Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Δεν ξέρω πόσο παρακολουθείς, αλλά το σενάριο για χρεωκοπία εντός του γιούρο το έχω γράψει από τον Μάιο (αν θυμάμαι καλά).
Και είχα πει ότι είναι και το πιθανότερο. Πράγμα που σιγά σιγά επιβεβαιώνεται. ΔΕΝ γίνεται να αποπληρωθεί αυτό το χρέος όσα μνημόνια και να φτιάξουν, έστω και αν πουλήσουν όλη την Ελλάδα....
Και έχω πει επίσης ότι για να γίνει αυτό, ΠΡΩΤΑ πρέπει να πονέσουμε πολύ.
Αλλιώς πώς θα πείσεις τη Μέρκελ ή και τον Γερμανό πολίτη να σε "σώσουν"?
Ακόμα φίλε είμαστε στην αρχή. Πραγματική πείνα δεν έχουμε νιώσει. Τις εξόδους μας έχουν κόψει λίγο, ίσως καπνίζουμε λιγότερο ή ψάχνουμε λίγο παραπάνω τις ευκαιρίες σε όλες μας τις αγορές.
Έχουμε δρόμο ακόμα.
Έχεις ακούσει το ότι στη συμφωνία με τις χώρες της Ευρωζώνης προβλέπεται η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας (πχ γης) και όχι μόνο ιδιωτικής που κατέχει τώρα το δημόσιο?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
νομίζω ΄-χωρίς να είμαι σίγουρος- ότι η προκύρηξη πρόωρων εκλογών δεν προβλέπεται ή ακυρώνει το μνημόνιο
am I right?

Δεν ξέρω. Το μνημόνιο μάλλον δεν έχει προβλέψει ότι εδώ είναι Ελλάδα και κάνουμε εκλογές κάθε τόσο. Θεώρησαν δεδομένο ότι θα πάμε για κανονική τετραετία :)
Στη περίπτωση που δεν έχει προβλεφτεί ρητά, τότε δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Το μόνο που μπορούν να ζητήσουν είναι η πιστή εφαρμογή των όρων του.

τι συνέπειες έχει για τις καταθέσεις η ελεγχόμενη χρεοκοπία??

Δεν προβλέπεται να έχει.
Συνέπειες για τις καταθέσεις θα έχει η επιστροφή στη δραχμή.
Θα κοιμηθείς ένα βράδυ Παρασκευής με 10.000€ στο λογαριασμό σου και θα ξυπνήσεις το Σάββατο το πρωί με 3.400.000 Νέες δραχμές.
Το Σαββατοκύριακο η δραχμή θα υποτιμηθει 30% και αν θέλεις μπορείς να πας τη Δευτέρα να τα σηκώσεις σε ευρώ, αλλά.... οι 3.400.000 Νέες δραχμές θα σου δίνουν πια 7.000€.

Στο σενάριο που μένουμε στο γιούρο λογικά δεν πρέπει να έχει τέτοιες συνέπειες

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Θα κοιμηθείς ένα βράδυ Παρασκευής με 10.000€ στο λογαριασμό σου και θα ξυπνήσεις το Σάββατο το πρωί με 3.400.000 Νέες δραχμές.
Το Σαββατοκύριακο η δραχμή θα υποτιμηθει 30% και αν θέλεις μπορείς να πας τη Δευτέρα να τα σηκώσεις σε ευρώ, αλλά.... οι 3.400.000 Νέες δραχμές θα σου δίνουν πια 7.000€.

μην το υπολογίζεις 1 προς 340
αλλά 1 προς 1
για να είναι ευρωδραχμή όχι δραχμή

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Έχεις ακούσει το ότι στη συμφωνία με τις χώρες της Ευρωζώνης προβλέπεται η κατάσχεση δημόσιας περιουσίας (πχ γης) και όχι μόνο ιδιωτικής που κατέχει τώρα το δημόσιο?

Αυτό προβλέπεται μεν, εφαρμόζεται όμως?  ;)
Δεν νομίζω.

μην το υπολογίζεις 1 προς 340
αλλά 1 προς 1
για να είναι ευρωδραχμή όχι δραχμή

Το ίδιο είναι. Τη Παρασκευή έχεις 10.000€, το Σάββατο 10.000 Νδρχ, τη Δευτέρα ακόμα θα έχεις 10.000Νδρχ αλλά που θα ισούνται πια με 7.000€.

Magic :)

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16

Δεν ξέρω πόσο παρακολουθείς, αλλά το σενάριο για χρεωκοπία εντός του γιούρο το έχω γράψει από τον Μάιο (αν θυμάμαι καλά).
Και είχα πει ότι είναι και το πιθανότερο. Πράγμα που σιγά σιγά επιβεβαιώνεται. ΔΕΝ γίνεται να αποπληρωθεί αυτό το χρέος όσα μνημόνια και να φτιάξουν, έστω και αν πουλήσουν όλη την Ελλάδα....
Ακόμα φίλε είμαστε στην αρχή. Πραγματική πείνα δεν έχουμε νιώσει. Τις εξόδους μας έχουν κόψει λίγο, ίσως καπνίζουμε λιγότερο ή ψάχνουμε λίγο παραπάνω τις ευκαιρίες σε όλες μας τις αγορές.
Έχουμε δρόμο ακόμα.
Εχω παρακολουθησει το θρεντ και θυμαμαι αυτα που εγραψες. Ομως τα διεθνη οικονομικα δεν ηταν ποτε μεσα στα ενδιαφεροντα μου μεχρι περισι και για να πω την αληθεια ειμαι λιγο χεσμενος. Εκανα μια πωληση ακινητου πριν το καλοκαιρι για να εχω καβατζα το χρημα γιατι ειχα ψυλλιαστει αυτο που λες για την πεινα. Τα εχω τραπεζα ομως και φοβαμαι με αυτα που ακουω. Πως το βλεπεις? να τα βαλω σεντουκι? Θυριδα? κατι?

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Το ίδιο είναι. Τη Παρασκευή έχεις 10.000€, το Σάββατο 10.000 Νδρχ, τη Δευτέρα ακόμα θα έχεις 10.000Νδρχ αλλά που θα ισούνται πια με 7.000€.

Magic :)
δεν είναι το ίδιο
βάλε τον παράγοντα ψυχολογία
αριθμητικά το ίδιο λέμε, ψυχολογικά όχι

σχετικά με την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας δες αυτό
πολύ πολύ ενδιαφέρον και θα σου λυθούν πολλές απορίες!

davarits

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2009
Like
6
Πόντοι
16

Έχουμε δρόμο ακόμα.
tυπε οι αχρηστοι πολιτικοι της ελλαδας δεν αφηνουν με τιποτα την κουταλα ο καποδιστριας ειναι μοχλος εφαρμογης του μνημονιου και ο τελευτεος αγογος μη ελενχομενον  ευρωπαικον ευρο για την αυτοδιοικηση!!! οι περιφεριαρχες θα ειναι ισχυροτατοι !!!!! γιαυτο εχουν λισαξει τα μεγαλα κοματα το θεμα ειναι οτι ειμαστε πτοχευμενοι και με τον υπαρχον δικοματισμο απλα την γαμισαμε !!!!! εκτος απο αχρ4ηστοι ειναι και προσκινημενοι !!! αμα δεν τους εκτελεσουμε εκλογικα τελοοοοοςςςςςςςςςς θα τρωμε ιλιοσπορους :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Αχ βρε γατε, με σκοτωσες στο γελιο! Services ηθελες να πεις η Service Economy!!  :grin: :grin: Η Ελλαδα εκτος απο περιορισμενο ορυκτο πλουτο, δεν παραγει τιποτα.

Στις οικονομιες που ανεφερες η ανακαμψη εχει ξεκινησει εδω και καιρο, αλλα θεωρειται ανεμικη.

πρωτογενης τομεας = commodities (στην εποχη της...Κινεζικης 'αναπτυξης')

οσον αφορα τον τριτογενη, αυτο δεν αποτελει...μοναδικοτητα της χρεοκοπημενης επαρχιας - το 73% της UK economy πχ ειναι service industry (μια ματια στο Fortune 500 8α σε...πεισει για USA) φακ ιτ - μεχρι και η Αφρικη εχει 47% απο Service insustry

Η διαφορα μας ομως, γιατι προφανως υπαρχει, ειναι το μπρεικνταουν του industry - αυτα ειναι ομως για τα fora του Ivy League  :grin: :grin: :grin:

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
μετά το 5.30 λέει τη τιτανοτεράστια αλλαγή του συμφώνου
ότι μπορεί να κατασχεθεί
όχι μόνον η ιδιωτική περιουσία του δημοσίου
αλλά και η δημόσια
με βάση το αγγλικό και όχι το ελληνικό δίκαιο
enjoy!

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Δεν ξέρω. Το μνημόνιο μάλλον δεν έχει προβλέψει ότι εδώ είναι Ελλάδα και κάνουμε εκλογές κάθε τόσο. Θεώρησαν δεδομένο ότι θα πάμε για κανονική τετραετία :)
Στη περίπτωση που δεν έχει προβλεφτεί ρητά, τότε δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Το μόνο που μπορούν να ζητήσουν είναι η πιστή εφαρμογή των όρων του.

Δεν προβλέπεται να έχει.

και ενα...φιλικο περιορισμο αναληψεων για περιορισμο του δημοφιλους σπορ του bank run  :grin: :grin: :grin:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Εχω παρακολουθησει το θρεντ και θυμαμαι αυτα που εγραψες. Ομως τα διεθνη οικονομικα δεν ηταν ποτε μεσα στα ενδιαφεροντα μου μεχρι περισι και για να πω την αληθεια ειμαι λιγο χεσμενος. Εκανα μια πωληση ακινητου πριν το καλοκαιρι για να εχω καβατζα το χρημα γιατι ειχα ψυλλιαστει αυτο που λες για την πεινα. Τα εχω τραπεζα ομως και φοβαμαι με αυτα που ακουω. Πως το βλεπεις? να τα βαλω σεντουκι? Θυριδα? κατι?

Η τεχνική απάντηση στην ερώτηση σου: μοίρασέ τα ανάλογα με τα ρίσκα.
Και ο γάτος θα σου έπαιρνε πολλά για να το υπολογίσει αυτό
Χοντρά χοντρά όμως αν πιστεύεις ότι έχουμε 20% πιθανότητες να βγούμε από το € = 20% των χρημάτων πρέπει να είναι σε σεντούκι.
Κάνε τους υπολογισμούς σου.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Η τεχνική απάντηση στην ερώτηση σου: μοίρασέ τα ανάλογα με τα ρίσκα.
Και ο γάτος θα σου έπαιρνε πολλά για να το υπολογίσει αυτό
Χοντρά χοντρά όμως αν η πιστεύεις ότι έχουμε 20% πιθανότητες να βγούμε από το € = 20% των χρημάτων πρέπει να είναι σε σεντούκι.
Κάνε τους υπολογισμούς σου.
Καταλαβα, ευχαριστω.

davarits

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2009
Like
6
Πόντοι
16
λογο ευρωπαικης ενωσης η πτωχευση θα ειναι ελενχομενη και υπο αλλη λογιστικη ονομασια`````` απο το ευρω δισκολο να βγουμε!! δεν συμφερει την ισοτιμια του εβρω εναντι τον αλλον νομισματον !!  το σχεδιο ειναι να βαλουμε υποθικη οτι εχουμεκαι δεν εχουμε  και να ξαναχρεωθουμε στης τραπεζες γερα !!! απλα για να επιβιωσουμε  :lheel: :lheel: οικονομικη κατοχη δηλαδι :s&m_2: :s&m_2: :s&m_2: ειδη η μεγαλες ελληνικες τραπεζες κανουν αυξηση μετοχικου κεφαλαιου για να ειναι πιο αξιοπιστες για δανεισμο !!! αυτο ειναι το σχεδιο μαγκες και αν παραμεινη πασοκ νδ η κυβερνηση συνεργασιασ αυτο θα γινει!!!!!!

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
κινεζικο μαρτυριο εχεις καταντησει :2funny: :2funny:

σταγονα-σταγονα μας δινεις την πληροφορηση - καντ τεικ νο μορ  :grin: :grin: :grin:

Πότε θα ορίσουν οριο στις αναλήψεις?? μετά τις εκλογές??

Βλέπεις τι κάνεις τώρα?  :grin: :grin:

καλά σκέφτηκα να μη το γράψω....

@public: υποθετικά σενάρια είναι. εννοείται ότι όταν και αν πτωχεύσουμε και επίσημα κάποιο όριο στην ανάληψη θα μπει. αλλιώς φαντάζεσαι τι θα γίνει όταν πάμε όλοι μαζί να σηκώσουμε τα λεφτά??

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Βλέπεις τι κάνεις τώρα?  :grin: :grin:

καλά σκέφτηκα να μη το γράψω....

@public: υποθετικά σενάρια είναι. εννοείται ότι όταν και αν πτωχεύσουμε και επίσημα κάποιο όριο στην ανάληψη θα μπει. αλλιώς φαντάζεσαι τι θα γίνει όταν πάμε όλοι μαζί να σηκώσουμε τα λεφτά??

:grin: :grin:

εναλλακτικα, μπορει ο....φοιτητακος να αναλαβει την 'λατζα'  :grin: :grin: :grin:

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Νομίζω ότι η χώρα (μας) είναι απέραντο φρενοκομείο αλλά και απέραντος χώρος όπου κόμματα και πολιτικοί διεκδικούν Όσκαρ υποκρισίας...

:cool2:

http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/42696831939172001806.jpg[/img[/URL]]

[color=green]Ο Παπανδρέου (και η Κυβέρνηση σαφώς)[/color] ξεκινά τις εκλογές με τον "Καλλικράτη" και καταλήγει να απειλεί κόμματα και πολίτες με εθνικές εκλογές επειδή δεν της βγαίνουν τα κουκιά. Μάλιστα ο Γιωργάκης (απίστευτα μικρός, λίγος και μικροπρεπής) δεν έχει καν την ελάχιστη ντροπή να παραδεχθεί ότι αυτή η μαλακία οδήγησε τα spreads σε ανοδική πορεία

[img]http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/32796873224735527697.jpg[/img[/URL]]

[color=blue]Ο Σαμαράς (και η Νέα Δημοκρατία σαφώς)[/color]  βασίζει την προεκλογική της εκτρατεία "κατά" του μνημονίου, το οποίο όμως έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει σε περίπτωση που βρεθεί στη κυβέρνηση

[size=8pt](άσχετο : Η λέξη Κ(κ)υβέρνηση, γράφεται με μικρό ή με κεφαλαίο "κ"; ) [/size]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/69515149847965948431.jpg[/img[/URL]]

[color=red]Η Παπαρήγα (και το ΚΚΕ σαφώς)[/color] ζήτησε να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο, σε μια στιγμή που οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ κάνουν απολύσεις (αρκετοί αν όχι όλοι είναι μέλη του ΚΚΕ, τόσο "καλά"!!! )
Κάτι ξέρει ο Πάγκαλος που δηλώνει με νόημα ότι το ΚΚΕ το μόνο για το οποίο μπορεί να τον κατηγορήσει είναι το πάχος του...

[img]http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/79940266033217005664.jpg[/img[/URL]]

[color=purple]Ο Καρατζαφέρης[/color] "κατασκεύασε" μια απίστευτη συνάντηση με τον Π. Μολυβιάτη (πάντοτε ευπρεπή και μετρημένο στα λόγια του πολύπειρο διπλωμάτη και πολιτικό) και τον παρουσίασε ως "ουισκάκια" και όχι μόνο...  

[img]http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/71578994142129122149.jpg[/img[/URL]]

[color=orange]Ο Τσίπρας[/color] μέχρι την Παρασκευή 22/10/2010 ζητούσε από τον πρωθυπουργό να ματαιώσει την επένδυση στον Αστακό. Τώρα του ασκεί κριτική για την ματαίωση της επένδυσης αντί να τον επιδοκιμάζει...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Νομίζω ότι η χώρα (μας) είναι απέραντο φρενοκομείο αλλά και απέραντος χώρος όπου κόμματα και πολιτικοί διεκδικούν Όσκαρ υποκρισίας...

:cool2:

http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/42696831939172001806.jpg[/img[/URL]]

[color=green]Ο Παπανδρέου (και η Κυβέρνηση σαφώς)[/color] ξεκινά τις εκλογές με τον "Καλλικράτη" και καταλήγει να απειλεί κόμματα και πολίτες με εθνικές εκλογές επειδή δεν της βγαίνουν τα κουκιά. Μάλιστα ο Γιωργάκης (απίστευτα μικρός, λίγος και μικροπρεπής) δεν έχει καν την ελάχιστη ντροπή να παραδεχθεί ότι [size=30pt][color=red]αυτή η μαλακία[/color][/size] οδήγησε τα spreads σε ανοδική πορεία

[img]http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/32796873224735527697.jpg[/img[/URL]]

[color=blue]Ο Σαμαράς (και η Νέα Δημοκρατία σαφώς)[/color]  βασίζει την προεκλογική της εκτρατεία "κατά" του μνημονίου, το οποίο όμως έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει σε περίπτωση που βρεθεί στη κυβέρνηση

[size=8pt](άσχετο : Η λέξη Κ(κ)υβέρνηση, γράφεται με μικρό ή με κεφαλαίο "κ"; ) [/size]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/69515149847965948431.jpg[/img[/URL]]

[color=red]Η Παπαρήγα (και το ΚΚΕ σαφώς)[/color] ζήτησε να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο, σε μια στιγμή που οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ κάνουν απολύσεις (αρκετοί αν όχι όλοι είναι μέλη του ΚΚΕ, τόσο "καλά"!!! )
Κάτι ξέρει ο Πάγκαλος που δηλώνει με νόημα ότι το ΚΚΕ το μόνο για το οποίο μπορεί να τον κατηγορήσει είναι το πάχος του...

[img]http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/79940266033217005664.jpg[/img[/URL]]

[color=purple]Ο Καρατζαφέρης[/color] "κατασκεύασε" μια απίστευτη συνάντηση με τον Π. Μολυβιάτη (πάντοτε ευπρεπή και μετρημένο στα λόγια του πολύπειρο διπλωμάτη και πολιτικό) και τον παρουσίασε ως "ουισκάκια" και όχι μόνο...  

[img]http://[URL unfurl="true"]www.imagerous.com/images/71578994142129122149.jpg[/img[/URL]]

[color=orange]Ο Τσίπρας[/color] μέχρι την Παρασκευή 22/10/2010 ζητούσε από τον πρωθυπουργό να ματαιώσει την επένδυση στον Αστακό. Τώρα του ασκεί κριτική για την ματαίωση της επένδυσης αντί να τον επιδοκιμάζει...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!
[/quote]
δεν νομίζω να κάνουν μαλακίες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom