Νίπλης
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 4 Απρ 2013
- Like
- 75.545
- Πόντοι
- 12.756
Μην σου φαινεται παραξενο, αλλά στην Ελλαδα του 1960, 1970 και 1980 ακομη, ο Ελληνας πίστευε οτι μια νομοθετικη ρυθμιση ηταν αιωνια. Σου λεει παιρνω συνταξη αγαμης θυγατερας, θα την παιρνω για παντα αφου ετσι λεει ο νομος. Απαξ και την πηρα δεν την χανω ποτέ. Αρα ανετα στηριζεις τη ζωη σου σε αυτην.
Μην ξεχνας οτι μεχρι το 2010 (οπότε ολοι ξυπνησαν απο το ληθαργο) καποιοι πιστευαν οτι η μη μειωση μισθων και συνταξεων ηταν....συνταγματικα κατοχυρωμενη. Αλλοι πιο ψαγμενοι, μιλουσαν για...κεκτημενα, για ...εθιμο που απαγορευει κοψιμο ή περικοπη μισθών και συνταξεων. Και ηρθαν ετσι τα πραγματα ωστε ολα περικοπηκαν. Μεχρι τοτε ομως ηταν αδιανοητο κατι τετοιο. Εδω πολιτικοι εξαφανιζονταν επειδη υποσχονταν....παγωμα, ποσο μαλλον μειωση.
Δεν μου φαινεται παραξενο , απλα καπως αδικο ...επειδη μαθαν ετσι δεν πρεπει να ξεμαθουν , οπως εχει ξεμαθει και τόσος κοσμος ....
με καλυψε και αυτη η τοποθετηση
Να δωθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Οι περισσότερες από αυτές έχουν δουλειές, εισοδήματα, ακόμα και... παιδιά! (βλ. σχόλιο μου παραπάνω)
Το που είχαν στηρίξει τη ζωή τους μου είναι αδιάφορο και ως επιχείρημα αστείο. Και ο οδηγός της ΕΘΕΛ είχε στηρίξει τη ζωή στα επιδόματα πλυσίματος χεριών, έγκαιρης προσέλευσης κτλ. Λοιπόν; Να τα διατηρήσουμε;
Ή για την κόρη του στρατηγού έχουμε πιο ιδιαίτερη ευαισθησία;
Επίσης σου φαίνεται λογικό κράτος με υπογεννητικότητα να επιδοτεί την "αγαμία" αντί να τη φορολογεί;