Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
μη τσουβαλιάζεις ρε διο. Δεν είναι όλοι κλέφτες
δίκιο έχεις.
ωστόσο πολλοί που φωνάζουν είναι.
το παράδειγμα του μηχανικού που αναφέρεις είναι κλασικό.
Λες 20,000 δήλωση. Ωστόσο είμαι σίγουρος πως ξέρεις πως υπάρχουνε αρκετοί που δήλωναν τόσα και έβγαζαν διπλάσια που δεν δηλώνονταν.

Και τώρα θα δηλώνουνε 3,000 (όσοι μπορούνε φυσικά).

Επί της ουσίας το θέμα δεν είναι η φορολογία αυτή καθεαυτή.
Το θέμα είναι πως δεν βλέπουμε 2 πράγματα που εδώ και 4 χρόνια μας έχουνε πρήξει τα αφτιά: κάτι για να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και έστω ΕΝΑ μέτρο ανάπτυξης.

όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς επιπτώσεις και συμπτώματα.
Η ουσία αυτή είναι.

Και η φοροδιαφυγή και η ανάπτυξη 2 πράγματα χρειάζονται: πραγματικό έλεγχο και τιμωρία παραβατών.
Δεν γίνονται.

Όλη η ιστορία αυτή είναι.

Κατά τα λοιπά, προσωπικά αντίδραση ουσιαστική δεν βλέπω. Μονοήμερες απεργίες ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα...

Έχουμε 25% ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
Δηλαδή 1,5 εκατομμύριο
500,000 από αυτούς να κλείνανε τη Βουλή για 2 μήνες τελείωνε το παραμύθι.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω....φαντάζομαι πως ο κόσμος είναι παγωμένος-μουδιασμένος....ε,ναι αλλά ως πότε!

LEON13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
166
.ε,ναι αλλά ως πότε!

Αυτο λεω και εγω συνεχεια, ως ποτε ???

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Ο κόσμος έχει 30 εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ' όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Guy Ryder σε ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον του ΔΝΤ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Τόκιο.

Το δημόσιο χρέος που έχει συσσωρευτεί από τις πλούσιες χώρες πλησιάζει [size=20pt]τα επίπεδα που φτάνει σε «καιρό πολέμου»[/size], δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde εκτιμώντας πως αυτό το «εμπόδιο» δεν θα μπορέσει να ξεπεραστεί παρά μόνο αν πάρουμε «ένα στενό μονοπάτι».

Τοποθετώντας την Ευρώπη σ' ένα ιστορικό πλαίσιο, ο Sarkozy δήλωσε πως [size=20pt]«αν δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρξει πόλεμος. [/size]

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
[size=10pt][size=20pt]Όταν η παγκόσμια οικονομία αρρωσταίνει, τότε ξερνάει πόλεμο[/size][/size]

foufoutos Iούνιος 2012

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
.ε,ναι αλλά ως πότε!

Αυτο λεω και εγω συνεχεια, ως ποτε ???
παλιά (μέχρι το καλοκαίρι επί ΓΑΠ) ήμουνα αισιόδοξος πως ο Έλληνας έβλεπε.
τώρα είμαι σίγουρος πως ο Έλληνας δεν βλέπει ούτε καν την πάρτη του.

Δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω
ρε συ... το έχω ξαναπεί. Δεν θέλουνε να παλέψουνε ούτε για την πάρτη τους. Έχω ανέργους δίπλα μου που δεν ενδιαφέρονται ούτε να φτιάξουνε το βιογραφικό τους σωστά, ούτε να το στείλουνε, ούτε να ψάξουνε.

Ε, κατάλαβε από αυτό πόσο όρεξη έχουνε να φωνάξουνε κιόλας. Άσε που όταν δεν παλεύεις καν για την πάρτη σου, ποιος θα σε πάρει σοβαρά άμα πεις πως φωνάζεις για το γενικό καλό.

Στην ερώτηση του ως πότε...δεν έχω καμία απάντηση πια.

Πάντως το σίγουρο είναι πως το να παντρευτείς και να κάνεις παιδί είναι απαγορευτικό πια.
Διάλυση της οικογένειας.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
[size=10pt][size=20pt]Όταν η παγκόσμια οικονομία αρρωσταίνει, τότε ξερνάει πόλεμο[/size][/size]

foufoutos Iούνιος 2012
το θέμα είναι πού θα σκάσει. Αυτά τα έχουμε πει εδώ και 3 χρόνια. Και για να είμαι ακριβής, πρώτος το είχε πει ο περσονόπουστας.

treflejack

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
16
Λένε «όχι» στην κατασκευή τους
[size=14pt]«Πολιορκία» Κρητικών στο ΣτΕ για τα αιολικά πάρκα[/size]

Να ακυρωθεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που προβλέπει την κατασκευή 33 αιολικών σταθμών (πάρκων) ισχύος 1.077MW, ζητούν, με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), περίπου 3.000 Κρητικοί και από τους τέσσερις νομούς της νήσου.

Στη προσφυγή τους, υποστηρίζουν ότι τα αιολικά πάρκα βλάπτουν δραστικά, καθολικά και ανεπανόρθωτα την ποιότητα της ζωής τους και την προσωπικότητά τους, ενώ παράλληλα βλάπτουν ιδιαίτερα το δικαίωμά τους για ένα περιβάλλον υγιές, αρμονικό και βιώσιμο.

Μάλιστα, αναφέρουν πως το 55% των αιολικών πάρκων (198 ανεμογεννήτριες) θα εγκατασταθούν μέσα σε περιοχές του προστατευόμενου Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000, όπως και σε Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

Ακόμη, στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η προβαλλόμενη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι τα αιολικά αυτά πάρκα θα έχουν κοινή διασύνδεση με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρύχιου καλωδίου.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
το θέμα είναι πού θα σκάσει. Αυτά τα έχουμε πει εδώ και 3 χρόνια. Και για να είμαι ακριβής, πρώτος το είχε πει ο περσονόπουστας.

Συρια, ιραν

και συντομα πολυ απ οτι φενεται..Τουρκια ρωσσια θα παιξουν μπαλα αρχικα και μετα θα μπουν στο παιχνιδι οι αλλοι

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

foufoutos Iούνιος 2012

αυτα που σου λεγαμε στην σταση ,μας τα λες στο λεωφορειο πατερ-παστιτσιε

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Λένε «όχι» στην κατασκευή τους
[size=14pt]«Πολιορκία» Κρητικών στο ΣτΕ για τα αιολικά πάρκα[/size]

Να ακυρωθεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που προβλέπει την κατασκευή 33 αιολικών σταθμών (πάρκων) ισχύος 1.077MW, ζητούν, με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), περίπου 3.000 Κρητικοί και από τους τέσσερις νομούς της νήσου.

Στη προσφυγή τους, υποστηρίζουν ότι τα αιολικά πάρκα βλάπτουν δραστικά, καθολικά και ανεπανόρθωτα την ποιότητα της ζωής τους και την προσωπικότητά τους, ενώ παράλληλα βλάπτουν ιδιαίτερα το δικαίωμά τους για ένα περιβάλλον υγιές, αρμονικό και βιώσιμο.

Μάλιστα, αναφέρουν πως το 55% των αιολικών πάρκων (198 ανεμογεννήτριες) θα εγκατασταθούν μέσα σε περιοχές του προστατευόμενου Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000, όπως και σε Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

Ακόμη, στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η προβαλλόμενη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι τα αιολικά αυτά πάρκα θα έχουν κοινή διασύνδεση με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρύχιου καλωδίου.

και ύστερα θέλουμε ανάπτυξη...  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.100
Πόντοι
6.515
GOLDMAN SACHS (σημερα). Μονη διεξοδος για την ελλαδα να βγει 3 - 5 χρονια απο το ευρω, να ανακτισει ανταγωνιστικοτητα μεσω υποτιμησης και μετα να επανελθει.

Προτεινω να επανελθει στην διακυβερνηση της χωρας ο ΓΑΠ. Να οργανωσει δημοψηφισμα για το ευρω ετσι ωστε τα πραγματα να αρχισουν να μπαινουν σε μια σειρα :uglystupid:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το έχεις ψάξει αν έχουν βάση οι ενστάσεις τους?

για να σε προλάβω, εγώ όχι

γενικά δεν βρίσκω τι κακό μπορεί να προκαλέσουν στο περιβάλλον οι ανεμογεννήτριες οι οποίες θα εγκατασταθούν σε 33 πάρκα (δηλαδή κάπου 10-12 τεμάχια ανά πάρκο αφού είναι περίπου 340)... αντίθετα πιστεύω ότι με τα αναγκαστικά έργα που θα γίνουν για την εγκατάσταση και την συντήρηση τους (δασικοί δρόμοι, αποψιλώσεις και καθαρισμοί κλπ) θα βοηθήσουν πολύ στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος και ειδικά στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαιών (είναι γνωστή η δυσκολία που έχουν οι επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν εστίες φωτιάς λόγω έλλειψης δασικών δρόμων)..

επίσης δεν καταλαβάινω πως η εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου σε μια βουνοκορφή μπορεί να βλάψει δραστικά, καθολικά και ανεπανόρθωτα την ποιότητα της ζωής τους και την προσωπικότητά τους ( :uglystupid:) και ιδιαίτερα το δικαίωμά τους για ένα περιβάλλον υγιές, αρμονικό και βιώσιμο

αυτά... θεωρώ τους λόγους που επικαλούνται απλά γελοίους ..

τώρα τα θέματα αντισυνταγματικότητας και αντίθεσης με την Ευρωπαική Νομοθεσία θα τα εξετάσει το δικαστήριο...

και κάτι ακόμη... ζυγίζω στις σκέψεις μου και το ότι οι 3000 αυτοί κατοικοι της κρήτης (και πολλοί ακόμη που τους υποστηρίζουν) καταναλίσκουν ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από καύσιμα των οποίων η χρήση επιβαρύνει πολύ περισσότερο το περιβάλλον από την όποια επιβάρυνση (κατά το μεγαλύτερο μέρος οπτική διότι οι όποιες αποψιλώσεις γίνουν για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είναι φυσικά αναστρέψιμες) που θα προκαλέσουν οι ανεμογεννήτριες.. αλλά φυσικά αυτό γίνεται στην αυλή του γείτονα (Κοζάνη, Μεγαλόπολη) και όχι στην δικιά τους...

αυτά...

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
το έχεις ψάξει αν έχουν βάση οι ενστάσεις τους?

για να σε προλάβω, εγώ όχι
Οχι βεβαια,διαβαζουμε μονο τις πληρωμενες καταχωρησεις που γινονται σε εφημεριδες τυπου Ημερησια και δεν συμμαζευεται...

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Οχι βεβαια,διαβαζουμε μονο τις πληρωμενες καταχωρησεις που γινονται σε εφημεριδες τυπου Ημερησια και δεν συμμαζευεται...
να παίρνεις την καθημερινή που έχει τον γαστρονόμο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
οκ έχεις μια γνώμη και όχι γνώση

άρα οι αφορισμοί είναι περιττοί

νομίζω ότι το στήριξα επαρκώς...

η μεγαλύτερη περιβαλλοντική όχληση που προέρχεται από τις ανεμογεννήτριες είναι η αναγκαιότητα διάνοιξης δασικών δρόμων πλάτους τουλαχιστον 6 μέτρων (οι οποίοι με τα πρανή και τα συνοδά έργα φτάνουν σε πλάτος τα 10 μετρα) ... οι ανεμογεννήτιρες αυτές καθ αυτές δεν απαιτούν χώρο μεγαλύτερο από ένα στρέμμα για κάθε μία το οποίο μάλιστα δεν καταστρέφεται ολοκληρωτικά διότι χαμηλή βλάστηση (θάμνοι) φύονται πέριξ αυτών και σε μικρή απόσταση...

από την άλλη οι δασικοί δρόμοι είναι αναγκαίοι αν θέλουμε να προφυλάξουμε το δασικό σύστημα και είναι μία καλή ευκαιρία να ανοίξουν ανέξοδα...

δασικός δρόμος σημαίνει ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣ αλλά χώμα - χαλίκι...

σχετικά με την ηχορύπανση το βρίσκω τουλάχιστον γελοίο το επιχείρημα διότι ανεμογεννήτριες εγκαθιστώνται σε απομακρυσμένες περιοχές και ακατοίκητες...

το επιχείρημα της διευκόλυνσης της λαθροθηρίας ανάγεται στην σφαίρα της βλακείας διότι είναι ευκολώτερο στον λαθροθήρα να επιδοθεί στο άθλημα του σε περιβάλλον με δυσκολίες ελέγχου παρά σε περιβάλλον με ευκολία (δρόμος στον οποίο η κίνηση και διέλευση μπορεί να επιτηρείται)...

το μοναδικό επιχείρημα που μπορεί να σταθεί είναι αυτό της χρήσης σκυροδέματος, όχι για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών διότι αυτό είναι υπόγειο, αλλά για την αντιστήριξη των πρανών των δρόμων που θα διανοιγούν...

σχετικά με τυχόν βλάβες στην πανίδα της περιοχής, αν και δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά τίποτε, οι ανεμογεννήτριες συνήθως στηνονται σε κορυφές με αρκετά μεγάλο υψόμετρο οι οποίες είναι και γυμνές από μέση και υψηλή βλάστηση οπότε και με χαμηλό δείκτη πανίδος

ααα ναι ξέχασα και τα επιχειρήματα σχετικά με το ότι οι κατσίκες δεν θα κατεβάζουν γάλα και ότι διαταράσσεται η πνευματική συγκέντρωση των μοναχών του παρακειμένου μοναστηριού το οποίο φυσικά μπορεί να απέχε3ι 50 χλμ... αυτά φυσικά δεν τα σχολιάζω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom