voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Την περίπτωση να ετοιμάζεται συγκυβέρνηση την αποκλείσαμε;
Συγκυβέρνηση πάνω σε ποιά γραμμή;
Ναι ή όχι στο μνημόνιο;
Συγκυβέρνηση πάνω σε ποιά γραμμή;
Ναι ή όχι στο μνημόνιο;
Σωστά.
Παρ' όλο που κακώς κατά την γνώμη μου άνοιξε η κουβέντα περί εθνικών εκλογών αν το ΠΑΣΟΚ υποστεί εκλογική συντριβή εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας και πολιτικής νομιμοποίησης.
Ας βγει λοιπόν ο Σαμαράς και ας δηλώσει ξεκάθαρα ότι:
1) Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί σε ένα συγκεκριμένο αριθμό περιφερειών που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος τότε θα ζητήσει εκλογές.
2) Τι συγκεκριμένα θα κάνει με το μνημόνιο, δηλαδή: τι θα εφαρμόσει, τι δεν θα εφαρμόσει, τι θα διαπραγματευτεί ξανά.
Έτσι ώστε να γνωρίζουν τι θα συμβεί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (είμαστε ακόμη μέλη της ΕΕ) και οι αγορές.
(τα αυτά ισχύουν και για τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχει όμως πρακτική σημασία).
σε περιτωση χρεωκοπιας ελεγχομενης, και με τα σεναρια ευρωδραχμης υποτιμημενης 30-40% οι καταθεσεις μας φυσικα τον ηπιανε. τα ευρω μας 30-40% λιγοτερα αν εχουμε λογαριασμο σε μη ελληνικη τραπεζα? κυπρου, citibank, hsbc? τι γινετε εκει?
κατά τη γνώμη μου ο Σαμαράς είναι εντελώς ηλίθιος
πρόσφατα παρατήρησα ότι έχει και κάποια τικ
νομίζω ότι θα αφήσει εποχή στο θέμα σαχλαμάρας
επιμένω ότι είναι εντελώς ηλίθιοςόλοι όσοι τον ξέρουν λένε ότι είναι καλά καταρτισμένος.
όμως δεν με πειθει.
εξάλλου οι επιλογές του για τις υποψηφιότητες, μου μυρίζουν συνδιαλλαγή.
αν πήγαινε για νίκη σε αυτές τις εκλογές θα είχε βάλει στελέχη πρώτης γραμμής
κατά τη γνώμη μου ο Σαμαράς είναι εντελώς ηλίθιος
πρόσφατα παρατήρησα ότι έχει και κάποια τικ
νομίζω ότι θα αφήσει εποχή στο θέμα σαχλαμάρας
Άσε ρε κωλοτούμπα, ορίστε οι απαντήσεις σου:
1. Έστω και αν το ΠΑΣΟΚ χάσει ΟΛΕΣ τις περιφέρειες, θα πάψει να έχει 158 βουλευτές στις 16/11?!? Άντε από εδώ ρε παπαγάλοι που πάτε να διαστρεβλώσετε και τη δημοκρατία, λες και θα κριθεί η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ μεθαύριο!!
2. Τι σχέση έχει αυτό? ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ? ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ? Ε, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!
λες και δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη σε μια χωρα που λεει οτι ειναι δημοκρατικη!
΄η οποια ειναι;;;
΄
κατ αρχάς να ψηφίσει ο λαός όπως κρίνει δίχως απειλές και καραγκιοζιλίκια!
ή σοσιαλισμος(ο θεος να τον κανει) ή βαρβαροτητα
κακεντρεχή και ανεπάγγελτε πρασινοφρουρέ!Αμόρφωτε και αστοιχείωτε βλαξ.
"Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" ήταν περιοδικό που εξέδιδε ο μεγάλος φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης.
Το ρεύμα σκέψης που διαμόρφωσε είναι και σήμερα αντικείμενο μελέτης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας:
Άρες μάρες κουκουνάρες..
Στην λάσπη εσύ, την ξέρεις την δουλειά σου. Ή μήπως δεν την ξέρεις;
1α. Εσύ που είσαι ο προασπιστής της Δημοκρατίας, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει όλες τις περιφέρειες ο Σαμαράς πρέπει ή ΔΕΝ πρέπει να ζητήσει εκλογές;; Εσύ τι λες;;;
1β. Αν το ΠΑΣΟΚ χάσει όλες τις περιφέρειες ο Σαμαράς θα ζητήσει ή δεν θα ζητήσει εκλογές;
1γ. Δεν πρέπει να πάρει θέση ξεκάθαρη για το τι πρόκειται να κάνει;
2. Πας καλά;;;;
Η ΝΔ δεν λέει ότι οι εκλογές αφορούν το μνημόνιο;
Είναι υπέρ του μνημονίου, είναι κατά και σε ποιά συγκεκριμένα είναι κατά.
Πρόσεξε ποιές είναι οι απαντήσεις σου γιατί εδώ θα είμαστε......
μιλώντας για τον εαυτό μου, ειλικρινά δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα μας έσωζε και δεν θα μας οδηγούσε ολοταχώς στον γκρεμό. Το θέμα είναι αρκετά σύνθετο και απαιτεί νομίζω οικονομολογικές γνώσεις τις οποίες δεν έχω. Και αν δεν τις έχω εγώ, αποκλείεται να τις έχει η γιαγιά μου.
θέλω να πω ότι δεν θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που μπορεί εύκολα να τεθεί σε δημοψήφισμα, εάν αυτό εννοείς, γιατί συν τοις άλλοις και η παραπληροφόρηση που υπάρχει έχει θολώσει τα νερά και οι περισσότεροι δεν μπορούν να διακρίνουν πού αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα...(διαφορετική περίπτωση π.χ. το δημοψήφισμα για το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, όπου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και μπορεί ακόμα και η γιαγιά μου να εκφράσει άποψη)
Καλά σε λέω κωλοτούμπα. Έχει καμία σημασία ρε τι θα ζητήσει ο Σαμαράς!??!?!
Ας πούμε ότι ο Σαμαράς έχοντας κερδίσει όλες τις περιφέρειες ζητάει εκλογές. Τον γράφει ο ΓΑΠ στα @@ του και προχωράει.
Ας πούμε ότι ΔΕΝ ζητάει. Και πάλι ο ΓΑΠ τον γράφει στα @@ του και προχωράει.
2. Τώρα τι να σου πώ? Τρικυμία εν κρανίω?
Προφανώς είναι κατά συγκεκριμένων μέτρων.
Κατά τη ταπεινή μου άποψη θάπρεπε νάναι κατά συνολικά, αλλά δεν είμαι ΝΔ οπότε δεν ξέρω....
κωλοτούμπα δεν απάντησες όμως στη βασική μου ερώτηση:
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με 158 βουλευτές και με ακόμα 3 χρόνια μπροστά της ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?