gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
εχει και λιγοτερες σελιδες.....κενότης...
εχει και λιγοτερες σελιδες.....κενότης...
Αν ήταν αλήθεια ότι στις ομιλίες του μαζευόταν τα πλήθη, σίγουρα θα είχε κινήσει το ενδιαφέρον των ιστορικών, αλλά και της Ρωμαϊκής εξουσίας.και γιατι να ασχοληθουν οι ιστορικοι με εναν γιο ξυλουργου απο μια ασημαντη ρωμαικη επαρχια ψευτοπροφητη γραφικο και ενδεχομενως υποσχιζοφρενη που ακουγε φωνες;ειχε κανει καμια κατακτηση;ειχε πειραξει τον ρωμαιο διοικητη ;τι το περιεργο εκανε;
Το δίκαιο θα ήταν η θρησκεία να ονομάζεται Παυλιανισμός. Όλα αυτός τα έκανε
καμια σχεση, οφθαλμος αντι οφθαλμου κλπ, ποια αντιγραφη?Να μην πούμε για την Παλαιά Διαθήκη που μας επέβαλε το παπαδαριό και στην οποία γίνεται ανηλεής αντιγραφή αρχαιοελληνικών μύθων που πλασάρονται ως εβραϊκοί.
στον αρχαιο κοσμο ηταν συνηθη αυτα τα φαινομενα ψευτοπροφητων και μεσσιων....επειτα στα χωρια πηγαινε....οταν πηγε για το μεγαλο ψαρι στην ιερουσαλημ τον εφαγε το συστημα....Αν ήταν αλήθεια ότι στις ομιλίες του μαζευόταν τα πλήθη, σίγουρα θα είχε κινήσει το ενδιαφέρον των ιστορικών, αλλά και της Ρωμαϊκής εξουσίας.
Ο μύθος π.χ. του κατακλυσμού;καμια σχεση, οφθαλμος αντι οφθαλμου κλπ, ποια αντιγραφη?
παντελώς αδιάφορο αν υπήρξε ή όχι!
Σωστό το τελευταίο. Η ουσία είναι ότι η ύπαρξη του Ιησού "αποδεικνύεται" μόνο από τα ευαγγέλια, που γράφτηκαν από ανθρώπους που ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΝ την εποχή του Ιησού.στον αρχαιο κοσμο ηταν συνηθη αυτα τα φαινομενα ψευτοπροφητων και μεσσιων....επειτα στα χωρια πηγαινε....οταν πηγε για το μεγαλο ψαρι στην ιερουσαλημ τον εφαγε το συστημα....
Ο μύθος π.χ. του κατακλυσμού;
Ο μύθος π.χ. του κατακλυσμού;
αυτη είναι η άποψή σου ...
τον δευκαλιωνα τον ξεχασες;τον καναμε στο δημοτικο.....αυτο ειναι στη βιβλο!
ρε μην γραφετε οτι να 'ναι
Πλην όμως η αρχαία ελληνική μυθολογία, είναι πολύ παλιαότερη της Παλαιάς Διαθήκης.κοινός
σε πολλούς λαούς,
μνήμη κάποιων συναφών γεγονότων...
μόνο έλληνες κι εβραίοι υπάρχουν στον μάταιο τούτο κόσμο;
ναι αυτο καταλαβα.....και ετερον ουδεν.....πες μας και συ τι καταλαβες.....
Γιατί η Παλαιά Διαθήκη που είναι; Δεν ξέρω ποιός γράφει ότι θέλει...αυτο ειναι στη βιβλο!
ρε μην γραφετε οτι να 'ναι
Πλην όμως η αρχαία ελληνική μυθολογία, είναι πολύ παλιαότερη της Παλαιάς Διαθήκης.
εγω μπορει να ειμαι και αυτοκαταστροφικος και να μην τον πολυαγαπαω τον εαυτο μου.....αγάπα τον πλησίον σου ως σοι αυτόν ...
με άλλα λόγια: αγάπα όλους γύρω σου όπως αγαπάς τον εαυτούλη σου .....
Σωστό το τελευταίο. Η ουσία είναι ότι η ύπαρξη του Ιησού "αποδεικνύεται" μόνο από τα ευαγγέλια, που γράφτηκαν από ανθρώπους που ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΝ την εποχή του Ιησού.
Σωστός. Εκεί τον μάθαμε. Η ιστορία με τον Νώε είναι copy-pasteτον δευκαλιωνα τον ξεχασες;τον καναμε στο δημοτικο.....
η θρησκεια ακολουθει την ιουδαικη παραδοση, εξουσια και εκκλησια πανε μαζι,
ποιοι οδηγησαν τον Ιησου στους Ρωμαιους? το ιερατιο...
ο Χριστος απερριπτε την παλαια διαθηκη, δινοντας την Κενη.
ηταν το νεο πνευμα της εποχης που πολεμηθηκε