Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Ν. Παπανδρέου
Εχω συμφιλιωθεί με τη διπλή μου καταγωγή

Το άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει το βιβλίο είναι η διχοτομία ανάμεσα στην Αμερική και στην Ελλάδα. Η συλλογή διακρίνεται σε δύο μέρη. Τα διηγήματα του πρώτου μέρους στεγάζονται κάτω από τον τίτλο «Στην Αμερική». Τα διηγήματα του δεύτερου μέρους, κάτω από τον τίτλο «Εν Ελλάδι». Είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει τόσο φανερά τη διπλή ταυτότητά του. «Δεν θα το έκανα παλιότερα. Ισως γιατί δεν ήθελα. Ισως γιατί και ο κόσμος να μην ήθελε. Τώρα βγαίνω και το λέω. Εχω και τις δύο χώρες μέσα μου. Συμφιλιώνομαι με αυτό που είμαι. Μέσα από τη μυθοπλασία μου, μέσα από τα διηγήματά μου αποδέχομαι τη διπλή καταγωγή μου. Και λέω σε όλους “αποδεχτείτε με”».

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
επ, φάουλ!  :tickedoff:
ο Αντρέας - κάτω από τις συνθήκες εκείνης της εποχής - ΚΑΛΆ ΈΚΑΝΕ.
γέλασε το χειλάκι των μισών Ελλήνων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν τελειώς αποκομένοι από την εξουσία.
και διόρθωσε πολλές ανισότητες.
Δεν είναι σωστό (ή δίκαιο) να τον κρίνουμε με τα μέτρα και σταθμά της σημερινής κατάστασης.
Αν πρέπει κάποιους να κατακρίνουμε, είναι οι μετά από αυτόν - που στο φινάλε φινάλε δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα.

Αυτός δεν έδωσε το σύνθημα για το δωράκι με τα 500 εκατομύρια δρχ (1.5 εκατ Ευρώ?
Και το παρασύνθημα άρπάξτε όλοι τετοια δωράκια αλλα θα με δοξάζετε και θα κάνετε ότι θέλω?
Και τώρα  πειιιιίναααααααααα!!

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Φίλε τα πράγματα είναι απλά.
Παρέλαβαν πρόβλημα χρέους που με απίθανα άστοχους χειρισμούς σε 6 μήνες το μετέτρεψαν σε πρόβλημα δανεισμού.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος.
Και πανικόβλητοι υπέγραψαν μνημόνιο καταστροφικό.
Τώρα μόλις αρχίζουν να παίρνουν χαμπάρι τι ακριβώς έχουν υπογράψει.
Και προσπαθούν να απεμπλακούν με οποινδήποτε τρόπο.

Hang them out to dry.

Αυτη ειναι μια ευκολη και συμβατικη εξηγηση, αλλα δεν ειναι ετσι ακριβως!!

Η Ευρωπη εχει ενα διλημμα με 5 χωρες. Η Ελλαδα με τις λιγοτερες πιθανοτητες εξωπληρωσης!!

Μας εκαναν "παραδειγμα" για να¨"συμμορφωσουν" τις αλλες!

Δεν ειχαμε ελπιδα παρα πτωχευση τον Απριλιο!! Να και το μνημονιο και το ΔΝΤ, ετσι για να βλεπουν οι αλλες χωρες τι θα παθουν αν δεν παρουν αμεσα μετρα!!

Hang them out to dry  η .............Hang them High δεν εχει καμια σημασια!!

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Κάνεις λάθος.. ΑΠΛΑ

για μένα όλα είναι σκοπιμότητα για να σε ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ σιγά σιγά..
και μετα θα ζήσουν αυτοί καλύτερα και εσύ χειρότερα.

Δε νομίζω να ανέφερα πουθενά ότι δε θα μας ξεπουλήσουν. Τώρα θα εκποίησεις για να σωθείς. Ούτε εξέφρασα άποψη για το αν υπάρχει ή όχι σκοπιμότητα.
Εγώ απλώς παραθέτω κάποιες πραγματικές καταστάσεις που συμβαίνουν στην χώρα μας.
Και το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε για τα δικά μας οικονομικά. Γιατί δε γινέται να φταίει πάντα ο άλλος και ποτέ εμείς.
Κι εγώ θα ζήσω χειρότερα, αλλά για τα λάθη της γενιάς του πάτερα μου για τα οποία δεν ευθύνομαι εγώ......

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Τι λες δηλαδή, αν ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς ΔΕΝ θα πρέπει να πει τι θα κάνει με το μνημόνιο;
Θα ζητήσει εκλογές γενικά και αόριστα;

To μόνο που μπορώ να σου πω είναι τι θα έκανα εγώ στη θέση του.

Δεν θα ζήταγα εκλογές διότι έτσι που τα έχουν σκατώσει θα τους άφηνα και να τα ξεσκατώσουν.
Ή θέλεις να με κάνεις συνένοχο στο τσουνάμι νέων μέτρων που ετοιμάζεις στις 15/11?
Γιατί φίλε μου ΓΑΠ, δεν με ρώταγες όταν υπέγραφες το μνημόνιο?
Ίσως τότε να μπορούσα να βοηθήσω. Τώρα πρέπει να πιείς το ποτήρι μόνος.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
To μόνο που μπορώ να σου πω είναι τι θα έκανα εγώ στη θέση του.

Δεν θα ζήταγα εκλογές διότι έτσι που τα έχουν σκατώσει θα τους άφηνα και να τα ξεσκατώσουν.
Ή θέλεις να με κάνεις συνένοχο στο τσουνάμι νέων μέτρων που ετοιμάζεις στις 15/11?
Γιατί φίλε μου ΓΑΠ, δεν με ρώταγες όταν υπέγραφες το μνημόνιο?
Ίσως τότε να μπορούσα να βοηθήσω. Τώρα πρέπει να πιείς το ποτήρι μόνος.
μην αγχωνεστε .....πανε για συγκυβερνηση.....θα μας πηδανε μαζι δλδ....γκανγκ μπανγκ.... :2on1:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Αυτη ειναι μια ευκολη και συμβατικη εξηγηση, αλλα δεν ειναι ετσι ακριβως!!
Η Ευρωπη εχει ενα διλημμα με 5 χωρες. Η Ελλαδα με τις λιγοτερες πιθανοτητες εξωπληρωσης!!
Μας εκαναν "παραδειγμα" για να¨"συμμορφωσουν" τις αλλες!
Δεν ειχαμε ελπιδα παρα πτωχευση τον Απριλιο!! Να και το μνημονιο και το ΔΝΤ, ετσι για να βλεπουν οι αλλες χωρες τι θα παθουν αν δεν παρουν αμεσα μετρα!!
Hang them out to dry  η .............Hang them High δεν εχει καμια σημασια!!

ΟΚ λουκ ας τρέξουμε ένα γουάτ ιφ.
Ας πούμε ότι στις 5/10/2009 ξαναέβγαινε η ΝΔ. Ίσως θα έπαιρνε τα μέτρα που είχε πει προεκλογικά ίσως και όχι.
Δεν νομίζω όμως ότι θα αναθεωρούσε το έλειμα στο 13%.
Ή ότι θα έκανε ταξίδια ο Καραμανλής ή ο Παπαθανασίου σε όλο το κόσμο να λένε σε συνεντεύξεις ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες.
Και χωρίς να το κάνουν βούκινο, θα είχαν εξασφαλίσει τα δανεικά του 2010 από πέρισυ.
Και μάλλον δεν θάμασταν τώρα στο ΔΝΤ.

Θα μου πεις, καλό είναι αυτό ή κακό?
Δεν ξέρω.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
@poutano-maniac (νικ ρε που βρήκες  :2funny: )

τα οικονομικά ενός κρατους είναι κατα κύριο λόγο πολιτικό θέμα.
για τη κατανάλωση που λες, ελέγχεται απόλυτα.
Θελεις να την αυξήσεις? Χαμηλώνεις τα επιτόκια δανεισμού.
Θέλεις να τη μειώσεις? αυξάνεις τα επιτόκια ή βάζεις φόρους.

Δεν είσαι τόσο ελεύθερος να αποφασίσεις όσο νομίζεις.  ;)

ελεμένταρυ ντήαρ που θάλεγε και ο γάτος.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Ας πούμε ότι στις 5/10/2009 ξαναέβγαινε η ΝΔ. Ίσως θα έπαιρνε τα μέτρα που είχε πει προεκλογικά ίσως και όχι.
Ή ότι θα έκανε ταξίδια ο Καραμανλής ή ο Παπαθανασίου σε όλο το κόσμο να λένε σε συνεντεύξεις ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες.
Και χωρίς να το κάνουν βούκινο, θα είχαν εξασφαλίσει τα δανεικά του 2010 από πέρισυ.

Δεν ξέρω.

Δεν κατάλαβες ακόμα ότι τα πράσινα πληρωμένα φερέφωνα προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη ΝΔ σε ένα ΑΝΎΠΑΡΚΤΟ και χωρίς καμία πρακτική αξία ερώτημα "Αν θα ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς?"

Ζητήσει δεν ζητήσει δεν αφορά κανέναν και κυρίως την αγορά που στραγγαλίζεται,τον μισθωτό,τον συνταξιούχο,τον έμπορο,τον εργολάβο,όλη την κοινωνία που ασφυκτιά

Μοναδική επιδίωξη του ψηφοφόρου πρέπει να είναι με την όποια δύναμη του δίνει η ψήφος του,να ΔΙΩΞΕΙ αυτή την πουλημένη και εφιαλτική για τον τόπο κυβέρνηση-μαριονέτα των ΗΠΑ....

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Δεν είναι τυχαίο ότι τον Αύγουστο πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να κατέβουν υποψήφιοι και ο ΓΑΠ δεν έβρισκε ποιον να κατεβάσει.....

Σε συνδυασμό με το χουντικό δίλημμα που έθεσε προχθές ο ΓΑΠ,αναμένεται βαρύτατη ήττα και μαύρισμα των πράσινων υποψηφίων,χωρίς να αποκλείεται η πανωλεθρία(2 περιφέρειες να πάρει το ΠΑΣΟΚ)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ρε palermo, αυτό το άβαταρ που έχεις κάθε φορά που το βλέπω σαν ιστιοσανίδα του γουίντ-σερφινγκ μου μοιάζει  :grin:

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
@poutano-maniac (νικ ρε που βρήκες  :2funny: )

τα οικονομικά ενός κρατους είναι κατα κύριο λόγο πολιτικό θέμα.
για τη κατανάλωση που λες, ελέγχεται απόλυτα.
Θελεις να την αυξήσεις? Χαμηλώνεις τα επιτόκια δανεισμού.
Θέλεις να τη μειώσεις? αυξάνεις τα επιτόκια ή βάζεις φόρους.

Δεν είσαι τόσο ελεύθερος να αποφασίσεις όσο νομίζεις.  ;)

ελεμένταρυ ντήαρ που θάλεγε και ο γάτος.

Φίλε μου δε μίλησα για κατανάλωση σε δημοσιονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ισοζυγίων. Απλά είπα ότι εμείς ως καταναλωτές δεν αποφασίζουμε ορθολογικά, δεν κρίνουμε σωστά και για αυτό ο καθένας έπαιρνε ότι κι όπως ήθελε, ακόμα κι αν δεν το χρειάζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγορά οχημάτων SUV (είχαν φτάσει χρηματοδοτικά προγράμματα μεχρι και 100..... δόσεις)
Τώρα όσον αφορά τους δασμούς, δε μπορείς να τους επιβάλεις σε όλα τα προϊόντα. Διότι είμαστε μία χώρα που έχουμε ένα Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών που είναι συνέχεια ελλειμματικό, στηριζόμαστε σε εισαγωγές ακόμα και για τις καθημερινές μας ανάγκες. Άσε που δεν επιτρέπεται και από τους κανονισμούς της ΕΕ για προιόντα εισαγόμενα από χώρες της ΕΕ. Κάτι το οποίο είναι οι δασμοί σε είδη πολυτελείας.
Τώρα όσον αφορά, την ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί σε μία οικονομία (επειδή μίλησες για επιτόκια), τη ρυθμίζεις εύκολα όταν έχεις δικό σου νόμισμα. Αν χαμηλώσεις τα επιτόκια δανεισμού, τώρα που έχεις οικονομική κρίση, το μόνο που θα κάνεις είναι ότι θα καλύψεις την αυξημένη ζήτηση για χρήμα και θα αυξηθεί η ταχύτητα κυκλοφορίας χρήματος. Επειδή όλοι χρωστάνε, τα λεφτά θα πάνε για κάλυψη χρεών κι όχι για κατανάλωση. Οπότε θα έχεις μικρή επίπτωση στην κατανάλωση βραχυρόνια, μακροχρόνια δε νομίζω να συνεχιστεί. Η κατανάλωση τώρα θα αυξηθεί μόνο με παροχές από την κυβέρνηση. Που θα βρει λεφτά όμως δε ξέρω.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε να παράγουμε προιόντα ως χώρα αντιγραφέας. Δηλαδή να κάνουμε ότι έκανε κι η Samsung (κι η Κορέα) όταν ξεκίνησε....

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

Δεν ξέρω.

Εισαι παρα μα παρα πολυ αισιοδοξος  :2funny: :2funny: Εγω θα σου ελεγα οτι απο την στιγμη που εγιναν εκλογες δεν μπορουσε να κρυφτει τιποτα πλεον.  :s&m_3:

Μην υποτιμας τους δανειοδοτες!! ;)

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
το σπρεντ ηταν 120 μονάδες τον Σεπτέμβριο

θα συνεχίζαμε να δανειζόμαστε φτηνά

το πολύ πολύ θα ανέβαινε λίγο η βενζίνη,1 μονάδα ο ΦΠΑ,τα τσιγάρα,η κινητή και θα έμπαιναν κάποια ήπια τεκμήρια

δεν θα γινόταν αυτή η σφαγή....

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
τα ζώα έδωσαν 46% σε αυτό το ανδρείκελο!!!

αυτοί και μόνο ευθύνονται

μία το 81,δύο το 85,τρεις το 93,τέσσερις το 96,πέντε το 2000,έξι το 2009

ακόμα δεν κατάλαβαν πόσο απατεωνίστικο και αντιλαικό κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ.....

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
το σπρεντ ηταν 120 μονάδες τον Σεπτέμβριο

θα συνεχίζαμε να δανειζόμαστε φτηνά

το πολύ πολύ θα ανέβαινε λίγο η βενζίνη,1 μονάδα ο ΦΠΑ,τα τσιγάρα,η κινητή και θα έμπαιναν κάποια ήπια τεκμήρια

δεν θα γινόταν αυτή η σφαγή....

Μαζί σου! Συμφωνώ ως ένα βαθμό. Αλλά έβγαινε συνέχεια ο ΓΑΠ κι έλεγε παντού παιδιά θα πέσω έξω δώστε μου λεφτά. Λογικό είναι μετά το ασφάλιστρο κινδύνου να εκτοξευθεί για τα ελληνικά ομόλογα..... Είναι ένα είδος νόμιμης τοκογλυφίας....

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Τη μεγαλύτερη ΑΛΗΤΕΙΑ την είπε ο Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του Χατζηπαπαγάλου "Γιατί δεν πήρατε αμέσως μέτρα τον Οκτώβριο?"

και είπε "Φαντάζεστε νεοκλεγείσα κυβέρνηση να έλεγε κόβω μισθούς και δώρα?....Ήταν αδύνατο"....

μας το έβαλαν μαλακά δηλαδή....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom