Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

διαβασε εδω και μετα αναλογισου τι ειναι ντροπη και τι όχι!!

Το να ζεις με δανεικα εχει επιπτωσεις! Οπως ειπε και ο φιλος Τιπος το φαρμακο ειναι προκατασκευασμενο στο ραφι απο το ΔΝΤ για τετοιου ειδους αρρωστιες, μας αρεσει η οχι.

Θα τραβηξουμε πολλα ζορια και το κουρεμα ερχεται.  :grin:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

Αρχίζω να μαθαίνω Κέλτικα ... πάω να υποστηρίξω τους συμπάσχοντες  :)

[size=8pt](με δυνατά τα σαμπγούφερ)[/size]

:offtopic:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Το να ζεις με δανεικα εχει επιπτωσεις!
Μπα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Να νομίζεις ότι είναι αγύριστα δημιουργεί το πρόβλημα. Sooner or later θα την φας την πούτσα και μετά κλάααααααααααμα.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Μπα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Να νομίζεις ότι είναι αγύριστα δημιουργεί το πρόβλημα. Sooner or later θα την φας την πούτσα και μετά κλάααααααααααμα.

Μιλαμε για πολυ κλαμα και ζορια!!

ftlv

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Παρακαλώ και προκαλώ, όποιον μονεταριστή του σαϊτ, να μου εξηγήσει με βάση ποια λογική πρέπει να ξεζουμίζονται οι πολίτες για να παραμένει σε υψηλά επίπεδα το "κοινωνικό αγαθό" της ρευστότητας των τραπεζών!

Επίσης με βάση ποιά λογική, οι λαοί που ξεζουμίζονται για να "στηριξουν" τις τράπεζες δεν λαμβάνουν τίποτε ως ανταπόδωση αλλά τα κέρδη πηγαίνουν μόνον στους μετόχους και σαν μπόνους στους μανατζαραίους! Εαν με πείσετε για ποιον λόγο θεωρείται επιτυχημένος ένας μάνατζερ που έχει ρίξει έξω μια τράπεζα και βασίζεται στην κρατική βοήθεια για να μην βαρέσει κανόνι και πρέπει να λάβει και μπονους όταν τελικά του δοθεί αυτή η βοήθεια...

Τέλος παρακαλώ να μου εξηγήσετε ποιο είναι το "μεγάλο κακό" που θα μας βρει, εαν κλείσουν, ή χρεοκωπήσουν μερικές τράπεζες! Όπως γνωρίζετε όλοι φαντάζομαι, οταν κλέινει η χρεοκωπεί μια τράπεζα, το χαρτοφυλάκιό της δεν εξαφανίζεται αλλά αποροφάται από άλλες πιο ισχυρες τράπεζες! Αρα το επιχείρημα ταχα πως θα επηρρεαστεί η οικ.ζωή της χώρας δεν ευσταθεί!

Τελικά μήπως όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να εξασφαλιστεί η υπερκερδοφορία ορισμένων αποτυχημένων μετόχων και μανατζαραίων? Και γιατί θα πρέπει να το δεχθούμε οι υπόλοιποι?

1. Η λογική του οτι εσύ είσαι κορόιδο και σκύβεις το κεφάλι και οι τράπεζες εξακολουθούν να μοιράζοτυν πακτωλούς χρημάτων στους δικούς τους. Δηλ. τα δικά σου χρήματα. Ξέρω πολλούς που έκαναν τον κύκλο τους σε Τράπεζες στην Ελλάδα, παραιτήθηκαν και έχουν αγοράσει ακίνητα από Αυστραλία έως όπου μπορείς να φανταστείς.

2. Η λογική της μάζας και της εκπληκτικής άγνοιας που υπάρχει στον κόσμο. Μάθε πως έχω πελάτες, που νομίζουν πως του χρόνου θα πάρουν το δώρο κανονικά και πως οτι γίνεται γίνεται για 2-3 χρόνια γιατί έτσι είπε ο ΓΑΠ. Επίσης η λογική των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, που για να μη φαληρίσουν, παραπληροφορούν τον κόσμο. Δες στις μεγάλες διαδηλώσεις που όλοι τους..... απεργούν.

3. Κανένα απολύτως κακό δε θα συμβει αγαπητέ, στο λαό. Κανένα απολύτως. Αντιθέτως, πολλοί θα ησυχάσουν όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο.

4. Οχι δε γίνεται μόνο γι αυτό. Γίνεται και γι αυτό, αλλά κυρίως διότι είναι ηλίθιοι και τους ξέφυγε ο έλεγχος.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ευλογίας συνέχεια  :priest:

Reuters .... μετά από 6 μήνες:  :grin: :grin: (πηγούλα www.reuters.com/article/idUSTRE6B52AY20101206]εδώ[/url])

Πάμε παρακάτω:

Λουκ, μη ξεχάσεις το γεύμα  :grin:

Και η συνέχεια που έχει το ζουμί:
Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί όλο το τσουνάμι μέτρων σε άσχετους τομείς?

Διότι κάποιοι αξιωματούχοι (λέγε με Σόιμπλε), θεωρούν ότι δεν πρέπει να μας σώσουν από τώρα.  :headbang:
Και πρέπει πρώτα να κάνουμε πχ τις αλλαγές στα εργασιακά ... και μετά να μας σώσουν.  >:(

Βολταιράκο, σου έχω πει χίλιες φορές ότι υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ σχέδιο που περιλαμβάνει ΚΑΙ μνημόνιο ΚΑΙ χρεωκοπία ΚΑΙ καταστροφή της Ελλάδας?

Ελπίζω να μη το αμφισβητείς άλλο πια.

Διότι .... μάντης δεν είμαι  :grin:

Είσαι ΒΑΘΥΤΑΤΑ άσχετος και ανόητος:

Καταρχήν το τύπωμα είναι δεδομένο. Όταν η ΕΚΤ θα έχει αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους θα κάνει το κουρεματάκι και θα τυπώσει. Δεν γίνεται αλλιώς.

Αν καταλάβαινες έστω και στοιχειωδώς πως λειτουργούν η αγορά ομολογών δεν θα αμολούσες τέτοιες ανοησίες...

Πως ΘΑ αγοράσει βρε ανόητε η ΕΚΤ ΠΡΩΤΑ και ΜΕΤΑ θα τυπώσει;;; Πως θα αγοράσει;;;; Με τι;;;;

Καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το QE όπως το κάνει το FED στις ΗΠΑ;;;;

Βρε ανόητε και άσχετε, το έχουμε πει: η ΕΚΤ αγοράζει με το ένα χέρι και μαζεύει με το άλλο.

S-T-E-R-I-L-I-Z-A-T-I-O-N.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αν καταλάβαινες έστω και στοιχειωδώς πως λειτουργούν η αγορά ομολογών δεν θα αμολούσες τέτοιες ανοησίες...

εσύ βρε λαμόγιο που έμαθες για την αγορά ομολόγων??? μαθήματα από τον Voltaire πήρες? (ήξερε καλά αυτός...)

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Είσαι ΒΑΘΥΤΑΤΑ άσχετος και ανόητος:

εισαι ΒΑΘΥΤΑΤΑ μαλάκας

πας και πιάνεσαι από τη τρίχα και τη κάνεις τριχιά. κλασσική αρχή του γκαιμπελισμού.

λες και δεν ξέρεις ότι "τύπωμα" δεν υπάρχει. έχεις ξεχάσει που είσαι φίλε, πήγαινε να γράφεις στο φόρουμ της ακαδημίας όπου όλες οι εκφράσεις πρέπει νάναι ακριβείς μέχρι κεραίας.

ENTIT: Στην ουσία φυσικά, το μόνο που έκανες ήταν άλλη μια φορά να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα. Θα μου θυμίσεις λίγο, πώς ακριβώς θα μας σώσει το μνημόνιο? :grin: :grin:

ftlv

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
εισαι ΒΑΘΥΤΑΤΑ μαλάκας

πας και πιάνεσαι από τη τρίχα και τη κάνεις τριχιά. κλασσική αρχή του γκαιμπελισμού.

λες και δεν ξέρεις ότι "τύπωμα" δεν υπάρχει. έχεις ξεχάσει που είσαι φίλε, πήγαινε να γράφεις στο φόρουμ της ακαδημίας όπου όλες οι εκφράσεις πρέπει νάναι ακριβείς μέχρι κεραίας.

ENTIT: Στην ουσία φυσικά, το μόνο που έκανες ήταν άλλη μια φορά να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα. Θα μου θυμίσεις λίγο, πώς ακριβώς θα μας σώσει το μνημόνιο? :grin: :grin:

Τύπος χαλάς φαιά ουσία με το άτομο, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι. Πάει στο google και από τα αποτελέσματα ότι καταλάβει, όπως το καταλάβει, γράφει. Ο,τι γράφει.

"Τύπωμα", κυριολεκτικά, δεν υπάρχει. Για να μην τυπώσουν, φορτώνουν τα άντερα του ηλίθιου του Τρισέ, που φεύγει σε λίγο. Το εγωπαθητικό γουρούνι καταστρέφει σιγά σιγά τα πάντα. Γι αυτό ο γερμανός που θα έλθει στη θέση του ξέρει οτι θα βρει στην ΕΚΤ ότι σκ... υπάρχει. Βέβαια υπάρχει και η άποψη του φίλου σου παραπάνω πως οι ζημίες αυτές δεν υπάρχουν στην ΕΚΤ γιατί .... δεν υπολογίζονται, αλλά είπαμε google και άγιος ο Θεός.

Εδώ λοιπόν σου κόβουν τους μισθούς, δημιουργώντας εσωτερική υποτίμηση, σε αντιστοιχία με τύπωμα, πλην όμως με αντίστροφα αποτελέσματα.
Και έχουμε μέλλον.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
ειναι πολυ βασικο ια την κουβεντα να ορισουμε για ποιους πολιτες μιλαμε.

1. υπαρχει πολιτης, κομματοσκυλο, συνδικαλιστης, που παιρνει 80.000€ και δεν εχει δουλεψει ποτε.

2. υπαρχει πολιτης, που μπηκε στο δημοσιο με μεσο, παιρνει 1500€ και παριστανει οτι εργαζεται.

3. υπάρχει συνατξιουχος 45 χρόνων που παιρνει, με μεσο, 1500 € συνταξη μετα από 20 χρονια υπηρεσια.

4. υπαρχει πολιτης, που παιρνει 800€ δτον ιδιωτικο τομεα και του βγαινει ο κωλος στη δουλεια.

5. υπαρχει πολιτης, που παιρνει 150.000 € στον ιδιωτικο τομεα και πληρωνει 70.000€ φόρο στα ΚΩΛΟ ΚΡΑΤΟΣ χωρις να απολαμβανει ΚΑΝΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ανταποδοσης (Σχολεια, Παιδεια, κλπ). ΤΡΑΓΙΚΟ.

Εγω , τους μονους πολιτες που λυπαμαι, ειναι οι πολιτες 4 & 5. Για τους 1,2 και 3, ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΨΩΦΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ να δεν μπρουν να επιβιωσουν. ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!

7. υπάρχει πολίτης που βγάζει 100k στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνει τα 30k, κυκλοφορεί παράνομα αυτοκίνητο με ξένες πλάκες μη έχοντας πληρώσει το παραμικρό φόρο σαν όλους τους άλλους μαλάκες, και γκρινιάζει ολημερής και ολονυχτίς για το άθλιο κράτος, τους ΔΕΗτζήδες, την αντεργατική νομοθεσία και ... τους 1, 2 και 3
  :headbang:
(και δεν είναι η εξαίρεση, το έχω ξαναπεί: δεν ξέρω ΟΥΤΕ ΈΝΑ μεγαλοστέλεχος εταιρειας στον ιδ. τομέα χωρίς μαύρα στο πακέτο του - και ξέρω αρκετούς)

medaphoar

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2007
Κριτικές
41
Like
0
Πόντοι
11
...και όταν με το καλό σε 2-3 χρόνια θα έχουμε χρεωκοπήσει και επίσημα ...
Δεν εχω παρακολουθησει ολη τη κουβεντα αλλα πως προεξοφλεις σε 3 χρονια χρεωκοπια?Αυτη τη στιγμη υπαρχουν χαρτοφυλακια ανα την ευρωπη με υψηλη εκθεση σ'ελληνικα "προιοντα".Επισης  υπαρχουν αρκετοι μηχανικοι κινδυνου που εκτιμουν τη κατασταση σα μια ευκαιρια καλων αποδοσεων.
msc στα actuarial παρακολουθω οποτε δεν ειμαι κανενας ειδικος απλα αναφερω κατι που συζητειται εντονα στο νησι.Καλα να περνας!

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Ουδεμία έκπληξη προκάλεσε η χθεσινή «βόλτα» της τουρκικής φρεγάτας στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι ο διάπλους της τουρκικής φρεγάτας από το στενό Καφηρέα αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας που καταδεικνύει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε, το υπουργείο έχει ενημερωθεί από το ΓΕΕΘΑ για το περιστατικό και περιμένει την αναφορά εκ μέρους του αρμόδιου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Πρόσθεσε ακόμη πως η τουρκική ενέργεια δεν εκπλήσσει την Ελλάδα και σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για το συμβάν στο Συμβούλιο γενικών υποθέσεων.

ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Δεν εχω παρακολουθησει ολη τη κουβεντα αλλα πως προεξοφλεις σε 3 χρονια χρεωκοπια?Αυτη τη στιγμη υπαρχουν χαρτοφυλακια ανα την ευρωπη με υψηλη εκθεση σ'ελληνικα "προιοντα".Επισης  υπαρχουν αρκετοι μηχανικοι κινδυνου που εκτιμουν τη κατασταση σα μια ευκαιρια καλων αποδοσεων.
msc στα actuarial παρακολουθω οποτε δεν ειμαι κανενας ειδικος απλα αναφερω κατι που συζητειται εντονα στο νησι.Καλα να περνας!

προφανώς δεν εννοώ χρεωκοπία α λα Αργεντινή. θα γίνει μέσα από το μηχανισμό που θα στήσει η ΕΕ το 2013. "ESM" το λένε και είναι κουστουμάκι κομμένο ραμμένο στα μέτρα μας. Για αυτό είπα σε 2-3 χρόνια.

Για το αν είναι ευκαιρία σήμερα: ρώτα την Αγκέλα, τελικά από αυτήν εξαρτάται :)
(χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω όχι ακόμα - οι αποδόσεις είναι χαμηλές σε σχέση με τα ρίσκα :grin: ).

πσ. νησί ε? μμμμππππρρρρρρ κρύο!!... αλλά έπρεπε να είχες τελειώσει. το ρισκ δουλεύει οβερταϊμ αυτό το καιρό   ;)

ομως ... να περνάς καλά!!  :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom