Lastmoican
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 54
- Πόντοι
- 166
όχι, είσαι εκτός θέματος στις τελευταίες 2 σελίδες.Εδω δε μιλαμε για τη χρεοκοπια αλλα για τους εισαγωγεις. Δεν επαιξαν ρολο λες στη μη αναπτυξη της βιομηχανιας στην Ελλαδα? Εισαι σιγουρος?
Κατι μου λεει πως εισαγωγεις και τραπεζιτες επαιξαν το μεγαλυτερο ρολο σε αυτο.
1. μιλούσαμε για τη χρεοκοπία (σχολίασα του Χάρρυ το ανάγνωσμα ).
2. Μιλούσαμε για τους υπαλλήλους των εμπόρων (και όχι τους αντιπροσώπους (το παρερμήνευσες)
Αλλά και πάλι να σου απαντήσω, δεν υπεκφεύγω ποτέ.
Οι έμποροι τώρα μας φταίνε; Δηλαδή, αν βγάζαμε ελληνικά προϊόντα, γιατί θα τα σνομπάρανε;
θα σου πω εγώ γιατί. Γιατί ο Έλληνας είναι κουτοπόνηρος και ξερόλας.
Ας σου πω κι ένα παράδειγμα για να καταλάβεις.
Πριν από κανά χρόνο αποφάσισα να κοιτάξω το θέμα των πέλλετ.
Ξεκινάω λοιπόν να δω τι ελλ. σόμπες κλπ υπάρχουνε εδώ και μετά έξω.
Βρήκα από παντού. Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Σουηδία, παντού σου λέω.
Και από Ελλάδα. Της πουτάνας. όρεξη να έχεις να γεμίσεις βιβλιοθήκη. Μου βγήκανε τα μάτια στο διάβασμα. Και σκέψου πως ήξερα και από θερμοδυναμική.
Τέλος πάντων, καταλήγουμε να μιλάμε με έναν Έλληνα κατασκευαστή σόμπας. Σου δίνω το ρεζουμέ:
είχε 3 μοντέλα, ενώ ο ανταγωνισμός 13. Είχε κάτι μοντέλα που μοιάζανε μπετονιέρες, ενώ οι άλλοι με έπιπλα σαλονιού. Απαιτούσε βαρβάτη εγκατάσταση ενώ οι άλλοι μίνιμουμ (Οι Βούλγαροι και οι Πολωνοί εξαιρούνται - οι Ιταλοί οι καλύτεροι). Ήταν ο πιο ακριβός με απόσταση 20% από το δεύτερο (τα ιταλικά τα πιο φτηνά) αλλά έλεγε πως ήταν καλύτερος ποιοτικά τη στιγμή που δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει με τίποτα.
Και το καλύτερο. Σου έδινε συγκεκριμένη περιοχή να δουλέψεις (ας πούμε Νίκαια-Κερατσίνι), ενώ οι άλλοι δίνανε ή είχανε ήδη αποκλειστικούς αντιπροσώπους στη χώρα.
Οκ, ο έμπορος φταίει.
Δεν φταίει δηλαδή πως ο Έλληνας κατασκευαστής/βιομήχανος/βιοτέχνης θεωρεί πως μιλάει σε μαλάκες
και κάτι τελευταίο. Οι σωστοί επιχειρηματίες κάνουνε σωστές δουλειές ασχέτως ιδιότητας ή εθνικότητας. Ο Κορρές ας πούμε σκίζει. Τα Follie Follie σκίζουνε. Και έχει κι άλλες βιομηχανίες που στηριζόμενες σε σωστές αξίες και επενδύοντας σε εργατικό δυναμικό, εκπαίδευση, εξοπλισμό, και πάνω από όλα έχοντας στρατηγική, πάνε καλά.
Αντιθέτως αυτοί που κάνανε αρπαχτές, παίρνανε πάντα το πουλί κάποια στιγμή.