Εφοσον"δεν υπαρχουν τετοιες συνθηκες"στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ(με τα μηδενικα σπρεντ,τις εξαγωγες με τα απειρα μηδενικα κλπ.,κλπ.)σας παρακαλουμε να ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΖΕΤΕ με τα περι υποδειγματος Γερμανιας και ελληνικης ιδιαιτεροτητας...
Οοοοχι δεν είπα για καμιά γερμανική τελειότητα , που το δες αυτό? Αλλά γιατί πρέπει να συγκρίνεις Ελλάδα με Γερμανία? Εγώ θα σου έλεγα να συγκρίνεις την Ελλάδα με πιο κοντινά πχ με Τουρκία τα τελευταία χρόνια ή και με Ισραήλ ακόμη ακόμη.
Και αν το θέλεις το Ισραήλ - το χω ξαναγράψει- παραδείγματα αυτοδιαχείρισης που λειτοργούν. Και ακόμη ακόμη και η τζαμαχιρίγια του καντάφι ήταν καλό παράδειγμα σοσιαλισμού, πιο κοντινό σε μια έννοια σοσιαλισμού τουλάχιστον από τα μιλιταριστικά σταλινικά καθεστώτα που υπήρχαν ή υπάρχουν ακόμη.
Εγώ δε λέω να γαντζωθεί η Ελλάδα στην τάδε ή την άλλη δύναμη ή να ζητα κεφάλαια και επενδύσεις τα οποία όντως για ξεζούμισμα είναι. Αλλά η πιο επαναστατική και ανατρεπτική πράξη είναι αυτή > πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Αυτοοργανώσου. Έστω σε ένα χαμηλό επίπεδο. Και στην Αργεντινή νομίζω υπάρχουν τέτοια παραδείγματα.
Τι και ποιον περιμένουν για να το κάνουν ο κόσμος? Αλλά η βλαχιά και η ψευτομαγκιά αφήνουν? Νομίζεις είναι ικανοί ο ελληνικός λαός να το κάνουν? Σε χρόνο dt θα παρακαλάνε να ρθει κάνας δικτάτορας μπας και δε πεθάνουμε από την πείνα...