Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Καλά σε λέω κωλοτούμπα. Έχει καμία σημασία ρε τι θα ζητήσει ο Σαμαράς!??!?!
Ας πούμε ότι ο Σαμαράς έχοντας κερδίσει όλες τις περιφέρειες ζητάει εκλογές. Τον γράφει ο ΓΑΠ στα @@ του και προχωράει.
Ας πούμε ότι ΔΕΝ ζητάει. Και πάλι ο ΓΑΠ τον γράφει στα @@ του και προχωράει.

2. Τώρα τι να σου πώ? Τρικυμία εν κρανίω? :think: :think: :think:
Προφανώς είναι κατά συγκεκριμένων μέτρων.
Κατά τη ταπεινή μου άποψη θάπρεπε νάναι κατά συνολικά, αλλά δεν είμαι ΝΔ οπότε δεν ξέρω....

κωλοτούμπα δεν απάντησες όμως στη βασική μου ερώτηση:

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με 158 βουλευτές και με ακόμα 3 χρόνια μπροστά της ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?

Ρε στραπονάκια έχει ζουλαθεί από το πολύ στραπόν;

Αφού δεν είσαι ΝΔ τότε γιατί απαντάς;

Εγώ ρώτησα τι θα κάνει η ΝΔ, τον πούλο (ή καλλίτερα το στραπόν) αν δεν σε αφορά.

Κατά τα άλλα ο ΓΑΠ το είπε καθαρά, αν χάσει όλες τις περιφέρειες τότε θα ζητήσει εκλογές. Οπότε τι κωλοτρίβεσαι;

Εγώ για την ΝΔ και τι πρέπει να κάνει ρωτάω, το ότι ανοίχτηκε κακώς η κουβέντα για τις εκλογές το είπα από την πρώτη στιγμή:

Παρ' όλο που κακώς κατά την γνώμη μου άνοιξε η κουβέντα περί εθνικών εκλογών αν το ΠΑΣΟΚ υποστεί εκλογική συντριβή εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας και πολιτικής νομιμοποίησης.

Ποιός είναι ο κωλοτούμπας λοιπόν στραπονάκια;

Επισκέπτης
μιλώντας για τον εαυτό μου, ειλικρινά δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα μας έσωζε και δεν θα μας οδηγούσε ολοταχώς στον γκρεμό. Το θέμα είναι αρκετά σύνθετο και απαιτεί νομίζω οικονομολογικές γνώσεις τις οποίες δεν έχω. Και αν δεν τις έχω εγώ, αποκλείεται να τις έχει η γιαγιά μου.

θέλω να πω ότι δεν θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που μπορεί εύκολα να τεθεί σε δημοψήφισμα, εάν αυτό εννοείς, γιατί συν τοις άλλοις και η παραπληροφόρηση που υπάρχει έχει θολώσει τα νερά και οι περισσότεροι δεν μπορούν να διακρίνουν πού αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα...(διαφορετική περίπτωση π.χ. το δημοψήφισμα για το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, όπου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και μπορεί ακόμα και η γιαγιά μου να εκφράσει άποψη)
κοιταχτε να δειτε,
εαν απλα αναφερθουν οι οροι του μνημονιου, να ειστε σιγουρος οτι και η γιαγια σας (η η δικια μου) θα τους καταλαβουν!

το θεμα είναι άλλο όμως! Ας πούμε υποθετικά οτι διχως το μνημονιο καταστρεφόμαστε! Εχετε την εντύπωση ότι τώρα έχουμε σωθεί? Πιστευετε δηλαδή ότι όταν το μνημόνιο λήξει, με ακόμη μεγαλύτερο χρέος, ξαφνικά θα έρθουν να μας δανείζουν άτοκα για να κανουμε αναπτυξη?

το μνημόνιο, ήταν απλά η διαδικασία μετατροπής του ομολογιακού χρεους της Ελλάδας σε τραπεζικό! δηλαδη απο κει που θα χρωσταγαμε και δε θα μπορουσαν να μας τα παρουν(εαν δε θελαμε), τωρα θα μας παρουνε και το βρακι που φοραμε(θελουμε δε θελουμε)! γιατι οπως το ξερει και η γιαγια σας, να ξεχρεώσουμε με μαγικο τροπο ΟΥΤΕ με θαυμα δε γινεται!

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
σωστος...πως μπορει να κρινει ενας λαος λογικα που μεχρι πριν λιγους μηνες προσποιουταν οτι δεν ξερει τι χρεος εχει η ελλαδα...και ξαφνικα οταν καταλαβε οτι οι διορισμοι στο δημοσιο πεθανανε το παιζει επαναστατημενος...οποιος ομως ψηφιζε αυτους που δημιουργησαν το χρεος και τους θεωρει και Ηρωες! (ανδρεασ παπανδρεου)

επ, φάουλ!  :tickedoff:
ο Αντρέας - κάτω από τις συνθήκες εκείνης της εποχής - ΚΑΛΆ ΈΚΑΝΕ.
γέλασε το χειλάκι των μισών Ελλήνων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν τελειώς αποκομένοι από την εξουσία.
και διόρθωσε πολλές ανισότητες.
Δεν είναι σωστό (ή δίκαιο) να τον κρίνουμε με τα μέτρα και σταθμά της σημερινής κατάστασης.
Αν πρέπει κάποιους να κατακρίνουμε, είναι οι μετά από αυτόν - που στο φινάλε φινάλε δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα.

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
κοιταχτε να δειτε,
εαν απλα αναφερθουν οι οροι του μνημονιου, να ειστε σιγουρος οτι και η γιαγια σας (η η δικια μου) θα τους καταλαβουν!

το θεμα είναι άλλο όμως! Ας πούμε υποθετικά οτι διχως το μνημονιο καταστρεφόμαστε! Εχετε την εντύπωση ότι τώρα έχουμε σωθεί? Πιστευετε δηλαδή ότι όταν το μνημόνιο λήξει, με ακόμη μεγαλύτερο χρέος, ξαφνικά θα έρθουν να μας δανείζουν άτοκα για να κανουμε αναπτυξη?

το μνημόνιο, ήταν απλά η διαδικασία μετατροπής του ομολογιακού χρεους της Ελλάδας σε τραπεζικό! δηλαδη απο κει που θα χρωσταγαμε και δε θα μπορουσαν να μας τα παρουν(εαν δε θελαμε), τωρα θα μας παρουνε και το βρακι που φοραμε(θελουμε δε θελουμε)! γιατι οπως το ξερει και η γιαγια σας, να ξεχρεώσουμε με μαγικο τροπο ΟΥΤΕ με θαυμα δε γινεται!

θεωριτικα εχεις την ελπιδα οτι εαν εκποιησης την ακινητης περιουσια του δημοσιου μπορει να ανασανει..που βασει την ΝΔ υπολογιζεται 200 δις ευρω...και δεν θα χρειαστει να δωσουμε κατι αλλο...απο την αλλη ποιος μας δανειζει με καλυτερους ορους (εαν υπαρχει)? Διοτι η ελλαδα ζει με δανεικα και αυτο δεν το εκανε το μνημονιο ουτε το πασοκ στον 1 χρονο.... Σταση πληρωμων σημαινει δεν πληρωνονται δημοσιοοι υαπλληλοι και συνταξιουχοι...ειμαστε ετοιμοι..να χρεοκοπησει η ελλαδα?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Εγώ ρώτησα τι θα κάνει η ΝΔ, τον πούλο (ή καλλίτερα το στραπόν) αν δεν σε αφορά.
Κατά τα άλλα ο ΓΑΠ το είπε καθαρά, αν χάσει όλες τις περιφέρειες τότε θα ζητήσει εκλογές. Οπότε τι κωλοτρίβεσαι;
Εγώ για την ΝΔ και τι πρέπει να κάνει ρωτάω, το ότι ανοίχτηκε κακώς η κουβέντα για τις εκλογές το είπα από την πρώτη στιγμή:
Ποιός είναι ο κωλοτούμπας λοιπόν στραπονάκια;

Εσύ ρε είσαι ο κωλοτούμπας.
Που μεταθέτεις πονηρά πονηρά το θέμα από το "μνημόνιο - όχι μνημόνιο" στο "θα ζητήσει εκλογές ή όχι ο Σαμαράς".
Λες και αυτό έχει τη παραμικρή σημασία.  :jerking: :jerking:
παπαγαλάκι τρελλό είσαι.

ΠΣ. Για τα στραπόν δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα, λουκ αραουντ.  :grin: :grin:

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
γέλασε το χειλάκι των μισών Ελλήνων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν τελειώς αποκομένοι από την εξουσία.
Δεν είναι σωστό (ή δίκαιο) να τον κρίνουμε με τα μέτρα και σταθμά της σημερινής κατάστασης.
Αν πρέπει κάποιους να κατακρίνουμε, είναι οι μετά από αυτόν - που στο φινάλε φινάλε δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα.

δεν ειναι δυνατον να βγαζεις ενα πληθυσμο απο την αφανεια και να μην λες στο κοσμο οτι σε βγαζω δημιουργοντας δημοσιο χρεος που θα ξεπληρωσουν τα παιδια σου...

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
o Αντρέας συνέχισε το έργο του θείου Καραμανλή για το οικονομικό θαύμα που ζούμε σήμερα
τώρα τα περί κοινωνικών ανισοτήτων οκ σε κάποια ναι (με τους αριστερούς)
σε κάποια όχι (με τους πρασινοφρουρούς)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

έχω την εντύπωση πως όχι, αλλά ακριβώς είναι εντύπωση και όχι πεποίθηση.
έχει πέσει μεγάλη παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ και έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι εκτός μνημονίου βρίσκεται το χάος.
αυτό το κλίμα φόβου και σύγχυσης δεν ανατρέπεται εύκολα και δεν θεωρώ ότι οι πολίτες θα ψήφιζαν ώριμα και εν πλήρη επιγνώσει του θέματος (απλώς κάποιοι θα πείθονταν από τα επιχειρήματα των μεν και κάποιοι από των δε, λίγοι όμως θα κατανοούσαν ακριβώς τον λόγο για τον οποίον ΄θα τάσσονταν με την μία ή την άλλη άποψη)

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
θεωριτικα εχεις την ελπιδα οτι εαν εκποιησης την ακινητης περιουσια του δημοσιου μπορει να ανασανει..που βασει την ΝΔ υπολογιζεται 200 δις ευρω...και δεν θα χρειαστει να δωσουμε κατι αλλο...απο την αλλη ποιος μας δανειζει με καλυτερους ορους (εαν υπαρχει)? Διοτι η ελλαδα ζει με δανεικα και αυτο δεν το εκανε το μνημονιο ουτε το πασοκ στον 1 χρονο.... Σταση πληρωμων σημαινει δεν πληρωνονται δημοσιοοι υαπλληλοι και συνταξιουχοι...ειμαστε ετοιμοι..να χρεοκοπησει η ελλαδα?

Νασου και ο Πέτρος τώρα :)
Πέτρε, δεν σημαίνει καθόλου κάτι τέτοιο.
Ξεχνάς (βολικά?) ότι το θέμα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΈ οι συντάξεις.
Το θέμα ήταν από την αρχή τα μεγάλα παλαιότερα ομόλογα που έληγαν μέσα στο 2010.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
δεν ειναι δυνατον να βγαζεις ενα πληθυσμο απο την αφανεια και να μην λες στο κοσμο οτι σε βγαζω δημιουργοντας δημοσιο χρεος που θα ξεπληρωσουν τα παιδια σου...

Δεν ξέρουμε τι ΘΑ έκανε ΑΝ ζούσε λίγο ακόμα. Ούτε πώς θα διαχειριζόταν το χρέος. Με υποθέσεις δεν γίνεται κουβέντα. Το θέμα είναι τι (δεν) έκαναν οι μετά από αυτόν.

o Αντρέας συνέχισε το έργο του θείου Καραμανλή για το οικονομικό θαύμα που ζούμε σήμερα
τώρα τα περί κοινωνικών ανισοτήτων οκ σε κάποια ναι (με τους αριστερούς)
σε κάποια όχι (με τους πρασινοφρουρούς)

Γιεπ. Συμφωνούμε.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Εσύ ρε είσαι ο κωλοτούμπας.
Που μεταθέτεις πονηρά πονηρά το θέμα από το "μνημόνιο - όχι μνημόνιο" στο "θα ζητήσει εκλογές ή όχι ο Σαμαράς".
Λες και αυτό έχει τη παραμικρή σημασία.  :jerking: :jerking:
παπαγαλάκι τρελλό είσαι.

ΠΣ. Για τα στραπόν δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα, λουκ αραουντ.  :grin: :grin:

Στραπονάκια άφησε τα αυτά.

Λες ανοησίες. Και λασπολογείς, διότι εγώ δεν μετέθεσα τίποτε.

Τι λες δηλαδή, αν ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς ΔΕΝ θα πρέπει να πει τι θα κάνει με το μνημόνιο;
Θα ζητήσει εκλογές γενικά και αόριστα;

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
βλέπετε κυβέρνηση τζέφρυ-ντόρας με εκλογές τον Δεκέμβρη?
να έχει το Πασοκ 145 πχ και η Ντόρα ένα 3% με 8-10 βουλευτές?

Επισκέπτης
έχει πέσει μεγάλη παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ και έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι εκτός μνημονίου βρίσκεται το χάος.
αυτό το κλίμα φόβου και σύγχυσης δεν ανατρέπεται εύκολα και δεν θεωρώ ότι οι πολίτες θα ψήφιζαν ώριμα και εν πλήρη επιγνώσει του θέματος (απλώς κάποιοι θα πείθονταν από τα επιχειρήματα των μεν και κάποιοι από των δε, λίγοι όμως θα κατανοούσαν ακριβώς τον λόγο για τον οποίον ΄θα τάσσονταν με την μία ή την άλλη άποψη)
μην τον αδικειτε τον λαο αγαπητε! οταν χρειαστηκε ο λαος πηρε την κατασταση στα χερια του και ελυσε τα προβληματα του! και ο λαος ειναι εκεινος που νιωθει τις επιπτωσεις του μνημονιου στη ζωη του! Οι βουλευτες και οι Υπουργοι ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ αλλα ΟΥΤΕ ΤΟ αλλο εχουν κάνει ποτε στη ζωη τους!

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Αυτός που είπε για τις συντάξεις ας πουμε ότι έχει ένα ελάχιστο δίκιο.
Ο άλλος που είπε για τα ντραμπουι, τι μπορείς να του πεις???  :jerking:

Ιδού οι μεγάλες τρύπες....

«Χαρά» των αρπακτικών τα δημόσια νοσοκομεία...

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

Φίλε τα πράγματα είναι απλά.
Παρέλαβαν πρόβλημα χρέους που με απίθανα άστοχους χειρισμούς σε 6 μήνες το μετέτρεψαν σε πρόβλημα δανεισμού.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος.
Και πανικόβλητοι υπέγραψαν μνημόνιο καταστροφικό.
Τώρα μόλις αρχίζουν να παίρνουν χαμπάρι τι ακριβώς έχουν υπογράψει.
Και προσπαθούν να απεμπλακούν με οποινδήποτε τρόπο.

Hang them out to dry.

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66

Σαβράκο
(σα σώβρακο ακουγεται  :2funny:) καλησπέρα  :cheesy:

εχμ ΚΟΡΝΗΛΙΕ 45  :2funny: ήθελα να πω  καλησπέρα :cheesy:

και εγώ δεν είμαι ΝΔ αλλά σου απαντάω  :cheesy:

Δηλαδή μόνο οι Σαμαρικοί πρέπει να σου απαντάνε  :grin:

δηλαδη θέλεις να μας πεις οτι ο υιός της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ και του σαβουρογάμη :uglystupid:
μας εσωσε απο την χρεοκοπια ;;

Mε τις θυσίες μας :uglystupid:

για να καταλάβω..

είναι δηλαδη ο ΣΩΤΗΡΑΣ μας  :o

Wooooaaaaaaaoooooooooooooooooooooooooooo !!! ("PERFECT DEMOCRACY")

και βγαίνει ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ να μας παίξει δυο κλανιές για "ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ"

εδω λέμε οτι μας φώτισε ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ αλλα δεν αντέχουμε το "ΑΡΩΜΑ"   :uglystupid:

και μετά ξαναβγαίνει ο  υιός της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ να μας πει οτι:

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα
θα συνεχίσει σταθερά την πορεία της προς την σωτηρία, ή αν θα αφήσουμε
στη μέση τις αλλαγές και τις θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα.

πηγούλα :
Τι ωραία που τα λένε οι του ΚΛΑΣΟΚ  :cheesy:

Τι λες εσύ... ;;

ΝΤΑΜΠΟΥΪ ήπιες απόψε ;;

γιατί εγώ δεν ήπια και "ΣΚΙΑΧΤΗΚΑ" απο τις δηλώσεις των δυο "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ" :grin:

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Εγώ πάλι θα σας πω κάτι άλλο.
Δε θα αναφερθώ καθόλου στο μνημόνιο.
Το κρίσιμο θέμα είναι ότι σα χώρα δεν παράγουμε τίποτα. Ούτε πατάτες δε μπορούμε να πουλήσουμε εκτός της χώρας.
Κα ιτο χειρότερο είναι ότι τώρα ότι και να παράγουμε κανείς στο εξωτερικό δε θα το αγοράσει,γιατί θα είναι ακριβό κι όλοι θα το ζητάνε σε χαμηλότερη τιμή, επειδή έχουμε κρίση. Έχουμε φτιάξει ένα άσχημο όνομα για πωλήσεις. Στην Ελλάδα έχουμε κρίση, η οποία θα βαθύνει κι άλλο, και οι τιμές είναι στα ύψη είτε πας σε κατάστημα μεγαλοεπιχειρηματία είτε μικροεπιχειρηματία. Αυτό είναι παράλογο......
Το άλλο παράλογο που έχουμε στη χώρα μας είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δεν προτιμάει ελληνικά προϊόντα. Έχουμε μια ξενολατρεία, η οποία δε ξέρω από που πηγάζει. Ακόμα και πιπέρι από το εξωτερικό προτιμάται περισσότερο από το ελληνικό. Δεν στηρίζουμε τις δικές μας επιχειρήσεις...
Το άλλο κορυφαίο είναι ότι μόλις ανοίγει μία επιχείρηση κάπου (και παράγει καρφίτσες), αμέσως θέλουν να μπουν οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις μέσα στην επιχείρηση....
Ένα τελευταίο αξιοσημειώτο είναι ότι μόλις ο ΔΥ πάρει δικαίωμα υπογραφής, γίνεται ο χειρότερος καριόλης. Άμα θες την υπογραφή του για μια μελέτη και ΔΕ θέλει να στη δώσει (το λόγο βρείτε τον μόνοι σας) θα σε γαμήσει χωρίς σάλιο και δε μπορεί να του πει κανένας τίποτα....
Κι όπως πάντα κανένας Έλληνας δε νοιάζεται για το σπίτι του γείτονα αν καίγεται, μέχρι να έρθει η φωτιά στο δικό του. Κάποτε υπήρχαν στην κοινωνία μας αξίες τώρα υπάρχουν τα @@@ μου....

Ολα αυτά λέτε να έχουν θετικό αντίκτυπο για τη διαμόρφωση του μέλλοντος μιας χώρας ?

Κάποια από τα παραπάνω δεν οφείλονται στους πολιτικούς. Έχουμε κι εμείς ευθύνη.
Όταν πήγαινε η καθέ καριόλα κι ο κάθε καρμίρης κι έπαιρνε μαλακο-δάνειο ή υπερχρέωνε την πιστωτική και τώρα πάνε να του πάρουν το σπίτι, φταίει το κράτος ; Δε νομίζω αν ο άλλος είναι μαλάκας να φταίει το κράτος....

Το εύκολο είναι να τα ρίχνουμε στο κράτος, πουθενά και κανέναν δεν έχω ακούσει να αναρωτιέται τι έχουμε κάνει εμείς για την κατάσταση αυτή... Ο όρος "από μηχανής Θεός υπήρχε μόνο σε αρχαίες τραγωδίες", στην πραγματικότητα το κράτος δε μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο.

ΥΓ: Το θέμα του μνημονίου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και πιστέψτε με ότι και να το διαβάσετε θα έχετε πολλές απορίες (όσοι δεν έχετε γνώσεις οικονομικών). Πχ εγώ δε ξέρω χημεία, δε μπορώ να μιλήσω για πολύπλοκα θέματα χημείας.

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Φίλε τα πράγματα είναι απλά.
Παρέλαβαν πρόβλημα χρέους που με απίθανα άστοχους χειρισμούς σε 6 μήνες το μετέτρεψαν σε πρόβλημα δανεισμού.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος.
Και πανικόβλητοι υπέγραψαν μνημόνιο καταστροφικό.
Τώρα μόλις αρχίζουν να παίρνουν χαμπάρι τι ακριβώς έχουν υπογράψει.
Και προσπαθούν να απεμπλακούν με οποινδήποτε τρόπο.

Hang them out to dry.

Εγκληματικά ανεπαρκείς ή Προδότες ;;

τι από τα δυο είναι πιο κοντά κατά σένα ;;

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Εγώ πάλι θα σας πω κάτι άλλο.
Δε θα αναφερθώ καθόλου στο μνημόνιο.
Το κρίσιμο θέμα είναι ότι σα χώρα δεν παράγουμε τίποτα. Ούτε πατάτες δε μπορούμε να πουλήσουμε εκτός της χώρας.
Κα ιτο χειρότερο είναι ότι τώρα ότι και να παράγουμε κανείς στο εξωτερικό δε θα το αγοράσει,γιατί θα είναι ακριβό κι όλοι θα το ζητάνε σε χαμηλότερη τιμή, επειδή έχουμε κρίση. Έχουμε φτιάξει ένα άσχημο όνομα για πωλήσεις. Στην Ελλάδα έχουμε κρίση, η οποία θα βαθύνει κι άλλο, και οι τιμές είναι στα ύψη είτε πας σε κατάστημα μεγαλοεπιχειρηματία είτε μικροεπιχειρηματία. Αυτό είναι παράλογο......
Το άλλο παράλογο που έχουμε στη χώρα μας είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δεν προτιμάει ελληνικά προϊόντα. Έχουμε μια ξενολατρεία, η οποία δε ξέρω από που πηγάζει. Ακόμα και πιπέρι από το εξωτερικό προτιμάται περισσότερο από το ελληνικό. Δεν στηρίζουμε τις δικές μας επιχειρήσεις...
Το άλλο κορυφαίο είναι ότι μόλις ανοίγει μία επιχείρηση κάπου (και παράγει καρφίτσες), αμέσως θέλουν να μπουν οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις μέσα στην επιχείρηση....
Ένα τελευταίο αξιοσημειώτο είναι ότι μόλις ο ΔΥ πάρει δικαίωμα υπογραφής, γίνεται ο χειρότερος καριόλης. Άμα θες την υπογραφή του για μια μελέτη και ΔΕ θέλει να στη δώσει (το λόγο βρείτε τον μόνοι σας) θα σε γαμήσει χωρίς σάλιο και δε μπορεί να του πει κανένας τίποτα....
Κι όπως πάντα κανένας Έλληνας δε νοιάζεται για το σπίτι του γείτονα αν καίγεται, μέχρι να έρθει η φωτιά στο δικό του. Κάποτε υπήρχαν στην κοινωνία μας αξίες τώρα υπάρχουν τα @@@ μου....

Ολα αυτά λέτε να έχουν θετικό αντίκτυπο για τη διαμόρφωση του μέλλοντος μιας χώρας ?

Κάποια από τα παραπάνω δεν οφείλονται στους πολιτικούς. Έχουμε κι εμείς ευθύνη.
Όταν πήγαινε η καθέ καριόλα κι ο κάθε καρμίρης κι έπαιρνε μαλακο-δάνειο ή υπερχρέωνε την πιστωτική και τώρα πάνε να του πάρουν το σπίτι, φταίει το κράτος ; Δε νομίζω αν ο άλλος είναι μαλάκας να φταίει το κράτος....

Το εύκολο είναι να τα ρίχνουμε στο κράτος, πουθενά και κανέναν δεν έχω ακούσει να αναρωτιέται τι έχουμε κάνει εμείς για την κατάσταση αυτή... Ο όρος "από μηχανής Θεός υπήρχε μόνο σε αρχαίες τραγωδίες", στην πραγματικότητα το κράτος δε μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο.

ΥΓ: Το θέμα του μνημονίου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και πιστέψτε με ότι και να το διαβάσετε θα έχετε πολλές απορίες (όσοι δεν έχετε γνώσεις οικονομικών). Πχ εγώ δε ξέρω χημεία, δε μπορώ να μιλήσω για πολύπλοκα θέματα χημείας.

Κάνεις λάθος.. ΑΠΛΑ

για μένα όλα είναι σκοπιμότητα για να σε ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ σιγά σιγά..
και μετα θα ζήσουν αυτοί καλύτερα και εσύ χειρότερα.

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Δείτε ΝΕΤ  :grin:
Χρειάστηκαν 3000 υπογραφές για το costa navarino ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom