμη αλλά αυτή την εντύπωση μου δίνεις

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Ο Άρης Πατρινός, Αναπληρωτής Δ/ντής του γραφείου Επιστημών του Υπουργείου Ενέργειας των Η.Π.Α.:

«Δεν βλέπω καμία αντιπαράθεση μεταξύ της πίστης στην εξέλιξη και της πίστης στο Θεό. Προσωπικά, πιστεύω στην εξέλιξη και δε μπορώ να καταλάβω αυτούς που θεωρούν αντίθετη αυτή μου την πεποίθηση με την πίστη στο Θεό. Σε τελική ανάλυση, ποιοι είμαστε εμείς να αποφασίσουμε ότι ο Θεός, μέσα στην παντοδυναμία Του, δεν κανόνισε ώστε η ζωή να ξεκινήσει και να εξελιχθεί ακριβώς έτσι όπως εξελίχθηκε, ότι δεν όρισε το σύμπαν να έχει τη μορφή που έχει;»

Επισκέπτης
Φίλε μου σόρρυ αλλά μάλλον οι απόψεις σου προέρχονται από ότι έχεις ακούσει και όχι σε προσωπική μελέτη. Αν κάνω λάθος ζητάω συγγνώμη αλλά αυτή την εντύπωση μου δίνεις

Συγνωμη φιλε μου αλλα αυτο το ξερουν οι παντες. Ο Δαρβινος για την εκκλησια ειναι κοκκινο πανι.

Ο Άρης Πατρινός, Αναπληρωτής Δ/ντής του γραφείου Επιστημών του Υπουργείου Ενέργειας των Η.Π.Α.:

«Δεν βλέπω καμία αντιπαράθεση μεταξύ της πίστης στην εξέλιξη και της πίστης στο Θεό. Προσωπικά, πιστεύω στην εξέλιξη και δε μπορώ να καταλάβω αυτούς που θεωρούν αντίθετη αυτή μου την πεποίθηση με την πίστη στο Θεό. Σε τελική ανάλυση, ποιοι είμαστε εμείς να αποφασίσουμε ότι ο Θεός, μέσα στην παντοδυναμία Του, δεν κανόνισε ώστε η ζωή να ξεκινήσει και να εξελιχθεί ακριβώς έτσι όπως εξελίχθηκε, ότι δεν όρισε το σύμπαν να έχει τη μορφή που έχει;»

Μαλακιες... Δεν το ξερεις οτι σε μερικες πολιτειες των ΗΠΑ ακομα και σημερα δεν διδασκεται η θεωρια του Δαρβινου γιατι θεωρειται αντιχριστιανικη?

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616
ο Φριτς καταγοταν απο βαθεια θρησκευομενη οικογενεια.Στην οικογενεια Νιτσε συναντουμε 29 παστορες μεσα σε 5 γενεες!ολοι στην οικογενεια του περιμεναν να γινει παστορας αλλα...

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1864 αποφοίτησε από το Πφόρτα και ξεκίνησε σπουδές κλασικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της Βόννης. Παράλληλα, γράφτηκε στο θεολογικό τμήμα του πανεπιστημίου με διάθεση να ασχοληθεί περισσότερο με τη φιλολογική κριτική του Ευαγγελίου και τις πηγές της Καινής Διαθήκης, γεγονός που είναι μάλλον ενδεικτικό των θρησκευτικών αμφιβολιών του αλλά και της αδυναμίας του να ομολογήσει στην οικογένειά του πως δεν επιθυμούσε να γίνει ιερέας. Στη Βόννη, ο Νίτσε προσχώρησε στη φοιτητική αδελφότητα «Franconia» που αποτελούσε ένα είδος συνάθροισης φιλολόγων. Συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές μέχρι το Πάσχα  του 1865, περίοδο κατά την οποία απέρριψε οριστικά τη θρησκευτική πίστη, με επιχειρήματα που αποτυπώνονται και σε επιστολή του προς την αδελφή του, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κάθε αληθινή πίστη είναι αδιάψευστη, εκπληρώνει αυτό που ο πιστός ελπίζει να βρει σ' αυτήν, δεν προσφέρει όμως ούτε το ελάχιστο έρεισμα για τη θεμελίωση μιας αντικειμενικής αλήθειας [...] Θέλεις να επιδιώξεις ψυχική ηρεμία και ευτυχία, τότε πίστευε, θέλεις να είσαι ένας απόστολος της αλήθειας, τότε αναζήτησέ την.»

Καταδικάζω τον Χριστιανισμό.
Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά ... Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια. – Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας...
Friedrich Nietschze

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Συγνωμη φιλε μου αλλα αυτο το ξερουν οι παντες. Ο Δαρβινος για την εκκλησια ειναι κοκκινο πανι.

Μαλακιες... Δεν το ξερεις οτι σε μερικες πολιτειες των ΗΠΑ ακομα και σημερα δεν διδασκεται η θεωρια του Δαρβινου γιατι θεωρειται αντιχριστιανικη?

Για το πρώτο...Η ομοιότητα του ανθρώπινου σώματος με αυτό των θηλαστικών είναι προφανής! Ο Δαρβίνος δεν είπε κάτι καινούριο. Αν έπεσε σε εποχές με περίεργους παπάδες δεν φταίω εγώ ούτε η πίστη μου.

Για το δεύτερο....έλεος....γράφω κάτι από Αγιά Γραφή παίρνω την απάντηση οτι δεν μετράει γιατί είναι από την Αγία Γραφή, γράφω κάτι εκτός Εκκλησίας, αυτός που το είπε μένει σε γειτονιά φανατικών Χριστιανών.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Παραδειγματα χριστιανικου παραλογισμου δεν εχω λαβει ακομα...

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
ο Φριτς καταγοταν απο βαθεια θρησκευομενη οικογενεια.Στην οικογενεια Νιτσε συναντουμε 29 παστορες μεσα σε 5 γενεες!ολοι στην οικογενεια του περιμεναν να γινει παστορας αλλα...

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1864 αποφοίτησε από το Πφόρτα και ξεκίνησε σπουδές κλασικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της Βόννης. Παράλληλα, γράφτηκε στο θεολογικό τμήμα του πανεπιστημίου με διάθεση να ασχοληθεί περισσότερο με τη φιλολογική κριτική του Ευαγγελίου και τις πηγές της Καινής Διαθήκης, γεγονός που είναι μάλλον ενδεικτικό των θρησκευτικών αμφιβολιών του αλλά και της αδυναμίας του να ομολογήσει στην οικογένειά του πως δεν επιθυμούσε να γίνει ιερέας. Στη Βόννη, ο Νίτσε προσχώρησε στη φοιτητική αδελφότητα «Franconia» που αποτελούσε ένα είδος συνάθροισης φιλολόγων. Συνέχισε τις θεολογικές του σπουδές μέχρι το Πάσχα  του 1865, περίοδο κατά την οποία απέρριψε οριστικά τη θρησκευτική πίστη, με επιχειρήματα που αποτυπώνονται και σε επιστολή του προς την αδελφή του, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κάθε αληθινή πίστη είναι αδιάψευστη, εκπληρώνει αυτό που ο πιστός ελπίζει να βρει σ' αυτήν, δεν προσφέρει όμως ούτε το ελάχιστο έρεισμα για τη θεμελίωση μιας αντικειμενικής αλήθειας [...] Θέλεις να επιδιώξεις ψυχική ηρεμία και ευτυχία, τότε πίστευε, θέλεις να είσαι ένας απόστολος της αλήθειας, τότε αναζήτησέ την.»

Καταδικάζω τον Χριστιανισμό.
Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά ... Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια. – Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας...
Friedrich Nietschze

Ο Νίτσε έκανε την μελέτη του και κατέληξε κάπου (αντίθετα με άλλους και από τις 2 πλευρές που τα κατεβάζουν αμάσητα), σωστό και σεβαστό.
Παρόλα αυτά δεν φταίει ο Χριστός αν κάποιοι παρερμήνευαν το Λόγο του για προσωπικά συμφέροντα.
Αν είναι έτσι να χρεώσουμε στο Νίτσε και την σφαγή στην Ευρώπη μια και ο Χίτλερ βάσισε τη ιδεολογία του στην παρερμηνεία του Υπεράνθρωπου.

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616
Ο Νίτσε έκανε την μελέτη του και κατέληξε κάπου (αντίθετα με άλλους και από τις 2 πλευρές που τα κατεβάζουν αμάσητα), σωστό και σεβαστό.
Παρόλα αυτά δεν φταίει ο Χριστός αν κάποιοι παρερμήνευαν το Λόγο του για προσωπικά συμφέροντα.
Αν είναι έτσι να χρεώσουμε στο Νίτσε και την σφαγή στην Ευρώπη μια και ο Χίτλερ βάσισε τη ιδεολογία του στην παρερμηνεία του Υπεράνθρωπου.
τα ευαγγελια ειναι γεματα αντιφασεις σχετικα με τον λογο του Χριστου....

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Παραλογα ειναι ολα, απο την αρχη ως το τελος. Τι τα θες τωρα, ταλαιπωρια...  :)
Δεν με ενοχλει η κριτικη, αλλα η ισοπεδωση...Αν σε ενδιαφερει η ερευνα, μην αγνοεις την Χρ διδασκαλια, υπαρχουν πολλες αληθειες εκει...Αν για παραδειγμα θεωρεις γελοια την ιστορια των πρωτοπλαστων, μπορεις να δεις την ερμηνεια των γνωστικων, και να σου βγουν τα ματια οξω  :new_shocked: ...Ασχετα αν τελικα την δεχεσαι η οχι...

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
τα ευαγγελια ειναι γεματα αντιφασεις σχετικα με τον λογο του Χριστου....

Η Αγία Γραφή δεν είναι ούτε βιβλίο ιστορίας, ούτε βιβλίο βιολογίας, αλλά βιβλίο Σωτηρίας (για μένα προσωπικά). Έχει και ιστορικά και περιγραφικά λάθη, στο θέμα της Σωτηρίας όμως είναι αλάνθαστο. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση.
Ένα αρκετά ενδιαφέρον σημείο όμως είναι ότι ακόμη και τα λάθη που έχει παίζουν κάποιο ρόλο για την κατανόηση του, το οποίο είναι μεγάλο κεφάλαιο για να γραφτεί εδώ και σίγουρα δεν είμαι και ο κατάλληλος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom