Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
το σπρεντ ηταν 120 μονάδες τον Σεπτέμβριο

θα συνεχίζαμε να δανειζόμαστε φτηνά

το πολύ πολύ θα ανέβαινε λίγο η βενζίνη,1 μονάδα ο ΦΠΑ,τα τσιγάρα,η κινητή και θα έμπαιναν κάποια ήπια τεκμήρια

δεν θα γινόταν αυτή η σφαγή....

uh, no

τα spreads (οι αγορες γενικοτερα) προεξοφλουν (leading indices) - σε γενικες γραμμες, για να μην κατηγορη8ω απ τους απανταχου μονεταριστες  :grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

το πολύ πολύ θα ανέβαινε λίγο η βενζίνη,1 μονάδα ο ΦΠΑ,τα τσιγάρα,η κινητή και θα έμπαιναν κάποια ήπια τεκμήρια

Γιου ντου νοτ αντερσταντ δε προβλεμ!!  :grin: :grin: :2funny: :2funny: :2funny:

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Τη μεγαλύτερη ΑΛΗΤΕΙΑ την είπε ο Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του Χατζηπαπαγάλου "Γιατί δεν πήρατε αμέσως μέτρα τον Οκτώβριο?"

και είπε "Φαντάζεστε νεοκλεγείσα κυβέρνηση να έλεγε κόβω μισθούς και δώρα?....Ήταν αδύνατο"....

μας το έβαλαν μαλακά δηλαδή....

Ναι μας το έβαλαν με λιπαντικό..... :jerking:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Φίλε μου δε μίλησα για κατανάλωση σε δημοσιονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ισοζυγίων. Απλά είπα ότι εμείς ως καταναλωτές δεν αποφασίζουμε ορθολογικά, δεν κρίνουμε σωστά και για αυτό ο καθένας έπαιρνε ότι κι όπως ήθελε, ακόμα κι αν δεν το χρειάζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγορά οχημάτων SUV (είχαν φτάσει χρηματοδοτικά προγράμματα μεχρι και 100..... δόσεις)
Τώρα όσον αφορά τους δασμούς, δε μπορείς να τους επιβάλεις σε όλα τα προϊόντα. Διότι είμαστε μία χώρα που έχουμε ένα Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών που είναι συνέχεια ελλειμματικό, στηριζόμαστε σε εισαγωγές ακόμα και για τις καθημερινές μας ανάγκες. Άσε που δεν επιτρέπεται και από τους κανονισμούς της ΕΕ για προιόντα εισαγόμενα από χώρες της ΕΕ. Κάτι το οποίο είναι οι δασμοί σε είδη πολυτελείας.
Τώρα όσον αφορά, την ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί σε μία οικονομία (επειδή μίλησες για επιτόκια), τη ρυθμίζεις εύκολα όταν έχεις δικό σου νόμισμα. Αν χαμηλώσεις τα επιτόκια δανεισμού, τώρα που έχεις οικονομική κρίση, το μόνο που θα κάνεις είναι ότι θα καλύψεις την αυξημένη ζήτηση για χρήμα και θα αυξηθεί η ταχύτητα κυκλοφορίας χρήματος. Επειδή όλοι χρωστάνε, τα λεφτά θα πάνε για κάλυψη χρεών κι όχι για κατανάλωση. Οπότε θα έχεις μικρή επίπτωση στην κατανάλωση βραχυρόνια, μακροχρόνια δε νομίζω να συνεχιστεί. Η κατανάλωση τώρα θα αυξηθεί μόνο με παροχές από την κυβέρνηση. Που θα βρει λεφτά όμως δε ξέρω.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε να παράγουμε προιόντα ως χώρα αντιγραφέας. Δηλαδή να κάνουμε ότι έκανε κι η Samsung (κι η Κορέα) όταν ξεκίνησε....

Στα λόγια μου έρχεσαι. Όταν ο μπαμπάς μπορεί να πάρει στο γιο τη Μπόξτερ με 300€/το μήνα, θα τη πάρει, δεν θα τη πάρει? Τυχαία νομίζεις ότι μπορούσε? ;)

Φόροι δεν είναι μόνο οι δασμοί. Ρίξε μια ματιά τριγύρω, στη βενζίνη, στα ποτά, στα τσιγάρα, στα αυτοκίνητα ... δες πόσο έχει πέσει η κατανάλωση .... από φόρους!

Ρευστότητα δεν υπάρχει πια. Θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά προς το παρόν δεν προβλέπεται.

Για τη κορέα .... πρώτα πείσε 10μύρια έλληνες να ζουν με 1 πιάτο ρύζι και μετά το συζητάμε :)

...αν και κατά κει μας βλέπω

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
uh, no
τα spreads (οι αγορες γενικοτερα) προεξοφλουν (leading indices) - σε γενικες γραμμες, για να μην κατηγορη8ω απ τους απανταχου μονεταριστες  :grin:

ναι μεν αλλά.

τι προεξόφλησαν σε αυτή τη περίπτωση?
Η απάντηση ΙΜΗΟ: ότι δεν θα βρούμε τα (πολλά) δανεικά που χρειαζόμασταν τον Μάιο 2010.

Πότε?
Το Φεβρουάριο.

Γιατί τότε?
Διότι έβλεπαν ότι δεν κάναμε τίποτα. όχι μόνο μέτρα δεν παίρναμε αλλά είχαμε μείνει στο "λεφτά υπάρχουν". και μάλιστα χωρίς να έχουμε καλύψει το κώλο μας από το Γενάρη (που ήταν η τελευταία μας ευκαιρία).

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Στα λόγια μου έρχεσαι. Όταν ο μπαμπάς μπορεί να πάρει στο γιο τη Μπόξτερ με 300€/το μήνα, θα τη πάρει, δεν θα τη πάρει? Τυχαία νομίζεις ότι μπορούσε? ;)

Φόροι δεν είναι μόνο οι δασμοί. Ρίξε μια ματιά τριγύρω, στη βενζίνη, στα ποτά, στα τσιγάρα, στα αυτοκίνητα ... δες πόσο έχει πέσει η κατανάλωση .... από φόρους!

Ρευστότητα δεν υπάρχει πια. Θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά προς το παρόν δεν προβλέπεται.

Για τη κορέα .... πρώτα πείσε 10μύρια έλληνες να ζουν με 1 πιάτο ρύζι και μετά το συζητάμε :)

...αν και κατά κει μας βλέπω

Δε διαφωνώ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο καταβαλωτής δε σκέφτεται ορθολογικά. Μπορεί να παίρνεις Boxter με 300 €/μήνα, αλλά γιατί να την πάρεις; Εδώ είναι που δε σκεφτόμαστε. Σε αυτό δε μας φταίει κανένας αν είμαστε μαλάκες.
Η κατανάλωση έχει πέσει στα προιόντα που λες, αλλά οι τιμές σε πολλά από αυτά είναι ακόμα ψηλά.... Όμως πολλά από αυτά είναι εισαγώμενα, οπότε σε όσα δεν υπάρχουν δασμούς, έχουν αυξηθεί οι φόροι.

Η Ελλάδα θα γίνει χώρας χαμηλού κόστους για την ΕΕ. Περιμένουμε και την επιβολή εννιαίου ΦΠΑ στην ΕΕ. Άντε να δούμε τι θα γίνει.....

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Γιου ντου νοτ αντερσταντ δε προβλεμ!!  :grin: :grin: :2funny: :2funny: :2funny:

είναι 2 διαφορετικά προβλήματα λουκ.

εσύ μιλάς για το δημοσιονομικό πρόβλημα.
Υπαρκτό. Και μάλιστα μεγάλο. Και πρέπει επιτέλους να λυθεί.

Το πρόβλημα δανεισμού είναι άλλο.
Έντεχνο δημιουργημα του ΓΑΠ?
Λάθη του ΠΑΠ?

Η ιστορία θα δείξει.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Δε διαφωνώ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο καταβαλωτής δε σκέφτεται ορθολογικά. Μπορεί να παίρνεις Boxter με 300 €/μήνα, αλλά γιατί να την πάρεις; Εδώ είναι που δε σκεφτόμαστε. Σε αυτό δε μας φταίει κανένας αν είμαστε μαλάκες.

μπορεί να υπάρχουν 100άδες λόγοι να τη πάρεις.
από το να δώσεις δουλειά σε 100.000 υπάλληλους αντιπροσωπειών, μέχρι συνεργεία αυτοκινήτων και φανοποιεία :grin: , μέχρι να δώσεις κέρδη στις τράπεζες και μπόνους στα γκόλντεν μπόυζ ή και αυξημένους φόρους στο κράτος που βλέπει ανέκαθεν το αυτοκίνητο σαν τη κότα με χρυσά αυγά....

τραστ μη, αν αποφασίσω να σε σπρώξω να τη πάρεις για οποιονδήποτε από τους παραπάνω λόγους .... θα τη πάρεις!

:grin: :grin:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
ναι μεν αλλά.

Η απάντηση ΙΜΗΟ: ότι δεν θα βρούμε τα (πολλά) δανεικά που χρειαζόμασταν τον Μάιο 2010.

Πότε?
Το Φεβρουάριο.

Γιατί τότε?
Διότι έβλεπαν ότι δεν κάναμε τίποτα. όχι μόνο μέτρα δεν παίρναμε αλλά είχαμε μείνει στο "λεφτά υπάρχουν". και μάλιστα χωρίς να έχουμε καλύψει το κώλο μας από το Γενάρη (που ήταν η τελευταία μας ευκαιρία).

προεξοφλησαν την κρατικοποιηση του ιδιωτικου χρεους (aka moral hazard) και αρα....bye bye Keynes et al (με οτι αυτο συνεπαγεται πλη8ωριστικα, αγορα εργασιας, κοινωνικο κρατος, αναπτυξη)

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
είναι 2 διαφορετικά προβλήματα λουκ.

εσύ μιλάς για το δημοσιονομικό πρόβλημα.
Υπαρκτό. Και μάλιστα μεγάλο. Και πρέπει επιτέλους να λυθεί.

Το πρόβλημα δανεισμού είναι άλλο.
Έντεχνο δημιουργημα του ΓΑΠ?
Λάθη του ΠΑΠ?

Η ιστορία θα δείξει.

χμμ....εδω τεινω να συμφωνησω με τον Λουκ παντως

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
To μόνο που μπορώ να σου πω είναι τι θα έκανα εγώ στη θέση του.

Δεν θα ζήταγα εκλογές διότι έτσι που τα έχουν σκατώσει θα τους άφηνα και να τα ξεσκατώσουν.
Ή θέλεις να με κάνεις συνένοχο στο τσουνάμι νέων μέτρων που ετοιμάζεις στις 15/11?
Γιατί φίλε μου ΓΑΠ, δεν με ρώταγες όταν υπέγραφες το μνημόνιο?
Ίσως τότε να μπορούσα να βοηθήσω. Τώρα πρέπει να πιείς το ποτήρι μόνος.

Να τον ρωτήσει τι;;;;

Πες μας καθαρά τι προτείνει ο Σαμαράς για το μνημόνιο (και τι προτείνεις εσύ δηλαδή).

Τι συγκεκριμένα θα άλλαζε;;;;

Για παράδειγμα έχουμε υποχρέωση από το σύμφωνο σταθερότητας το έλλειμμα του Δημοσίου να είναι 3%;

Πως θα το πιάναμε αυτό από το 15% που έφθασε επί Κωστάκη;

Για να σε δω φωστήρα της οικονομικής επιστήμης στραπονάκια τώρα........

Ή μήπως έχεις καμιά ιδέα για το πως θα αποτρέπαμε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας που έγινε το Νοέμβριο του 2009 από τους 3 οίκους;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και χωρίς να το κάνουν βούκινο, θα είχαν εξασφαλίσει τα δανεικά του 2010 από πέρισυ.

Ένα κάρο ανοησίες.

Και τότε γιατί δεν εξασφάλιζαν μέχρι τον Οκτώβρη του 2009 ο Κωστάκής και ο Παπαθανασίου όλες τις δανειακές ανάγκες του 2010 αφού ήταν χαμηλά τα επιτόκια και είχαν την ευκαιρεία και το άφησαν για το τελευταίο δίμηνο μετά τις εκλογές;;;;

Γιατί δεν το έκαναν πριν αφού είναι τόσο ικανοί;;;

Τρομερή η λογική του στραπονάκια.

Επισκέπτης
ναι μεν αλλά.

Πότε?
Το Φεβρουάριο.

Γιατί τότε?

αγαπητε μου κυριε, ολα αυτα θα ισχυαν εαν η αγορες ητο ανεξελεγκτες και δρουσαν αυτονομα!
δυστυχως ομως, και μαλλον εσεις το ξερετε καλυτερα απο μενα, τα πραγματα δεν ειναικαι τοσο "ελευθερα" οπως θελουν να μας τα παρουσιαζουν...

στην περιπτωση της Ελλαδας? μα ειναι προφανες και στον πλεον αδαη οτι η ολη κατασταση ειχε προ -μελετηθει και προ - συμφωνηθει! Απλα οι οποιες μικρο διαφορες που επρεπε να επιλυθουν υστερα απο την ενταξη μαςστην αγκαλια του ΔΝΤ και του μηχ.στηριξης ειχαν να κανουν με το μοιρασμα της λειας στα αρπακτικα!

καιεξηγουμαι:
δεν ηταν τυχαιο πωςβροντωφωναζαν ψευδως οτι υπαρχουντα λεφτα!Ηξεραν πολυ καλα οτι δεν υπηρχαν! καιγιατι τους το ειχε πειο κ. Προβοπουλος(συμμετοχος και αυτος στο παιχνιδι οπως θα εξηγησω παρακατω) αλλα και γιατι προφανως(!!) θα το ειχε ανακαλυψει ο σκιωδης Υπ.Οικ. ο κος Παπακων/νου! Το οτι ο κος Παπακων/νου, δε,μετα τις εκλογες καιοταν "ανακαλυψαν" οτιεπεσαν έξω, αντι να εκδιωχθει ως αχρηστος, αντιθετος εχρισθη Υπ.Οικ και μαλιστα μεαυξημενες αρμοδιοτητες δεν είναι τυχαίο!

στη συνέχεια, έχουμε τη γυροβολιά του Πρωθυπουργού στην υφήλιο και τον διατυμπανισμο οτι πτωχευουμ/.πτωχευσαμε/θα πτωχευσουμε/πηραν φωτια τα μπατζακια μας κ.λ.π. Ως αποτέλεσμα αυτης της πράξης, είχαμε και την αλματώδη αυξηση των spreads απο τις δηθεν αθωες και ανηξερες μεχρι τοτε αγορες... παραμυθάκι διχως δρακο, σταχτη στα ματια....

στη συνεχεια ο κοςΠροβοπουλος φροντίζει να ξεχασει ανοιχτο το παραθυρακι (μπαλκονοπορτα καλυτερα)του Τ+10 ώστε οι καλοι τραπεζιτες να προλαβουν να παιξουν λιγακι (αληθεια, για μια τετοια μεγιστης εθνικης σημασιας "αμελεια", ουτε μια επιπληξη στον κο Προβοπουλο?δε σας κανει εντυπωση?)

και στο τελος η "εκπληκτη" κυβερνηση που μεχρι τοτε ουτε ειχε φανταστει οτι θα φταναμε ποτε σετετοιο σημειο, αρχισετα εικονικα διλλήματα  ΔΝΥ ή θάνατος, τροίκα ή πεθαίνουμε, για τις συντάξεις σας ρε γαμώτο και άλλα ωραία και γραφικά...

το σενάριο και η εκτέλεση αυτου του έργου, είχε τοση πλοκή και μυστηριο όπως μια κακογυρισμενη ταινεια θριλερ που απο την αρχη ξερεις ποιος ειναι ο δολοφονος! κοινως δεν καταφεραν ουτε τα προσχηματα να κρατησουν! Και τωρα μου λετε εαν και ποια ειναι η λυση? εαν και πως θα βγουμε απο την κριση? και το ποιο αστειο....πως θα αντιδρασουν οι αγορες?

μα αγαπητοι μου συνομιλητες, οι αγορες και ξερουν και γνωριζουν ΑΚΡΙΒΩΣ ποια ειναι η μοιρα μας....σιγα μη μας το πουνε!ανακαλύψτε το μονοι σας και τιμωρηστε κατάλληλα όλους τους απαισιους κομπάρσους (γιατι ακομη και σαν ηθοποιοι ειναι αποτυχημενοι) οι οποίοι μας έφεραν σαν τα πρόβατα κάτω από τομαχαίρι του σφαγέα μας! όταν ακούσετε τον μεταλλικο ήχο του μαχαιριού που θα κόβει το λαιμόσας, θαναι πολύ αργά για να αντιδράσετε!

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
προεξοφλησαν την κρατικοποιηση του ιδιωτικου χρεους (aka moral hazard) και αρα....bye bye Keynes et al (με οτι αυτο συνεπαγεται πλη8ωριστικα, αγορα εργασιας, κοινωνικο κρατος, αναπτυξη)

σπάστο λίγο σε σεντς γιατί σέχασα. γιατί να κρατικοποιηθεί το ιδιωτικό χρέος?  :think:

@Voltaire et al

εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη και ότι από απανωτές μαλακίες ξέφυγε από τον έλεγχο, ας μη τα ξαναλέμε.
Και αν θέλετε να το πάμε σε ντεσού, πιο πειστικό μου ακούγεται το σενάριο της GS, όταν συναντήθηκε ο ΓΑΠ με τον CEO της GS το Νοέμβρη, που του πρότεινε να "ρυθμίσει" το χρέος μας και αρνήθηκε.
Και μετά από λίγο άρχισαν τα αρνητικά δημοσιεύματα σε όλο το κόσμο.
Τυχαίο?
Δεν νομίζω.
Δεν ανακάλυψαν ξαφνικά μόνες τους οι αγορές το ελληνικό πρόβλημα. μια κουτσουλιά είμαστε στο παγκόσμιο χάρτη, με τίποτα δεν δικαιολογείται να ξέρουν για την ελληνική κρίση μέχρι και οι πουτάνες στο Βίλνιους...  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Ναι μεν, αλλά, ναι μεν αλλά κλπ κλπ κλπ και ωραία αυτά που λέμε εδώ πέρα, με ορισμούς και αφορισμούς κλπ κλπ.

Μία απλή ερώτηση εάν επιτρέπετε, γιατί φοβάμαι πως ξεχνάμε (για άλλη μία φορά).

Εάν όλα ήταν μέλι γάλα και under control και αφού έξω ήταν χαζοί και το έτρωγαν το παραμύθι κλπ κλπ κλπ, τότε ο χοντρός γιατί τα τίναξε όλα στην αέρα και την κοπάνησε?

Και σκεφτείτε λίγο...την κοπάνησε, δεν έκανε απλά εκλογές. Έκανε ότι μπορούσε για να τις χάσει και είχε μόλις κλείσει 2 χρόνια από τις προηγούμενες.

Κάτι που κάνει και ο ΓΑΠ βέβαια τώρα, αλλά μην ξεχνάμε τι έγινε τον Οκτώβριο 2009.

Δεν μου έρχεται άλλο παράδειγμα πρωθυπουργού, όμοιο με την άτακτη απόδραση, υποχώρηση (για να μην πω και προδοσία) του χοντρού.

Αν και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, όπως π.χ. του ΓΑΠ που μπλοφάρει με την πιθανή απόδρασή του (να πω τον νέο διορισμό του?) αλλά και του Σαμαρά, που ούρλιαζε για αντιμνημόνιο κλπ και όταν ο ΓΑΠ πέταξε το γάντι άρχισε τις κωλοτούμπες ότι και καλά δεν θέλουμε εκλογές, αλλά αλλαγή οικονομικής πολιτικής.

Δεν θέλω εκλογές, θέλω αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Και εάν σε γράφει ο άλλος στην καραπουτσακλάρα του και δεν αλλάζει, τότε δεν θες εκλογές?

Αναρωτιέμαι...μέχρι που μπορεί να φτάσει η μαλακία τελικά.

Ώρες ώρες, ο Πάγκαλος λέει και κανένα καλό, η παρομοίωση του Tony με το ποντίκι στο ανέκδοτο με το λιοντάρι, ήταν bingo.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Ναι μεν, αλλά, ναι μεν αλλά κλπ κλπ κλπ και ωραία αυτά που λέμε εδώ πέρα, με ορισμούς και αφορισμούς κλπ κλπ.

Εάν όλα ήταν μέλι γάλα και under control και αφού έξω ήταν χαζοί και το έτρωγαν το παραμύθι κλπ κλπ κλπ, τότε ο χοντρός γιατί τα τίναξε όλα στην αέρα και την κοπάνησε?

Και σκεφτείτε λίγο...την κοπάνησε, δεν έκανε απλά εκλογές. Έκανε ότι μπορούσε για να τις χάσει και είχε μόλις κλείσει 2 χρόνια από τις προηγούμενες.

Κάτι που κάνει και ο ΓΑΠ βέβαια τώρα, αλλά μην ξεχνάμε τι έγινε τον Οκτώβριο 2009.

Δεν μου έρχεται άλλο παράδειγμα πρωθυπουργού, όμοιο με την άτακτη απόδραση, υποχώρηση (για να μην πω και προδοσία) του χοντρού.

Αν και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, όπως π.χ. του ΓΑΠ που μπλοφάρει με την πιθανή απόδρασή του (να πω τον νέο διορισμό του?) αλλά και του Σαμαρά, που ούρλιαζε για αντιμνημόνιο κλπ και όταν ο ΓΑΠ πέταξε το γάντι άρχισε τις κωλοτούμπες ότι και καλά δεν θέλουμε εκλογές, αλλά αλλαγή οικονομικής πολιτικής.

Δεν θέλω εκλογές, θέλω αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Και εάν σε γράφει ο άλλος στην καραπουτσακλάρα του και δεν αλλάζει, τότε δεν θες εκλογές?

Ώρες ώρες, ο Πάγκαλος λέει και κανένα καλό, η παρομοίωση του Tony με το ποντίκι στο ανέκδοτο με το λιοντάρι, ήταν bingo.

:thumbsup:

Και που εισαι ακομα!!

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
σπάστο λίγο σε σεντς γιατί σέχασα. γιατί να κρατικοποιηθεί το ιδιωτικό χρέος?  :think:

@Voltaire et al

εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη και ότι από απανωτές μαλακίες ξέφυγε από τον έλεγχο, ας μη τα ξαναλέμε.
Και αν θέλετε να το πάμε σε ντεσού, πιο πειστικό μου ακούγεται το σενάριο της GS, όταν συναντήθηκε ο ΓΑΠ με τον CEO της GS το Νοέμβρη, που του πρότεινε να "ρυθμίσει" το χρέος μας και αρνήθηκε.
Και μετά από λίγο άρχισαν τα αρνητικά δημοσιεύματα σε όλο το κόσμο.
Τυχαίο?
Δεν νομίζω.
Δεν ανακάλυψαν ξαφνικά μόνες τους οι αγορές το ελληνικό πρόβλημα. μια κουτσουλιά είμαστε στο παγκόσμιο χάρτη, με τίποτα δεν δικαιολογείται να ξέρουν για την ελληνική κρίση μέχρι και οι πουτάνες στο Βίλνιους...  :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Μην χολωσκας!!  :grin: :grin: Is it the Johnny Walker talking??? :think: :think:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

το Detroit ποιος το πληρωσε; το TARP; ταξπειερς (και αυτα περι ταξπειερς προτεκτιον εχουν την ιδια βαρυτητα με την...Καινη Δια8ηκη)

Likewise, στην Ευρωπη ή και στην χρεοκοπημενη επαρχια, 150Β χοντρικα γινονται externalised στην κυβερνηση/ECB/IMF (aka ταξπειερς)

εξου και οι προσφατες δηλωσεις του 'φιλου' Axel :“Next time there is a problem, (bondholders) should be part of the solution rather than part of the problem. So far the only ones who have paid for the solution are the taxpayers.”

μοραλ χαζαρτν ατ ιτς μπεστ

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
:thumbsup:

Και που εισαι ακομα!!

Εδώ είμαι ακόμη και ετοιμάζω pop corn και μπύρες.

Θέλω να δω τον Tony τι μαλακία θα πει όταν θα πρέπει να διαχειριστεί το μνημόνιο (μόνος ή με παρέα, οποιαδήποτε παρέα) και πως θα απαντάει στην Ντορολίζα όταν θα τον σφυροκοπεί ειρωνικά για την διαγραφή της (η ίδια ψήφισε υπέρ του μνημονίου αν θυμάμαι καλά).

Θα ρίξουμε πολύ γέλιο τους επόμενους μήνες.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
37.967
Πόντοι
42.697

:thumbsup: :cool2:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom