Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
ας προσεχε. αυτη στηριξε τη ζωη της σε κατι που δεν επρεπε να υπαρχει, τη στιγμη που καποιοι αλλοι ειμαστε μια ζωη στον αερα χωρις κανενα στηριγμα για να πληρωνουμε τις γεροντομπεμπεκες.
η μηπως εδωσαν αυτες εναν παρα για εμας;
Αρα ας ψοφησουν.
Οκ, σεβαστη η αποψη σου.

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Αρα ας ψοφησουν.
Οκ, σεβαστη η αποψη σου.

αρκετα πηραν ως τωρα. δεν ειπα να τα επιστρεψουν (αν και θα επρεπε). ας τα κρατησουν, αλλα ως εδω.
στηριξα τη ζωη μου σ'εναν μισθο ο οποιος μειωθηκε και ισως τον χασω κιολας. θα μου τα δωσουν οι αγαμες;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
αρκετα πηραν ως τωρα. δεν ειπα να τα επιστρεψουν (αν και θα επρεπε). ας τα κρατησουν, αλλα ως εδω.
στηριξα τη ζωη μου σ'εναν μισθο ο οποιος μειωθηκε και ισως τον χασω κιολας. θα μου τα δωσουν οι αγαμες;
Οκ, μαζι σου. Ας ψοφησει και η κατσικα του γειτονα, αφου ψοφησε η δικη σου.

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
Αρα ας ψοφησουν.
Οκ, σεβαστη η αποψη σου.

Όπως και η αντίστοιχη δική σου για τους εργάτες που δεν "φρόντισαν" να μην είναι εργάτες.
Αν κάποιος δεν φρόντισε να πάρει εφόδια για την αγορά εργασίας αλλά βγήκε από αρχίδια στρατηγού πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αρα ας ψοφησουν.
Οκ, σεβαστη η αποψη σου.

Προς το παρον ψοφαμε εμεις για να ζουν αυτες. Αρα εφοσον εχει τεθει ηδη η επιλογη η αυτες η ο υπολοιπος κοσμος ποια λες ναναι η απαντηση? Να θυσιαζεται ολη η κοινωνια στην ανεργια την εκμεταλλευση και την κακοπληρωσια για να υπαρχουν προνομια ( οχι μονο αυτα, και αλλα? )
Ναι καποτε τα προνομια πρεπει να ψοφησουν αλλιως ψοφαει ο τοπος .

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Με τις αγαμες δεν ειναι καθολου η κατσικα του γειτονα. Παιρνουν το γαλα απο τις κατσικιες των αλλονων χωρις να χουν δουλεψει ποτε τους. Ντροπιαστικος για την κοινωνια μας νομος , βγαλμενος απο τα βαθη του μεσαιωνα και της φεουδαρχιας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Όπως και η αντίστοιχη δική σου για τους εργάτες που δεν "φρόντισαν" να μην είναι εργάτες.
Αν κάποιος δεν φρόντισε να πάρει εφόδια για την αγορά εργασίας αλλά βγήκε από αρχίδια στρατηγού πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση;
Είπαμε.
Να γινει απο εδω και μπρος.
Ειναι ομως απανθρωπο να ζητας απο γυναικες 60 και 65 και 70 ετων να παψουν να λαμβανουν τη συνταξη, ενω επι 50 χρονια το κρατος δημιουργησε σε αυτες την δικαιολογημενη εμπιστοσυνη οτι θα την λαμβανουν εφ' ορου ζωης.
Ειστε υπερ και του κοψιματος των υπαρχουσών ήδη συνταξεων?
Για πειτε, με ενδιαφερει. Να δω ποσο κανιβαλοι γιναμε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Προς το παρον ψοφαμε εμεις για να ζουν αυτες. Αρα εφοσον εχει τεθει ηδη η επιλογη η αυτες η ο υπολοιπος κοσμος ποια λες ναναι η απαντηση? Να θυσιαζεται ολη η κοινωνια στην ανεργια την εκμεταλλευση και την κακοπληρωσια για να υπαρχουν προνομια ( οχι μονο αυτα, και αλλα? )
Ναι καποτε τα προνομια πρεπει να ψοφησουν αλλιως ψοφαει ο τοπος .
Ποιος το θετει αυτο το ερωτημα/δίλημμα? Εσυ?

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Εδώ ρε συ τραμουντάνα, άλλοι πέρνανε επίδομα γάλακτος(!!) μια κούτα το μήνα ο καθένας.

Αυτό πάει στο ανθυγιεινό,και στο παρελθόν δεν ξέρω τώρα,σε καποιες υπηρεσίες δινόταν γάλα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Αυτό πάει στο ανθυγιεινό,και στο παρελθόν δεν ξέρω τώρα,σε καποιες υπηρεσίες δινόταν γάλα.
Πρόχειρα γνωριζω οτι δινοταν στους ανθρακωρυχους της ΔΕΗ. Πιθανολογώ οτι δινεται ακομη.

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16

θα το κουβεντιαζα μαζι σου αλλα καταλαβαινω πως η αισθηση αδικιας σου βγηκε επειδη αγγιξαν την καστα σου. δεν παει ετσι ομως.
οι συγκεκριμενες παρασιτοζωουσαν εις βαρος μου ως τωρα. μου χρωστανε, δεν τους χρωσταω.
τοσο απλα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ποιος το θετει αυτο το ερωτημα/δίλημμα? Εσυ?

Οχι εγω. Οι κυβερνωντες που μεταξυ αλλων και εσυ ψηφισες και στηριζεις. Αλλα ουτως η αλλως και υπο συνθηκες οικονομικης αναπτυξης παλι δεν επρεπε να υπαρχει.
Οσο για το αν ψοφησουν, ας πανε στο διαολο και ακομη παραπερα. Θα με πεις αναισθητο κανιβαλο και κακο? Στα αρχιδια μου ομως. Δε μπορεις να φανταστεις ποσο.
Αλλο τοσο κανιβαλοι και σταρχιδιστες ειναι οι αγαμες θυγατερες που δε λυπουνται εμενα και τοσοι αλλοι τεμπελολεχριτες . Σα να μου λες αν θα επρεπε να λυπηθω το δημιο μου.
Αυτες οι σκατοευαισθησιες μας εφαγαν σε αυτη τη χωρα.

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Με τις αγαμες δεν ειναι καθολου η κατσικα του γειτονα. Παιρνουν το γαλα απο τις κατσικιες των αλλονων χωρις να χουν δουλεψει ποτε τους. Ντροπιαστικος για την κοινωνια μας νομος , βγαλμενος απο τα βαθη του μεσαιωνα και της φεουδαρχιας.
οπως ακριβως το ειπες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Μολονοτι δεν ελαβα απαντηση, πιθανολογώ οτι ειστε υπερ και του κοψιματος συνταξεων που δινονται εδω και 50 χρονια.
Οκ, σεβαστη η αποψη σας, δικαιωμα μου επισης να την θεωρω κανιβαλισμό της αισχίστης μορφής.
Προτιμω επισης να κρατησω την σκατοευαισθησια μου επί του θεματος.

Υ.Γ. Δεν καταλαβα ομως γιατι "αγγιζει την καστα μου" αυτό. Δεν εχω επαγγελματικη ιδιοτητα που θα εδινε συνταξη στην αγαμη θυγατερα μου, ουτε προφανως εισπραττω τετοια συνταξη  :2funny:

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Πρόχειρα γνωριζω οτι δινοταν στους ανθρακωρυχους της ΔΕΗ. Πιθανολογώ οτι δινεται ακομη.

Σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και δήμων που είχαν κάποιες ειδικές συνθήκες.Αργότερα άρχισε να δίνεται χρηματικό ποσον που αντιστοιχούσε σε συγκεκριμένη ποσότητα γάλακτος ανα χρονική περίοδο.Με την χορήγηση γάλακτος και οχι χρημάτων δεν υπήρχε περιθώριο για επέκταση σε άσχετους.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.239
Πόντοι
2.310
Οι υπάρχουσες συντάξεις υπάρχει πίεση να μειωθούν -δεν φτάνουν τα λεφτά (ύφεση, ανεργία, εισφοροδιαφυγή, μειωση μισθών, υπογεννητικότητα,...). Οι μελλοντικές ίσως και <360. ΟΚ, το συστημα δεν είναι κεφαλαιοποιητικό αλλά έχουμε δωσει και καποιες εισφορές.

Κανιβαλισμός είναι και να χάνεις τη δουλειά σου στα 40 ή 50 σου αντε να ξαναβρεις, ή να είσαι 20-30 και να μην μπορείς να μπεις στην αγορά εργασίας. Οι διαθεσιμότητες επίσης είναι. Η πλειοδοσία και ο ανταγωνισμός στο να βγάλουμε στην ανεργία κόσμο ΚΑΙ από "εσάς" επίσης είναι.

Η 60άρα από πρωην Αν. Ευρ. δουλευει, γιατί όχι και η Ελληνίδα;

Αυτά είναι τα καλά του κοινωνικού αυτοματισμού (βλ. διαίρει και βασίλευε).

Για να μην παίζουμε: με σοβαρότητα,αλληλεγγυη και δίκαιη αντιμετώπιση ίσως μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την κατσίκα του γείτονα, όμως ΟΛΕΣ τις κατσίκες!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom