Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
«Είμαι 19 χρόνων φοιτητής και ανασφάλιστος. Δεν παραπονιέμαι.
Στην Ελλάδα της κρίσης τους, το να έχω δύο δουλειές, έστω και αν μαζί αθροίζουν 750€ μηνιαίως με καθιστούν προνομιούχο. Από αυτές τις δουλειές εξάλλου έχει φαγητό η μητέρα μου και η 12χρονη αδερφή μου.
Δεν έχω και πολλές επιλογές.
Όντας ανασφάλιστος είμαι και φοροφυγάς. Ναι ναι, αυτός που ψάχνει όλη μέρα η κυβέρνηση. Έχω εισοδήματα και δεν τα δηλώνω. (Γιάννη Στουρνάρα, ακούς; )
Δεν ήμουν πάντα φοροφυγάς όμως.
Μόλις 1 χρόνο πριν ήμουν ένα χαμογελαστό παιδί με όρεξη και όνειρα.
Προερχόμενος από οικογένεια της μεσαίας τάξης όπως μας αποκαλούσαν, είχα κάθε λόγο να πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να έχω μια ευτυχισμένη απλή ζωή.
Ο πατέρας μου, ελεύθερος επαγγελματίας δεν ήταν ποτέ πολύ στο σπίτι. Δούλευε όλη μέρα για να μας προσφέρει το καλύτερο.
Ποτέ δεν ήταν η ζωή τόσο εύκολη όσο θέλουν να την παρουσιάζουν.
Το κόστος ζωής ήταν πάντα υψηλότατο για τους απλούς ανθρώπους. Φροντιστήρια, αγγλικά, χαρτζιλίκι, ενοίκιο, φαγητό, ένδυση, λογαριασμοί, φόροι, δεν ήταν εύκολο να καλυφθούν. Ο πατέρας μου όμως δούλευε όλη ημέρα και τα κατάφερνε.
Στις αρχές του 2008 άρχισαν όμως τα πρώτα προβλήματα. Τα χρήματα δεν έφταναν. Ο πατέρας μου είχε δύο επιλογές. Είτε να στερήσει από το παιδί του βασικές παροχές για τη μόρφωση του και άλλα χρήματα από τον υπόλοιπο οικογενειακό προϋπολογισμό, είτε να το παλέψει μόνος του με δανεικά από τις τράπεζες.
Επέλεξε να δανειστεί & να το παλέψει μόνος του.
Στα τέλη του 2012 τα χρέη του προς το δημόσιο & τις τράπεζες είχαν φτάσει κάπου στις 145.000€ . Η πίεση από τις εισπρακτικές εταιρείες & από την τηλεόραση μέσω των δημοσιογράφων-τρομοκρατών αφόρητη.
Ο πατέρας μου ένα ωραίο μεσημέρι, βγήκε στην αυλή μας, κοίταξε τον ήλιο & αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγητική του καραμπίνα.
Η ζωή μας ανατράπηκε για πάντα. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Δεν έπρεπε να τους κάνει τη χάρη. Έπρεπε να αδιαφορήσει & να τους αφήσει να λένε ότι θέλουν.
Δεν χρεώνω την αδυναμία του πατέρα μου στον Σαμαρά. Ο πατέρας μου κρίνοντας εκ’ του αποτελέσματος ήταν αδύναμος .
Όμως αν δεν κυνηγούσαμε το success story θα ήταν ακόμη μαζί μας.
Αν το κράτος δεν κυνηγούσε τους απλούς πολίτες ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…
Αν το κράτος έβαζε φυλακή όσους πολιτικούς & επιχειρηματίες έφαγαν δισσεκατομμύρια δημοσίου χρήματος ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…
Αν το κράτος έβαζε πάνω από όλα τους πολίτες του & μετά τους τοκογλύφους ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας…
Αν το κράτος ενδιαφερόταν για τη γεννιά μου ο πατέρας μου θα ήταν μαζί μας & εγώ θα ήμουν ακόμη ένας νέος άνθρωπος με όνειρα & θα μπορούσα να χαμογελάσω.
Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για πιο πλεόνασμα μιλάτε;
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία»
www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=237247&catid=3]http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=237247&catid=3[/url]
*Σεβασμός.

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
«Ήμουν νοικοκύρης και με κάνατε ζητιάνο. Θα σας «καθαρίσω» όλους, κανονίστε την πορεία σας»

Έντονο διάλογο με έναν συνταξιούχο έξω από το κτίριο της ΔΕΘ είχε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Ήμουν νοικοκύρης και με κάνατε ζητιάνο. Θα σας «καθαρίσω» όλους, κανονίστε την πορεία σας» είπε ο ομολογιούχος.

Ο συνταξιούχος περίμενε τα μέλη της κυβέρνησης έξω από το κτίριο όπου έγιναν τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

«Μας πήρατε τις οικονομίες 50 χρόνων στα γεράματα», λέει ο συνταξιούχος με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά πως αυτά είναι θέματα του υπουργού Οικονομικών και όχι δικά του. Και ο υπουργός αρχίζει να απομακρύνεται, χαιρετώντας παράλληλα κόσμο που είναι συγκεντρωμένος εκεί.
«Κάντε κάτι» συνεχίζει ο ομολογιούχος και όταν λέει στον Άδωνι Γεωργιάδη πως «τον γράφει» ο υπουργός Υγείας γυρίζει προς το μέρος του. Τον πιάνει από τους ώμους και του λέει: «Άκου αδερφέ, έλα λίγο στον πραγματικό κόσμο. Δε λύνονται όλα τα προβλήματα σε μια μέρα. Δε σε γράφουμε καθόλου. Εδώ είναι η κάρτα μου (σ.σ. νωρίτερα ο συνταξιούχος είχε ζητήσει την παρέμβασή του για ένα φάρμακο)».

«Δεν αντέχουμε άλλο, μας πήρατε το φαγητό μας» λέει ο συνταξιούχος. «Κι εγώ έχασα λεφτά» απαντά ο υπουργός.
«Δώστε μου τους τόκους που έπαιρνα για να ζήσω. Ήμουν νοικοκύρης και με κάνανε ζητιάνο. Δεν αυτοκτονήσω, δεν είμαι τρελός, θα καθαρίσω κάποιον από εσάς, καθορίστε την πορεία σας!».
www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=237063&catid=6]http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=237063&catid=6[/url]

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
ο Σαμαρας στη ΔΕΘ μας γεμισε ψεματα. Το πρωτογενες πλεονασμα ειναι περιστασιακο και ωφειλεται στη μη πληρωμη υποχρεωσεων του δημοσιου και την καταληστευση αποταμιευσεων των ιδιοκτητων ακινητων μεσω πολλαπλων φορων.

Δεν μπορει να ειναι διατηρησιμο γιατι η ανεργια αυξανεται, οι συνταξιουχοι πληθαινουν και οι αναγκες τους μεγαλωνουν και οι αποταμιευσεις της μεσαιας ταξης εξαντλουνται.
Οι τελευταιοι πρωην ψηφοφοροι σαμαρα φαινεται πως θα δωσουν ενα ηχηρο ραπισμα στις δημοτικες μεσω Κασιδιαρη.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Οι τελευταιοι πρωην ψηφοφοροι σαμαρα φαινεται πως θα δωσουν ενα ηχηρο ραπισμα στις δημοτικες μεσω Κασιδιαρη.

απο την σκυλλα στην χαρυβδη

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
απο την σκυλλα στην χαρυβδη
URL]]

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ροζ γλιτσα ο γραπτος σου λογος ειναι τοσο αξιοπιστος οσο και η πολιτικη σου τοποθετηση

μηδεν

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
Στοιχεία για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τραπεζικά δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσαν από τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν τη Βουλή τι προτίθενται να πράξουν, ώστε να υπάρξει αποδέσμευση των λογαριασμών του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής προκειμένου αυτό να μπορεί να είναι συνεπές προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες οι οποίοι, τους τελευταίους μήνες, είναι είτε απλήρωτοι είτε τους έχει καταβληθεί «έναντι».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού 245 εκατ. ευρώ.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ  :headbang:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
ΑΓΑΜΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ  :headbang: :jerking:

Αναδρομικά, κόπηκαν ή και διακόπηκαν οι συντάξεις σε χιλιάδες άγαμες θυγατέρες που ξεπερνούσαν το πλαφόν, όπως αυτό προβλέφθηκε με το δεύτερο Μνημόνιο. Τα εισοδηματικά κριτήρια και το πλαφόν των 720 ευρώ που οριοθετήθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο, εφαρμόστηκε αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα οι περικοπές να είναι ακόμη μεγαλύτερες. Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθησαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με άγαμες θυγατέρες που διαμαρτύρονταν ότι, ενώ λάμβαναν σύνταξη κοντά στα 1.000 ευρώ, βρέθηκαν τώρα να παίρνουν μόλις 130 ευρώ το μήνα.

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16

Αναδρομικά, κόπηκαν ή και διακόπηκαν οι συντάξεις σε χιλιάδες άγαμες θυγατέρες που ξεπερνούσαν το πλαφόν, όπως αυτό προβλέφθηκε με το δεύτερο Μνημόνιο. Τα εισοδηματικά κριτήρια και το πλαφόν των 720 ευρώ που οριοθετήθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο, εφαρμόστηκε αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα οι περικοπές να είναι ακόμη μεγαλύτερες. Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθησαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με άγαμες θυγατέρες που διαμαρτύρονταν ότι, ενώ λάμβαναν σύνταξη κοντά στα 1.000 ευρώ, βρέθηκαν τώρα να παίρνουν μόλις 130 ευρώ το μήνα.

Να πάνε να...παντρευτούν

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16

Χεστήκαμε για τις ξεκωλιάρες. Άγαμες θυγατέρες και μαλακίες. Αυτά ρίξανε έξω τα ταμεία.
Ξέρω κόρη καραβανά που έχει άντρα και παιδί και ζούνε κανονικά σαν οικογένεια αλλά δεν τον παντρεύεται για να μην χάσει τον μπεζαχτά.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
Χεστήκαμε για τις ξεκωλιάρες. Άγαμες θυγατέρες και μαλακίες. Αυτά ρίξανε έξω τα ταμεία.
Ξέρω κόρη καραβανά που έχει άντρα και παιδί και ζούνε κανονικά σαν οικογένεια αλλά δεν τον παντρεύεται για να μην χάσει τον μπεζαχτά.

:new_shocked:

Τα γνωριζει αυτα η τροικα ?
Η κορη της αγαμης θυγατερας θα κληρονομησει τη συνταξη αν παραμεινει αγαμη?  :think:

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
Για να μην σχολιάσουμε το ότι ένα έθνος με υπογεννητικότητα επιδοτεί την "αγαμία" αντί να την φορολογεί.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Στοιχεία για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τραπεζικά δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσαν από τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν τη Βουλή τι προτίθενται να πράξουν, ώστε να υπάρξει αποδέσμευση των λογαριασμών του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής προκειμένου αυτό να μπορεί να είναι συνεπές προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες οι οποίοι, τους τελευταίους μήνες, είναι είτε απλήρωτοι είτε τους έχει καταβληθεί «έναντι».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ποσού 245 εκατ. ευρώ.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ  :headbang:

δηλαδή το μέγαρο μουσικής δεν είναι απαραίτητο ???

να το κλείσουμε ρε παιδάκι μου.. έτσι και αλλιώς υπάρχουν τα πολιτιστικά κέντρα της παραλιακής και της ιεράς οδού εις τα οποία μας κάνουν την τιμήν να εμφανίζονται οι παγκοσμίου φήμης αηδοί (σωστα το γράφω μην αρπαζεστε) Ρέμος, Νότης, Βέρτης κλπ κλπ κλπ κλπ...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

να το κλείσουμε ρε παιδάκι μου.. έτσι και αλλιώς υπάρχουν τα πολιτιστικά κέντρα της παραλιακής και της ιεράς οδού εις τα οποία μας κάνουν την τιμήν να εμφανίζονται οι παγκοσμίου φήμης αηδοί (σωστα το γράφω μην αρπαζεστε) Ρέμος, Νότης, Βέρτης κλπ κλπ κλπ κλπ...

ιπαρχουν κε τα αφτοδιαχιριζομενα στεκια που προβαλοντε ντοκιμαντερ στα πλεσια τις τεμπελιαδας και άλλον εκδιλοσεον

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

μαζί σου... αλλά παράλληλα θα μηδενιστούν και όλες οι επιχορηγήσεις σε πολιτιστικα σωματεία, σε συλλόγους διατήρησης λαικής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων, σε φεστιβάλ δημοτικών τραγουδιών και δημοτικής μουσικής, σε λαικές πανήγυρεις που διοργανωνουν οι δήμοι κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

ετσι συμφωνω...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Καλά εσύ πήγαινε με να μιλήσεις πρώτα με τους συμμάχους σου τους μπαχαλάδες, μολοτωφάδες, καψοσημαιάδες να συνεννοηθείτε για την καταστροφή της χώρας και άσε το Μέγαρο Μουσικής

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16

Και η Λυρική είναι, και η Τεχνόπολη, και πολλά ακόμα. Το αν σε τέτοιες συνθήκες υπάρχουν λεφτά για τον πολιτισμό είναι το θέμα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom