Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Εδω δε μιλαμε για τη χρεοκοπια αλλα για τους εισαγωγεις. Δεν επαιξαν ρολο λες στη μη αναπτυξη της βιομηχανιας στην Ελλαδα? Εισαι σιγουρος?
Κατι μου λεει πως εισαγωγεις και τραπεζιτες επαιξαν το μεγαλυτερο ρολο σε αυτο.
όχι, είσαι εκτός θέματος στις τελευταίες 2 σελίδες.

1. μιλούσαμε για τη χρεοκοπία (σχολίασα του Χάρρυ το ανάγνωσμα ).
2. Μιλούσαμε για τους υπαλλήλους των εμπόρων (και όχι τους αντιπροσώπους (το παρερμήνευσες)

Αλλά και πάλι να σου απαντήσω, δεν υπεκφεύγω ποτέ.
Οι έμποροι τώρα μας φταίνε; Δηλαδή, αν βγάζαμε ελληνικά προϊόντα, γιατί θα τα σνομπάρανε;
θα σου πω εγώ γιατί. Γιατί ο Έλληνας είναι κουτοπόνηρος και ξερόλας.

Ας σου πω κι ένα παράδειγμα για να καταλάβεις.
Πριν από κανά χρόνο αποφάσισα να κοιτάξω το θέμα των πέλλετ.
Ξεκινάω λοιπόν να δω τι ελλ. σόμπες κλπ υπάρχουνε εδώ και μετά έξω.

Βρήκα από παντού. Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Σουηδία, παντού σου λέω.
Και από Ελλάδα. Της πουτάνας. όρεξη να έχεις να γεμίσεις βιβλιοθήκη. Μου βγήκανε τα μάτια στο διάβασμα. Και σκέψου πως ήξερα και από θερμοδυναμική.

Τέλος πάντων, καταλήγουμε να μιλάμε με έναν Έλληνα κατασκευαστή σόμπας. Σου δίνω το ρεζουμέ:
είχε 3 μοντέλα, ενώ ο ανταγωνισμός 13. Είχε κάτι μοντέλα που μοιάζανε μπετονιέρες, ενώ οι άλλοι με έπιπλα σαλονιού. Απαιτούσε βαρβάτη εγκατάσταση ενώ οι άλλοι μίνιμουμ (Οι Βούλγαροι και οι Πολωνοί εξαιρούνται - οι Ιταλοί οι καλύτεροι). Ήταν ο πιο ακριβός με απόσταση 20% από το δεύτερο (τα ιταλικά τα πιο φτηνά) αλλά έλεγε πως ήταν καλύτερος ποιοτικά τη στιγμή που δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει με τίποτα.

Και το καλύτερο. Σου έδινε συγκεκριμένη περιοχή να δουλέψεις (ας πούμε Νίκαια-Κερατσίνι), ενώ οι άλλοι δίνανε ή είχανε ήδη αποκλειστικούς αντιπροσώπους στη χώρα.

Οκ, ο έμπορος φταίει.
Δεν φταίει δηλαδή πως ο Έλληνας κατασκευαστής/βιομήχανος/βιοτέχνης θεωρεί πως μιλάει σε μαλάκες

και κάτι τελευταίο. Οι σωστοί επιχειρηματίες κάνουνε σωστές δουλειές ασχέτως ιδιότητας ή εθνικότητας. Ο Κορρές ας πούμε σκίζει. Τα Follie Follie σκίζουνε. Και έχει κι άλλες βιομηχανίες που στηριζόμενες σε σωστές αξίες και επενδύοντας σε εργατικό δυναμικό, εκπαίδευση, εξοπλισμό, και πάνω από όλα έχοντας στρατηγική, πάνε καλά.

Αντιθέτως αυτοί που κάνανε αρπαχτές, παίρνανε πάντα το πουλί κάποια στιγμή.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
-μοικανε,ποιος σου ειπε οτι "ΤΑ ΜΑΣΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ"?ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ που εχει ξεφυγει οχι οι ανθρωποι....Πλεον αν δεν σε κανουν ινδο εργατη με ολα τα "κακα" της μοιρας του ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ....ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ....Η αξιοπρεπεις διαβιωση δεν ειναι ουτοπια και η εξαθλιωση δεν ειναι προοδος οσο και να την ευαγγελιζονται στις ειδησεις των 20.30....παρε χαμπαρι,ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!
όχι φίλε μου.
το οποιοδήποτε σύστημα ΔΕΝ ξεφεύγει.
οι άνθρωποι που το εφαρμόζουνε ξεφεύγουνε ΠΑΝΤΑ.

Έτσι ξεφύγανε οι κουμμουνιστές και οι σοσιαλιστές στο παρελθόν (και θα ξαναξεφύγουνε)
Έτσι ξεφύγανε και οι καπιταλιστές (και θα ξαναξεφύγουνε)

Ο καπιταλισμός του Άνταμ Σμιθ δεν ήταν αυτό που ζεις τώρα. Δεν ξέφυγε. Οι άνθρωποι που (λένε πως) το εφαρμόζουνε το σύστημα ξεφύγανε.
Ο κουμμουνισμός του Μαρξ δεν ήταν αυτό που έζησες με το Στάλιν. κοκ.

Το πρόβλημά σου δεν είναι το σύστημα.
Όπως και να το ονομάσεις, τελικά θα δεις πως οι άνθρωποι θα το καταλήξουνε περίπου στο ίδιο πράγμα. Η ισότητα ΔΕΝ γίνεται πρακτικά. ΠΟΤΕ ιστορικά δεν θα βρεις την απόλυτη ισότητα. Και ο λόγος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Σταματείστε να κυνηγάτε χίμαιρες θεωρητικές και κοτάχτε τα πραγματικά προβλήματα.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.494
Πόντοι
2.606
-ΞΕΡΩ,θα αρχισετε τωρα οι "γνωστοι" το τρολαρισμα,πολλες συνταγες ,πολλα φαρμακα,πολλα επιδοματα,πολλοι τυφλοι,κουτσοι,πολλα τραβελια ,βαζελοι,ολυμπιακοι ,ο καπιταλισμος φταει για αυτους- ΠΟΥ δεν πληρωνουν εφορια-....ΝΑ φτιαξουμε ενα IRS ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΛ ΠΡΟΧΤΕΣ....ΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΡΕ ΖΑΓΑΡΙΑ,ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΤΙΒΙ ΜΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ,'παρε τωρα 1523ρουφιανος',παρε 1436προστιμα για ολους.....ΤΙ ΠΑΠΑΝΤΖΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ?????Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ συνεχεια ολο και πολλα.....παρτε και ενα φρεσκο νεο...Το μεγαλύτερο έλλειμμα σε ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσει το 2013 -2014 η Μ. Βρετανία, ξεπερνώντας ακόμα και αυτό της υπερχρεωμένης Ελλάδας», σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία το 2013, γεγονός που θα μεγαλώσει το έλλειμμα κοντά στο 8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, καθιστώντας τη Βρετανία τη χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα πανευρωπαϊκά, καθώς αυτό θα ξεπερνά ακόμη και τα ελλείμματα της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

ΡΕ ΣΕΙΣ μαλακιες λεω,να κανουμε και αλλες γραμμες ρουφιανων,ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
υπάρχουν και οι τρίμηνες συνταγές  ;)

παρόλα αυτά μάλλον πολλές είναι... μάλλον πάρα πολλές είναι... μάλλον πάρα πάρα πολλές είναι...

Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ τρίμηνη συνταγή.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
-ΞΕΡΩ,θα αρχισετε τωρα οι "γνωστοι" το τρολαρισμα,πολλες συνταγες ,πολλα φαρμακα,πολλα επιδοματα,πολλοι τυφλοι,κουτσοι,πολλα τραβελια ,βαζελοι,ολυμπιακοι ,ο καπιταλισμος φταει για αυτους- ΠΟΥ δεν πληρωνουν εφορια-....ΝΑ φτιαξουμε ενα IRS ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΛ ΠΡΟΧΤΕΣ....ΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΡΕ ΖΑΓΑΡΙΑ,ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΤΙΒΙ ΜΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ,'παρε τωρα 1523ρουφιανος',παρε 1436προστιμα για ολους.....ΤΙ ΠΑΠΑΝΤΖΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ?????Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ συνεχεια ολο και πολλα.....παρτε και ενα φρεσκο νεο...Το μεγαλύτερο έλλειμμα σε ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσει το 2013 -2014 η Μ. Βρετανία, ξεπερνώντας ακόμα και αυτό της υπερχρεωμένης Ελλάδας», σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία το 2013, γεγονός που θα μεγαλώσει το έλλειμμα κοντά στο 8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, καθιστώντας τη Βρετανία τη χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα πανευρωπαϊκά, καθώς αυτό θα ξεπερνά ακόμη και τα ελλείμματα της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

ΡΕ ΣΕΙΣ μαλακιες λεω,να κανουμε και αλλες γραμμες ρουφιανων,ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....
δηλαδή όταν καταγγέλεις κάποιον που σε κλέβει είσαι ρουφιάνος. μάλιστα, νέο δόγμα αυτό.

πάμε και στο τελευταίο. γνωρίζεις μήπως ποιο ήταν το έλλειμμα της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ; της Ρουμανίας μήπως; ψάχτα κι έλα ξανά.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ τρίμηνη συνταγή.
ούτε εγώ και δεν νομίζω να υπάρχει.

ίσως να θυμάται ρε μαλάκα όταν ήταν νιάτο...
αχαχα

καλά, ας δαγκώσω τη γλώσσα μου βέβαια, αλλά όχι απλά θα εκπλαγώ, θα αρχίσω να παίρνω τηλέφωνα έτσι και μου αποδείξει πως υπάρχει.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εκτός κι αν εννοούσε τρίμηνη επιταγή, κάτι που επίσης τείνει να ξεχααστεί.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
ίσως να θυμάται ρε μαλάκα όταν ήταν νιάτο...
αχαχα

Μπορεί να έχει και ανάποδο αλτσχάιμερ τύπε.
Αντί να ξεχνάει αυτά που υπάρχουν, να θυμάται αυτά που δεν υπάρχουν.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Aρχίσαμε τις ιστορικές αναδρομες τώρα??
ε, καλά ρε συ...πρόσφατο παρελθόν δεν ξεχνιέται εύκολα...
έχω δει επιταγή 14 μηνών για ποσό 2,000 ευρώ
και η πλάκα είναι πως τη δέχτηκε ο άλλος.

και πήρε τα 3 τα δικά μου, μαζί με τα δικά σου, μαζί με του τύπου που έδωσε την επιταγή.

Επισκέπτης
ε, καλά ρε συ...πρόσφατο παρελθόν δεν ξεχνιέται εύκολα...
έχω δει επιταγή 14 μηνών για ποσό 2,000 ευρώ
και η πλάκα είναι πως τη δέχτηκε ο άλλος.

και πήρε τα 3 τα δικά μου, μαζί με τα δικά σου, μαζί με του τύπου που έδωσε την επιταγή.
Έχω παρει 2μηνη επιταγή για το ποσό των 32€.
Ειπες κάτι??

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
ρε φίλε έχουμε την ίδια φαρμακευτική δαπάνη με την Ισπανία...  :headbang: :headbang: :headbang:

τι να λέμε τώρα...

Εχετε αναλογιστεί κύριε (περα απο τις ανηθικότητες των γνωστών απατεώνων που γυροφέρνουν στη Βουλή) ότι αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στν παντελή ελλειψη προληπτικής ιατρικής στη χώρα σας και όχι σε απάτες των ασφαλισμένων;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.494
Πόντοι
2.606
Έχω παρει 2μηνη επιταγή για το ποσό των 32€.
Ειπες κάτι??
ΕΧΩ καλυτερο...μου ρθε τυπος για χοντρικη για το μαγαζι του....αρχιζει "και μου πανε τα καλυτερα και ετσι και γω ,πελατης ,μπλα μπλα και μου βαζει παραγγελια 23.20ε  :o :o "ΛΕΩ απο μεσα μου ΑΛΑΝΙ ΜΟΥ"  ΤΟΥ τα δινω ,παω να κοψω τιμολογιο και μου λεει ο θεουλης..."δωσμου ενα λογαριασμο τραπεζης να στα βαλω"    :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: απο κεινη τη μερα εβαλα "ματακι" στην πορτα.... :2funny: :2funny: ΑΠΟΓΙΝΑΜΕ ΛΕΜΕ!!!!

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
ΕΧΩ καλυτερο...μου ρθε τυπος για χοντρικη για το μαγαζι του....αρχιζει "και μου πανε τα καλυτερα και ετσι και γω ,πελατης ,μπλα μπλα και μου βαζει παραγγελια 23.20ε  :o :o "ΛΕΩ απο μεσα μου ΑΛΑΝΙ ΜΟΥ"  ΤΟΥ τα δινω ,παω να κοψω τιμολογιο και μου λεει ο θεουλης..."δωσμου ενα λογαριασμο τραπεζης να στα βαλω"     :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: απο κεινη τη μερα εβαλα "ματακι" στην πορτα.... :2funny: :2funny: ΑΠΟΓΙΝΑΜΕ ΛΕΜΕ!!!!
:bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ΕΧΩ καλυτερο...μου ρθε τυπος για χοντρικη για το μαγαζι του....αρχιζει "και μου πανε τα καλυτερα και ετσι και γω ,πελατης ,μπλα μπλα και μου βαζει παραγγελια 23.20ε  :o :o "ΛΕΩ απο μεσα μου ΑΛΑΝΙ ΜΟΥ"  ΤΟΥ τα δινω ,παω να κοψω τιμολογιο και μου λεει ο θεουλης..."δωσμου ενα λογαριασμο τραπεζης να στα βαλω"    :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: απο κεινη τη μερα εβαλα "ματακι" στην πορτα.... :2funny: :2funny: ΑΠΟΓΙΝΑΜΕ ΛΕΜΕ!!!!
ναι, αλλά αυτό δεν είναι ιστορική αναδρομή....εκτός θέματος

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.494
Πόντοι
2.606
-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αλλα σε κανει ρεταλι,θες δε θες! ΛΕΣ να εζησα σκηνη απο το μελλον? :grin:

Επισκέπτης
ΕΧΩ καλυτερο...μου ρθε τυπος για χοντρικη για το μαγαζι του....αρχιζει "και μου πανε τα καλυτερα και ετσι και γω ,πελατης ,μπλα μπλα και μου βαζει παραγγελια 23.20ε  :o :o "ΛΕΩ απο μεσα μου ΑΛΑΝΙ ΜΟΥ"  ΤΟΥ τα δινω ,παω να κοψω τιμολογιο και μου λεει ο θεουλης..."δωσμου ενα λογαριασμο τραπεζης να στα βαλω"     :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: απο κεινη τη μερα εβαλα "ματακι" στην πορτα.... :2funny: :2funny: ΑΠΟΓΙΝΑΜΕ ΛΕΜΕ!!!!

Εισαι τρελλλλλλλλλλλλός?
Που να κουβαλάει τόσο κασέρι μαζί ρε? Θα έμαθε και τι επαθε ο παπαζόλης με το 50ρικο..

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.494
Πόντοι
2.606
δηλαδή όταν καταγγέλεις κάποιον που σε κλέβει είσαι ρουφιάνος. μάλιστα, νέο δόγμα αυτό.

πάμε και στο τελευταίο. γνωρίζεις μήπως ποιο ήταν το έλλειμμα της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ; της Ρουμανίας μήπως; ψάχτα κι έλα ξανά.
ΤΙ να καταγγειλεις και ποιον?ΕΧΕΙΣ παρει χαμπαρι οτι δεν κουνιεται φυλλο,οτι εχουν μεινει  εκτυπωτες αδουλευτοι και μπουκωσανε...ΤΑ εναντι πανε συννεφο λεμε!ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ τηλ.για ποιον,αλλα εκει ειναι το θεμα,δουλειες υπαρχουνε,γραμμες για ρουφιανους δεν εχουμε ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΕΙΞΟΥΝΕ!!!
Υ.Σ το πες και συ,ποια κομμουνιστικη ΡΩΣΙΑ και ΡΟΥΜΑΝΙΑ...ο ΚΑΝΤΑΙΦΗΣ ηταν παιδι του λαου μπροστα τους!Εκει θες να καταληξουμε,γιατι προς κατι τετοιο παμε!

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
και επίσης..μην βάζεις ματάκι. Βάλε κάμερα και πούλα μετά τις στιχομιθίες... θα θησαυρίσεις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom