Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Δηλαδη το μονο κριτηριο για σενα για να κατεβει καποιος στους δρομους ειναι αν ειναι ανεργος ή οχι???

Ετσι οπως παιζεται το παιχνιδι(των απεργειακων κινητοποιησεων) δεν κατακρινω ουτε τους ανεργους που δεν κατεβαινουν στις διαδηλωσεις..

Απο τη αλλη ομως να τους εγκαλουμε οσοι ακομα εχουμε δουλεια γιατι δεν βγαινουν στο δρομο παει πολυ...

αν καπου εγραψα οτι το θεωρω το μονο κριτηριο τοτε εχεις δικιο. αν δε το εγραψα τοτε με κουραζεις και βαριεμαι να απανταω σε ηλιθιες υποθεσεις.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Απο τη αλλη ομως να τους εγκαλουμε οσοι ακομα εχουμε δουλεια γιατι δεν βγαινουν στο δρομο παει πολυ...
Ξέρεις γιατί τους "εγκαλούμε"? Γιατί 24 ώρες το 24ωρο γκρινιάζουνε , βρίζουνε , μουτζώνουνε και όταν είναι να πάρουνε μισή πρωτοβουλία (είτε αυτή αφορά ψήφο είτε να κατάβουνε σε μια διαδήλωση)...αυτοί προτιμάνε την "ασφάλεια" τους και τον καναπέ τους!

Επισκέπτης
σωστο και αυτο. να υπαρχει ομως και καποιος συγχρονισμος για βασιμη κριτικη. του στυλ 'εγω κατεβαινω κατεβα και συ', οχι 'εγω κατεβηκα καποτε'. για τι τωρινες συνθηκες ειναι η κουβεντα.

Μάλλον δε διάβασες καλά τι έγραψα.
Δεν κατεβαίνω, τουμπεκιάζω. Δεν κρύβομαι πίσω από τη δουλειά μου για να κρίνω εκ του καναπέος τους άνεργους που δεν κατεβαίνουν.
Αυτό έγραψα..

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Όχι μάγκα μου.
Κατεβαίνεις κυρίως για τα παιδιά σου. Κι ο καθένας τα παιδιά του τα προορίζει για ένα σκαλοπατάκι παραπάνω απ'τον ίδιο.
Και τα παιδιά σου αυτή τη στιγμή θέλουν δρόμο για να φτάσουν να γίνουν σαν εσένα, πόσο μάλλον ν'ανέβουν κι αυτό το σκαλοπατάκι.
Και βλέπεις αυτόν τον δρόμο να παθαίνει καθίζηση..
Κατανοητό??

και αυτος ειναι καλος λογος να κατεβεις δε διαφωνω.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ότι να'ναι.
Άκου μάστορη πως έχουν τα πράγματα. Όταν μία κατάσταση δε μου αρέσει κατεβαίνω στο δρόμο. Τότε μόνο μπορώ να κρίνω τον άλλον που δεν κατεβαίνει. Από τον καναπέ μου δε μπορώ να κρίνω ΚΑΝΕΝΑΝ επειδή έκανε το ίδιο με μένα, είτε είναι άνεργος είτε όχι.
Και ναι, πάει κάποιος καιρός που έχω σταματήσει να κατεβαίνω για εντελώς διαφορετικούς λόγους από τους δικούς σου (άλλωστε κι όταν κατέβαινα,άνεργος ΔΕΝ ήμουν). Από τη στιγμή που σταμάτησε όμως έχασα και κάθε δικαίωμα κριτικής προς τους υπόλοιπους.
Εσύ πάλι που δεν έχεις κατέβει ποτέ γιατί είχες τις 2 δουλειές σου και θεώρησες πως δεν υπάρχει λόγος δεν είχες ΠΟΤΕ το δικαίωμα να κρίνεις τους άλλους.
Αυτά τα ολίγα και συνέχισε τώρα τις γραφικές προτροπές σου για λιντσαρίσματα, κλεισίματα βουλής και λοιπές πίπες κι ας μην έχεις μυρίσει ποτέ σου ανθρακόθειο..
παπαριές καμαρωτές
και στο Σύνταγμα κατέβηκα και τις συζητήσεις άκουσα.

και σε πορεία κατέβηκα (όχι σε όλες, άλλωστε είμαι ελάχιστα Ελλάδα)
Και στο χαμό είχα κατέβει και τα βιντεάκια τα έστειλα σε διάφορους ανθρώπους εκτός συνόρων.

ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί και του υπαγορεύει η λογική του.

Προσωπικά δεν πρόκειται να κατέβω σε καμία κινητοποίηση συνδικαλιστική. Ακούω ΓΕΣΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και μου σηκώνεται η τρίχα.
Σε καμία κομματικά φίλα προσκείμενη συγκ΄λεντρωση. Θα κατέβω όταν θεωρώ πως είναι αμέτοχη κομματικά.
και έτσι έχω κάνει μέχρι στιγμής.

Από κει και πέρα, εξακολουθώ να λέω πως αυτοί που δεν έχουνε ΚΑΜΙΑ δικαιολογια να μην είναι ΚΑΘΕ μέρα στο δρόμο και να γαμάνε ασάλιωτα τον κάθε πολιτικό είναι αυτοί που είναι άνεργοι. Και δεν το λέω εδώ αυτό. Τους το λέω στα μούτρα τους. Σε όσους έχω στον περίγυρό μου. Σε αυτούς που όταν εγώ κατέβηκα στο Σύνταγμα ενώ ΔΕΝ ήμουνα άνεργος, ενώ έχω οικογένεια, ενώ ΔΕΝ έχω (ευτυχώς ακόμα) πρόβλημα σοβαρό βιοποριστικο, αυτοί μου λέγανε πως δεν κατεβαίνουνε γιατί θα γίνουνε επεισόδια.

Και όταν η δικιά μου μου έλεγε να μην πάω γιατί δεν έχω λόγο, εγώ της έλεγα πως πάω γιατί και να γίνει κάτι τα παιδιά μου θα είναι περήφανα που αγωνίστηκα για αυτά.

Αλλά θα με συγχωρέσεις που θα στο πω. Κάποια στιγμή σκέφτηκα πως όλα έχουνε ένα όριο. Κατέβηκα όταν θεωρούσα πως θα γινόταν κάτι. Όχι για να κρατήσω τα δίκια σε συμφέροντα όπως είναι ΟΛΕΣ οι τελευταίες κινητοποιήσεις.

Γιαυτό και είμαι σαφής. Μίλησα για ανέργους. Όχι για ομάδες συμφερόντων. Μίλησα για αυτούς που έχουνε υποτίθεται φτάσει στο αμήν. Το αμήν θέλω να δω.

Κι όσο δεν το βλέπω εγώ, άλλο τόσο δεν το βλέπουνε και οι πουστάρες της εκάστοτε κυβέρνησης. Και συνεχίζουνε ακάθεκτα.

κατά τα άλλα συνέχισε να λες. Δεν έχω πρόβλημα.
άλλωστε όπως είπα, είναι εύκολο να τη λες σε κάποιον που δεν ξέρεις και να είσαι διαρκώς στην επίθεση.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Μάλλον δε διάβασες καλά τι έγραψα.
Δεν κατεβαίνω, τουμπεκιάζω. Δεν κρύβομαι πίσω από τη δουλειά μου για να κρίνω εκ του καναπέος τους άνεργους που δεν κατεβαίνουν.
Αυτό έγραψα..

με τη μομφη στον αλλο περι νουθεσιας τον κρινεις, τουτεστιν τον κρινεις που δεν κατεβαινει και σου απανταει λογω δουλειας και του ξαναλες και τι με αυτο κλπ κλπ. τεσπα ολοι κρινουμε.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εσύ

να κόψουμε τις μαλακίες τώρα?
εγώ του είπα πως δεν κατέβηκα ποτέ ή πως δεν κατεβαίνω τώρα;
εκείνος μου είπε πως δεν κατέβηκε ποτέ ή πως κατέβηκε τώρα;

εσύ είσαι ο δικηγόρος του ή ο εισαγγελέας μου;

να τα βάλουμε σε μια τάξη όλα;

και τελικά συμφωνείς ή διαφωνείς πως οι άνεργοι θα έπρεπε να έχουνε κατέβει τόσο καιρό στους δρόμους και να τους γαμάνε ασάλιωτα; γιατί τόση ώρα αυτό λέω αλλά ενώ κανείς δεν διαφωνεί, μου τη λέτε 2-3 γιατί δεν έχω κατέβει εγώ στους δρόμους (φαντάζομαι πως πρέπει να κάνω και την αρχή και να είμαι και lone ranger για να δικαιολογούμαι να ομιλώ).

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
1. δεν είπα πουθενά πως λύνεις το πρόβλημά σου με ΑΠΕ. Κανένας δεν το έχει πει αυτό πουθενά.
2. Στη Γερμανία δεν έχει άνεμο που έχεις εδώ.
3. Το γεγονός πως θα φτιάξει ΕΠΙΠΛΕΟΝ παραγωγική μονάδα δεν ακυρώνει τις ΑΠΕ.
4. Τη γνώμη μου λέω. Άμα είναι σε κάθε ανάποδη άποψη από τη δική σας να αρχίζετε να κατεβάζετε καντήλια και χωρίς κανένα ιδιαίτερο στοιχείο...οκ, να μη μιλάμε.

Το γεγονός πως μία χώρα πάντως έκανε επιπλέον παραγωγική μονάδα άλλου είδους δεν ακυρώνει το άλλο είδος.
Καταρχην με ειδες πουθενα να σου ριχνω καντηλια???

Δευτερον δεν σου μιλησα γενικα για τις ΑΠΕ,η ολη κουβεντα ξεκινησε απο τα αιολικα και εγω δεν αναφερθηκα καν στο θεμα της περιβαλλοντικης επιβαρυνσης...
Και σου ξαναλεω οτι την αιολικη ενεργεια την βγαζουν σχεδον αχρηστη ειδικα αν συνυπολογισεις και το κοστος κατασκευης περα απο την διαφορα της ονομαστικης ισχυος σε σχεση με την πραγματικη παραγωμενη ενεργεια...

Επισκέπτης
έχουμε εμείς καμιά 300αριά μελίσσια,

Αν τα μελίσσια σου βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη την 10 χλμ. υπάρχει το ενδεχόμενο να έχεις θεματάκι με την ποιότητα του μελιού επειδή η ελαιοκράμβη είναι γεννετικώς τροποποιημένο φυτό. Το ρόλο της παίζει βέβαια και η χλωρίδα της περιοχής. Αν για παράδειγμα έχεις κωνοφόρα σε απόσταση μικρότερη των 2-3χλμ αυτό σημαίνει πως δελεάζεις τις μέλισσες ώστε να μη χρειαστεί να φτάσουν στην ελαιοκράμβη (την οποία πάντως προτιμούν).
Καλύτερα να συμβουλευτείς το γεωπόνο σου που είναι γνώστης της περιοχής..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Όχι μάγκα μου.
Κατεβαίνεις κυρίως για τα παιδιά σου. Κι ο καθένας τα παιδιά του τα προορίζει για ένα σκαλοπατάκι παραπάνω απ'τον ίδιο.
Και τα παιδιά σου αυτή τη στιγμή θέλουν δρόμο για να φτάσουν να γίνουν σαν εσένα, πόσο μάλλον ν'ανέβουν κι αυτό το σκαλοπατάκι.
Και βλέπεις αυτόν τον δρόμο να παθαίνει καθίζηση..
Κατανοητό??
σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα

πες μου λοιπόν πού διαφωνείς για τον άνεργο που λέω.
πρόσεξε: δεν είπα πως εγώ κατεβαίνω αν πρώτα κατέβει εκείνος.

είπα πως θεωρώ αδιανόητο να μην κατεβαίνει αυτός που τρώει περισσότερο από όλους την πούτσα και (λέει) πως φωνάζει.

Επισκέπτης
με τη μομφη στον αλλο περι νουθεσιας τον κρινεις, τουτεστιν τον κρινεις που δεν κατεβαινει και σου απανταει λογω δουλειας και του ξαναλες και τι με αυτο κλπ κλπ. τεσπα ολοι κρινουμε.

Ξαναπάρτο απ'την αρχή γιατί καταντάει κουραστικό.
Δεν τον κρίνω επειδή δεν κατεβαίνει, αλλά επειδή κρίνει τους άλλους που δεν κατεβαίνουν απ'τον καναπέ του.
Κατάλαβες τώρα??

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
αν καπου εγραψα οτι το θεωρω το μονο κριτηριο τοτε εχεις δικιο. αν δε το εγραψα τοτε με κουραζεις και βαριεμαι να απανταω σε ηλιθιες υποθεσεις.
Δεν κανω υποθεσιες,απαντησα σ'αυτο που εγραψες πριν...?εχει ενα ποιντ ο μοικανος. σιγουρα δε κατεβαινουν οσοι ειναι ανεργοι και πινουν καφε στο θησειο, θα κατεβουν αυτοι που δουλευουν?"

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Καταρχην με ειδες πουθενα να σου ριχνω καντηλια???

Δευτερον δεν σου μιλησα γενικα για τις ΑΠΕ,η ολη κουβεντα ξεκινησε απο τα αιολικα και εγω δεν αναφερθηκα καν στο θεμα της περιβαλλοντικης επιβαρυνσης...
Και σου ξαναλεω οτι την αιολικη ενεργεια την βγαζουν σχεδον αχρηστη ειδικα αν συνυπολογισεις και το κοστος κατασκευης περα απο την διαφορα της ονομαστικης ισχυος σε σχεση με την πραγματικη παραγωμενη ενεργεια...
έκρινα το ύφος, γιατί μου φάνηκε αρκετά επιθετικό

από κει και πέρα όσον αφορά την αποδοτικότητα κι εγώ έχω διαβάσει πως είναι πολύ μικρή. το περιβαλλοντικό ΔΕΝ το ξέρω. Γνώμη εκφράζω.

Αλλά η αποδοτικότητα (φαντάζομαι πως) αλλάζει ανάλογα και με το πόση πηγή ενέργειας έχεις. Στο Αιγαίο που έχουμε άνεμο μπόλικο όλο το χρόνο θεωρώ πως η επένδυση θα είναι πετυχημένη και η επιλογή ΑΠΕ επιβεβλημένη.

Και η όλη συζήτηση δεν ξεκίνησε από εκεί αλλά από την ένσταση κάποιων κατοίκων στο ΣΤΕ για περιβαλλοντικούς λόγους και για αλλοίωση τοπίου και ...προσωπικότητας.

Οκ, να έλεγαν πως δεν έχει αποδοτικότητα και είναι ακριβή επένδυση και θα μπούνε φόροι, πάει στο διάολο.
Αλλά για την προσωπικότητά τους;;

τεσπα, είπα μια γνώμη προσωπική, δεν το ξέρω το θέμα τόσο καλά, απλά όπως το διαβάζω σαν εξωτερικός παρατηρητής κάνω μία κρίση.
Δεν διεκδικώ το αλάθητο.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
για να καταλαβαινομαστε.

εχεις τον yorgos και τον μπολντη. κανεις απο τους δυο δε διαδηλωνει. ποιον εχει νοημα να κραξεις, τον yorgo ή τον μπολντη? εστω και διαδηλωναν ολοι οι γιωργηδες αυτη τη στιγμη, ειναι πολυ λιγοι σε σχεση με τους μπολντηδες για να κανουνε μπουγιο αρα να δωσει μηνυμα η διαδηλωση.
ε πλεον και οσοι δουλευουνε ειναι σα τους πλουσιους να πουμε, ολιγοι. σε σχεση με τους ανεργους.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Δεν κανω υποθεσιες,απαντησα σ'αυτο που εγραψες πριν...?εχει ενα ποιντ ο μοικανος. σιγουρα δε κατεβαινουν οσοι ειναι ανεργοι και πινουν καφε στο θησειο, θα κατεβουν αυτοι που δουλευουν?"

αυτο απεχει χιλιομετρα απο την ερμηνεια 'μοναδικο κριτηριο' που κανεις. πιες καφε παιχτουρι μου δε μου τα λες καλα.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
για να καταλαβαινομαστε.

εχεις τον yorgos και τον μπολντη. κανεις απο τους δυο δε διαδηλωνει. ποιον εχει νοημα να κραξεις, τον yorgo ή τον μπολντη? εστω και διαδηλωναν ολοι οι γιωργηδες αυτη τη στιγμη, ειναι πολυ λιγοι σε σχεση με τους μπολντηδες για να κανουνε μπουγιο αρα να δωσει μηνυμα η διαδηλωση.
ε πλεον και οσοι δουλευουνε ειναι σα τους πλουσιους να πουμε, ολιγοι. σε σχεση με τους ανεργους.
Τον τραμουντάνα!  :grin:

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
έκρινα το ύφος, γιατί μου φάνηκε αρκετά επιθετικό

από κει και πέρα όσον αφορά την αποδοτικότητα κι εγώ έχω διαβάσει πως είναι πολύ μικρή. το περιβαλλοντικό ΔΕΝ το ξέρω. Γνώμη εκφράζω.

Αλλά η αποδοτικότητα (φαντάζομαι πως) αλλάζει ανάλογα και με το πόση πηγή ενέργειας έχεις. Στο Αιγαίο που έχουμε άνεμο μπόλικο όλο το χρόνο θεωρώ πως η επένδυση θα είναι πετυχημένη και η επιλογή ΑΠΕ επιβεβλημένη.

Και η όλη συζήτηση δεν ξεκίνησε από εκεί αλλά από την ένσταση κάποιων κατοίκων στο ΣΤΕ για περιβαλλοντικούς λόγους και για αλλοίωση τοπίου και ...προσωπικότητας.

Οκ, να έλεγαν πως δεν έχει αποδοτικότητα και είναι ακριβή επένδυση και θα μπούνε φόροι, πάει στο διάολο.
Αλλά για την προσωπικότητά τους;;

τεσπα, είπα μια γνώμη προσωπική, δεν το ξέρω το θέμα τόσο καλά, απλά όπως το διαβάζω σαν εξωτερικός παρατηρητής κάνω μία κρίση.
Δεν διεκδικώ το αλάθητο.
Τωρα φταιω εγω αν σ'αρχισω στα καντηλια???

Που το ειδες το επιθετικο υφος ρε παπαρα???

Ουτε εγω διεκδικω το αλαθητο,οτι εχω διαβασει σχετικα με το θεμα γραφω κι εγω και εκφραζω καθαρα προσωπικες αποψεις,ουτε σου επιτεθηκα ουτε σε μαλωσα...

Αν εχω χρονο καποια μερα θα καθησω να ψαξω σχετικο υλικο που ειχα διαβασει και θα σου τις στειλω με π.μ. να ριξεις κανα βλεφαρο...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ξαναπάρτο απ'την αρχή γιατί καταντάει κουραστικό.
Δεν τον κρίνω επειδή δεν κατεβαίνει, αλλά επειδή κρίνει τους άλλους που δεν κατεβαίνουν απ'τον καναπέ του.
Κατάλαβες τώρα??
κι εγώ δεν κρίνω τον οποιονδήποτε.
κρίνω το 25% των ανθρώπων που έχουνε χάσει τη δουλειά τους, το εισόδημά τους, ενδεχομένως το κουράγιο τους, την αξιοπρέπειά τους κοκ

και δεν τους κρίνω, είπα μου κάνει τρομερή εντύπωση
απορία έχω - αυτοί δεν θα έπρεπε να είναι στους δρόμους; αυτοί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον

Άντε και πες πως εγώ είμαι ο καναπετζής και ακούνητος. Τι σχέση έχει αυτό με το τι κάνουνε 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΕΡΓΟΙ; Είναι μεγάλο νούμερο ρε συ. Πες εγώ είμαι βολεμένος, μαλάκας, καναπετζής, ό,τι θες πές με.
Τι διάολο, δεν το βρίσκεις αυτό που σου λέω περίεργο;
Δεν έχουνε πρόβλημα όλοι αυτοί;

τι μαλακίες μου τσαμπουνάς αν κατέβηκα εγώ κάτω. Αυτό στο κάτω κάτω είναι το κριτήριο; Σαν απόλυτο γεγονός δεν σου κάνει εντύπωση; Ο σκοπός σου είναι να την πεις στον άλλο ή να συζητήσεις;

εγώ δεν μίλησα προσωπικά για κανέναν

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
μαγκες καλη η παρεα σας αλλα παω για καφε. ομορφα εσεις ε  :grin:

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
αυτο απεχει χιλιομετρα απο την ερμηνεια 'μοναδικο κριτηριο' που κανεις. πιες καφε παιχτουρι μου δε μου τα λες καλα.
Ρε συ,να παιζουμε με τις λεξεις θελεις τωρα???

Στους ανεργους που δεν κατεβαινουν στο δρομο δεν αναφερθηκες???ακριβως επειδη ειναι ανεργοι...???

Και σε ρωταω,για να κατεβει καποιος στου δρομους με τις καταστασεις που βιωνουμε σημερα πρεπει ντε και καλα να ειναι ανεργος???

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom