Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Επισκέπτης
Τι λες τωρα?
Εδώ τόσα γράφτηκαν χθες.Από λεπτομέρειες της πυρκαγιάς μέχρι και ιστορικη αναδρομή.
Κάποιο λάθος θα κάνεις. :2funny: :2funny:
Θα προλαβουμε την ανασκευη του ραδιο Αρβυλα η θα δουλεψει τσαπι και φτυαρι,τι λες?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Στο κοκκινισμενο μπαινει μεσα και ο βασικος των 400 Ευρω?

Ηταν"μπιμπερο"μηπως τα 7 κατοσταρικα?

Πλακα κανουμε?

Άμα κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ΓΙΑΤΙ ο μισθός έφτασε στα 400 ευρώ... Φυσικα 400 ήταν ήδη , απλώς τώρα επισημοποιείτε. Αλλά αν διώχνεις επιχειρήσεις και επενδύσεις από τη χώρα και φέρνεις εργατικό δυναμικό σωρηδόν, τότε λίγες επιχειρήσεις / πολλοί εργάτες, ποιος κερδίζει άραγε?
Επίσης αν το εμπορικό έλλειμα ολοένα και αυξάνεται επίσης μάντεψε τι συμβαίνει? Ανταλλαγή αγαθών είναι στην ουσία του. Και όσο ως κοινωνία δίνεις λιγότερα, τότε παίρνεις και πιο "ακριβά" όσα παίρνεις.
Όταν κάνουν κάποιοι ότι μπορούν για να αποτρέψουν να μπει συνάλλαγμα στη χώρα και κάνουν ότι μπορούν για να βγει, τότε μετά είναι αντιφατικό να κλαίγεσαι για χαμηλούς μισθούς...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Kαι επίσης το "μπιμπερό" δινόταν στα " καλά " παιδιά του συστήματος... Γιατί υπήρχαν παιδιά και αποπαίδια. Τα αποπαίδια λοιπόν εδώ και δεκαετίες " κλαίνε" αλλά δεν ακουγόντοσαν...

Επισκέπτης
εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ ΤΩΡΑ  βγήκε σύνταξη (νυχτοφυλακας) και παίρνει 280 εφάπαξ και 3500 σύνταξη
Γαμησε τα λεμε ρε συ Νατσο...συνταξιουχος ρε συ,ολη μερα μπροστα στο πισι για να σπρωξει μνημονιοκατασταση. :2funny:

Επισκέπτης
Άμα κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ΓΙΑΤΙ ο μισθός έφτασε στα 400 ευρώ... Φυσικα 400 ήταν ήδη , απλώς τώρα επισημοποιείτε. Αλλά αν διώχνεις επιχειρήσεις και επενδύσεις από τη χώρα και φέρνεις εργατικό δυναμικό σωρηδόν, τότε λίγες επιχειρήσεις / πολλοί εργάτες, ποιος κερδίζει άραγε?
Επίσης αν το εμπορικό έλλειμα ολοένα και αυξάνεται επίσης μάντεψε τι συμβαίνει? Ανταλλαγή αγαθών είναι στην ουσία του. Και όσο ως κοινωνία δίνεις λιγότερα, τότε παίρνεις και πιο "ακριβά" όσα παίρνεις.
Όταν κάνουν κάποιοι ότι μπορούν για να αποτρέψουν να μπει συνάλλαγμα στη χώρα και κάνουν ότι μπορούν για να βγει, τότε μετά είναι αντιφατικό να κλαίγεσαι για χαμηλούς μισθούς...
Αυτα κανουν οι πολλες αφισσες της ΟΑΚΚΕ...

Προσοχη παιδες,καπακι μετα απο αναγνωση αφισσας ΟΑΚΚΕ δυο ασπιρινες.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ ΤΩΡΑ  βγήκε σύνταξη (νυχτοφυλακας) και παίρνει 280 εφάπαξ και 3500 σύνταξη
και επειδή μου λες ένα παράδειγμα προσπαθείς να με πείσεις πως δεν υπάρχουνε ειδικά μισθολόγια;
τι προσπαθείς να μου πεις;

ελα γιατί έρχονται τα γιαούρτια....

Επισκέπτης
Γαμησε τα λεμε ρε συ Νατσο...συνταξιουχος ρε συ,ολη μερα μπροστα στο πισι για να σπρωξει μνημονιοκατασταση. :2funny:
Κάποια στιγμή είπα πως ο έρμος παίζει να τρολλάρει γιατί δεν γίνεται να μαζευτεί τόση μαλακία σ'ένα κεφάλι.
Γελάστηκα όμως :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Αυτα κανουν οι πολλες αφισσες της ΟΑΚΚΕ...

Προσοχη παιδες,καπακι μετα απο αναγνωση αφισσας ΟΑΚΚΕ δυο ασπιρινες.

Δε ξέρω τι κάνουν οι αφίσες εγώ ξέρω τι λέει η κοινή λογική αν ξέρεις δυο τρια πράγματα στοιχειώδη. αυτό συν αυτό επιφέρει αυτό.
Και ξαναλέω πως γίνεται να υποστηρίζει κανείς τόσα εκατομμύρια να έρθει πρόσθετο εργατικό δυναμικό στη χώρα ? Δε θα πέσουν οι μισθοί? Και να κλείνουν παράλληλα διάφορες επιχειρήσεις.
Ή πχ άμα ανταγωνίζεσαι χώρες όπως Ινδία, Κίνα και εισάγεις από εκεί προιόντα ,ε λογικό δεν είναι να " πέσεις"?
Άρα το κλειδί είναι πχ η τεχνολογία. Ξέρεις όμως τι βαβούρες γίνονται αν παει να προαχθεί η τεχνολογία και η έρευνα στα πανεπιστήμια? Ότι δήθεν είναι κακή η σύνδεση της έρευνας με την αγορά. Και χίλια δυο.
Ε πως θα γίνει ρε παιδιά. Με μαγικό τρόπο δε γίνονται.  Δε μπορεί να αντιτάσεσαι στις πολιτικές που θα ευνοήσουν το να παραχθεί πλούτος στη χώρα και ταυτόχρονα όταν επέρθει η φτώχεια, να κλαίγεσαι. Ή το ένα ή το άλλο. Μείνε πιστός πχ σε κάτι αλλά γίνε συνεπής. Δε μπορεί να στηρίζεις αντιφατικά πράγματα. Διότι τότε ή έχεις άγνοια ή γίνεσαι πιόνι αλλονών.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Κάποια στιγμή είπα πως ο έρμος παίζει να τρολλάρει γιατί δεν γίνεται να μαζευτεί τόση μαλακία σ'ένα κεφάλι.
Γελάστηκα όμως :2funny: :2funny:
Εμένα ο κερατάς με έχει μπερδέψει... :Sτον είχα κόψει για φόλα νδημοκράτη κ μου βγήκε παπανδρεϊκός...ή κάπου κάνω λάθος... :think:

Επισκέπτης
Kαι επίσης το "μπιμπερό" δινόταν στα " καλά " παιδιά του συστήματος... Γιατί υπήρχαν παιδιά και αποπαίδια. Τα αποπαίδια λοιπόν εδώ και δεκαετίες " κλαίνε" αλλά δεν ακουγόντοσαν...
Εκεινο που ΔΕΝ λενε οι ΟΑΚΚΕδες,και οχι μονο,ειναι οτι τα"καλα"παιδια,τα υπαρχοντα"καλα"παιδια θα παραμεινουν εκει που ειναι,αν δεν ανελθουν κιολας.

Πρεπει να ειναι κανεις ειτε τελειως βλαξ η τελειως πονηρος(δηλαδη να εχει συμφερον)για να λεει οτι το μνημονιο θα διορθωσει αυτην την κατασταση.

ΟΚ,μερικοι θα την πατησουν,δε λεω.Θα εχουν τον ρολο της Ιφιγενειας.

Το ολο συστημα ομως θα παραμεινει στη θεση του.

Επισκέπτης
Δε ξέρω τι κάνουν οι αφίσες εγώ ξέρω τι λέει η κοινή λογική αν ξέρεις δυο τρια πράγματα στοιχειώδη. αυτό συν αυτό επιφέρει αυτό.
Και ξαναλέω πως γίνεται να υποστηρίζει κανείς τόσα εκατομμύρια να έρθει πρόσθετο εργατικό δυναμικό στη χώρα ? Δε θα πέσουν οι μισθοί? Και να κλείνουν παράλληλα διάφορες επιχειρήσεις.
Ή πχ άμα ανταγωνίζεσαι χώρες όπως Ινδία, Κίνα και εισάγεις από εκεί προιόντα ,ε λογικό δεν είναι να " πέσεις"?
Άρα το κλειδί είναι πχ η τεχνολογία. Ξέρεις όμως τι βαβούρες γίνονται αν παει να προαχθεί η τεχνολογία και η έρευνα στα πανεπιστήμια? Ότι δήθεν είναι κακή η σύνδεση της έρευνας με την αγορά. Και χίλια δυο.
Ε πως θα γίνει ρε παιδιά. Με μαγικό τρόπο δε γίνονται.  Δε μπορεί να αντιτάσεσαι στις πολιτικές που θα ευνοήσουν το να παραχθεί πλούτος στη χώρα και ταυτόχρονα όταν επέρθει η φτώχεια, να κλαίγεσαι. Ή το ένα ή το άλλο. Μείνε πιστός πχ σε κάτι αλλά γίνε συνεπής. Δε μπορεί να στηρίζεις αντιφατικά πράγματα. Διότι τότε ή έχεις άγνοια ή γίνεσαι πιόνι αλλονών.
Του Ρωσσοκινεζικου αξονα και των εν Ελλαδι πρακτορων του που διενεργουν παραγωγικο σαμποταζ?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Εκεινο που ΔΕΝ λενε οι ΟΑΚΚΕδες,και οχι μονο,ειναι οτι τα"καλα"παιδια,τα υπαρχοντα"καλα"παιδια θα παραμεινουν εκει που ειναι,αν δεν ανελθουν κιολας.

Πρεπει να ειναι κανεις ειτε τελειως βλαξ η τελειως πονηρος(δηλαδη να εχει συμφερον)για να λεει οτι το μνημονιο θα διορθωσει αυτην την κατασταση.

ΟΚ,μερικοι θα την πατησουν,δε λεω.Θα εχουν τον ρολο της Ιφιγενειας.

Το ολο συστημα ομως θα παραμεινει στη θεση του.

Το μνημόνιο ΔΕ θα διορθώσει την κατάσταση καθεαυτό και ως τέτοιο (  ω ρε μαρξιστική ορολογία! ). Αλλά κάποια στραβά που πρέπει να λυθούν και που περιλαμβάνονται και στο μνημόνιο πρέπει να γίνουν, έπρεπε ήδη δλδ να χαν γίνει. Συνοδευτικά και με άλλα.
Τώρα επιστροφή στην προτεραία κατάσταση απλά δεν υπάρχει. Εγώ είμαι προθυμότατος να ακολουθήσω λύσεις όπως κοινή ιδιοκτησία συλλογική, αυτοοργάνωση κλπ. Πολύ φοβάμαι πως κάποιοι δήθεν θιασώτες δε το θέλουν αυτό πραγματικά.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Του Ρωσσοκινεζικου αξονα και των εν Ελλαδι πρακτορων του που διενεργουν παραγωγικο σαμποταζ?

Ωραία τότε πες μου πως μπορεί να ζητάς μισθό υψηλό με πλεοναζον εργατικό δυναμικό και με επιχειρήσεις να υπολειτουργούν. Αν το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός άντε και καταργείτε.
Άντε πες μετά εσύ στο νεοέλληνα να πάει να εργαστεί στο χωράφι ή στο εργοστάσιο ή στα δημόσια έργα. Μακάρι βέβαια.

Επισκέπτης
Εδω σε εχασα λιγο.

Υπονοεις το ζητημα με τους μεταναστες?

Γιατι,ξερεις,δικια μου θεση,και την εχω επαναλαβει πολλες φορες,ειναι να πανε αυτοι οι ανθρωποι ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.

Με αλλα λογια ουδεποτε υποστηριξα ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ,για να μεινουν.

Ας μην συζητησω που οδηγησε η παρανομοποιηση τους ως ΕΡΓΑΤΩΝ...

Και παλι λοιπον θα πρεπει να ζητησεις τον λογο απο τους φαν της κληρονομικης δημοκρατιας(Δουβλινο 2 et al).

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ωραία τότε πες μου πως μπορεί να ζητάς μισθό υψηλό με πλεοναζον εργατικό δυναμικό και με επιχειρήσεις να υπολειτουργούν. Αν το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός άντε και καταργείτε.
Άντε πες μετά εσύ στο νεοέλληνα να πάει να εργαστεί στο χωράφι ή στο εργοστάσιο ή στα δημόσια έργα. Μακάρι βέβαια.
Μαζί με τους μισθούς όμως πρέπει να πέφτουν κ οι τιμούλες των αγαθών,το νοίκι,φως-νερό-τηλέφωνο κτλ...αλλιώς πώς θα γίνει;;;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Εδω σε εχασα λιγο.

Υπονοεις το ζητημα με τους μεταναστες?

Γιατι,ξερεις,δικια μου θεση,και την εχω επαναλαβει πολλες φορες,ειναι να πανε αυτοι οι ανθρωποι ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.

Με αλλα λογια ουδεποτε υποστηριξα ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ,για να μεινουν.

Ας μην συζητησω που οδηγησε η παρανομοποιηση τους ως ΕΡΓΑΤΩΝ...

Και παλι λοιπον θα πρεπει να ζητησεις τον λογο απο τους φαν της κληρονομικης δημοκρατιας(Δουβλινο 2 et al).

Εεεε και αυτούς, Ε τώρα τι θα πει να έλθουν για να μείνουν. Να όμως που έρχονται και μένουν. Δικαίωμά τους? ΟΚ. Αλλά μετά ΔΕ ΘΑ ΚΛΑΦΤΩ επειδή οι μισθοί πέφτουν και υπάρχει ανεργία.
Δλδ πίστευε ότι πιστεύεις ( όχι εσύ , γενικά) αλλά μετά μη σκούζεις για τις συνέπειες των πιστεύω σου. Έχε το θάρρος και την τιμιότητα να τα αποδεχτείς και να πάρεις την ευθύνη.
Και δε φταίει ούτε κανας ρωσοκινέζικος άξονας, ούτε οι αμερικανο-εβραίοι, ούτε οι πολιτικάντηδες ή το κεφάλαιο. Ή βλαχιά μας και η γυφτιά μας φταίει ΟΛΟΝΩΝ. Ανεξαρτήτως συστήματος.
Καπιταλισμό έχει και η Ελβετία αλλά παρόλα αυτά η κοινωνία προοδεύει. Δε τους εμπόδισε.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
για την μαυρη και αφορολογητη φυσικα εργασια εχεις να μας πεις κατι;
για τα λεφτα κατω απο το τραπεζι σε καθε λογης συμβουλους και consultants επιχειρησεων;
για την μαυρη και παρανομη  εργασια συνταξιουχων ή ακομη και φαινομενικα ανεργων που εισπρατουν ως και επιδομα ανεργιας;
για την υπογεννητικοτητα που μαστιζει την χωρα και που σε συνδυασμο με την φυγη μυαλων και νεων οδηγει σε εξαντληση της παραγωγικης και εργαζομενης βασης ενω οι συνταξιουχοι αυξανονται;
για τους συνταξιουχους με τις δυο συνταξεις και με τα 3500 και 4000 που αρνηθηκαν να βαλουν πλαφον ενω κοβουν απο αυτον που παιρνει 360 και 600 ευρω;
για την διαφθορα στις εφοριες και την αδυναμια ευρεσης και φορολογησης των πραγματικων εχοντων ;

για αυτα τα θεματα λεει κατι το μνημονιο;ΟΧΙ.....ε γιαυτο και δεν θα λυσει κανενα ουσιαστικο δομικο προβλημα της οικονομιας μας

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom