Νέα

Χριστιανισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trustworth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 815
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΚΕΙΑΣ

• .

Ψήφοι: 2 100,0%
  • .

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Επισκέπτης
Γιατι ο απωτερος στοχος της Ελληνιδας μανας ειναι να κρατησει το παιδι της μαζι μεχρι την τελευταια της ωρα. Το ιδιο αντιδρα αν της πει (το παιδι) οτι θα παει να δουλεψει στην Αμερικη για 6000USD τον μηνα

Καμια σχεση φιλε, τα μοναστηρια δεν ειναι στην Αμερικη. Ακομα και διπλα στο χωριο της να ηταν το μοναστηρι του γιου της και παλι η μανα θα ειχε προβλημα. Γιατι αραγε?

Για το αλλο, υποννοεις οτι μπαζουν κρυφα πουτανες στο Αγ. Ορος?

Οχι, αυτο αναφεροταν στην υπογραφη του φιλου μας του Chevalier.  :cheesy:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
απλοική - απλή - παιδαριώδης .... πραγματικά γιά .... πτωχούς τω πνευματι .... όπως η πλειοψηφία γύρω μας ....
Με απυθμενο βαθος, φτιαγμενη ετσι ωστε να γινεται κατανοητη και στους πτωχους το πνευματι.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Σέ βρίσκω απληροφόρητο.Η δήθε μου τάχα μου σύγκρουση "αθώου" πνεύματος-"βρώμικης" ύλης είναι ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ παραμύθι τών Χριστιανών.
Γνωρίζεις Κβαντομηχανική; Eχεις υπόψη σου τόν Δημόκριτο;  Γνωρίζεις γιά τήν εντροπία καί τήν υλοενέργεια;

:2funny: :2funny: :2funny:

Για πες μου σε περιληψη, και θα σου δειξω οτι το θεμα δεν ειναι εκει

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σέ βρίσκω απληροφόρητο.Η δήθε μου τάχα μου σύγκρουση "αθώου" πνεύματος-"βρώμικης" ύλης είναι ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ παραμύθι τών Χριστιανών.
Γνωρίζεις Κβαντομηχανική; Eχεις υπόψη σου τόν Δημόκριτο;  Γνωρίζεις γιά τήν εντροπία καί τήν υλοενέργεια;

Είδες που δε γνωρίζεις? Τρίχες κατσαρές λοιπόν! Η γνωστική μανιχαιστική θεωρία είναι αυτή που αναφέρεις ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και για πες μου... Αφου ειναι τοσο χριστιανικο να γινεται καποιος μοναχος, γιατι καμια μανα δεν θελει να γινει το παιδι της μοναχος?

Κι εσυ που εισαι χριστιανος, δεν το ξερεις οτι ειναι αμαρτια να γαμας βαλκανιες πορνες?

Ο Θεός δεν κάνει μυνήσεις...

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Καμια σχεση φιλε, τα μοναστηρια δεν ειναι στην Αμερικη. Ακομα και διπλα στο χωριο της να ηταν το μοναστηρι του γιου της και παλι η μανα θα ειχε προβλημα. Γιατι αραγε?
Γιατι πιστευεις?

OP
OP
T

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Eσύ έχεις τη μαγική μπάλα και βλέπεις τι γνωρίζω και τι όχι?

Καμιά σχέση. Μιλάτε για πράγματα για τα οποία είναι φανερό πως δεν γνωρίζετε τίποτα.

β πρόσωπο πληθυντικός ....

απευθύνεσαι στην ομήγυρη βγάζοντας εκτός τον εαυτό σου (αλλιώς θα έγραφες πρωτο πληθυντικό) ...

απο κει και το συμπέρασμα περί γνώσης ....

αλλά για φανέρωσε μας ... έχεις βαθιές θρησκευτικές - χριστιανικές γνώσεις ?

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Τίμοθι Φρίκι & Πίτερ Γκάντι. Τα μυστήρια του Ιησού : 'Ηταν ο γνήσιος Ιησούς ένας παγανιστής Θεός ; , 3η έκδοση, μετ. Ντίνα Σιδέρη, επιμ. Ελένη Κεκροπούλου, Ενάλιος : Αθήνα 2004.

Μιά νέα προσέγγιση σχετικά με τη ζωή και τις πράξεις του Ιησού Χριστού απο τους Αμερικάνους φιλολόγους, Τίμοθι Φρικι & Πίτερ Γκάντι, μέσα απο μια τεκμηριωμένη, αντικειμενική και αδογμάτιστη έρευνα όπου προσπάθησαν να φέρουν στο φως το θέμα του αναταγωνισμού δύο θρησκειών, παγανισμού - χριστιανισμού.

Επί χιλιάδες χρόνια  πριν το χριστιανισμό οι παγανιστές λάτρευαν ένα Υιό Θεού. Ο Σωτήρας των παγανιστών γεννήθηκε κι αυτός απο μια παρθένο στις 25 Δεκεμβρίου (μάλιστα τη συγκεκριμένη ημερομηνία υιοθέτησαν και οι Χριστιανοί για την γέννηση για να κερδίσουν πιστούς απο την απέναντι θρησκεία) με μάρτυρες  τρεις βοσκούς  και αναστήθηκε το Πάσαχα και πρόσφερε το αίμα και το σώμα ως Θεία Κοινωνία.
Ποιός ? δεν είναι άλλος απο τον Διόνυσο τον Ζαγρέα ...

το αντικείμενο της συζήτησης περιγράφεται παραπάνω ...

το πήγατε πολύ πολύ μακριά αλλά ,,,, οι βουλές και οι σκέψεις των ανθρώπων αυτές είναι ...

ποτέ δεν θα εγκαταλέιψουν την ανα΄γκη για το υποθετικό θείο και τη μεταφυσική αναζήτηση ...

no matter what you're saying ...

Θα σου πρότεινα το συγκεκριμένο κομμάτι και γενικά το βιβλίο αυτό να μην το ξανά αναφέρεις γιατί έχεις άγνοια και εκτίθεσαι. Τα όσα γράφει μέσα το βιβλίο έχουν ήδη απορριφθεί ακόμη και από επιστήμονες. Έχω τη μελέτη, αν βρω χρόνο θα την σκανάρω και θα σου την στείλω.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κοιτάξτε, δεν υπάρχει λόγος ούτε για ειρωνείες ούτε για αντιπαράθεση. Και δε μπήκα να γράψω για να καβγαδίσω. Απλά αν κάποιος ψάχνει κάτι ας το κάνει τουλάχιστον καλά. Νόμιζα πως αυτό θέλατε και είπα να συμβάλλω κάπως. Δείτε τι πραγματικά πρεσβεύει ο χριστιανισμός, αυτό που είπε ο άλλος περί βρώμικης ύλης κλπ είναι σφοδρά αντι-χριστιανικό. Δηλαδή άλλο να νομίζεις τι ισχύει και άλλο τι πραγματικά ισχύει και το αγνοείς.
Τώρα αν ο σκοπός είναι να δικαιώσουμε ένα προκαθορισμένο συμπέρασμα, να ειρωνευόμαστε να κάνουμε καμιά μαγκιά, ή και καμιά σαχλαμάρα, οκ πείτε το να τελειώνουμε. Συγγνώμη και για την ενόχληση δλδ...

OP
OP
T

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Θα σου πρότεινα το συγκεκριμένο κομμάτι και γενικά το βιβλίο αυτό να μην το ξανά αναφέρεις γιατί έχεις άγνοια και εκτίθεσαι. Τα όσα γράφει μέσα το βιβλίο έχουν ήδη απορριφθεί ακόμη και από επιστήμονες. Έχω τη μελέτη, αν βρω χρόνο θα την σκανάρω και θα σου την στείλω.

?????

απο που αυτό το ανορθόδοξο - απαράδεκτο συμπέρασμα ?

δηλαδή η ύπαρξη και οι πράξεις του Χριστού όπως αυτές περιγάφονται στα ευαγγέλια είναι αποδεκτές και πραγματικές ?

δεν νομίζω ...

Επισκέπτης
Ο Θεός δεν κάνει μυνήσεις...

Κλασικος χριστιανος... Παντα προσαρμοζουμε τη θρησκεια στα μετρα μας.

Επειδη κατα βαθος η μανα θελει το παιδι της να κανει οικογενεια, οχι να απομονωθει απο την κοινωνια και να αφιερωσει τη ζωη του σε εναν ανυπαρκτο Χριστο και Θεο. Για τον ιδιο λογο κανεις δεν θελει να πεθανει, αν πραγματικα οι χριστιανοι πιστευαν οτι υπαρχει ζωη μετα το θανατο καθε μερα θα αυτοκτονουσαν κατα εκατομμυρια ή τουλαχιστον δεν θα τους ενοιαζε να πεθανουν.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κλασικος χριστιανος... Παντα προσαρμοζουμε τη θρησκεια στα μετρα μας.

Όχι παλικάρι μου μη βγάζεις συμπεράσματα έτσι. Άκου και την άλλη άποψη πρώτα. Μην βιάζεσαι. Ήθελα να πω λακωνικά ότι η λογική του χριστιανισμού δεν είναι δικανική. Ο Θεός δικαστής που λέει τους νόμους και όποιος δεν τους κάνει τους τιμωρεί.

ο χριστιανισμός λέει με δυο λόγια ότι ο Θεός κατά την ουσία του είναι άρρητος. Ωστόσο καθίσταται προσπελάσιμος  και αντιληπτός εκ των ενεργειών του. Ο άνθρωπος θεωρείται κτίσμα του Θεού. Προοριζόμενος να ομοιάσει με τον Θεό και να έλθει σε κοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο. Επομένως η
"αμαρτία" δεν είναι μια τιμωρί του Θεού προς τον άνθρωπο αλλά μια συνειδητή επιλογή του ανθρώπου απομάκρυνσης από τον Θεό με την όποια  επακόλουθη λογική συνέπεια

OP
OP
T

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Κοιτάξτε, δεν υπάρχει λόγος ούτε για ειρωνείες ούτε για αντιπαράθεση. Και δε μπήκα να γράψω για να καβγαδίσω. Απλά αν κάποιος ψάχνει κάτι ας το κάνει τουλάχιστον καλά. Νόμιζα πως αυτό θέλατε και είπα να συμβάλλω κάπως. Δείτε τι πραγματικά πρεσβεύει ο χριστιανισμός, αυτό που είπε ο άλλος περί βρώμικης ύλης κλπ είναι σφοδρά αντι-χριστιανικό. Δηλαδή άλλο να νομίζεις τι ισχύει και άλλο τι πραγματικά ισχύει και το αγνοείς.
Τώρα αν ο σκοπός είναι να δικαιώσουμε ένα προκαθορισμένο συμπέρασμα, να ειρωνευόμαστε να κάνουμε καμιά μαγκιά, ή και καμιά σαχλαμάρα, οκ πείτε το να τελειώνουμε. Συγγνώμη και για την ενόχληση δλδ...

Πρακτικά .... τα αντικειμενικά στοιχεία αποδεικνύουν οτι τα περι χριστού παραμύθια στερούνται οιασδήποτε πραγματικής βάσης, έγιναν δε πιστευτά απο ενα μεγάλο μέρος των ανθρώπων γιατι ταιριάζουν στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη δεδομένη κατα τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή διανόηση ....

ούτε μαγκιά ούτε πλάκα ουτε κατι που να υποτιμά τον απέναντι έχω κατα νου ...

OP
OP
T

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Όχι παλικάρι μου μη βγάζεις συμπεράσματα έτσι. Άκου και την άλλη άποψη πρώτα. Μην βιάζεσαι. Ήθελα να πω λακωνικά ότι η λογική του χριστιανισμού δεν είναι δικανική. Ο Θεός δικαστής που λέει τους νόμους και όποιος δεν τους κάνει τους τιμωρεί.

ο χριστιανισμός λέει με δυο λόγια ότι ο Θεός κατά την ουσία του είναι άρρητος. Ωστόσο καθίσταται προσπελάσιμος  και αντιληπτός εκ των ενεργειών του. Ο άνθρωπος θεωρείται κτίσμα του Θεού. Προοριζόμενος να ομοιάσει με τον Θεό και να έλθει σε κοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο. Επομένως η
"αμαρτία" δεν είναι μια τιμωρί του Θεού προς τον άνθρωπο αλλά μια συνειδητή επιλογή του ανθρώπου απομάκρυνσης από τον Θεό με την όποια  επακόλουθη λογική συνέπεια

εδω παραθέτεις την προσωπική σου άποψη και θεώρηση στα περί θεού - χριστιανισμού ...

σεβαστή αλλά μη αποδεκτή ... απο εμένα ... οι υπόλοιποι τι λένε ?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πρακτικά .... τα αντικειμενικά στοιχεία αποδεικνύουν οτι τα περι χριστού παραμύθια στερούνται οιασδήποτε πραγματικής βάσης, έγιναν δε πιστευτά απο ενα μεγάλο μέρος των ανθρώπων γιατι ταιριάζουν στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη δεδομένη κατα τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή διανόηση ....

ούτε μαγκιά ούτε πλάκα ουτε κατι που να υποτιμά τον απέναντι έχω κατα νου ...

Ποια είναι τα δεδομένα αντικειμενικά στοιχεία? Δεν αποδεικνύεται τίποτα σε απόλυτο βαθμό. Και το γιατί έγιναν πιστευτά τελικά ταιριάζει στην ανθρώπινη ύπαρξη ή δεν ταιριάζει και πάει κόντρα στη λογική?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom