Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 31 άτομα (0 μέλη και 31 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.853
Πόντοι
6.515
Στέλεχος της Γερμανικής Πρεσβείας βρέθηκε σε φιλικό περιβάλλον, με Έλληνες φίλους του, πριν από δύο ημέρες.

Όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το ευρώ καθώς και ότι ο ίδιος, ως κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στάσης πληρωμών, αν προκληθεί, έδειξε έντονο εκνευρισμό, χάνοντας προς στιγμήν τους διπλωματικούς του τρόπους και το φλέγμα του.

Με έντονα επιθετικό τρόπο, προειδοποίησε ότι την επόμενη στιγμή που θα γίνει μία τέτοια κίνηση από την Ελλάδα, η ΕΚΤ θα διακόψει τη ροή χρήματος προς τις Ελληνικές τράπεζες και θα συνέλθουν τα ευρωπαϊκά όργανα για να ανακοινώσουν τα πρώτα μέτρα που θα ληφθούν και τα οποία θα συνιστούν μία εμπορική και ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες των κρατών-μελών.

Η Ελλάδα όπως είπε, κυνικά, μπορεί να μείνει στο ευρώ με τη διαφορά ότι σταδιακά δεν θα κυκλοφορεί ούτε ένα ευρώ, οι τράπεζες θα κλείσουν από την πρώτη μέρα ενώ τις πρώτες 20 μέρες θα αρχίσουν να παρατηρούνται και οι πρώτες ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης.

Read more:
:fuck2:

Επισκέπτης
Να ρωτησω κατι σχετικο-ασχετο με το θεμα μας.

Στη μανα μου συνταξιουχα του ΟΓΑ στειλαν να πληρωσει φορο  σχεδον 500 ευρω. Η γρια δεν εχει τιποτα στο ονομα της και δεν πιστευω οτι θα χρειαστει ποτε φορολογικη ενημερωτητα. Αν δεν τα δωσει, μπορουν να τις κανουν κατι ?
Παλιοτερα λιγο πριν πεθανει ο πατερας μου του ειχαν στειλει κι αυτου να πληρωσει καπου 3000 ευρω για ενα μπακαλικακι που ειχε στο χωριο και το ειχε κλεισει. Δεν τα πληρωσαμε φυσικα.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Να ρωτησω κατι σχετικο-ασχετο με το θεμα μας.

Στη μανα μου συνταξιουχα του ΟΓΑ στειλαν να πληρωσει φορο  σχεδον 500 ευρω. Η γρια δεν εχει τιποτα στο ονομα της και δεν πιστευω οτι θα χρειαστει ποτε φορολογικη ενημερωτητα. Αν δεν τα δωσει, μπορουν να τις κανουν κατι ?
Παλιοτερα λιγο πριν πεθανει ο πατερας μου του ειχαν στειλει κι αυτου να πληρωσει καπου 3000 ευρω για ενα μπακαλικακι που ειχε στο χωριο και το ειχε κλεισει. Δεν τα πληρωσαμε φυσικα.
θα τα τραβηξουν απτον λογαριασμο που μπαινει η συνταξη της τυπε :S

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Γιατι να μην τα γλυτωσουμε ρε φιλε ? Απο το να της τα φαει ο Στουρναρης, γιατι να μην τα πιουμε μπυρες ?
τυπε εγω συμφωνω
αλλα οπως λεει ο αλεξ ο κοσμος ψηφισε νδ για να εφαρμοσει αυτα τα κολπα
δημοκρατια εχουμε :grin:

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
 Κόψιμο εντελώς στην σύνταξη αυτών που έχουν εισοδήματα από αλλού, ενοίκια κλπ.

Οι υπόλοιπες σύνταξη απορίας 300 ευρώ.

Η σύνταξη απορίας καταβάλλεται σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν κανέναν άλλον πόρο.

Δυστυχώς ΑΛΕΞ δεν μπορώ να συμπαρασταθώ στις άγαμες θυγατέρες.

Πιο πολύ στενοχωριέμαι για ένα παλικάρι γείτονά μου 25 ετών με πτυχίο πολ. μηχανικού που η μόνη εργασία που έχει αυτη τη στιγμή είναι ένα πενιχρό εισόδημα 340 ευρώ από μερικές βάρδιες που κάνει σε περίπτερο. Εμαθε πως μεταναστεύω στην Αυστραλία κι ήρθε να με παρακαλέσει να βρω τρόπο να τον πάρω κάτω. Πάνω στην κουβέντα είδα την απελπισία μέσα στα μάτια του, όταν τον πήραν τα δάκρυα.
"Ειμαι αριστούχος και δεν μπορώ να βρω πουθενα εργασία... Προσπαθηστε να με βοηθησετε και θα σας το χρωστώ σε όλη μου τη ζωή!"

Τι να πεις σε αυτό το πλάσμα, που το βλέπω πόσο αγωνα έχει κάνει για να τελειώσει τη σχολή του?

Που κόντεψε να χάσει μάθημα επειδή δεν είχε τα χρήματα να βγάλει κάποιες φωτοτυπίες ρε πούστη μου?

Που κάποτε εργαζόταν σερβιτορος και δυο φορές τον πήραν λιπόθυμο επειδή δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου από το διάβασμα γιατί έδινε εξετάσεις?

Στα αρχίδια μας ρε οι άγαμες πενηνταροκοκκότες που γαμιοντουσαν δεξιά και αριστερά και δεν παντρεύονταν για να μην χάσουν το επίδομα!!

Στο διάολο να πάνε. Ούτε παιδιά κάνανε, ούτε οικογένεια, ούτε δούλεψαν ποτε στη ζωή τους.

Τα νέα παιδιά να λυπάστε. Που βλέπουν τη ζωή τους να χάνεται, χωρίς αχτιδα φωτός.

Τα είπες όλα...

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Δεν βγαζει κανιβαλισμο ρε αλεξ , ειπαμε να υπαρχει και μια ευαισθησια , αλλα οχι και ετσι ...
Αυτη η γεροντομπεμπεκα να σκεφτοταν οταν ηταν 20 και 30 χρονων τι θα κανει , οχι να σκεφτει να μην κανει τιποτα επειδη περνει την συνταξη .... επειδη κακως στηριξε εκει την ζωη της τι θα γινει δηλαδη ?
Εγω ενα πραγμα δεν αντεχω , τις γριες που φορανε μαυρα 40 χρονια μετα τον θανατο , αντε 1 , αντε 2 , αντε 5 , αλλα ρε πουστη μου δηλαδη με τα μαυρα τον πονας τον αλλον  :idiot:
Πες τα...

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Προχωραει καλα το σχεδιο του απατεωνιστικου και προδοτικου διωγμου των Ελληνων προς το εξωτερικο απο τους γνωστους δηθεν Ελληνες προδοτες που σας κυβερνουν.
Σου λεει θα παμε την ανεργια 30-40-50%+++,τι θα κανουν?
Θα αναγκαστουν να φυγουν στο εξωτερικο......
ΛΕΝΕ....
Καταφεραμε να τους κανουμε τον πιο γερασμενο λαο + οτι τους διωχνουμε αρα το σχεδιο μας για να τους εξαφανισουμε ειναι σε καλο δρομο!
Φεραμε και εκατομμυρια λαθρομεταναστες + οτι ειχαμε φερει και εκατομμυρια αλβανους αρα καναμε τελεια τη δουλεια μας!
Τα αφεντικα μας θα πας προσφερουν πληρη ασυλια και θα μας επιβραβευσουν!

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.853
Πόντοι
6.515
Προχωραει καλα το σχεδιο του απατεωνιστικου και προδοτικου διωγμου των Ελληνων προς το εξωτερικο απο τους γνωστους δηθεν Ελληνες προδοτες που σας κυβερνουν.
Σου λεει θα παμε την ανεργια 30-40-50%+++,τι θα κανουν?
Θα αναγκαστουν να φυγουν στο εξωτερικο......
ΛΕΝΕ....
Καταφεραμε να τους κανουμε τον πιο γερασμενο λαο + οτι τους διωχνουμε αρα το σχεδιο μας για να τους εξαφανισουμε ειναι σε καλο δρομο!
Φεραμε και εκατομμυρια λαθρομεταναστες + οτι ειχαμε φερει και εκατομμυρια αλβανους αρα καναμε τελεια τη δουλεια μας!
Τα αφεντικα μας θα πας προσφερουν πληρη ασυλια και θα μας επιβραβευσουν!

και οι αριστεροι που θελουν να "ενταξουν" κι αλλους μεταναστες ειναι στο κολπο τυπε?

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
  kurtinaitis

εχεις πάει Αυστραλία? Όχι σαν επισκέπτης...  Να ζήσεις εκεί.

Εζησα 4 χρόνια εκεί. Κι έχω ταξιδεψει στη Σουηδία άπειρες φορές. Την μισή μου ζωή την έχω ζησει στο εξωτερικό.

Αρα ξέρω και τη "γλύκα" που με περιμένει.

Ποιος να μου φερθεί σαν ΑΛΒΑΝΟ?  Καλά πόσες πίπες λέτε εδώ μέσα ?....

Στην Αυστραλία όλα αυτά?

Ποιο ακριβώς είναι το σκληρό κράτος?  Γιατί εγώ πιο σκληρό κράτος και πιο άδικο από το ελληνικό δεν έχω γνωρίσει.

Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα που έχει την ατυχία να κυβερνάται από άδικους και κακούς ανθρώπους που έχουν "ποτίσει" όλον τον κόσμο με ωχαδερφισμό.

Εσύ ΚΟΥΡΤΙΝΑΙΤΙΣ που με κατηγορείς εμένα για "σταρχιδισμό" σκέψου πόσες φορές πέταξες έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου σου σκουπίδια και αποτσιγαρα.

Πόσες φορές πήγες στην παραλία και παράτησες το πλαστικό κυπελάκι του καφέ εκεί δίπλα, χωρίς να το πας στα σκουπίδια.

Και πόσα ακόμα τετοια παρόμοια σταρχιδικά έχεις  κάνει?

Κι έρχεσαι να μου κάνεις τον τιμητή, επειδή φεύγω? επειδή κοιτάω να πάω σε ένα μέρος που αν μη τι άλλο το κράτος σέβεται τον πολίτη ?

Κάνε μας τη χάρη ρε ....

πληροφοριακα καμία

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Αύξηση - bonus στα Golden Boys του ΥΠΟΙΚ
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013, 06:24

Απόφαση - πρόκληση που ήρθε εν μέσω θέρους με τροπολογία στη Βουλή δίνει αύξηση στα Golden Boys του υπουργείου Οικονομικών μέχρι και 20%, την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να βγάλουν τα κάστανα της οικονομικής κρίσης από τη φωτιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», πρόκειται για τους περίφημους τεχνοκράτες, τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που χειρίζονται τα ελληνικά ζητήματα σε επίπεδο Eurogroup και Ecofin ή συντάσσουν τα Μεσοπρόθεσμα προγράμματα, για εκείνους που συγκροτούν το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα από «κρυμμένη» τροπολογία στο άσχετο νομοσχέδιο για τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις κοινωφελείς περιουσίες πέρασαν αυξήσεις για τα στελέχη τόσο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, που εκπροσωπεί τη χώρα στην ΕΕ, στο Eurogroup και το Ecofin, όσο και της απαραίτητης για την επιβολή των σκληρών μέτρων Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Στις 29 Αυγούστου, λοιπόν, κι ενώ οι καλοκαιρινές διακοπές για πολλούς Έλληνες συνεχίζονταν ακόμα, στο εν λόγω νομοσχέδιο πέρασαν δύο τροπολογίες που προκαλούν ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους. Ειδικότερα, στο άρθρο 3, παρ. 3 της σχετικής τροπολογίας ξεκάθαρα ορίζεται ότι  «από 01.01.2013 οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) είναι ίδιες με αυτές που προβλέπονται κάθε φορά για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (ΑΔΑ)». Όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό θα πιστέψουν ότι απλώς πρόκειται για μια τυπική διευθέτηση, αναφέρει η εφημερίδα. Όμως, ξεκάθαρα συνιστά μιας πρώτης τάξεως αύξηση εισοδημάτων σε μια τεχνοκρατική ομάδα. Σε άλλο σημείο στην ίδια τροπολογία, αναφέρεται: «Η εξίσωση αυτή κρίνεται σκόπιμη, αφού οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες κατέχουν θέσεις που απαιτούν αυξημένα τυπικά προσόντα βάσει του ιδρυτικού νόμου του ΣΟΕ, τα οποία είναι αντίστοιχα των ειδικών επιστημόνων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. Επιπλέον, τα καθήκοντα που ασκούν, συμπεριλαμβανομένων της εκπροσώπησης της Ελλάδος σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, της επεξεργασίας και μελέτης θεμάτων οικονομικής πολιτικής βάσει των ακαδημαϊκών τους εξειδικεύσεων, όπως αυτά ζητούνται από τον Πρόεδρο ΣΟΕ ή τον Υπουργό Οικονομικών, της αποκλειστικής ευθύνης προετοιμασίας των θεμάτων της Ευρωομάδας (Eurogroup) και άλλων επιτροπών σε διεθνείς οργανισμούς και της αρωγής της πολιτειακής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής ηγεσίας σε διάφορες περιπτώσεις σχετικές με οικονομικά ζητήματα της χώρας, κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά».

Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο Οικονομικών εισηγήθηκε την αύξηση για τα υψηλά ιστάμενα τεχνοκρατικά στελέχη του, αύξηση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά το 20%! Σημειώνεται ότι σήμερα, κατά μέσο όρο, οι μηνιαίες απολαβές των μελών του ΣΟΕ ανέρχονται στις 2.000 ευρώ.

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Aλλο πράγμα η μεταφορά έδρας και άλλο μεταφορά παραγωγικής μονάδας.Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είναι θετικό.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
καμμία απεργία για την σχεδιαζόμενη κατάργηση των έξη ημερών μηχανογραφικής αδείας στο δημόσιο δεν θα γίνει ????

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Α και κατι αλλο.
ΗΔΗ εχουν τεθει εισοδηματικα κριτηρια για την εισπραξη της συγκεκριμενης συνταξης.
Αν εχεις π.χ. εισοδηματα 800 ευρω απο νοικια, δεν παιρνεις τη συνταξη.
Περιμενω να πειτε μπραβο στο Στουρναρα και το Σαμαρα.
Δεν το ζητησατε? Εγινε.

Kαι οτι υφισταται καν η συνταξη αυτη ειναι μεγαλη ντροπη και αισχος

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
καμμία απεργία για την σχεδιαζόμενη κατάργηση των έξη ημερών μηχανογραφικής αδείας στο δημόσιο δεν θα γίνει ????

Nα είμαστε ακριβείς,άδεια χειρισμού Η/Υ λεγόταν, P.C εννοεί.

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Kατα βαση συμφωνω, αλλά βγαζει και λιγο κανιβαλισμο ο σχολιασμος σου.
Δηλαδη αυτη η γεροντομπεμπεκα τι θα κανει στα 50 και στα 60 αν της κοψουν τη συνταξη?
Θα δουλεψει ή θα παντρευτει ή θα ψοφησει?
Ή δεν μας νοιαζει?
Καλως ή κακως εδω και 30 χρονια οπως λες, εκει στηριξε τη ζωη της.

ας προσεχε. αυτη στηριξε τη ζωη της σε κατι που δεν επρεπε να υπαρχει, τη στιγμη που καποιοι αλλοι ειμαστε μια ζωη στον αερα χωρις κανενα στηριγμα για να πληρωνουμε τις γεροντομπεμπεκες.
η μηπως εδωσαν αυτες εναν παρα για εμας;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom