Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
αυτος δεν αφορα την κουβεντα. ουτε τον πληρωνουμε ουτε μας πληρωνει.
ουτε ειναι αναπτυξιακος ομως...και οτι δεν προαγει την αναπτυξη στον καπιταλισμο πρεπει να παταχθει.....

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
ναι αυτο πραγματι ισχυει αλλα σε κρατη που εχουν οικονομια πραγματικη οχι κρατικοδιαιτη....πχ χημικος μηχανικος στην γερμανια παει στο εργοστασιο....εδω κανει φροντιστηρια σε παιδακια με ονειρο ζωης να διοριστει σε σχολειο....αλλα και σε ποιο γαμημενο εργοστασιο να βρει δουλεια; :think:

επειδη η ειδικοτητα που ανεφερες ειναι και ...η δική μου, οι ΧΜ εχουν 80% εταιροαπασχολιση. Το οποιο ειναι και υγειες και θεμιτο. Η επιστημονικη τους συγκροτιση τους επιτρεπει (οπως και σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανικους, σαφως) να δουλευουν σε Τραπεζες, management (τιγκα οι πολυεθνικες σε χμ σε επιτελικες θεσεις), η να αυτοαπασχολουνται. Από το ετος μου, 95% ανοικουν στις παραπανω περιπτεις και μονο ενα 5% πηγε στην εκπαιδευση.

Αγαπητε gl, το μελλον το διαμορφωνουμε μονοι μας...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
ουτε ειναι αναπτυξιακος ομως...και οτι δεν προαγει την αναπτυξη στον καπιταλισμο πρεπει να παταχθει.....

Δεν είναι απαραίτητο. Αφενός γιατί ο καπιταλισμός μπορεί να στοχεύει στην ανάπτυξη, αλλά πάντα υπόκειται σε κύκλους, αφετέρου γιατί ο καπιταλισμός και η Ελλάδα είναι σχεδόν έννοιες ασύμβατες.

Αυτό που έχει σημασία σήμερα, είναι η εισοδηματική αυτονομία, από το κράτος και από τις συνθήκες του οικονομικού περιβάλλοντος. Οποιοσδήποτε δεν είναι αυτόνομος (στην πρώτη περίπτωση ΔΥ, συνταξιούχοι, συνδικαλιστές στην δεύτερη ΙΥ, (κάποιοι) επιχειρηματίες), δυστυχώς θα πονέσει.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
επειδη η ειδικοτητα που ανεφερες ειναι και ...η δική μου, οι ΧΜ εχουν 80% εταιροαπασχολιση. Το οποιο ειναι και υγειες και θεμιτο. Η επιστημονικη τους συγκροτιση τους επιτρεπει (οπως και σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανικους, σαφως) να δουλευουν σε Τραπεζες, management (τιγκα οι πολυεθνικες σε χμ σε επιτελικες θεσεις), η να αυτοαπασχολουνται. Από το ετος μου, 95% ανοικουν στις παραπανω περιπτεις και μονο ενα 5% πηγε στην εκπαιδευση.

ενταξει μου λες να σπουδασει ο αλλος μηχανικος για να δουλευει σε αλλο ποστο....δεν αμφιβαλλω αλλα αυτο κατι δηλωνει για μια χωρα

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
ενταξει μου λες να σπουδασει ο αλλος μηχανικος για να δουλευει σε αλλο ποστο....δεν αμφιβαλλω αλλα αυτο κατι δηλωνει για μια χωρα

οι σπουδες, ιδιως σε προπτυχιακο επιπεδο, ειναι απλα μια πλατφορμα δομησης σκεψης. τιποτα παραπανω. γιαυτο και στην Αμερικιη, πχ, γιατρος η δικηγορος μπορεις να σπουδασεις με οποιοδηποτε 1ο πτυχιο και να εχεις.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
αρα σαν ελλαδα πρεπει να αναμορφωσουμε τα πανεπιστημια σε σχολες πλατφορμας και δυο τρεις σχολες μονο επαγγελματικες πχ ιατρικη ,φαρμακευτικη κλπ....γιατι ετσι κι αλλιως καμια σχολη δεν γεννα πλεον επαγγλματιες που θα χουν ζητηση καπου....

Ermenegildos

Μέλος
Εγγρ.
15 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
0
αρα σαν ελλαδα πρεπει να αναμορφωσουμε τα πανεπιστημια σε σχολες πλατφορμας και δυο τρεις σχολες μονο επαγγελματικες πχ ιατρικη ,φαρμακευτικη κλπ....γιατι ετσι κι αλλιως καμια σχολη δεν γεννα πλεον επαγγλματιες που θα χουν ζητηση καπου....

ΧΩΡΑ που οι δάσκαλοι κάνουν απεργία με αίτημα να κάνουν τις εκλογές τους εν ώρα μαθημάτων(ώστε να μην δουλεύουν) και όχι Σάββατο ή Κυριακή,είναι χρεωκοπημένη προ πολλού!
Χωρίς ελπίδα ανάκαμψης!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
υπαρχει και 6    ....μαλακας που τα βρηκε ετοιμα απο τον μπαμπα και το παιζει εισοδηματιας.....
Ναι, ενώ αν κάποιος από εμάς θα ήταν στην θέση 6....θα ζήταγε συγγνώμη για τα προνόμιά του και θα άνοιγε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα να χαρίζει φράγκα δεξιά αριστερά στους κακόμοιρους τους συμπολίτες του.

FYI, μηχανικοί σε πόστα άσχετα με το αντικείμενο των βασικών τους σπουδών, είναι ο κανόνας σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Ναι, ενώ αν κάποιος από εμάς θα ήταν στην θέση 6....θα ζήταγε συγγνώμη για τα προνόμιά του και θα άνοιγε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα να χαρίζει φράγκα δεξιά αριστερά στους κακόμοιρους τους συμπολίτες του.
FYI, μηχανικοί σε πόστα άσχετα με το αντικείμενο των βασικών τους σπουδών, είναι ο κανόνας σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.
χεστηκαμε ρε για τους λιγδιαρηδες τους μηχανικους..... :P :grin: :grin: :grin:

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
Καλα,αυτοι εκτος απ κοπρόσκυλα,η μεγιστη πλειοψηφια τους ειναι  και  εντελως αστοιχειωτοι...οχι μονο  οι  των δημοτικων  σχολειων,αλλα μεχρι και στα ελληνικα "πανεπιστημια" της πλάκας.Αποδειξη?
Φερτε μου  μια επιστημονικη εργασια πραγματικα πρωτοτυπη που να δημοσιεψαν σε  εγκυρο  διεθνες περιοδικο[εξαιρουμενων καποιων θετικων επιστημονων,μαθηματικων,χημικων κλπ και  ελαχιστων επιστημονων οικονομολογων ,οπως ο Γ. Σταματης-αγνωστος βεβαια στον πολυ κοσμο...Ειδικα τα λεγομενα Οικονομικα πανεπιστημια Πειραια,Θεσσαλονικης και η πρωην ανωτατη εμπορικη,εχουν γινει ενας  απεραντος βοθρος,οπου οι περισσοτεροι διοριζονται ειτε απο τραπεζιτες,για να παπαγαλιζουν τα "δίκια " των τοκογλυφων αυτων,ειτε ειναι κομματοσκυλα ρουφιανοι]

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δημοσιεύσεις οι μαλάκες που τα βρήκαν έτοιμα?  :think:

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
ΧΩΡΑ που οι δάσκαλοι κάνουν απεργία με αίτημα να κάνουν τις εκλογές τους εν ώρα μαθημάτων(ώστε να μην δουλεύουν) και όχι Σάββατο ή Κυριακή,είναι χρεωκοπημένη προ πολλού!
Χωρίς ελπίδα ανάκαμψης!
Ξεχασα να βαλω την παραθεση.
Αναφερομαι  στους κοπροδασκαλουςΓιατι κοβεται το κειμενο καποιες φορες?

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Καλα,αυτοι εκτος απ κοπρόσκυλα,η μεγιστη πλειοψηφια τους ειναι  και  εντελως αστοιχειωτοι...οχι μονο  οι  των δημοτικων  σχολειων,αλλα μεχρι και στα ελληνικα "πανεπιστημια" της πλάκας.Αποδειξη?
Φερτε μου  μια επιστημονικη εργασια πραγματικα πρωτοτυπη που να δημοσιεψαν σε  εγκυρο  διεθνες περιοδικο εξαιρουμενων καποιων θετικων επιστημονων,μαθηματικων,χημικων κλπ και  ελαχιστων επιστημονων οικονομολογων ,οπως ο Γ. Σταματης-αγνωστος βεβαια στον πολυ κοσμο...Ειδικα τα λεγομενα Οικονομικα πανεπιστημια Πειραια,Θεσσαλονικης και η πρωην ανωτατη εμπορικη,εχουν γινει ενας  απεραντος βοθρος,οπου οι περισσοτεροι διοριζονται ειτε απο τραπεζιτες,για να παπαγαλιζουν τα "δίκια " των τοκογλυφων αυτων,ειτε ειναι κομματοσκυλα ρουφιανοι

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

Περιβαλλοντολόγοι... τεχνικοί ασφαλείας.... γενικά σε ότι κινείται γύρω από HS&E όλο σε ΧΜ πέφτω..

Αντε τώρα θα γίνετε και ενεργειακοί επιθεωρητές :)

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
ευλογίας συνέχεια  :priest:

Θα πονέσουμε (πολύ!) για 1 ίσως και 2 χρόνια.
Στο ενδιαμεσο θα μαζέψει το χαρτί μας η ΕΚΤ.

Reuters .... μετά από 6 μήνες:  :grin: :grin: (πηγούλα www.reuters.com/article/idUSTRE6B52AY20101206]εδώ[/url])

However, traders said the ECB was quietly buying up the sovereign debt of peripheral euro zone member states, including Ireland and Portugal. The central bank itself has not said which countries' debt it was buying or how much.
Until last week, the ECB had only bought around 67 billion euros worth of sovereign bonds as part of its program, hardly enough to make an impact in the current crisis.

Πάμε παρακάτω:

....νομίζω ότι τελικά το ευρωπαϊκό QE1 θα φτασει το 1 τρις φίλε.  :grin:

Fixed income strategists have said the ECB would have to step up purchases to the tune of 1 trillion euros or more over an extended period of time -- at least a year -- if it were to have an impact and assuage debt market concerns. The advantage to such a move is that it could be quickly implemented and would probably have an immediate impact.

Λουκ, μη ξεχάσεις το γεύμα  :grin:

Και η συνέχεια που έχει το ζουμί:
However, it is strongly opposed by some members of the ECB Governing Council and goes against the bank's mandate.
There are some euro zone finance officials who say it would also let highly indebted countries such as Portugal and Spain off the hook too easily.  :s&m_2: The long-term answer to their problems is structural reforms that are politically difficult to implement but necessary. If the ECB stepped in to save them from debt market pressure, the urge to drive through reforms to the economy, labor markets and pensions system might also abate.

Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί όλο το τσουνάμι μέτρων σε άσχετους τομείς?

Διότι κάποιοι αξιωματούχοι (λέγε με Σόιμπλε), θεωρούν ότι δεν πρέπει να μας σώσουν από τώρα.  :headbang:
Και πρέπει πρώτα να κάνουμε πχ τις αλλαγές στα εργασιακά ... και μετά να μας σώσουν.  >:(

Βολταιράκο, σου έχω πει χίλιες φορές ότι υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ σχέδιο που περιλαμβάνει ΚΑΙ μνημόνιο ΚΑΙ χρεωκοπία ΚΑΙ καταστροφή της Ελλάδας?

Ελπίζω να μη το αμφισβητείς άλλο πια.

Διότι .... μάντης δεν είμαι  :grin:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Οι ίδιοι φίλε που την έπεσαν και στον Bajevic, που την έπεσαν και στον Παναγόπουλο.

Απλα φορούν πότε κασκόλ ομάδας, πότε κουκούλες. Οι ίδιοι κωλάνθρωποι. Ντροπή του ανθρωπίνου είδους...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Βολταιράκο, σου έχω πει χίλιες φορές ότι υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ σχέδιο που περιλαμβάνει ΚΑΙ μνημόνιο ΚΑΙ χρεωκοπία ΚΑΙ καταστροφή της Ελλάδας?

Τζιζους....προσεχε γιατι κ ο Μελ (Γκιπσον) τ ιδια ελεγε.... :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom