Τα τεκμηριώνω ΟΛΑ.
Αυτό είναι απολύτως ακριβές.
Οι αναφορές σου είναι σοβαρές και αξιόπιστες.
Τα τεκμηριώνω ΟΛΑ.
τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει τα απαισιοδοξα σενάρια, άλλοι λένε οτι Κυριακή(αυτή) ανακοινωνεται σταση πληρωμών, άλλοι μέσα στον Ιουλιο εξοδο από €,κλπ κλπ
κάπως έτσιδεν ξερω και δε με νοιζει τι λενε οι φημες..το σιγουρο ειναι οτι κατι πολυ σοβαρο παιζει γιατι ηδη 2 πολυ μεγαλες εταιρειες ανεστειλαν και παγωσαν τις επενδυσεις τους για 3 χρονια...τυχαινει να δουλευω στη 1 και να συνεργαζομαστε με την αλλη...απο πεμπτη σταματησε και παγωσε καθε budget...τα μεγαλα κεφαλαια κανουν τα κουμαντα τους..κατι ερχεται και δεν επενδυουν αλλο...τωρα,βγαζουν τα λεφτα τους εξω?περιμενουν κατι?τι ομως???ολοι μιλανε για σεπτεμβρη η αυγουστο που η Ελλαδα κατεβαζει ρολλα... >![]()
Από την αρχή του έτους έχουμε ακούσει τα απίθανα σενάρια.
Κάποια τραβηγμένα από τα αυτιά και όμως πολύ τα πιστεύανε. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο ήταν αυτό με την κινητικότητα Στην αγία παρασκευή.
Εγώ δεν πιστεύω τίποτα. Έκανα τα κουμάντα μου για να εξασφαλιστώ όσο περισσότερο μου επιτρέπει η θέση μου και από εκεί και πέρα φήμες κλπ τα ακούω βερεσέ.
Η πλέμπα (εμείς) δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, οπότε δεν έχει και νόημα να χαλάμε την ζαχαρένια μας επειδή ο κάθε μαλάκας διαδίδει ότι του κατέβει στο κεφάλι.
Το ιδιο ακουσα και εγω για μια μεγαλη εταιρια εισαγωγης laptop. Σε μια αλλη περιπτωση τυχαια (κρυφακουγα) ακουσα για εκλογες τον Αυγουστοδεν ξερω και δε με νοιζει τι λενε οι φημες..το σιγουρο ειναι οτι κατι πολυ σοβαρο παιζει γιατι ηδη 2 πολυ μεγαλες εταιρειες ανεστειλαν και παγωσαν τις επενδυσεις τους για 3 χρονια...τυχαινει να δουλευω στη 1 και να συνεργαζομαστε με την αλλη...απο πεμπτη σταματησε και παγωσε καθε budget...τα μεγαλα κεφαλαια κανουν τα κουμαντα τους..κατι ερχεται και δεν επενδυουν αλλο...τωρα,βγαζουν τα λεφτα τους εξω?περιμενουν κατι?τι ομως???ολοι μιλανε για σεπτεμβρη η αυγουστο που η Ελλαδα κατεβαζει ρολλα... >![]()
Το ιδιο ακουσα και εγω για μια μεγαλη εταιρια εισαγωγης laptop. Σε μια αλλη περιπτωση τυχαια (κρυφακουγα) ακουσα για εκλογες τον Αυγουστο
Βεβαια οπως εγραψα χθες ακουσα επισης οτι υπαρχει σχεδιο απο τον ΟΗΕ να βαλουν στην διατροφη μας και εντομα οπως κανουν στην ανατολη γιατι σε μερικα χρονια δεν θα φτανει το φαγητο για ολους(!!!). Το τι αρρωστημενο σεναριο εχω ακουσει τελευταια δεν λεγεται και κανενα απο αυτα απο αυτα δεν επαληθευτηκε, τουλαχιστον μεχρι στιγμης...
Αν έκανε κανένας τον κόπο να έβλεπε την ανάλυση ευαισθησίας του ΔΝΤ σε σχέση με το ΑΕΠ θα καταλάβαινε ότι το μόνον που πραγματικά έχει σημασία είναι η παραγωγή πλούτου.
Η χαμηλότερη καμπύλη του γραφήματος του ΔΝΤ για το Δημόσιο Χρέος δείχνει ότι αν το ΑΕΠ αυξάνει κατά 1% περισσότερο από την βασική υπόθεση (και αντίστοιχα πέσει λιγότερο κατά 1% φέτος και του χρόνου) τότε μέχρι το 2020 το χρέος θα πέσει κάτω από το 80% του ΑΕΠ.
Αντίθετα αν το ΑΕΠ αυξηθεί κατά 1% λιγότερο από ότι προβλέπει το βασικό σενάριο τότε το χρέος θα ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ.
Αν ΟΛΟΙ, αλλά ΟΛΟΙ οι Έλληνες γίνουν κατά 1% περισσότερο παραγωγικοί από τα παραπάνω νούμερα τότε μέσα σε 10 χρόνια η χώρα θα ανήκει ξανά στις αναπτυγμένες οικονομίες.
1% ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΦΥΓΟΠΟΝΩΝ
στην ελλάδα ο μέγας επιχιρηματίας το ΚΡΑΤΟΣ σε κάθε προυπολογισμό κάνει το εξής:
Υπολογίζει τα πάντα ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ BEST CASE SCENARIO και για τον πληθωρισμό και για τα επιτόκια.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΩ.
ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΦΤΑΣΕΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΧΖΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ BEST CASE SCENARIO ενώ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΤΟ WORST CASE SCENARIO στην πράξη.
Αν έκανε κανένας τον κόπο να έβλεπε την ανάλυση ευαισθησίας του ΔΝΤ σε σχέση με το ΑΕΠ θα καταλάβαινε ότι το μόνον που πραγματικά έχει σημασία είναι η παραγωγή πλούτου.
Η χαμηλότερη καμπύλη του γραφήματος του ΔΝΤ για το Δημόσιο Χρέος δείχνει ότι αν το ΑΕΠ αυξάνει κατά 1% περισσότερο από την βασική υπόθεση (και αντίστοιχα πέσει λιγότερο κατά 1% φέτος και του χρόνου) τότε μέχρι το 2020 το χρέος θα πέσει κάτω από το 80% του ΑΕΠ.
Αντίθετα αν το ΑΕΠ αυξηθεί κατά 1% λιγότερο από ότι προβλέπει το βασικό σενάριο τότε το χρέος θα ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ.
Το βασικό σενάριο μεταβολής του ΑΕΠ είναι:
2010: -4,6%
2011: -2,6%
2012: 1,1%
2013: 2,1%
2014: 2,1%
2015: 2,7%
2016: 2,7%
2017: 2,7%
2018: 2,7%
2019: 2,7%
2020: 2,7%
Αν ΟΛΟΙ, αλλά ΟΛΟΙ οι Έλληνες γίνουν κατά 1% περισσότερο παραγωγικοί από τα παραπάνω νούμερα τότε μέσα σε 10 χρόνια η χώρα θα ανήκει ξανά στις αναπτυγμένες οικονομίες.
1% ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΦΥΓΟΠΟΝΩΝ
Χωρίς να έχω τις ειδικές γνώσεις να εμβαθύνω σε λεπτομέρειες, εκτίμησή μου είναι ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό- ψυχολογικό και δευτερευόντως οικονομικό...
Το ζητούμενο είναι μια οικονομία εθισμένη στο μεσαζοντιλίκι και στην αρπαχτή να μετατραπεί σε μια οικονομία που παράγει...
Αν η όποια πολιτική ηγεσία το πετύχει αυτό, η βελτίωση των αριθμών είναι θέμα 2-3 χρόνων...
Και φυσικά για να γίνει αυτό, χρειάζεται σοκ και δέος στο δημόσιο που είναι η πηγή του κακού αλλά και ριζική μετάλλαξη του ιδιωτικού από κρατικοδίαιτο σε πραγματικά παραγωγικό...
Μείωση γραφειοκρατίας, φορολογικά κίνητρα, προώθηση εξαγωγών είναι κάποιες λύσεις- η μείωση των μεροκαμάτων πάλι σε επίπεδα πείνας, μάλλον κακό θα κάνει...
Το ζήτημα είναι η οικονομία να γίνει ζήτημα ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο να παρέχει υποστήριξη και να θέτει κανόνες ανταγωνισμού...
Η απάντηση έχει δοθεί 1-2 σελίδες πίσω (δες παρακάτω). Το κακό με το κράτος μας (και σένα) είναι ότι πάντα υιοθετεί το Best Case Scenario (που σπάνια βγαίνει). Ενώ ο σωστός επιχειρηματίας κάνει το κουμάντο του με το Worst Case.
μπλα μπλα είπες κι εσυ είπε και ο σάβρας.....
πάμε απλά και νέτα για να τελειώνουμε με τη μαλακία.
αναπτυγμένη χώρα νοείται μόνο αυτή που έχει βαριά βιομηχανία.
ΑΡΑ:
ή κάνεις γαμώ τα ναυπηγεία σε κάθε λιμάνι της χώρας,
ή φτιάχνεις εργοστάσια αυτοκινητων, ή εξοπλισμού ή τεχνολογίας ή φαρμάκων κλπ
ή μετατρέπεις τη χώρα σε φορολογικό παράδεισο για να εισρεύσει φρέσκο χρήμα το οποίο ομως θα πάει μόνο σε ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ είτε τουριστικές είτε βιομηχανικές είτε κτηνοτροφικές.
ή και τα τρία παραπάνω.
Τελεία.
όλα τα άλλα είναι για να περνά η ώρα.
Χωρίς να έχω τις ειδικές γνώσεις να εμβαθύνω σε λεπτομέρειες, εκτίμησή μου είναι ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό- ψυχολογικό και δευτερευόντως οικονομικό...
Το ζητούμενο είναι μια οικονομία εθισμένη στο μεσαζοντιλίκι και στην αρπαχτή να μετατραπεί σε μια οικονομία που παράγει...
Αν η όποια πολιτική ηγεσία το πετύχει αυτό, η βελτίωση των αριθμών είναι θέμα 2-3 χρόνων...
Και φυσικά για να γίνει αυτό, χρειάζεται σοκ και δέος στο δημόσιο που είναι η πηγή του κακού αλλά και ριζική μετάλλαξη του ιδιωτικού από κρατικοδίαιτο σε πραγματικά παραγωγικό...
Μείωση γραφειοκρατίας, φορολογικά κίνητρα, προώθηση εξαγωγών είναι κάποιες λύσεις- η μείωση των μεροκαμάτων πάλι σε επίπεδα πείνας, μάλλον κακό θα κάνει...
Το ζήτημα είναι η οικονομία να γίνει ζήτημα ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο να παρέχει υποστήριξη και να θέτει κανόνες ανταγωνισμού...
Καλά 'ντάξει.
Με αυτά που λες η μόνη αναπτυγμένη χώρα είναι η Κίνα. Ή η Τουρκία.
Η Δανία έχει τίποτε από τα παραπάνω;;;
Που είναι τα ναυπηγεία της, που είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες της;;;
Η βαριά βιομηχανία όπως την εννοείς έχει πάει όλη στην Κίνα.
Και αν το θέλεις στην Ελλάδα έχουμε 3 ναυπηγεία και καμμιά 20αριά καρνάγια.
Τα οποία πάντα πρόσφεραν υψηλής ποιότητας επιδιορθώσεις (Ελληνικές πατέντες γαρ) και δεν μπορούσες να βρεις θέση για dry docking.
Πλήν όμως κανένας δεν θα πάει στην Ελευσίνα για να κάνει μετατροπή σε double hull.
Υπηρεσίες θα έχουμε.
Με κάποιους στενά και προσεκτικά επιλεγμένους τομείς που θα έχουν διεθνή ανταγωνιστικότητα.
Εδώ είναι όλο το παιγνίδι.
Η απάντηση έχει δοθεί 1-2 σελίδες πίσω (δες παρακάτω). Το κακό με το κράτος μας (και σένα) είναι ότι πάντα υιοθετεί το Best Case Scenario (που σπάνια βγαίνει). Ενώ ο σωστός επιχειρηματίας κάνει το κουμάντο του με το Worst Case.
Θέλεις να είσαι σωστός λοιπόν?
Πες μας τι πρέπει να κάνουμε για να καλύψουμε και το worst case που προβλέπει χρέος 180% του ΑΕΠ το 2020.
και άσε τις εύκολες κορώνες και τις συλλογικές ευθύνες..
Και όλα τα σενάρια στο γράφημα είναι.
εμεις θα τους σκισουμε ολους με την "πρασινη αναπτυξη"μπλα μπλα είπες κι εσυ είπε και ο σάβρας.....
πάμε απλά και νέτα για να τελειώνουμε με τη μαλακία.
αναπτυγμένη χώρα νοείται μόνο αυτή που έχει βαριά βιομηχανία.
ΑΡΑ:
ή κάνεις γαμώ τα ναυπηγεία σε κάθε λιμάνι της χώρας,
ή φτιάχνεις εργοστάσια αυτοκινητων, ή εξοπλισμού ή τεχνολογίας ή φαρμάκων κλπ
ή μετατρέπεις τη χώρα σε φορολογικό παράδεισο για να εισρεύσει φρέσκο χρήμα το οποίο ομως θα πάει μόνο σε ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ είτε τουριστικές είτε βιομηχανικές είτε κτηνοτροφικές.
ή και τα τρία παραπάνω.
Τελεία.
όλα τα άλλα είναι για να περνά η ώρα.