Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Συγκυβέρνηση πάνω σε ποιά γραμμή;

Ναι ή όχι στο μνημόνιο;

Συνήθως τέτοια διλλήματα μπαίνουν πιο διακριτικά φαντάζομαι
λχ όλοι μαζί για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Σωστά.
Παρ' όλο που κακώς κατά την γνώμη μου άνοιξε η κουβέντα περί εθνικών εκλογών αν το ΠΑΣΟΚ υποστεί εκλογική συντριβή εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας και πολιτικής νομιμοποίησης.

Ας βγει λοιπόν ο Σαμαράς και ας δηλώσει ξεκάθαρα ότι:

1) Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί σε ένα συγκεκριμένο αριθμό περιφερειών που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος τότε θα ζητήσει εκλογές.
2) Τι συγκεκριμένα θα κάνει με το μνημόνιο, δηλαδή: τι θα εφαρμόσει, τι δεν θα εφαρμόσει, τι θα διαπραγματευτεί ξανά.

Έτσι ώστε να γνωρίζουν τι θα συμβεί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας (είμαστε ακόμη μέλη της ΕΕ) και οι αγορές.

(τα αυτά ισχύουν και για τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχει όμως πρακτική σημασία).

Άσε ρε κωλοτούμπα, ορίστε οι απαντήσεις σου:

1. Έστω και αν το ΠΑΣΟΚ χάσει ΟΛΕΣ τις περιφέρειες, θα πάψει να έχει 158 βουλευτές στις 16/11?!? Άντε από εδώ ρε παπαγάλοι που πάτε να διαστρεβλώσετε και τη δημοκρατία, λες και θα κριθεί η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ μεθαύριο!!

2. Τι σχέση έχει αυτό? ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ? ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ? Ε, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
σε περιτωση  χρεωκοπιας ελεγχομενης, και  με  τα  σεναρια  ευρωδραχμης  υποτιμημενης  30-40%  οι  καταθεσεις  μας  φυσικα  τον  ηπιανε.  τα  ευρω  μας  30-40%   λιγοτερα       αν   εχουμε  λογαριασμο   σε  μη  ελληνικη  τραπεζα?  κυπρου, citibank, hsbc?    τι  γινετε  εκει?

τιπ: πήγαινε ρώτα τους κατευθείαν.
έχουν βγάλει κάτι "διασυνδεδεμένα" προϊόντα μούρλια

:grin: :grin: :grin:

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
κατά τη γνώμη μου ο Σαμαράς είναι εντελώς ηλίθιος
πρόσφατα παρατήρησα ότι έχει και κάποια τικ
νομίζω ότι θα αφήσει εποχή στο θέμα σαχλαμάρας

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

όλοι όσοι τον ξέρουν λένε ότι είναι καλά καταρτισμένος.
όμως δεν με πειθει.
εξάλλου οι επιλογές του για τις υποψηφιότητες, μου μυρίζουν συνδιαλλαγή.
αν πήγαινε για νίκη σε αυτές τις εκλογές θα είχε βάλει στελέχη πρώτης γραμμής

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
όλοι όσοι τον ξέρουν λένε ότι είναι καλά καταρτισμένος.
όμως δεν με πειθει.
εξάλλου οι επιλογές του για τις υποψηφιότητες, μου μυρίζουν συνδιαλλαγή.
αν πήγαινε για νίκη σε αυτές τις εκλογές θα είχε βάλει στελέχη πρώτης γραμμής
επιμένω ότι είναι εντελώς ηλίθιος

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Σαν συνέχεια από τα προηγούμενα...

Υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, είτε από τον ΓΑΠ είτε από τον Σαμαρά, είτε και από τους δυό μαζί:

Να βρουν την οικονομική πολιτική που θα βγάλει την Ελλάδα από τη κρίση. Διότι το μνημόνιο έτσι όπως είναι σώνει τους δανειστές μέσα από την ολική καταστροφή της Ελλάδας. period.

Και τελικά συμφωνώ με τον Wonderful, ο Σαμαράς είναι ηλίθιος να μη το βάζει στην ατζέντα.

Άντε να βάλω και ένα quiz, ποιος είπε "It is dangerous to be right when the government is wrong" ??

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

+

συνδιοικηση με το Δικτυο 21 και τον...ειδικοδυναμιτη Φαηλο  ;)

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Την περίπτωση να ετοιμάζεται συγκυβέρνηση την αποκλείσαμε;  :think:

ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ στην κυβερνηση, Ο ΛΑ.Ο.Σ στα υπουργεια! Ετοιμασου αδωνι για υπουργειο παιδειας και μακη για ΚΥΠ....ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΣΟ!!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Άσε ρε κωλοτούμπα, ορίστε οι απαντήσεις σου:

1. Έστω και αν το ΠΑΣΟΚ χάσει ΟΛΕΣ τις περιφέρειες, θα πάψει να έχει 158 βουλευτές στις 16/11?!? Άντε από εδώ ρε παπαγάλοι που πάτε να διαστρεβλώσετε και τη δημοκρατία, λες και θα κριθεί η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ μεθαύριο!!

2. Τι σχέση έχει αυτό? ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ? ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ? Ε, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!

Άρες μάρες κουκουνάρες..

Στην λάσπη εσύ, την ξέρεις την δουλειά σου. Ή μήπως δεν την ξέρεις;

1α. Εσύ που είσαι ο προασπιστής της Δημοκρατίας, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει όλες τις περιφέρειες ο Σαμαράς πρέπει ή ΔΕΝ πρέπει να ζητήσει εκλογές;; Εσύ τι λες;;;

1β. Αν το ΠΑΣΟΚ χάσει όλες τις περιφέρειες ο Σαμαράς θα ζητήσει ή δεν θα ζητήσει εκλογές;

1γ. Δεν πρέπει να πάρει θέση ξεκάθαρη για το τι πρόκειται να κάνει;

2. Πας καλά;;;;
Η ΝΔ δεν λέει ότι οι εκλογές αφορούν το μνημόνιο;
Είναι υπέρ του μνημονίου, είναι κατά και σε ποιά συγκεκριμένα είναι κατά.

Πρόσεξε ποιές είναι οι απαντήσεις σου γιατί εδώ θα είμαστε......

Επισκέπτης
εμενα μου αρεσουν τα ψευτοδιλλήματα που θετει το ΠΑΣΟΚ

ή σοσιαλισμος(ο θεος να τον κανει) ή βαρβαροτητα
η αλλάζουμε ή βουλιαζουμε (τωρα σωθηκαμε)
ή ΠΑΣΟΚ ή εκλογες (θα μας κανει ντα)

λες και δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη σε μια χωρα που λεει οτι ειναι δημοκρατικη!

Επισκέπτης
΄
κατ αρχάς να ψηφίσει ο λαός όπως κρίνει δίχως απειλές και καραγκιοζιλίκια!

δευτερον να πάρει ο καθένας ότι του αξίζει!

τρίτον να αναλογιστεί ο καθένας γιατί ανέβηκαν/επεσαν τα ποσοστά του και να να ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ! ξέρετε, εμείς οι "ρομαντικοι" πιστεύοουμε ακόμη οτι μια κυβέρνηση οφείλει να υπακούει στις εντολές και τη θέληση του λαού! όχι να κάνει ότι της καπνίσει ιδίως σε θέματα υψίστης σημασίας! και ναι, εαν το ΠΑΣΟΚ θεωρήσει οτι το αδίκησε η ψηφοφορία για τις δημοτικές, ας κάνει αν τολμά ενα δημοψήφισμα για την παραμονή η την έξοσο της χώρας απο το μνημόνιο! Ισα ισα που τότε και θα την παραδεχτούν όλοι, και δε θα φερει καμια ευθυνη για την μετεπειτα πορεια της χωρας! Η απέλπιδα προσπαθεια να μας πείσουν ότι μονο αυτοί ξέρουν τι είναι καλό για τον τόπο (ποιος? ο Παγκαλος? ο τσοχατζόπουλος? ο Λαλιώτης? η Βασούλα? ο Ραγκούσης? Η Λουκα? ποιος?????) και να αντιμετωπιζουν το λαο σαν κοπαδι είναι περαν απο προσβλητική και εκ του πονηρου! Είναι πολλα τα συμφέροντα που παίζονται και ο κ. Πρωθυπουργός δεν εδιορίσθη για να δράσει εναντίον τους! Με αντιλαμβάνεστε?

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
΄
κατ αρχάς να ψηφίσει ο λαός όπως κρίνει δίχως απειλές και καραγκιοζιλίκια!

μιλώντας για τον εαυτό μου, ειλικρινά δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα μας έσωζε και δεν θα μας οδηγούσε ολοταχώς στον γκρεμό. Το θέμα είναι αρκετά σύνθετο και απαιτεί νομίζω οικονομολογικές γνώσεις τις οποίες δεν έχω. Και αν δεν τις έχω εγώ, αποκλείεται να τις έχει η γιαγιά μου.

θέλω να πω ότι δεν θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που μπορεί εύκολα να τεθεί σε δημοψήφισμα, εάν αυτό εννοείς, γιατί συν τοις άλλοις και η παραπληροφόρηση που υπάρχει έχει θολώσει τα νερά και οι περισσότεροι δεν μπορούν να διακρίνουν πού αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα...(διαφορετική περίπτωση π.χ. το δημοψήφισμα για το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, όπου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και μπορεί ακόμα και η γιαγιά μου να εκφράσει άποψη)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ή σοσιαλισμος(ο θεος να τον κανει) ή βαρβαροτητα

Αμόρφωτε και αστοιχείωτε βλαξ.

"Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" ήταν περιοδικό που εξέδιδε ο μεγάλος φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης.

Το ρεύμα σκέψης που διαμόρφωσε είναι και σήμερα αντικείμενο μελέτης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας:

Επισκέπτης
Αμόρφωτε και αστοιχείωτε βλαξ.

"Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" ήταν περιοδικό που εξέδιδε ο μεγάλος φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης.

Το ρεύμα σκέψης που διαμόρφωσε είναι και σήμερα αντικείμενο μελέτης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας:

κακεντρεχή και ανεπάγγελτε πρασινοφρουρέ!

το σοσιαλισμος η βαρβαροτητα  χρησιμοποιήθηκε ως προεκλογικό σύνθημα , νετα σκέτα! αφήστε τις μπούρδες περί ιδεολογικου υποβάθρου της φράσης! ο τρόπος που ετεθη ήτο ώς απειλή!

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Άρες μάρες κουκουνάρες..
Στην λάσπη εσύ, την ξέρεις την δουλειά σου. Ή μήπως δεν την ξέρεις;
1α. Εσύ που είσαι ο προασπιστής της Δημοκρατίας, αν το ΠΑΣΟΚ χάσει όλες τις περιφέρειες ο Σαμαράς πρέπει ή ΔΕΝ πρέπει να ζητήσει εκλογές;; Εσύ τι λες;;;
1β. Αν το ΠΑΣΟΚ χάσει όλες τις περιφέρειες ο Σαμαράς θα ζητήσει ή δεν θα ζητήσει εκλογές;
1γ. Δεν πρέπει να πάρει θέση ξεκάθαρη για το τι πρόκειται να κάνει;

Καλά σε λέω κωλοτούμπα. Έχει καμία σημασία ρε τι θα ζητήσει ο Σαμαράς!??!?!
Ας πούμε ότι ο Σαμαράς έχοντας κερδίσει όλες τις περιφέρειες ζητάει εκλογές. Τον γράφει ο ΓΑΠ στα @@ του και προχωράει.
Ας πούμε ότι ΔΕΝ ζητάει. Και πάλι ο ΓΑΠ τον γράφει στα @@ του και προχωράει.

2. Πας καλά;;;;
Η ΝΔ δεν λέει ότι οι εκλογές αφορούν το μνημόνιο;
Είναι υπέρ του μνημονίου, είναι κατά και σε ποιά συγκεκριμένα είναι κατά.
Πρόσεξε ποιές είναι οι απαντήσεις σου γιατί εδώ θα είμαστε......

2. Τώρα τι να σου πώ? Τρικυμία εν κρανίω? :think: :think: :think:
Προφανώς είναι κατά συγκεκριμένων μέτρων.
Κατά τη ταπεινή μου άποψη θάπρεπε νάναι κατά συνολικά, αλλά δεν είμαι ΝΔ οπότε δεν ξέρω....

κωλοτούμπα δεν απάντησες όμως στη βασική μου ερώτηση:

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με 158 βουλευτές και με ακόμα 3 χρόνια μπροστά της ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
μιλώντας για τον εαυτό μου, ειλικρινά δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα μας έσωζε και δεν θα μας οδηγούσε ολοταχώς στον γκρεμό. Το θέμα είναι αρκετά σύνθετο και απαιτεί νομίζω οικονομολογικές γνώσεις τις οποίες δεν έχω. Και αν δεν τις έχω εγώ, αποκλείεται να τις έχει η γιαγιά μου.

θέλω να πω ότι δεν θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που μπορεί εύκολα να τεθεί σε δημοψήφισμα, εάν αυτό εννοείς, γιατί συν τοις άλλοις και η παραπληροφόρηση που υπάρχει έχει θολώσει τα νερά και οι περισσότεροι δεν μπορούν να διακρίνουν πού αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα...(διαφορετική περίπτωση π.χ. το δημοψήφισμα για το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, όπου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και μπορεί ακόμα και η γιαγιά μου να εκφράσει άποψη)

σωστος...πως μπορει να κρινει ενας λαος λογικα που μεχρι πριν λιγους μηνες προσποιουταν οτι δεν ξερει τι χρεος εχει η ελλαδα...και ξαφνικα οταν καταλαβε οτι οι διορισμοι στο δημοσιο πεθανανε το παιζει επαναστατημενος...οποιος ομως ψηφιζε αυτους που δημιουργησαν το χρεος και τους θεωρει και Ηρωες! (ανδρεασ παπανδρεου)

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Καλά σε λέω κωλοτούμπα. Έχει καμία σημασία ρε τι θα ζητήσει ο Σαμαράς!??!?!
Ας πούμε ότι ο Σαμαράς έχοντας κερδίσει όλες τις περιφέρειες ζητάει εκλογές. Τον γράφει ο ΓΑΠ στα @@ του και προχωράει.
Ας πούμε ότι ΔΕΝ ζητάει. Και πάλι ο ΓΑΠ τον γράφει στα @@ του και προχωράει.

2. Τώρα τι να σου πώ? Τρικυμία εν κρανίω? :think: :think: :think:
Προφανώς είναι κατά συγκεκριμένων μέτρων.
Κατά τη ταπεινή μου άποψη θάπρεπε νάναι κατά συνολικά, αλλά δεν είμαι ΝΔ οπότε δεν ξέρω....

κωλοτούμπα δεν απάντησες όμως στη βασική μου ερώτηση:

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με 158 βουλευτές και με ακόμα 3 χρόνια μπροστά της ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?

βασικα εχει ενα δικιο ο τζεφυς...εαν το κομμα του παρει 30% και ο σαμαρας 40%..τιθετε ενα πρακτικο ερωτημα...μας κυβερναει κυβερνηση μειψηφιας? και πω αυτη η κυβερνηση μειοψηφια παιρνει μετρα οικονομικα εναντια στην θεληση του ελληνικου λαου? ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟς δεν θελει εκλογες εθνικες για να φυγει το μνημονιο?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom