Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.526
Πόντοι
2.606
απ ότι ξέρω η έκταση εξαρτάται από την ισχύ που θέλεις να παράγεις

παίζει δηλαδή να έχεις και πάρκο με τα στερέματα που λέει ο τύπος
Στο κειμενο ο τυπος λεει για 100αρα με 15 στρεμματα....αυτη τη στιγμη για να τοποθετησεις κατοπτρα για 100αρα ΘΕΣ μαξ 2 στρεμματα(χωρο) δε πα να χεις χωραφι 150στρ...υποψιν βεβαια οτι οσο αναπτυσσεται ο κλαδος τα 2 αφου η αποδοτικοτητα συνεχως αυξανει μπορουν να γινουν  και 1....
ΤΟ μελλον ειναι οι ΑΠΕ εκτος και αν σκασει κατι επαναστατικο...ΑΕΡΑΣ και Ηλιος ΕΙΝΑΙ τσαμπα,συνεχη και ειδικα εδω τα εχουμε φουλ...ΜΕ τα πυρηνικα δεν λεει να παιζεις,τα αλλα μολυνουν και τελειωνουν(αρα αυξανει και η τιμη τους συνεχως)...το ασχημο ειναι οτι εκτος απο αυτα ΕΙΜΑΣΤΕ και φουλ σε γλυφτες,λοιμοκοντορους και μεγαλοκαρχαριες που κανουν οτι γουσταρουν...
ΓΙΑ να παρεις αδεια για πανω απο 100, :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: .........πρεπει να γαμας υπουργο και καλα "μαλιστα"...

Επισκέπτης
Ο Πολιτικος ογκολιθος Σπηλιωτοπουλος μιλαει για την οικονομκη κριση και πως οι Ελληνες  την ξεπερνανε,αφιερωστε λιγο χρονο να τον ακουσετε.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ρε μάγκες, αφήστε τα φωτοβολταικά και πιάστε το βιοκαύσιμο.
βάζει κανείς από εδώ ελαιοκράμβη;

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Στο κειμενο ο τυπος λεει για 100αρα με 15 στρεμματα....αυτη τη στιγμη για να τοποθετησεις κατοπτρα για 100αρα ΘΕΣ μαξ 2 στρεμματα(χωρο) δε πα να χεις χωραφι 150στρ...υποψιν βεβαια οτι οσο αναπτυσσεται ο κλαδος τα 2 αφου η αποδοτικοτητα συνεχως αυξανει μπορουν να γινουν  και 1....
ΤΟ μελλον ειναι οι ΑΠΕ εκτος και αν σκασει κατι επαναστατικο...ΑΕΡΑΣ και Ηλιος ΕΙΝΑΙ τσαμπα,συνεχη και ειδικα εδω τα εχουμε φουλ...ΜΕ τα πυρηνικα δεν λεει να παιζεις,τα αλλα μολυνουν και τελειωνουν(αρα αυξανει και η τιμη τους συνεχως)...το ασχημο ειναι οτι εκτος απο αυτα ΕΙΜΑΣΤΕ και φουλ σε γλυφτες,λοιμοκοντορους και μεγαλοκαρχαριες που κανουν οτι γουσταρουν...
ΓΙΑ να παρεις αδεια για πανω απο 100, :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: .........πρεπει να γαμας υπουργο και καλα "μαλιστα"...
όσον αναφορά την ηλεκτρική ενέργεια, το πλέον αποδοτικό είναι οι ανεμογεννήτριες.
είναι πιο ασφαλές επένδυση από τα φωτοβολταικά μιας, για τα οποία υπάρχει ακόμα πάρα πολύ r&d να γίνει.
το καλύτερο που θα μπορούσα να σκεφτώ θα ήταν μικρές εταιρίες από ιδιώτες να βάζουν τις επενδύσεις τους σε ανεμογεννήτριες αντί να φτιάχνει ο κάθε ένας τη δικιά του μονάδα φωτοβολταικών.
αυτά τα πράγματα είναι ουτοπικά γιατί το δημόσιο είναι μπουρδέλο όπως και η δεη

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ρε μάγκες, αφήστε τα φωτοβολταικά και πιάστε το βιοκαύσιμο.
βάζει κανείς από εδώ ελαιοκράμβη;

προβληματικές καλλιέργειες.. απαιτούν μεγάλες εκτάσεις και θέλουν πολύ νερό..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
:blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1:

Εσύ γιατί δεν πας??
θα τα επαναλάβουμε πολλές φορές και θα κάνετε την ίδια μαλακισμένη ερώτηση;
γράφω για ΑΝΕΡΓΟΥΣ - ανθρώπους που ΔΕΝ έχουνε δουλειά και μου λες πως αυτοί περιμένουνε να κατέβω ΕΓΩ κάτω που έχω δουλειά και δεν αντιμετωπίζω το πρόβλημά τους;

Δηλαδή χρειάζονται όλοι αυτοί κάποιον άλλον για να τους αντιπροσωπεύσει; Φωνή δεν έχουνε;

και για να απαντήσω (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) στο ερώτημα, μόνος μου δεν έχει νόημα να κατέβω προφανώς (σε λένε τρελό και όχι διαμαρτυρόμενο). Μαζί με άλλους να κατέβω όταν έχω κοινά αιτήματα. Το να κατέβω σαν μέλος κομματική ή συνδικαλιστικής οργάνωσης μου είναι εντελώς αδιάφορο.

Αλλά αν ήμουνα άνεργος 7-8-10 μήνες (που λένε όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω), δεν θα κατέβαινα κάτω; Πάτε καλά; Και με ρωτάς γιατί δεν κατεβαίνω εγώ; Πού κολλάει αυτό;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.526
Πόντοι
2.606
:S :S γράφω για ΑΝΕΡΓΟΥΣ - ανθρώπους που ΔΕΝ έχουνε δουλειά και μου λες πως αυτοί περιμένουνε να κατέβω ΕΓΩ κάτω που έχω δουλειά και δεν αντιμετωπίζω το πρόβλημά τους;
ΑΠΟ το μυαλο μηπως περναει οτι αυριο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΑΝΕΡΓΟΣ ετσι οπως παει το πραγμα...ΚΑΙ να σου λενε και οτι χρωστας απο πανω(που στο λενε μεσες ακρες)....ΝΑ εισαι δηλαδη λογο της απραξιας σου ΚΑΙ "κερατας και δαρμενος"?

Επισκέπτης
θα τα επαναλάβουμε πολλές φορές και θα κάνετε την ίδια μαλακισμένη ερώτηση;
γράφω για ΑΝΕΡΓΟΥΣ - ανθρώπους που ΔΕΝ έχουνε δουλειά και μου λες πως αυτοί περιμένουνε να κατέβω ΕΓΩ κάτω που έχω δουλειά και δεν αντιμετωπίζω το πρόβλημά τους;

Δηλαδή χρειάζονται όλοι αυτοί κάποιον άλλον για να τους αντιπροσωπεύσει; Φωνή δεν έχουνε;

και για να απαντήσω (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) στο ερώτημα, μόνος μου δεν έχει νόημα να κατέβω προφανώς (σε λένε τρελό και όχι διαμαρτυρόμενο). Μαζί με άλλους να κατέβω όταν έχω κοινά αιτήματα. Το να κατέβω σαν μέλος κομματική ή συνδικαλιστικής οργάνωσης μου είναι εντελώς αδιάφορο.

Αλλά αν ήμουνα άνεργος 7-8-10 μήνες (που λένε όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω), δεν θα κατέβαινα κάτω; Πάτε καλά; Και με ρωτάς γιατί δεν κατεβαίνω εγώ; Πού κολλάει αυτό;

Παπαριές καμαρωτές.
Μόνο για νουθεσίες είσαι..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
διάβασα τον αντίλογο που έβαλες.
και απαντώ και στον Γιαννιώτη ταυτόχρονα - λέω τη γνώμη μου φυσικά και πώς το βλέπω εγώ προσωπικά.

1. Στον αντίλογο που παράθεσες δεν βλέπω καμιά επιστημονική τεκμηρίωση πλην φόβων, φημών και θέσεων. Η εμπειρία πως χάθηκαν τα πουλιά... τι να πω, οκ, ας πούμε πως χάθηκαν, φαντάζομαι πήγαν κάπου αλλού που δεν τα ενοχλεί ο θόρυβος; Δεν ξέρω.

2. Στο ο,τι ενεργειακά δεν προσφέρει ιδιαίτερα και πως οι εκπομπές CO2 παραμένουν στα ίδια επίπεδα, πέρα από το οτι θα ήθελα να διαβάσω μια φερέγγυα μελέτη, ακόμα και να το θεωρήσω ως σωστό, δεν βλέπω το λόγο για να σταματήσει αυτό το έργο. Γνωρίζουμε πως η αιολική εγκατάσταση δεν έχει ίδια απόδοση σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες. Θεωρώ όμως πως ΔΕΝ μπορεί να είμαστε ο μόνος έξυπνος λαός που βλέπει όλα τα κακά και όλες οι λοιπές αναπτυγμένες χώρες να είναι τούρμπο που τη χρησιμοποιούν σαν πηγή, ειδικά όταν δεν έχουν κάν τόσο αέρα όσο εμείς.

3. Και ίδια απόδοση να έχουνε και χειρότερη, αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε δουλειές. Τα προηγούμενα δεν αποτελούν για μένα (προσωπική θέση) ικανό λόγο για να ΜΗ γίνουν τα έργα. Και μόνο το ώφελος πως θα βρουν δουλειά άνθρωποι για μένα αρκεί.

4. Το θέμα της χρέωσης είναι άλλο καπέλο. ΕΚΕΙ συμφωνούμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε την επένδυση, αλλά πως πρέπει να υπάρχει σωστός έλεγχος ώστε να μην γίνει λαμογιά. Ε, αυτό.....................................................................δεν είναι θέμα απόφασης περί επένδυσης.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
και απαντώ και στον Γιαννιώτη ταυτόχρονα - λέω τη γνώμη μου φυσικά και πώς το βλέπω εγώ προσωπικά.

1. Στον αντίλογο που παράθεσες δεν βλέπω καμιά επιστημονική τεκμηρίωση πλην φόβων, φημών και θέσεων. Η εμπειρία πως χάθηκαν τα πουλιά... τι να πω, οκ, ας πούμε πως χάθηκαν, φαντάζομαι πήγαν κάπου αλλού που δεν τα ενοχλεί ο θόρυβος; Δεν ξέρω.

2. Στο ο,τι ενεργειακά δεν προσφέρει ιδιαίτερα και πως οι εκπομπές CO2 παραμένουν στα ίδια επίπεδα, πέρα από το οτι θα ήθελα να διαβάσω μια φερέγγυα μελέτη, ακόμα και να το θεωρήσω ως σωστό, δεν βλέπω το λόγο για να σταματήσει αυτό το έργο. Γνωρίζουμε πως η αιολική εγκατάσταση δεν έχει ίδια απόδοση σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες. Θεωρώ όμως πως ΔΕΝ μπορεί να είμαστε ο μόνος έξυπνος λαός που βλέπει όλα τα κακά και όλες οι λοιπές αναπτυγμένες χώρες να είναι τούρμπο που τη χρησιμοποιούν σαν πηγή, ειδικά όταν δεν έχουν κάν τόσο αέρα όσο εμείς.

3. Και ίδια απόδοση να έχουνε και χειρότερη, αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε δουλειές. Τα προηγούμενα δεν αποτελούν για μένα (προσωπική θέση) ικανό λόγο για να ΜΗ γίνουν τα έργα. Και μόνο το ώφελος πως θα βρουν δουλειά άνθρωποι για μένα αρκεί.

4. Το θέμα της χρέωσης είναι άλλο καπέλο. ΕΚΕΙ συμφωνούμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε την επένδυση, αλλά πως πρέπει να υπάρχει σωστός έλεγχος ώστε να μην γίνει λαμογιά. Ε, αυτό.....................................................................δεν είναι θέμα απόφασης περί επένδυσης.
διάβασε και το επόμενο άρθρο και συ

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
για διάβασε και αυτό αν δεν βαριέσαι

παρεπιπτόντως ξαναλέω πως δεν έχω κατασταλάξει

τροφή για σκέψη σου δίνω
και συνεχίζω να επιβεβαιώνω την άποψή μου σύμφωνα με αυτό που έβαλες:

"Η αλόγιστη τοποθέτησή τους δίχως σχέδιο προκαλεί σημαντικότατες επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής. Οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν. Όπως επισημαίνει στα «Επίκαιρα» ο φυσικός κ. Μιχάλης Γρίβας, «η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στις κατά τόπους περιοχές χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι επηρεάζει αρνητικά το μικροκλίμα της περιοχής».
Πιο απλά, πριν από την κατασκευή ενός οποιουδήποτε αιολικού πάρκου, εκπονείται μία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η οποία αφορά στην προστασία του μικροκλίματος της περιοχής. Η μελέτη καθορίζει με συγκεκριμένο τρόπο τη διάταξη των ανεμογεννητριών ανάλογα με την περιοχή αλλά και με τη δύναμή τους, ούτως ώστε οι επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής να ελαχιστοποιούνται. Κάτι τέτοιο όμως σπανίως τηρείται στην Ελλάδα."

βαριέμαι να το γράφω διαρκώς. Άλλο να λες πως δεν πρέπει να γίνει η επένδυση, άλλο να λες πως η συγκεκριμένη λύση είναι λάθος και άλλο να λες πως δεν πρέπει να γίνει επειδή φοβάσαι πως δεν θα γίνει σωστά.

Κράξε για να γίνει σωστά. Όχι για να μη γίνει καθόλου.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Θεωρώ όμως πως ΔΕΝ μπορεί να είμαστε ο μόνος έξυπνος λαός που βλέπει όλα τα κακά και όλες οι λοιπές αναπτυγμένες χώρες να είναι τούρμπο που τη χρησιμοποιούν σαν πηγή, ειδικά όταν δεν έχουν κάν τόσο αέρα όσο εμείς.
σίγουρα όμως είμαστε ο μόνος λαός που θα κάνει ένα έργο γράφοντας στα αρχίδια όσες "παρελκόμενες" περιβαλλοντολογικές μελέτες θα πρέπει να γίνουν
εδώ κι αν διαφωνώ. ¨οχι ρε φίλε δεν θα γαμήσουμε ολάκερη την πλάση για να δημιουργήσουμε δουλειές

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Κράξε για να γίνει σωστά. Όχι για να μη γίνει καθόλου.
τώρα πουλάς τρελίτσα ε?

θα κράξει ο κοσμάκης και θα φοβηθεί ο εργολάβος

ξαναλέω και σε σένα. Δεν υπερασπίζομαι καμιά θέση. Τώρα άρχισα να το ψάχνω και γω και θέλει μεγάααααααααααααααααλη κουβέντα το θέμα

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
τώρα πουλάς τρελίτσα ε?

θα κράξει ο κοσμάκης και θα φοβηθεί ο εργολάβος

ξαναλέω και σε σένα. Δεν υπερασπίζομαι καμιά θέση. Τώρα άρχισα να το ψάχνω και γω και θέλει μεγάααααααααααααααααλη κουβέντα το θέμα

τι ψαχνουμε ρε παιδια να ψαξω και γω?

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ΔΕΝ τις παραγουμε εμεις(τι περιεργο)ειναι ολες ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΕΣ (συνηθως γερμανικες-αχτουνγκ)και ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ....
συμφωνώ απόλυτα σε αυτό.
εδώ και 3 χρόνια το ίδιο λέω, πως από παραγωγή παίζουμε την τρόμπα μας. Φτιάχνουμε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ πύργους και αγοράζουμε ανεμογεννήτριες που δεν πάνε και πάνω από 7 μποφόρ, όταν θα έπρεπε να φτιάχνουμε τις δικές μας με προδιαγραφές για άνω των 10 μποφόρ.

και εδώ εργασία και ενδεχομένως εξαγωγές.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
για τα αιολικά πάρκα αγαπούλη και για το αν ορθώς αντιδρούν οι κάτοικοι της κρητης

μαλακες κρητικοι. τα φωτοβολταικα ειναι οντως αηδια και απο κοντα και απο μακρια. βλεπεις πρασινες πλαγιες και στη μεση καθρεφτες. οι ανεμογεννητριες μια χαρα ειναι.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
μαλακες κρητικοι. τα φωτοβολταικα ειναι οντως αηδια και απο κοντα και απο μακρια. βλεπεις πρασινες πλαγιες και στη μεση καθρεφτες. οι ανεμογεννητριες μια χαρα ειναι.

και από κάτω από τις πλάκες έρημο...

οι ανεμογεννήτριες είναι μιά χαρά... και αν και οι κορυφές είναι και καραφλές είναι ακόμη ποιό όμορφες...

και δεν μπορώ να καταλάβω... μας έχει πιάσει ευαισθησία με την ντεμέκ οικολογική καταστροφή που θα φέρουν οι ανεμογεννήτριες αλλά τα σκουπίδια μας τα ρίχνουμε όπου να είναι..

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
στο λινκ σου αγαπη εδω ειναι το ζουμι.

Αν λοιπόν το παράδειγμα της Ισπανίας επαναληφθεί και στη χώρα μας –που όλα αυτό δείχνουν–, τότε το υποσχόμενο κέρδος όχι μόνο δεν θα επιβεβαιωθεί, αλλά θα είναι και μηδενικό. Το μέγιστό όμως κακό για την εθνική οικονομία είναι η εξαφάνιση της παραγωγικής διαδικασίας στο γεωργικό και αγροτικό τομέα που θα μπορούσε να είναι μια στερεή, πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε οτιδήποτε καταναλώνουμε στην τροφική αλυσίδα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom