Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Επισκέπτης
Με κάθε δελτίο του  Μέγκα όλο και μεγαλώνει λέει η τρύπα του χρέους και είναι επιτακτικά τα νέα μέτρα .
Ενταξει,η Τροικα(η κακια η Τροικα καλε...)θετει,λεει,θεμα ΜΟΝΟ για τον κατωτατο μισθο.

Την γλιτωνει,λεει,ο 13ος και 14ος στον ιδιωτικο-Μητσαρας Ριζος σπρεχεν...Ευτυχως δηλαδη.

Επισκέπτης
κόφτε τη μαλακία.
η νισσαν προχθές απέλθυσε το 35% του προσωπικού γιατί δεν πουλάει...... ούτε λάδια.
η λίστα ατελείωτη.
επιχειρηματίες στέλνουν στα σκουπίδια το 70% των υπαλληλων τους για να τα βγάλουν πέρα στην οικογένειά τους.
οικογένειες που έτρωγαν απο ΕΠΕ ψωμί για δεκαετίες δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους γιατί τους απέλυσδαν και πήγαν στο ταμείο ανεργίας.

το πρόβλημα είναι τεράστιο και έχει ξεπεράσει προ πολλού το ιδεολογικό φράγμα του αριστερού δεξιού.

προσωπικά βλέπω πάλι να επιβιώνουν οι εχοντες και κατέχοντες και να εξαθλιώνονται σε όρια ουγκάντας αυτοί που εξαρτιόντουσταν απο αυτούς.
τα χαράτσια δεν πάνει πίσω στην κοινωνία
πάνε στα μουνιά έξω.
αυτό δεν έχετε καταλάβει μου φαίνεται.

ΟΚ λοιπόν, να την κόψω τη μαλακία με την προϋπόθεση πως θα την κόψουμε όλοι μας.
Ο Θεοχαράκης λοιπόν απέλυσε το 35% του προσωπικού γιατί του ήρθε βαρβάτο χαράτσι στην Εκάλη? Δε νομίζω φιλαράκι.
Μήπως έτζασε προσωπικό επειδή εκτός του ότι δε μπορούσε να πουλήσει ούτε λάδια δε μπορούσε ούτε να τα αγοράσει? Μήπως για τον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχουν για παράδειγμα ελληνικές τράπεζες και ως εκ τούτου και οι εγγυητικές αυτών? Μήπως πρέπει να τα σκάσει κας πριν φορτωθεί το βαπόρι κάτι που φυσικά δε μπορεί να αντέξει? Μήπως επειδή ο κόσμος δεν ασχολείται πλέον με το τι τουτου θ'αγοράσει, αλλά με το πως θα επιβιώσει έπεσαν οι πωλήσεις του?
Μήπως τη στιγμή που γαμιέται ο δίας δεν είναι και το πλέον παράλογο να μην απασχολεί τον κόσμο το πόσα θα πλερώ ο έχων στην καλή περιοχή??
Μήπως να κόβαμε τη μαλακία γενικότερα?

Το αν έχω ή δεν έχω καταλάβει είναι άλλο θέμα.
Μπορεί και να έχω καταλάβει 100% τι παίζει.
Από την άλλη μπορεί και να είμαι ένας μαλάκας που παπαρολογεί.
Θα δείξει..  

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Διπατο στα Βουπου κι ετσι.

Κατα τα αλλα συμφωνω:"Ας σφιχτει να το ξεπληρωσει"-στην κυβερνησαρα πλεον.

Αμα σφιχτει ΠΟΛΥ,κατι παει κι ερχεται.

δεν εχουν μονο οι τραγουδιστες/τηλεπερσονες/εφοπλιστες σπιτι στα βουπου ρε παπαρη. ιδιοκτησιες δεν ειναι μονο τα νεοκτιστα. ειναι και σπιτια και οικοπεδα που πριν 30 χρονια ειχαν τη μιση αξια με σημερα.  

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
σαφώς........
ας πούμε.....
υπαρχουν πολλές οικογένεις που πρέπει να πληρώσουν 10 χιλιάρικα τέλος ΔΕΗ... απλά νέτα ζεστά και ρευστά.....
και αυτό φέτος.
του χρόνου που θα είναι 70% παραπάνω τα τεκμήρια κάντε τις πράξεις.
το χρήμα που θα εισρεύσει απο το τελος ακινήτων λογικά δε θα έχει προηγούμενο.
μέχρι το 2013 φρονώ ότι σε 5 χόνια θα εξανεμιστούν σε τέλη χαράτσια και φόρους οικονομίες 30 και βάλε δεκαετιών........
δεν έχει σημασία ποιοί έχουν να πληρώσουν
αυτοί που έχουν θα πληρώσουν αυτών που δεν έχουν....

Πότε πιστεύεις πως ο κοσμάκης θα πει το ουκ λάβεις παρά του μη έχοντος ή το πιο λαϊκό "δεν έχω μια , πάρτε τα αρχίδια μου" ?

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.919
Πόντοι
6.515
Παγερά αδιάφορο το αν θα πρέπει κάποιος με καλό σπίτι σε καλή περιοχή να πληρώσει 2250.
Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία από το να χάσει κάποιος τη δυνατότητα να αγοράσει μερσεντικό ή μπεμβεδικό..

ισως να μην ειναι αδιαφορο. Η χωρα ειχε αναγκη ξενους να επενδυσουν στο real estate. Με τους φορους αυτους το ξεχναμε.
Πρεπει να καταλαβουμε οτι αν δεν ελθει απ' εξω χρημα ειτε παμε στη δραχμη ειτε στο ρουβλι αν δεν
μπουν απ' εξω λεφτα θα φαμε τις σαρκες μας.

Επισκέπτης
δεν εχουν μονο οι τραγουδιστες/τηλεπερσονες/εφοπλιστες σπιτι στα βουπου ρε παπαρη. ιδιοκτησιες δεν ειναι μονο τα νεοκτιστα. ειναι και σπιτια και οικοπεδα που πριν 30 χρονια ειχαν τη μιση αξια με σημερα. 
Το ξερω αλλα αυτο ειναι ασχετο,οσοι εχουν αλλωστε παλια σπιτια θα πανε με μειωμενο συντελεστη.

Ασε δε που εγραψα κιολας για τυπακια που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι,η,ΕΛΠΙΖΟΥΝ καποια στιγμη να ειναι,εχοντες και κατεχοντες.

Κινητο παντοφλα και συνδρομη στην Ναυτεμπορικη κι ετσι.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.919
Πόντοι
6.515

απολυτα σωστο. Πριν 20 - 30 χρονια σε αυτες τις περιοχες εμενε αστικη ταξη, δημοσιοι υπαλληλοι κλπ.

Επισκέπτης
Ρε τι θυμηθηκα τωρα...Ενα περιοδικο,δεν ξερω αν βγαινει ακομη,"Εφοπλιστης"ο τιτλος.

Το τι φτωχομπινεδαρια το αγοραζει δεν λεγεται...απο εφημεριδοπωλη στο κεντρο αυτο.

Παπουτσια δεν ειχε να φορεσει ο αλλος(που λεει ο λογος),τον"Εφοπλιστη"διαβαζε.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.919
Πόντοι
6.515
Οι υπερβολικοι φοροι στα ακινητα των "ακριβων περιοχων" Θα διωξουν τη μεσαια ταξη απο τα βορεια προαστια.
Θα δημευθει η περιουσια που κληρονομησαν ή θα εξαγοραστει για ενα κομματι ψωμι απο τους εφοπλιστες.
Ετσι η σοσιαλιστικη μας  :jerking: κυβερνηση βαζει ενα γερο θεμελιο στον ολοκληρωτικο διαχωρισμο των ταξεων

Επισκέπτης
Πρεπει να καταλαβουμε οτι αν δεν ελθει απ' εξω χρημα ειτε παμε στη δραχμη ειτε στο ρουβλι αν δεν
μπουν απ' εξω λεφτα θα φαμε τις σαρκες μας.
Κι αυτό το ξεχνάμε.
Τη στιγμή που αυτοί που έχουν το πεπόνι και το μαχαίρι προσπαθούν για τους χ,ψ λόγους να πετύχουν το αντίθετο δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Επισκέπτης
Ρε τι θυμηθηκα τωρα...Ενα περιοδικο,δεν ξερω αν βγαινει ακομη,"Εφοπλιστης"ο τιτλος.

Το τι φτωχομπινεδαρια το αγοραζει δεν λεγεται...απο εφημεριδοπωλη στο κεντρο αυτο.

Παπουτσια δεν ειχε να φορεσει ο αλλος(που λεει ο λογος),τον"Εφοπλιστη"διαβαζε.

Α καλά κι εγώ θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια το περιφρονητικό ύφος που έπαιρναν κάτι τυπάκια που σπούδαζαν "στελέχη" όταν τους έλεγα τι σπούδαζα..

Επισκέπτης
Α καλά κι εγώ θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια το περιφρονητικό ύφος που έπαιρναν κάτι τυπάκια που σπούδαζαν "στελέχη" όταν τους έλεγα τι σπούδαζα..
Ετσι.

Ντυνεται στου Γλου,και την ειδε wannabe Γκορντον Γκεκο.

Η,μαζι με τον"Εφοπλιστη"παιρνει και ενα"ευαγγελιο"-οποιος βρει τι ειναι το"ευαγγελιο"εχει μπραβο.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Οι υπερβολικοι φοροι στα ακινητα των "ακριβων περιοχων" Θα διωξουν τη μεσαια ταξη απο τα βορεια προαστια.
Θα δημευθει η περιουσια που κληρονομησαν ή θα εξαγοραστει για ενα κομματι ψωμι απο τους εφοπλιστες.
Ετσι η σοσιαλιστικη μας  :jerking: κυβερνηση βαζει ενα γερο θεμελιο στον ολοκληρωτικο διαχωρισμο των ταξεων
Ετσι η σοσιαλιστικη μας  :jerking: κυβερνηση βαζει ενα γερο θεμελιο στον ολοκληρωτικο διαχωρισμο των ταξεων
αυτό προσπαθώ να τους πω....
στην Αργεντινη περιοχές όπως η Εκάλη και κηφισιά φυλάσσονται απο σεκιουριτάδες και έχουν μπάρες πλέον..........
το χα ποστάρει καποτε και τώρα ήρθε η ώρα γι αυτό που λες.......

@Ψωριάρης.... δεν ξέρω μάγκα έχω απογοητευτεί.....

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Άσχετο, αλλά μιας και κάποιοι μίλησαν για ΒΠου, κολλητήρι μου δικηγόρος, από τους χωμένους στην κτηματαγορά, μου έλεγε ότι πλέον η κατάσταση στα ακίνητα έχει γίνει τραγική. Την προηγούμενη εβδομάδα είδε να φεύγει τριώροφο στο Μαρούσι σκάρτα τετρακόσια, όταν πριν 5 χρόνια την ίδια τιμή ζητούσαν (δεν σημαίνει βέβαια ότι την έπαιρναν) τον όροφο. Ο τύπος ΕΠΕ είχε, βιοτεχνία κιέτς, αλλά δεν είχε σάλιο και χρωστούσε σ' όποιον μιλούσε ελληνικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις πλέον, για μικροχρέη (δύο, τρία, πέντε χιλιάρικα) μπουκάρουν οι επιμελητές και μαζεύουν οικοσκευή. Οι τύποι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενοχλήσουν δικηγόρο.

Προσωπικά είχα γράψει ότι τα ακίνητα ήταν όντως μια μεγάλη φούσκα, και ότι αργά ή γρήγορα θα έσκαγε. Φυσικά είχα στο μυαλό μου μια προοδευτική υποχώρηση των τιμών σε λογικά επίπεδα (το στυλ 25-33%). Οι ενδείξεις πλέον δείχνουν προς κατακρήμνιση δυστυχώς, και η υπερβολή ποτέ δεν είναι κάτι θετικό. Αυτό φυσικά θα πλήξει καίρια την αστική τάξη (προς την οποία λόγω ένταξης είμαι μπάιαζντ), αλλά και το σύνολο της οικονομίας. Για παράδειγμα, μερικοί χαιρέκακοι μπορούν να σκέφτονται παραδείγματα όπως της Δρόμας, κατασκευαστές και ιδιοκτήτες κιετς, αλλά είναι δεδομένο ότι μέχρι για να βρει ισορροπία η αγορά, θα πρέπει να απορροφηθεί μεγάλο μέρος από τα απούλητα, και αυτό θα πάρει πολύ καιρό ή θα σκοτωθούν. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για να πάρει μπρος, οπότε πολλά επαγγέλματα που ζούσαν από την οικοδομή, τα περισσότερα εκ των οποίων άσχετα με την αστική τάξη ή την πλουτοκρατία, θα πεινάσουν και μάλιστα πολύ.

Θα συμφωνήσω ότι κάποιοι έχουν υπάρξει προκλητικοί στις δηλώσεις τους, όπως πχ. ο Τέρας. Δεν είναι ανάγκη όμως οι υπόλοιποι να φτάνουν στο άλλο άκρο σταρχιδισμού, γιατί καταλήγουν το ίδιο αντιπαθείς. Καυλί έχει για όλους, και όλοι με την σειρά μας θα το γευτούμε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
ΟΚ λοιπόν, να την κόψω τη μαλακία με την προϋπόθεση πως θα την κόψουμε όλοι μας.
Ο Θεοχαράκης λοιπόν απέλυσε το 35% του προσωπικού γιατί του ήρθε βαρβάτο χαράτσι στην Εκάλη? Δε νομίζω φιλαράκι.
Μήπως έτζασε προσωπικό επειδή εκτός του ότι δε μπορούσε να πουλήσει ούτε λάδια δε μπορούσε ούτε να τα αγοράσει? Μήπως για τον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχουν για παράδειγμα ελληνικές τράπεζες και ως εκ τούτου και οι εγγυητικές αυτών? Μήπως πρέπει να τα σκάσει κας πριν φορτωθεί το βαπόρι κάτι που φυσικά δε μπορεί να αντέξει? Μήπως επειδή ο κόσμος δεν ασχολείται πλέον με το τι τουτου θ'αγοράσει, αλλά με το πως θα επιβιώσει έπεσαν οι πωλήσεις του?
Μήπως τη στιγμή που γαμιέται ο δίας δεν είναι και το πλέον παράλογο να μην απασχολεί τον κόσμο το πόσα θα πλερώ ο έχων στην καλή περιοχή??
Μήπως να κόβαμε τη μαλακία γενικότερα?

Το αν έχω ή δεν έχω καταλάβει είναι άλλο θέμα.
Μπορεί και να έχω καταλάβει 100% τι παίζει.
Από την άλλη μπορεί και να είμαι ένας μαλάκας που παπαρολογεί.
Θα δείξει.. 
δεν ξέρω εάν ο θεοχαράκης απέλυσε τους υπαλλήλους γιατί του ήρθε βαρβάτο χαράτσι στην Εκάλη.
Ειμαι σίγουρος όμως ότι χωρίς ρευστότητα εάν έχει μα πληρώσει 10 χιλιάρικα στην εφορία θα προτιμήσει το ρέυμα στην Εκάλη απ το να πληρώσει 10 μισθούς.
τόσο απλό είναι.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Άσχετο, αλλά μιας και κάποιοι μίλησαν για ΒΠου, κολλητήρι μου δικηγόρος, από τους χωμένους στην κτηματαγορά, μου έλεγε ότι πλέον η κατάσταση στα ακίνητα έχει γίνει τραγική. Την προηγούμενη εβδομάδα είδε να φεύγει τριώροφο στο Μαρούσι σκάρτα τετρακόσια, όταν πριν 5 χρόνια την ίδια τιμή ζητούσαν (δεν σημαίνει βέβαια ότι την έπαιρναν) τον όροφο. Ο τύπος ΕΠΕ είχε, βιοτεχνία κιέτς, αλλά δεν είχε σάλιο και χρωστούσε σ' όποιον μιλούσε ελληνικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις πλέον, για μικροχρέη (δύο, τρία, πέντε χιλιάρικα) μπουκάρουν οι επιμελητές και μαζεύουν οικοσκευή. Οι τύποι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενοχλήσουν δικηγόρο.

Προσωπικά είχα γράψει ότι τα ακίνητα ήταν όντως μια μεγάλη φούσκα, και ότι αργά ή γρήγορα θα έσκαγε. Φυσικά είχα στο μυαλό μου μια προοδευτική υποχώρηση των τιμών σε λογικά επίπεδα (το στυλ 25-33%). Οι ενδείξεις πλέον δείχνουν προς κατακρήμνιση δυστυχώς, και η υπερβολή ποτέ δεν είναι κάτι θετικό. Αυτό φυσικά θα πλήξει καίρια την αστική τάξη (προς την οποία λόγω ένταξης είμαι μπάιαζντ), αλλά και το σύνολο της οικονομίας. Για παράδειγμα, μερικοί χαιρέκακοι μπορούν να σκέφτονται παραδείγματα όπως της Δρόμας, κατασκευαστές και ιδιοκτήτες κιετς, αλλά είναι δεδομένο ότι μέχρι για να βρει ισορροπία η αγορά, θα πρέπει να απορροφηθεί μεγάλο μέρος από τα απούλητα, και αυτό θα πάρει πολύ καιρό ή θα σκοτωθούν. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για να πάρει μπρος, οπότε πολλά επαγγέλματα που ζούσαν από την οικοδομή, τα περισσότερα εκ των οποίων άσχετα με την αστική τάξη ή την πλουτοκρατία, θα πεινάσουν και μάλιστα πολύ.

Θα συμφωνήσω ότι κάποιοι έχουν υπάρξει προκλητικοί στις δηλώσεις τους, όπως πχ. ο Τέρας. Δεν είναι ανάγκη όμως οι υπόλοιποι να φτάνουν στο άλλο άκρο σταρχιδισμού, γιατί καταλήγουν το ίδιο αντιπαθείς. Καυλί έχει για όλους, και όλοι με την σειρά μας θα το γευτούμε.
'έτσι...
το τι κλάμα πέφτει σε υδραυλικούς, σοβατζήδες, χτίστες, ηλεκτρολόγους μαρμαράδες πλακάδες ξυλουργούς, γυψοσανιδάδες πετράδες σιδεράδες αλουμινάδες κλπ ΔΕΝ περιγράφεται.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
'έτσι...
το τι κλάμα πέφτει σε υδραυλικούς, σοβατζήδες, χτίστες, ηλεκτρολόγους μαρμαράδες πλακάδες ξυλουργούς, γυψοσανιδάδες πετράδες σιδεράδες αλουμινάδες κλπ ΔΕΝ περιγράφεται.

Οι οποίοι ως γνωστόν ανήκουν στο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία.

Επισκέπτης
'έτσι...
Υπαρχει μια διαφορα αναμεσα στον Αλβανο χτιστη και τον Ελληνα σοβατζη απο τη μια σε σχεση με την Δρομα πχ.

Η Δρομα κατεβαζοντας το ρυζογαλακι της στον Βαρσο περιμενει να την γλιτωσει η ιδια:Ισως να χρειαστει να απελαθει ο Αλβανος χτιστης,η,να μην παρει συνταξη ο Ελληνας σοβατζης,αλλα εν πασει περιπτωσει η Δρομα(η,η"Δρομα",μιλαμε για το mindset τωρα)σου λεει"εγω θα την γλιτωσω".

Ο Αλβανος χτιστης και ο Ελληνας σοβατζης απο ενα σημειο και μετα ΞΕΡΟΥΝ οτι ΔΕΝ θα τη γλιτωσουν,και οτι ΠΙΘΑΝΟΝ να χρειαστει να βαλουν χερι στη Δρομα και τον μπεζαχτα της.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom