Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Επισκέπτης
στο λινκ σου αγαπη εδω ειναι το ζουμι.

Αν λοιπόν το παράδειγμα της Ισπανίας επαναληφθεί και στη χώρα μας –που όλα αυτό δείχνουν–, τότε το υποσχόμενο κέρδος όχι μόνο δεν θα επιβεβαιωθεί, αλλά θα είναι και μηδενικό. Το μέγιστό όμως κακό για την εθνική οικονομία είναι η εξαφάνιση της παραγωγικής διαδικασίας στο γεωργικό και αγροτικό τομέα που θα μπορούσε να είναι μια στερεή, πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε οτιδήποτε καταναλώνουμε στην τροφική αλυσίδα

Και τώρα θ'αρχίσουν τα ειρωνικά του τύπου "να παράγουμε πατάτες?"..

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
για τα αιολικά πάρκα αγαπούλη και για το αν ορθώς αντιδρούν οι κάτοικοι της κρητης
ρε μάστορα, είναι προφανές ότι μετά από αυτό:
www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2243796]Οι κάτοικοι της Κρήτης υποστηρίζουν ότι τα αιολικά πάρκα βλάπτουν δραστικά, καθολικά και ανεπανόρθωτα την ποιότητα της ζωής τους και την προσωπικότητά τους ενώ παράλληλα βλάπτουν ιδιαίτερα το δικαίωμά τους για ένα περιβάλλον υγιές, αρμονικό και βιώσιμο.[/url]
οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
δεν γινεται να υποστηρίζεις τέτοιες μαλακίες εάν δεν υπάρχει $υμφ€ρον.
είναι πιο υγιές το περιβάλλον τώρα που καίνε ορυκτά καύσιμα  :uglystupid:

σε ποιο νησί ήταν που πρότειναν να κάνουν αιολικό/φωτοβολταικό πάρκο για να έχουν πιο σταθερό δίκτυο χωρίς διακοπές και μαλακίες και τους είπαν οι κάτοικοι όχι γιατί τους χαλάει το τοπίο :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.
εδώ και 3 χρόνια το ίδιο λέω, πως από παραγωγή παίζουμε την τρόμπα μας. Φτιάχνουμε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ πύργους και αγοράζουμε ανεμογεννήτριες που δεν πάνε και πάνω από 7 μποφόρ, όταν θα έπρεπε να φτιάχνουμε τις δικές μας με προδιαγραφές για άνω των 10 μποφόρ.

και εδώ εργασία και ενδεχομένως εξαγωγές.

να δεν αρχίσει να καπνίσει φουγάρο βιομηχανίας χαίρι δεν βλέπουμε...

αλλά πως να καπνίσει με όλους αυτούς τους "οικολόγους" ???

ααα ναι και να μην ξεχάσω .. γαμώ τους συνδικαλιστές τον Φωτόπουλο, τον Κολλά και το συνάφι τους...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
και από κάτω από τις πλάκες έρημο...

οι ανεμογεννήτριες είναι μιά χαρά... και αν και οι κορυφές είναι και καραφλές είναι ακόμη ποιό όμορφες...

και δεν μπορώ να καταλάβω... μας έχει πιάσει ευαισθησία με την ντεμέκ οικολογική καταστροφή που θα φέρουν οι ανεμογεννήτριες αλλά τα σκουπίδια μας τα ρίχνουμε όπου να είναι..

οποιος εβαλε φωτοβολταικα πηρε ηδη ταρχιδια μου. ακομα δεν εχουνε δει ουτε 1 ευρω απο τη δεη. και η κατ υποσχεση 'εγγυημενη τιμη' ηδη απο περυσι τον γεναρη πηρε τα κατω  :fuck1:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
στο λινκ σου αγαπη εδω ειναι το ζουμι.

Αν λοιπόν το παράδειγμα της Ισπανίας επαναληφθεί και στη χώρα μας –που όλα αυτό δείχνουν–, τότε το υποσχόμενο κέρδος όχι μόνο δεν θα επιβεβαιωθεί, αλλά θα είναι και μηδενικό. Το μέγιστό όμως κακό για την εθνική οικονομία είναι η εξαφάνιση της παραγωγικής διαδικασίας στο γεωργικό και αγροτικό τομέα που θα μπορούσε να είναι μια στερεή, πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε οτιδήποτε καταναλώνουμε στην τροφική αλυσίδα

τι μου θυμίζει αυτό.. τι μου θυμίζει  :think: :think: :think: :think:

μήπως ένα από τα 25 highlights του NSDAP???

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τυπε για πες τα δικα σου για το λαδοκραμπι να μαθαινουμε νεα πραματα.
τύπε,έκανα κάτι πρόχειρους υπολογισμούς που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.
έβγαλα ότι μπορείς να παράγεις καύσιμο για 1500 km ανα στρέμμα , τουτέστιν 2 με 2.5 χιλιάρικα κόστος σε καύσιμο(με τιμή το 1.5 ευρώ) για ένα αυτοκίνητο με κατανάλωση 8 lt/100 km.(σ.σ. απόδοση 40% για το λάδι δηλαδή 400 gr. / κιλό καρπού.)
βέβαια αυτό είναι καλό για προσωπική κατανάλωση, μιας και το εμπόριο βιοκαυσίμου δεν υφίσταται στην ελλάδα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η καλλιέργια ξεκινάει με σπορά τον σεπτέμβρη, λογικά την άνοιξη είναι ο θέρος, οπότε υποθέτω ότι μπορεί να γίνει και 2πλή καλλιέργια με κάποια άλλα δημητριακά(κυρίως για ζωικές τροφές)
πρέπει να ρωτήσω γεωπόνο όμως να δω τι παίζει και εάν μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η καλλιέργια σε λιοστάσι, διότι με βρώμη έχω δοκιμάσει.

ειδικά για κρύες περιοχές η ελαιοκράμβη είναι ότι πρέπει, διότι έχει μεγαλύτερη απόδοση στην παραγωγή λαδιού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καύσιμο θέρμανσης.

krateos75

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση , η είδηση λέει για κάποιους κατοίκους οι οποίοι κατεφυγαν στο ΣΤΕ και όχι για το σύνολο των κατοίκων αφενός αλλα και για την καταπατηση περιοχών χαρακτηρισμένων ως Natura ή περιοχές που είχαν κυρηχθεί αναδασωτεες μετα απο πυρκαγιά. Βέβαια το σίγουρο είναι πως οι υπευθυνοι για την καταγγελια του εργου οπως και αλλων στην περιοχη ειναι οι ιδιοι που προστατευσαν και τους κορμορανους  :grin:

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
οποιος εβαλε φωτοβολταικα πηρε ηδη ταρχιδια μου. ακομα δεν εχουνε δει ουτε 1 ευρω απο τη δεη. και η κατ υποσχεση 'εγγυημενη τιμη' ηδη απο περυσι τον γεναρη πηρε τα κατω  :fuck1:
Μπερδευεσαι,απληρωτοι ειναι απο τον Απριλη οι ΑΠΕτζηδες που εχουν παρκα ανω των 100Κw...Τα οικιακα πληρωνονται κανονικα(αλλωστε στα οικιακα γινεται συμψηφισμος αναμεσα στις κιλοβατωρες που καταναλωνουν και σ'αυτες που παραγει το φωτοβολταϊκο)...

Επισης η εγγυημενη τιμη πηρε την κατω βολτα(και πολυ καλα εκανε) για οσα εργα γινουν απο τουδε και στο εξης,ταυτοχρονα ομως εχει πεσει σημαντικα και το κοστος εγκαταστασης ενος φωτοβολταϊκου συστηματος...Π.χ. ενα 10αρακι οικιακο ηθελε πριν 2 χρονια μια 40αρουμπα ενω τωρα το κοστος κυμαινεται απο 15-20.000 ευρω...

Η ολη φαση με τις ΑΠΕ στηθηκε ως συνηθως στο Καφρισταν αρπακολατζιδικα  σε τελειως λαθος βασεις...

Στη Γερμανια για παραδειγμα δοθηκε μεγαλυτερη εμφαση στα οικιακα μικρης ισχυος εργα,με σαφως μικροτερη εγγυημενη τιμη κιλοβατωρας αλλα ταυτοχρονα και μικροτερο κοστος κατασκευης,επισης ο "μικροεπενδυτης" δανειζοταν με 3% επιτοκιο και οχι με 10%...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
τύπε,έκανα κάτι πρόχειρους υπολογισμούς που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.
έβγαλα ότι μπορείς να παράγεις καύσιμο για 1500 km ανα στρέμμα , τουτέστιν 2 με 2.5 χιλιάρικα κόστος σε καύσιμο(με τιμή το 1.5 ευρώ) για ένα αυτοκίνητο με κατανάλωση 8 lt/100 km.(σ.σ. απόδοση 40% για το λάδι δηλαδή 400 gr. / κιλό καρπού.)
βέβαια αυτό είναι καλό για προσωπική κατανάλωση, μιας και το εμπόριο βιοκαυσίμου δεν υφίσταται στην ελλάδα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η καλλιέργια ξεκινάει με σπορά τον σεπτέμβρη, λογικά την άνοιξη είναι ο θέρος, οπότε υποθέτω ότι μπορεί να γίνει και 2πλή καλλιέργια με κάποια άλλα δημητριακά(κυρίως για ζωικές τροφές)
πρέπει να ρωτήσω γεωπόνο όμως να δω τι παίζει και εάν μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η καλλιέργια σε λιοστάσι, διότι με βρώμη έχω δοκιμάσει.

ειδικά για κρύες περιοχές η ελαιοκράμβη είναι ότι πρέπει, διότι έχει μεγαλύτερη απόδοση στην παραγωγή λαδιού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καύσιμο θέρμανσης.

δηλαδη ρε τυπε γεμιζεις μπιτονια για το αμαξι και τον καυστηρα? και που γινεται η επεξαργασια? δε βγαινει ο κουκος αηδονι?

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
διάβασα τον αντίλογο που έβαλες.
και απαντώ και στον Γιαννιώτη ταυτόχρονα - λέω τη γνώμη μου φυσικά και πώς το βλέπω εγώ προσωπικά.

2. Στο ο,τι ενεργειακά δεν προσφέρει ιδιαίτερα και πως οι εκπομπές CO2 παραμένουν στα ίδια επίπεδα, πέρα από το οτι θα ήθελα να διαβάσω μια φερέγγυα μελέτη, ακόμα και να το θεωρήσω ως σωστό, δεν βλέπω το λόγο για να σταματήσει αυτό το έργο. Γνωρίζουμε πως η αιολική εγκατάσταση δεν έχει ίδια απόδοση σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες. Θεωρώ όμως πως ΔΕΝ μπορεί να είμαστε ο μόνος έξυπνος λαός που βλέπει όλα τα κακά και [size=10pt]όλες οι λοιπές αναπτυγμένες χώρες να είναι τούρμπο που τη χρησιμοποιούν σαν πηγή, ειδικά όταν δεν έχουν κάν τόσο αέρα όσο εμείς.[/size]

Α,ναι???

Γι'αυτο η Ευρωπη επιστρεφει στο καρβουνο????

Η Γερμανια που ειναι τιγκα στις ΑΠΕ δεν ελυσε το ενεργειακο της προβλημα και βαζει 10 γιγαβατ καρβουνο για να εχει ρευμα...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
:S :S γράφω για ΑΝΕΡΓΟΥΣ - ανθρώπους που ΔΕΝ έχουνε δουλειά και μου λες πως αυτοί περιμένουνε να κατέβω ΕΓΩ κάτω που έχω δουλειά και δεν αντιμετωπίζω το πρόβλημά τους;
ΑΠΟ το μυαλο μηπως περναει οτι αυριο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΑΝΕΡΓΟΣ ετσι οπως παει το πραγμα...ΚΑΙ να σου λενε και οτι χρωστας απο πανω(που στο λενε μεσες ακρες)....ΝΑ εισαι δηλαδη λογο της απραξιας σου ΚΑΙ "κερατας και δαρμενος"?
έχουμε θέμα επικοινωνίας - Χιούστον ακούς;;;;

θα κατέβει στο δρόμο αυτός που ΔΕΝ είναι άνεργος ΠΡΩΤΟΣ και αυτός που ΕΙΝΑΙ άνεργος θα κάθεται και θα κοιτάει;

οκ, εγώ είμαι βλάκας και δε το καταλαβαίνω....εξήγησέ μου τη λογική σου.

Υ.Γ. ΔΕΝ είπα πουθενά πως είμαι βολεμένος ή δεν διατρέχω κίνδυνο. Είπα πως κανονικά από 1,5 μύριο ΑΝΕΡΓΟΥΣ κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε τουλάχιστον το 1/3 να έχει κλείσει όλους τους δρόμους γύρω από τη Βουλή. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝΕ. Και ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ να ΜΗ διαμαρτυρηθούνε.

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
σιγουρο αυτο παιχτη μου? εβαλες?
Δεν εβαλα εγω,εχουν βαλει δικοι μου ανθρωποι,στο μελλον μαλλον θα βαλω...

Στη Γερμανια ηδη υπαρχει μεγαλη στροφη στις μπαταριες,δηλαδη αποθηκευεται η ενεργεια που παραγεται για ιδια χρηση και οτι περισσευει πωλειται στη ΔΕΗ,δηλαδη δεν εγχεεται στο συμβατικο συστημα εξ ολοκληρου αλλα πουλας στη ΔΕΗ μονο καποιες  κιλοβατωρες...

Κι εδω καποια στιγμη εκει θα παει η δουλεια...

treflejack

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
16
Α,ναι???
Γι'αυτο η Ευρωπη επιστρεφει στο καρβουνο????
Η Γερμανια που ειναι τιγκα στις ΑΠΕ δεν ελυσε το ενεργειακο της προβλημα και βαζει 10 γιγαβατ καρβουνο για να εχει ρευμα...
΄Ολα βέβαια αυτά τα επιστημονικά ερωτήματα θα απαντηθούν υπεύθυνα και κυρίως γρήγορα από το Συμβούλιο της Επικρατείας... :headbang:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Παπαριές καμαρωτές.
Μόνο για νουθεσίες είσαι..
εσύ γιατί δεν κατεβαίνεις; αφού εγώ είμαι για νουθεσίες κι εσύ όχι.

εύκολο είναι να τη λες στον άλλον. Αλλά από ουσία μηδέν. Απλό είναι αυτό που λέω.
Αυτοί όλοι που δεν έχουνε στον ήλιο μοίρα, γιατί δεν κατεβαίνουνε; Κι εσύ μου λες να κατέβω πρώτος εγώ που κάνω 2 δουλειές. Οκ. Έχεις δίκιο - τι να σου πω.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
εχει ενα ποιντ ο μοικανος. σιγουρα δε κατεβαινουν οσοι ειναι ανεργοι και πινουν καφε στο θησειο, θα κατεβουν αυτοι που δουλευουν?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom