Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Τύπε πως εσύ ένα παιδί θαύμα με τόσα πτυχία και τόσες γνώσεις που όλους στο νετ τους απαξιώνεις (μέχρι και προφέσσορες και τηλεπερσόνες) κάνεις τόσες παραθέσεις στη λαικάτζα και διασκεδάζεις με αγράμματους;

Και όλα αυτά σε ιστοτόπο για πουτάνες;

Μήπως μπλέχτηκες;

ή

Μήπως την έχεις μικρή;

Μήπως δεν έχεις γκόμενα;

Μήπως είσαι πινόκιο;

cartoon_baby.jpg

ελα μη κλαις, γουτσου γουτσου

μονο κανε μου τη χαρη, κανε μπολικα ποστ με τις οικονομικες θεωριες σου, αυριο μεσημερι που θα ξαναμπω να χω κατι να γελαω

φιλουθκια

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
cartoon_baby.jpg

ελα μη κλαις, γουτσου γουτσου

μονο κανε μου τη χαρη, κανε μπολικα ποστ με τις οικονομικες θεωριες σου, αυριο μεσημερι που θα ξαναμπω να χω κατι να γελαω

φιλουθκια

Γύριθεθ από το καφέ πόσταρεθ σε άλλο θρεντ και με κρατάς σε αγωνία μέχρι αύριο το μεσημέρι;

Αίσχοθ

MIKADOXXX

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
140
Πόντοι
1
Βγηκαν στη φορα και τα ονοματα των πολιτικων με υποπτο πλουτισμο που θα εχει το πρωτο θεμα αυριο. ΡΕ την ντορα!

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Βγηκαν στη φορα και τα ονοματα των πολιτικων με υποπτο πλουτισμο που θα εχει το πρωτο θεμα αυριο. ΡΕ την ντορα!
Και;;;

Θα πάει κόσμος να τους λιντσάρει;;;

Θα δικαστούν κ καταδικαστούν;;;

ΑΡΧΙΔΙΑ...

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
Καταπληκτική ιδέα.

Ας προσλάβουμε λοιπόν και άλλους 150.000 ΔΥ για να πληρώνονται, να καταναλώνουν, να "κινηθεί" η αγορά βρε παιδί μου.

Μα τι λέω;

Ας πάμε να προσληφθούμε ΟΛΟΙ στο Δημόσιο. Τότε να δεις τι λεφτά θα πέσουν στην αγορά και πως θα απογειωθεί.

Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι: αν είναι όλοι στο Δημόσιο ποιός θα παράγει και θα πουλάει στην αγορά;

Τρίχες, βρήκα την λύση, να τα εισάγουμε όλα.

Εν τω μεταξύ:
www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2237729]Απολύσεις 20.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Κροατία[/url]

Αλλά καλά, ως γνωστόν, οι Κροάτες είναι φασίστες και συνεργάτες των Ναζί.

Καταρχήν ΔΕΝ πρότεινα κάποια ιδέα στο ποστ που έκανες παράθεση. Είπα απλά πως στην παρούσα κατάσταση δημιουργείς απλά περισσότερους ΑΝΕΡΓΟΥΣ με αυτή την κίνηση. Όλοι αυτοί που θα ενσωματωθούν, στον ιδιωτικό τομέα? Τώρα δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα περνάνε και θα περνάνε καλά έτσι όπως το καταφέρατε, αν απολυθούν οι δ.υ θα αποκτήσουμε και βιομηχανία θα μου πεις σε λίγο. Τα έχετε γαμήσει όλα για να τα φάνε αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα ΞΑΝΑ. Οι δικοί σου από μέσα έβαζαν τις βάσεις τόσα χρόνια για το σημερινό μπουρδέλο που βρισκόμαστε. Δεν μπορείς να πεις, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για τους ΕΞΩ (Goldman, Siemens και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις). ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, σε όλους τους τομείς.Δεν γνωρίζω τις ιδιομορφίες της κροατικής οικονομίας για να σου απαντήσω για τους Κροάτες.

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
Και γιατί ουτοπικό;

Προφανώς δεν εννοώ ότι θα απολυθούν όλοι μαζί.

Τμηματικά θα γίνει: Σήμερα απολύονται όλοι από το Υπουργείο Εργασίας και ταυτόχρονα γίνεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ, σε ένα μήνα απολύονται όλοι από το Υπουργείο Γεωργίας (τρομεροί κηφήνες), σε 2 μήνες όλη η πρώην ΓΓΑ (ακόμη τρομερότεροι κηφήνες), σε 3 μήνες όλος ο πρώην ΕΟΤ (το απόλυτο κηφηναριό).

Μήπως νομίζεις ότι το 90% θέσεων του Δημοσίου απαιτεί ιδιαίτερα προσόντα ή ότι αυτοί που θα απολυθούν έχουν πολύτιμη εμπειρία λόγω της θέσης τους;

5 νόμους και 10 υπουργικές αποφάσεις χρειάζεται να διαβάσει ο μέσος ΔΥ και να ξέρει πως δουλεύει το πρωτόκολλο και την κάνει την δουλειά του.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει όπως το προτείνεις αν δεν υπήρχε άμεση εξάρτηση αυτών που θα έπαιρναν τέτοια απόφαση για τις απολύσεις από τους απολυμένους. Βλέπεις, εγώ δεν διαφωνώ ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ είναι ένα τεράστιο γραφειοκρατικό μπουρδέλο, άλλη μια αξιέπαινη προσπάθεια των δικών σου . Μόνο που γιγαντώθηκε μέσα από τις πελατειακές σχέσεις που καλλιέργησαν οι πολιτικοί με τους διορισμένους, χωρίς πολλά προσόντα "κηφήνες". Για τους προσωπικούς τους σταυρούς στις εκλογές (όχι για την ψήφο στο κώμα) η πλειοψηφία τους έτσι βγαίνει, από ρουσφετολόγια και παρεμφερείς τακτικές.

Δεν ξέρω ποιος φταίει περισσότερο, αυτός που επιθυμεί τον διορισμό του σε μια υπηρεσία που ξέρει ότι δεν μπορεί να προσφέρει ή αυτός που έχει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να τον χώσει σε αυτή τη θέση για το δικό του συμφέρον, ξέροντας ότι δεν κάνει για την θέση? Έχω φάει απίστευτη ταλαιπωρία ακόμα και για το πιο απλό πράγμα στο ΔΗΜΟΣΙΟ, όμως η προοπτική του να μείνουν ακόμα τόσες χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο δεν μου κάθεται καλά.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Και μια μπανάνα για τους υποστηριχτές του e-ΔΝΤ κ τα ρέστα:

Έτσι μιλάνε οι πατριώτες πολιτικοί,δεν ξεπουλάνε κ υποτάσσονται!!!!
έτσι μιλάνε όταν έχουνε νόμισμα που μετράει και παραγωγή και συμμάχους και όχι νόμισμα κωλόχαρτο, καθόλου παραγωγή και σύμμαχους μόνο στα όνειρά τους.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Κοιτα. Δυο δρομους εχεις. Ο ενας ειναι απο το 150% των παροχων που δικαιολογουσε η οικονομια σου και απολαμβανες για 10-15 χρονια να πας στο 50% με την ελπιδα σε 10 χρονια να γυρισεις στο 100%. Ο αλλος δρομος ειναι να πας στο μηδεν και να αρχισεις απο την αρχη. Διαλεγεις και περνεις. Αμα εισαι απελπισμενος το μηδεν δε σε νοιαζει. Αμα δεν εισαι απελπισμενος το 50% ειναι καλυτερο απο το 0.

Απο κει και περα δε μπορεις να τα εχεις ολα. Δε μπορεις να μη κοψεις εξοδα οταν εχεις ελλειμμα και δεν εχεις τροπο να το χρηματοδοτησεις το ελλειμμα σου. Με ρωτας αν συμφωνω με τη συνταγη? Οχι διαφωνω καθετα με τη συνταγη. Για μενα 3 χρονια παραλληλα με τα μετρα εσωτερικης υποτιμησης επρεπε να εχουν παρει εκατονταδες μετρα αναδιαρθωσης του δημοσιου. Αλλα αναδιαρθωση δε κανουν γιατι φοβουνται το τερας που χτισανε στα 38 χρονια της μεταπολιτευσης. Οποτε κατσε βασανισου μεχρι να εξαθλιωθεις τελειως και να κανεις αναδιαρθρωση με το ζορι.
μην τον ξυπνάς

άστον να διαβάσει την ομιλία του Τσίπρα. Αυτό τον ηρεμεί και τον νανουρίζει τέλεια.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Τα 2/3 των Δ.Υ. όσων έχουν διοριστεί παράνομα από τα παράθυρα,διορίστηκαν από την πασοκάρα κ οι υπόλοιποι από την Νδ...αυτό μεταφράζεται σε εκλογικό ποσοστό πασόκ 2-3% κ νδ σε μονοψήφια επίσης 7-8%..άντε με το ζόρι 10%...παίζει να το κάνουν λες;;; :2funny: :2funny:
και τότε γιατί κόπτεται ο Σύριζα να μην τους αγγίξει κανείς άμα είναι τόσο λίγοι όσο λες;

γμτ... τι σπουδάζεις είπαμε; μαθηματικά έκανες καθόλου στο σχολείο;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Και;;;

Θα πάει κόσμος να τους λιντσάρει;;;

Θα δικαστούν κ καταδικαστούν;;;

ΑΡΧΙΔΙΑ...
γιατί δεν λες στον Τσίπρα τον επαναστάτη και τους δικούς σου να το κάνουνε; Άμα το κάνουνε όμως να περιμένουνε και τη δική τους σειρά γιατί έχουνε χεσμένη τη φωλιά τους.

Πάντως άμα το κάνουνε, θα πάρουνε 80% μετά.

είναι βλέπεις πως δεν τα φάγανε μόνοι τους όμως.....και χεσμεντέν...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Καταρχήν ΔΕΝ πρότεινα κάποια ιδέα στο ποστ που έκανες παράθεση. Είπα απλά πως στην παρούσα κατάσταση δημιουργείς απλά περισσότερους ΑΝΕΡΓΟΥΣ με αυτή την κίνηση. Όλοι αυτοί που θα ενσωματωθούν, στον ιδιωτικό τομέα? Τώρα δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα περνάνε και θα περνάνε καλά έτσι όπως το καταφέρατε, αν απολυθούν οι δ.υ θα αποκτήσουμε και βιομηχανία θα μου πεις σε λίγο. Τα έχετε γαμήσει όλα για να τα φάνε αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα ΞΑΝΑ. Οι δικοί σου από μέσα έβαζαν τις βάσεις τόσα χρόνια για το σημερινό μπουρδέλο που βρισκόμαστε. Δεν μπορείς να πεις, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για τους ΕΞΩ (Goldman, Siemens και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις). ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, σε όλους τους τομείς.Δεν γνωρίζω τις ιδιομορφίες της κροατικής οικονομίας για να σου απαντήσω για τους Κροάτες.
ρε αδερφε

είσαι στο σπίτι σου, στην οικογένειά σου.
Και έρχεται ο αδερφός της γυναίκας σου και κατσικώνεται, δεν δουλεύει, και τρώει το καταπέτασμα, σου κάνει σπατάλες, σου χαλάει το σπίτι και όταν δίνεις λεφτά για κάτι να φτιαχτεί έρχεται και σου παίρνει και από τηντσέπη κάτι παραπάνω για να βάζει και στην άκρη.

Εσύ δεν θα του πεις να πάρει τα μάτια του και να βρει άλλον μαλάκα να τα φάει; Δεν θα του πεις να πάει να δουλέψει; Δεν θα του πεις να φέρει κάποια λεφτά στο απίτι;
Εκτός αν εσύ σε αυτή την περίπτωση θα του κόψεις και μηνιάτικο και θα σηκώνεσαι το πρωί 10 λεπτά πιο νωρίς για να του φτιάχνεις αβγό.

Συμπέρασμα: αν είναι καλόί υπάλληλοι και αποδίδουνε έργο ας μείνουνε και να παίρνουνε και μπόνους.
Αν είναι ακαμάτηδες και απλά β΄θσματα που ξύνονται, να φύγουνε και ας πάνε να βρούνε δουλειά και στη Ζιμπάμπουε. Αλλά αν είναι άχρηστοι δεν αντιλαμβάνομαι το φόβο σου μπας και δεν βρουν δουλειά.

Ή θα σοβαρευτούνε ή δεν θα βρουν δουλειά ΠΟΤΕ τους. Ας πάνε στο δημόσιο κάποιοι που να δουλεύουνε στη θέση τους. Το γιατί να ταίζω ένα τεμπελχανά δεν το αντιλαμβάνομαι με τίποτα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αυτό θα μπορούσε να γίνει όπως το προτείνεις αν δεν υπήρχε άμεση εξάρτηση αυτών που θα έπαιρναν τέτοια απόφαση για τις απολύσεις από τους απολυμένους. Βλέπεις, εγώ δεν διαφωνώ ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ είναι ένα τεράστιο γραφειοκρατικό μπουρδέλο, άλλη μια αξιέπαινη προσπάθεια των δικών σου . Μόνο που γιγαντώθηκε μέσα από τις πελατειακές σχέσεις που καλλιέργησαν οι πολιτικοί με τους διορισμένους, χωρίς πολλά προσόντα "κηφήνες". Για τους προσωπικούς τους σταυρούς στις εκλογές (όχι για την ψήφο στο κώμα) η πλειοψηφία τους έτσι βγαίνει, από ρουσφετολόγια και παρεμφερείς τακτικές.

Δεν ξέρω ποιος φταίει περισσότερο, αυτός που επιθυμεί τον διορισμό του σε μια υπηρεσία που ξέρει ότι δεν μπορεί να προσφέρει ή αυτός που έχει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να τον χώσει σε αυτή τη θέση για το δικό του συμφέρον, ξέροντας ότι δεν κάνει για την θέση? Έχω φάει απίστευτη ταλαιπωρία ακόμα και για το πιο απλό πράγμα στο ΔΗΜΟΣΙΟ, όμως η προοπτική του να μείνουν ακόμα τόσες χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο δεν μου κάθεται καλά.
το να εξακολουθούν να κλεινουνε επιχειρήσεις που ήταν μια χαρά μόνο και μόνο για να μένουνε κάποιοι άχρηστοι στο δημόσιο σου κάθεται καλύτερα;

Δεν είναι ανάγκη ξέρεις να απολυθούνε πολλοί κατά τη γνώμη μου.
Αρκεί να απολυθούν αυτοί που το αξίζουνε με τη συμπεριφορά τους. Αυτός που δεν δουλεύει δεν καταλαβαίνω γιατί να παίρνει οποιοδήποτε μισθό. Και του ανέργου το επίδομα πολύ του πέφτει.

Ας βάλει τον κώλο του κάτω να δουλέψει.

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
το να εξακολουθούν να κλεινουνε επιχειρήσεις που ήταν μια χαρά μόνο και μόνο για να μένουνε κάποιοι άχρηστοι στο δημόσιο σου κάθεται καλύτερα;

Δεν είναι ανάγκη ξέρεις να απολυθούνε πολλοί κατά τη γνώμη μου.
Αρκεί να απολυθούν αυτοί που το αξίζουνε με τη συμπεριφορά τους. Αυτός που δεν δουλεύει δεν καταλαβαίνω γιατί να παίρνει οποιοδήποτε μισθό. Και του ανέργου το επίδομα πολύ του πέφτει.

Ας βάλει τον κώλο του κάτω να δουλέψει.
αυτοι που λες ειναι και οι πιο καβατζωμενοι σε θεματα γνωριμιων οποτε δεν τους αγγιζει κανεις.
απο την αλλην οι απολυσεις δεν παιζει να γινουν με την καμια αξιοκρατικα ομως.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αυτοι που λες ειναι και οι πιο καβατζωμενοι σε θεματα γνωριμιων οποτε δεν τους αγγιζει κανεις.
απο την αλλην οι απολυσεις δεν παιζει να γινουν με την καμια αξιοκρατικα ομως.
δεν είμαι μοιρολάτρης οπότε  μου τη σπάει και η συμπεριφορά αυτή.
Αν θες να κάνεις ομελέτα, σπας αβγά.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει το δεν θέλω.

Και εγώ μέχρι στιγμής μόνο το δεν θέλω ακούω. Το δεν μπορεί να γίνει δεν υπάρχει.

Συζητάμε για το ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση. Είναι προφανώς πως δεν την έχουνε κάνει, γιατί, αν την είχανε κάνει, θα είχανε και τον κόσμο μαζί τους.

Αντιθέτως όλος ο κόσμος τους κοιτάει με μισό μάτι.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
και για να το κλείνουμε, εδώ στην Ελλάδα το έχουμε βρει το παραμύθι μας.

Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για πράγματα που τα ξέρει όλος ο ντουνιάς αλλά φοβόμαστε να τα αγγίξουμε, ενώ όλα είναι θέμα ελέγχου και τίποτα άλλο.

τα προβλήματα γνωστά είναι:
φοροδιαφυγή στον ιδιωτικό τομέα από τους ελ. επαγγελματίες: όλες οι ειδικότητες.
πολιτικοί/κομματόσκυλα κλπ διαβιούν με μαύρα χρήματα
Ιδιωτικός τομέας με μαύρη εργασία αφορολόγητη σε ιδ. υπαλλήλους
χρηματισμός δημοσίων υπαλλήλων

Κι αυτά είναι απλά αυτά που άπτονται της φοροδιαφυγής. Όλα θέμα ελέγχου και τιμωρίας.

τα υπόλοιπα που ειναι οργανωτικά θέματα (αχρείαστες διαδικασίες, οργανισμοί κλπ) είναι δεύτερη μοίρα. Κάνε για αυτά κάτι και τελειώνουνε όλα. Αλλά αυτά είναι τα μοναδικά που δεν τα πιάνουνε.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Απολύεις δημόσιους υπαλλήλους,πέφτει η αγοραστική δύναμη του κοινού,συρρικνώνεται και ο ιδιωτικός τομέας πέφτει το ΑΕΠ.Δεν απολύεις δημόσιους υπαλλήλους,ζητάς παραπάνω χρήματα για να τους πληρώσεις,αυξάνονται οι φόροι,πέφτουν τα έσοδα,πέφτει το ΑΕΠ.
Διώχνεις τους μετανάστες,πέφτει η μαύρη φτηνή εργασία,αυξάνει η αξία της εργασίας,πέφτει η παραγωγή,πέφτει το ΑΕΠ.Δε διώχνεις τους μετανάστες,αυξάνει η μαύρη εργασία,αυξάνεται η φορδοδιαφυγή,πέφτει το ΑΕΠ.
Οπότε τον πούλο ό,τι και να κάνεις.Είναι γιατί η μέση τάξη έχασε το παιχνίδι.Τώρα κάνουν κουμάντο νέες δυνάμεις.Μιλάμε για άλλη οικονομία.Οι τύποι δεν μπορούννα καταλάβουν Χριστό είναι μεταξύ του σκατού και του απόσκατου σε ό,τι αφορά τις επιλογές.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
www.diktionews.gr/apopseis-synenteykseis/2988-----l---r]Χάρρυ Κλυνν ο ανυπέρβλητος: «Εμπρός λοιπόν ας χρεοκοπήσουμε» [/url]

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!)

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και τη χοληστερίνη στα ύψη.

Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).

Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60. Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο. Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών. Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας. Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ. Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.

Ξυπνάτε μαλάκες Έλληνες. Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη.

Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά. Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775

Τα μπινελίκια που μας σούρνουν από κάτω στα σχόλια, όλα τα λεφτά.

Βέβαια, τρελαμένοι ρεπουμπλικάνοι κυρίως τα γράφουν (σύμφωνα με τους οποίους, ο Ομπάμα είναι... Μπογιόπουλος :) ), αλλά είναι ενδεικτικό της  εικόνας που έχει σχηματιστεί για εμάς διεθνώς...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom