Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Τύπε το χαράτσι των ακινήτων είναι κλασσικό μέτρο που στοχεύει στην μεσαία τάξη.
Όποιος δεν έχει μια ή έχει πολλά και προτιμάει να τα τζιράρει, δεν έχει ακίνητα στ' όνομα του.
Συνεπώς, κλάιν μάιν.

Ξέρω πολλούς που ζούσαν μέσα από τα ενοίκια. Αυτοί τελείωσαν. Και οι περισσότεροι είναι και συνταξιούχοι.

Αλήθεια με τις οφσόρ τι γίνεται;
δεν υπάρχει κάποιος στην ελλάδα που να έχει πολλά και να μην έχει αγοράσει ακίνητο τουλάχιστον 200 τετραγωνικών τα τελευταία 15 χρόνια σε περιοχές με αντικειμενική 3 χιλιάρικα και άνω....

με συντελεστή 1,25 χ 200 χ 10 η πράξη είναι απλή. και το νούμερο καταιγιστικό.

2250 ευρώ το χρόνο για ένα μεγάλο σπίτι σε  καλή περιοχή.

για τις πολύ ακριβές δεν το συζητάμε ..... τουλάχιστον 300 τετραγωνικά με 1.25 και 16 ευρώ το ποσό προκαλεί ίλιγγο....

6 χιλιάρικα σε ένα τετράμηνο...
του χρόνου ένα δεκαρικάκι.....
σε 4 χρόνια 40 χιλιάρικα.... όσα ένα καινουργιο μεσαίο μερσεντέ η μπεμπικό.
και μιλάμε για ΑΕΡΑ κοπανιστό ε; σε σπίτι που μπορεί να έχει πληρώσει ΦΠΑ κατασκευής 100 χιλιάρικα.
τι να λεμε τώρα.....

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Τύπε έχω επιχειρηματολογήσει αλλού υπέρ του ΕΤΑΚ, γιατί το χαράτσι αυτό ακριβώς είναι, ένα ενισχυμένο ΕΤΑΚ. Το να φορολογήσεις τις κατοικίες ως τεκμήρια διαβίωσης δεν είναι αναγκαία κακό. Κάποιοι μάλιστα θ' αναγκαστούν να εμφανίσουν εισόδημα. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που γίνεται, που συνδυαστικά με τις υπόλοιπες φοροεπιδρομές και περικοπές, δείχνει ότι σκοπός είναι να σκάσει η φούσκα των ακινήτων όσο πιο εκκωφαντικά γίνεται.

Επισκέπτης
δεν υπάρχει κάποιος στην ελλάδα που να έχει πολλά και να μην έχει αγοράσει ακίνητο τουλάχιστον 200 τετραγωνικών τα τελευταία 15 χρόνια σε περιοχές με αντικειμενική 3 χιλιάρικα και άνω....

2250 ευρώ το χρόνο για ένα μεγάλο σπίτι σε  καλή περιοχή.

για τις πολύ ακριβές δεν το συζητάμε ..... τουλάχιστον 300 τετραγωνικά με 1.25 και 16 ευρώ το ποσό προκαλεί ίλιγγο....

6 χιλιάρικα σε ένα τετράμηνο...
του χρόνου ένα δεκαρικάκι.....
σε 4 χρόνια 40 χιλιάρικα.... όσα ένα καινουργιο μεσαίο μερσεντέ η μπεμπικό.
και μιλάμε για ΑΕΡΑ κοπανιστό ε; σε σπίτι που μπορεί να έχει πληρώσει ΦΠΑ κατασκευής 100 χιλιάρικα.
τι να λεμε τώρα.....
Εγω θα πω κατι για το θεμα...Στ' αρχιδια μου.

Επισκέπτης
υπαρχουν πολλές οικογένεις που πρέπει να πληρώσουν 10 χιλιάρικα τέλος ΔΕΗ... απλά νέτα ζεστά και ρευστά.....
και αυτό φέτος.
του χρόνου που θα είναι 70% παραπάνω τα τεκμήρια κάντε τις πράξεις.
Γκαυλααααααααα.....Θεε,ασε με να ζησω εναν ακομη χρονο για να τσεκαρω τα σκουξιματα των δεκσωνε στο μπου....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Εγω θα πω κατι για το θεμα...Στ' αρχιδια μου.
εισαι σίγουρος;

Ακριβότερο το ρεύμα
Έρχεται διψήφια αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2012

Το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται να προσανατολίζεται σε μεσοσταθμικές αυξήσεις 10% με 12%, αν και δεν αποκλέίεται τελικώς να συμφωνήσει στο 15%.που ζητεί η ΔΕΗ

Μέσα στην εβδομάδα, μετά την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Η διοίκηση της Επιχείρησης ζητεί αυξήσεις τουλάχιστον 15%, καθώς, όπως λέει, διαφορετικά η ΔΕΗ θα περάσει σε ζημίες και δεν θα μπορεί να κάνει επενδύσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να πιεσθεί περαιτέρω, επηρεάζοντας αρνητικά τα έσοδα που θα προκύψουν από την αποκρατικοποίηση της.

Στην επιστολή που απέστειλε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, στους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, τονίζει ότι είναι απαραίτητη η αύξηση των μέσων εσόδων της Επιχείρησης τουλάχιστον κατά 15% για το 2012 ώστε να είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται τα τοκοχρεολύσια, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που πρέπει να πληρώσει εντός του 2012.

Επιπλέον, υπάρχουν 700 εκατ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές για το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Το καθαρό χρέος της ΔΕΗ στο τέλος του 2011 εκτιμάται ότι θα έχει αυξηθεί κατά 880 εκατ. ευρώ, στα 5,09 δισ. ευρώ), λόγω των αυξημένων δαπανών για καύσιμα και των επιβαρύνσεων από τη φορολογία.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται να προσανατολίζεται σε μεσοσταθμικές αυξήσεις 10% με 12%, αν και δεν αποκλέίεται τελικώς να συμφωνήσει στο 15%.

Σημειώνεται ότι αν εγκριθεί η πρότση της ΡΑΕ για εξαμηνιαία αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, τότε θα γίνουν δύο αυξήσεις, μία τον Ιανουάριο και άλλη μία τον Ιούλιο.

Επισκέπτης

2250 ευρώ το χρόνο για ένα μεγάλο σπίτι σε  καλή περιοχή.

Παγερά αδιάφορο το αν θα πρέπει κάποιος με καλό σπίτι σε καλή περιοχή να πληρώσει 2250.
Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία από το να χάσει κάποιος τη δυνατότητα να αγοράσει μερσεντικό ή μπεμβεδικό..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Γκαυλααααααααα.....Θεε,ασε με να ζησω εναν ακομη χρονο για να τσεκαρω τα σκουξιματα των δεκσωνε στο μπου....
κοίτα....
εάν αναλογιστείς ότι αυτά τα χρήματα θα έπεφταν ή σε μισθούς ή στην αγορά και αντ αυτού επιχειρήσεις μιεώνουν υπαλλήλους στο μισό ώστε τ αφεντικά να ανταπεξέλθουν στην λαίλαπα μάλλον το καβλί μπαίνει ολόκληρο στον κώλο σου.
και αν δεν μπήκε θα μπεί το 2012

Επισκέπτης
Ακριβότερο το ρεύμα
Έρχεται διψήφια αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2012
Αυτο ειναι ασχετο με το τελος για τα ακινητα-το οποιο μας χαρισε αρκουντως διασκεδαστικες στιγμες απο διαφορους τραμουνταναιοισους εν κομπανυ.

Εχει να κανει με την"απελευθερωση"του ρευματος κατι το οποιο διαφοροι τραμουνταναιοισιοι εν κομπανυ στηριζουν με χερια και ποδια.

Καλη διασκεδαση για οσους θα ζουν του χρονου,η θα εχουν ρευμα και συνδεση για να σπανε πλακα στα μπουρδελονηματα.

Επισκέπτης
κοίτα....
εάν αναλογιστείς ότι αυτά τα χρήματα θα έπεφταν ή σε μισθούς ή στην αγορά και αντ αυτού επιχειρήσεις μιεώνουν υπαλλήλους στο μισό ώστε τ αφεντικά να ανταπεξέλθουν στην λαίλαπα μάλλον το καβλί μπαίνει ολόκληρο στον κώλο σου.
και αν δεν μπήκε θα μπεί το 2012
Τα λεφτα απο τους φορους ΔΕΝ πεφτουν στην αγορα,εδω εισαι λαθος.

Οσο για το καυλι το ξερω οτι ακομη δεν μπηκε στη μεση,γενικα μιλαω οχι για την παρτη μου.

Ελα ομως που μερικοι ακομη πιστευουν οτι ο δικος τους-ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ-πισινος θα την σκαπουλαρει...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Παγερά αδιάφορο το αν θα πρέπει κάποιος με καλό σπίτι σε καλή περιοχή να πληρώσει 2250.
Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία από το να χάσει κάποιος τη δυνατότητα να αγοράσει μερσεντικό ή μπεμβεδικό..
κόφτε τη μαλακία.
η νισσαν προχθές απέλθυσε το 35% του προσωπικού γιατί δεν πουλάει...... ούτε λάδια.
η λίστα ατελείωτη.
επιχειρηματίες στέλνουν στα σκουπίδια το 70% των υπαλληλων τους για να τα βγάλουν πέρα στην οικογένειά τους.
οικογένειες που έτρωγαν απο ΕΠΕ ψωμί για δεκαετίες δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους γιατί τους απέλυσδαν και πήγαν στο ταμείο ανεργίας.

το πρόβλημα είναι τεράστιο και έχει ξεπεράσει προ πολλού το ιδεολογικό φράγμα του αριστερού δεξιού.

προσωπικά βλέπω πάλι να επιβιώνουν οι εχοντες και κατέχοντες και να εξαθλιώνονται σε όρια ουγκάντας αυτοί που εξαρτιόντουσταν απο αυτούς.
τα χαράτσια δεν πάνει πίσω στην κοινωνία
πάνε στα μουνιά έξω.
αυτό δεν έχετε καταλάβει μου φαίνεται.

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Τα λεφτα απο τους φορους ΔΕΝ πεφτουν στην αγορα,εδω εισαι λαθος.

Οσο για το καυλι το ξερω οτι ακομη δεν μπηκε στη μεση,γενικα μιλαω οχι για την παρτη μου.

Ελα ομως που μερικοι ακομη πιστευουν οτι ο δικος τους-ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ-πισινος θα την σκαπουλαρει...
θα την σκαπουλαρουν για φετος-γιατι φετος θα εχουν να πληρωσουν!
απο του χρονου στα σκατα με τους υπολοιπους...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Αυτο ειναι ασχετο με το τελος για τα ακινητα-το οποιο μας χαρισε αρκουντως διασκεδαστικες στιγμες απο διαφορους τραμουνταναιοισους εν κομπανυ.

Εχει να κανει με την"απελευθερωση"του ρευματος κατι το οποιο διαφοροι τραμουνταναιοισιοι εν κομπανυ στηριζουν με χερια και ποδια.

Καλη διασκεδαση για οσους θα ζουν του χρονου,η θα εχουν ρευμα και συνδεση για να σπανε πλακα στα μπουρδελονηματα.
εγώ απλά καταγράφω την άποψή μου.
βλέπεω επιχειρήσεις υγιείς με 40-50 άτομα να απολύουν κόσμο και κοσμάκη για να την σκπαουλάρει η οικογένει του αφεντικού.
βλέπω την αγορά να παραπαίει χωρίς ρευστό και με μηδενική ανάπτυξη.
βλέπω ανθρώπους που εξαρτώνται απ το κεφάλαιο να εξαθλιώνονται ακριβώς γιατί το κεφάλαιο του επετράπη με το είδος των μέτρων που εισήχθησαν να γαμήσει μέχρι τ αυτιά τον απλό μισθωτό.
το μεγαλύτερο καβλί το έχει ο απλός ανθρωπος του μεροκάματου.
όχι ο πλουσιος.
λογικό.
ο πλούσιος έβγαζε 100 και χάλαγε 10. τώρα βγάζει 50 και χαλάει 5. δεν πεινάει όμως. απο τα άχρηστα κόβει...
ο απλός φουκαράς όμως που πουλούσε ως υπάλληλος παπούτσια λχ τώρα δεν έχει ούτε ψωμί το μεσημερι.

Επισκέπτης
το πρόβλημα είναι τεράστιο και έχει ξεπεράσει προ πολλού το ιδεολογικό φράγμα του αριστερού δεξιού.
Να το διορθωσω τοτε.
Γκαυλααααααααα.....Θεε,ασε με να ζησω εναν ακομη χρονο για να τσεκαρω τα σκουξιματα των δεκσωνε νοικοκυραιωνε στο μπου....
προσωπικά βλέπω πάλι να επιβιώνουν οι εχοντες και κατέχοντες και να εξαθλιώνονται σε όρια ουγκάντας αυτοί που εξαρτιόντουσταν απο αυτούς.
Οι εχοντες και κατεχοντες,η οσοι πιστευουν οτι ειναι εχοντες και κατεχοντες,η πιστευουν οτι ΘΑ ειναι καποια στιγμη στο μελλον τετοιοι(το ιδιο κανει),σε ΣΟΒΑΡΟ ποσοστο πιστευουν οτι ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ κωλος(ο δικος τους σε προσωπικο επιπεδο)θα την βγαλει καθαρη.

"Οποιος γλιτωσει στο τελος"οπως ειπε ενας χαρακτηριστικα τετοιος τυπος την ιδια ωρα που ζυγισε κατασταση:"Γιατι"(αυτο δεν το ειπε αλλα το εννοησε)"εγω ειμαι καβατζωμενος".

Στα πελε μας λοιπον.

Καθεις εφ'ω εταχθη.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Να το διορθωσω τοτε.Οι εχοντες και κατεχοντες,h οσοι πιστευουν οτι ειναι εχοντες και κατεχοντες,η πιστευουν οτι ΘΑ ειναι καποια στιγμη στο μελλον τετοιοι(το ιδιο κανει),σε ΣΟΒΑΡΟ ποσοστο πιστευουν οτι ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ κωλος(ο δικος τους σε προσωπικο επιπεδο)θα την βγαλει καθαρη.

"Οποιος γλιτωσει στο τελος"οπως ειπε ενας χαρακτηριστικα τετοιος τυπος την ιδια ωρα που ζυγισε κατασταση:"Γιατι"(αυτο δεν το ειπε αλλα το εννοησε)"εγω ειμαι καβατζωμενος".

Στα πελε μας λοιπον.

Καθεις εφ'ω εταχθη.
επειδή κάποιος είναι ηλίθιος δε σημαίνει ότι πρέπει να την πληρώσει όλη η κοινωνία για να τον εκδικηθείς.
εδώ δε μιλάμε για απλά ζόρια
μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά πλέον για φαί θέρμανση ρεύμα και νερό.

Επισκέπτης
επειδή κάποιος είναι ηλίθιος δε σημαίνει ότι πρέπει να την πληρώσει όλη η κοινωνία για να τον εκδικηθείς.
εδώ δε μιλάμε για απλά ζόρια
Πολυ σωστα.

Ελα ομως που μερικοι αντι να το βουλωσουνε τουλαχιστον,οπως κανανε τον Δεκεμβρη νο2 ρε παιδι μου,ΑΚΟΜΗ στηριζουν καθεστως...

Οταν ο ΚΩΛΟΣ μερικων απο δαυτους σφιξει αρκετα,ΤΟΤΕ βλεπουμε.

Μεχρι τοτε καλη διασκεδαση στο μπου,αν το επιτρεψει το θελημα του Αλλαχ βεβαιως.

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Με κάθε δελτίο του  Μέγκα όλο και μεγαλώνει λέει η τρύπα του χρέους και είναι επιτακτικά τα νέα μέτρα . :2funny:
Ε ρε πούστη μου πότε θα είναι επιτακτικό το λεπίδι στο σβέρκο σας θέλω να δω.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
σε ενα εξάμηνο θα εχουν καταρρεύσει όλα.

ρε μαλακιες για χαβαλε λεει ο ποντικης. ο καημος του μεσου νοικοκυρη ελληνα ηταν ενα καλο σπιτακι οσο μπορει καλυτερο και ας σφιχτει να το ξεπληρωσει. οσοι ηθελαν αλλα δε μπορουσαν να παρουν ουτε κεραμιδι λενε ευτυχως μαναμ τουλαχιστον εχω ενα καημο λιγοτερο. οσοι λενε 'γκαβλα παρε και τα σωβρακα' ειναι αεριτζηδες μεροδουλι μεροφαι τζιτζικια.

Επισκέπτης
ρε μαλακιες για χαβαλε λεει ο ποντικης. ο καημος του μεσου νοικοκυρη ελληνα ηταν ενα καλο σπιτακι οσο μπορει καλυτερο και ας σφιχτει να το ξεπληρωσει.
Διπατο στα Βουπου κι ετσι.

Κατα τα αλλα συμφωνω:"Ας σφιχτει να το ξεπληρωσει"-στην κυβερνησαρα πλεον.

Αμα σφιχτει ΠΟΛΥ,κατι παει κι ερχεται.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom