You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Best Greek comedy actor?
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Carlos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 81
- Εμφανίσεις 8K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Τί θέμα άνοιξες ρε φίλε; Μιλάμε για πολύ γέλιο, αν και λείπουν βαρβάτα ονόματα (Κωνσταντάρας, Βασιλειάδου, Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος κλπ). Παίζω ανάμεσα σε Βέγγο ("θα σε κάνω βασίλισσα", "Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης" και φυσικά Θου Βου τρελό γέλιο) και τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Βασσίλη Αυλωνίτη...Ποιός ξεχνάει την "Ωραία των Αθηνών" που δίνει ρεσιτάλ ως "Κύριος Ζάχος" (πνεύμα και ηθική!!!) με την κορυφαία σκηνή στο φινάλε με τη Βασιλειάδου στο ξενοδοχείο...
Κάνε και μια ψηφοφορία με τίτλους ταινιών, έχει πολύ πράμα λέμε...
Κάνε και μια ψηφοφορία με τίτλους ταινιών, έχει πολύ πράμα λέμε...
Eπιτηδες δεν εβαλα γυναικες γιατι θα γινοταν πανζουρλισμος . Θα αρχιζαμε απο Βουγιουκλακη και θα περναγαμε σε θρυλικα ονοματα τυπου Σαπφω Νοταρα
. Ο Κωνστανταρας υπαρχει , δεν το παρελειψα . Αν και σε τετοιες ψηφοφοριες ολο και καποιος θα σου ξεφυγει οπως ο απιστευτος Χρονης Εξαρχακος που ανεφερες....Καποια στιγμη θα κανουμε και μια ψηφοφορια με τις καλυτερες ατακες... ;)
Υ.Γ. Εξαιρειται επισης για ευνοητους λογους ο legendary Γκουσγκουνης.Αυτος ειναι μια λιγκα απο μονος του...
![Αχακαλοέ... :dancing: :dancing:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/mrs_eusa_dance.gif)
Υ.Γ. Εξαιρειται επισης για ευνοητους λογους ο legendary Γκουσγκουνης.Αυτος ειναι μια λιγκα απο μονος του...
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Όντως ο Κωνσταντάρας υπάρχει στη λίστα...Σιγά σιγά μου έρχονται και ταινίες όπως "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες", "ο κύριος πτέραρχος",
"Τύφλα νά' χει ο Μάρλον Μπράντο" και δυσκολεύει η επιλογή...Περιμένω να ποστάρει και η mounitsa.....![Αχακαλοέ... :dancing: :dancing:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/mrs_eusa_dance.gif)
"Τύφλα νά' χει ο Μάρλον Μπράντο" και δυσκολεύει η επιλογή...Περιμένω να ποστάρει και η mounitsa.....
![Αχακαλοέ... :dancing: :dancing:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/mrs_eusa_dance.gif)
trixotos kavliaris
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Νοε 2006
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
Ο Παπαγιανόπουλος είναι ο αγαπημένος μου στις ελληνικές ταινίες.
Ειδικά όταν γούρλωνε τα μάτια του...
![Χαχαχα! :2funny: :2funny:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/2funny.gif)
Ειδικά όταν γούρλωνε τα μάτια του...
![Χαχαχα! :2funny: :2funny:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/2funny.gif)
mounitsa
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Οκτ 2006
- Like
- 13
- Πόντοι
- 366
Ψηφισα φλεσακι.........παπαγιαννοπουλο δαγκωτο........κριμα που δεν μπορουσα να εχω πολλαπλες επιλογες θα ψηφιζα κι αλλους!!!!
αλλα οσο σκεφτομαι τον παπαγιαννοπουλο στο τζενη τζενη που κανει το σταυρο του δεν μπορω να αντισταθω![Χαχαχα! :2funny: :2funny:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/2funny.gif)
αλλα οσο σκεφτομαι τον παπαγιαννοπουλο στο τζενη τζενη που κανει το σταυρο του δεν μπορω να αντισταθω
trixotos kavliaris
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Νοε 2006
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
Ψηφισα Χατζηχρηστο λογο μπακαλογατου και μονο..επρεπε να βαλεις περισσοτερς απο μια επιλογες μιας και πολυ δυσκολες οι συγκρισεις....Ηταν και θα ειναι και για τα παιδια μας τρομεροι...Σταυριδης,Λογοθετιδης,Παπαγιανοπουλος,Φωτοπουλος,Βεγγος,
Γκιονακης,Κωνστανταρας...Ολοι τους...Να με συγχωρεις αλλα το θεωρω ιεροσηλια να βαζεις Καφετζοπουλο,Ψαλτη,Λαζοπουλο και Μητσι μαζι με τους παλιους..Υπεροχοι και αυτοι αλλα δεν συγκρινονται τα μεγεθη!!!
Γκιονακης,Κωνστανταρας...Ολοι τους...Να με συγχωρεις αλλα το θεωρω ιεροσηλια να βαζεις Καφετζοπουλο,Ψαλτη,Λαζοπουλο και Μητσι μαζι με τους παλιους..Υπεροχοι και αυτοι αλλα δεν συγκρινονται τα μεγεθη!!!
Νουμερο 1 Θαναση Βεγγο (ο ανθρωπος τρεξιμο), ο ανθρωπος που ταυτιζομαστε πολύ λογω τρεξιματος.
Διονυσης Παπαγιανοπουλος, πολυταλαντουχος (σε ποικιολυς ρολους) αν είχε παιξει στο Χολυγουντ θα ειχε τρομερη καριερα.
Χατζηχρηστος η τανια της κακομοιρας (που παιζει τον μπακαλογατο) είναι για Οσκαρ Α΄ανδρικου ρόλου με τρομερες ατακες.
Αυλωνιτης, Σταυριδης, Μακρης, Φωτοπουλος, Ριζος, Γκιωνακης, Βουτσας, αξεχαστοι, με ατακες που δεν ξεχνιουνται και τις λεμε καθημερινα.
Όσο για Μητσικωστα, Λαζοπουλο. Ψαλτη, κλπ είναι ιεροσυλια να τους συγκρινουμε με αυτα τα ιερα τερατα της τεχνης.
Διονυσης Παπαγιανοπουλος, πολυταλαντουχος (σε ποικιολυς ρολους) αν είχε παιξει στο Χολυγουντ θα ειχε τρομερη καριερα.
Χατζηχρηστος η τανια της κακομοιρας (που παιζει τον μπακαλογατο) είναι για Οσκαρ Α΄ανδρικου ρόλου με τρομερες ατακες.
Αυλωνιτης, Σταυριδης, Μακρης, Φωτοπουλος, Ριζος, Γκιωνακης, Βουτσας, αξεχαστοι, με ατακες που δεν ξεχνιουνται και τις λεμε καθημερινα.
Όσο για Μητσικωστα, Λαζοπουλο. Ψαλτη, κλπ είναι ιεροσυλια να τους συγκρινουμε με αυτα τα ιερα τερατα της τεχνης.
Επισκέπτης
Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ θέμα (εκτός της βασικής θεματολογίας) του site!!! Είμαι φανατικός του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Περιμένω πως και πως το Σαββατοκύριακο που συνήθως παίζει κάποια ελληνική ταινία το απόγευμα ή το βράδυ και φυσικά την Τρίτη ή Τετάρτη το βράδυ (φανταστείτε ότι τις βάζουν τα κανάλια για να "χτυπήσουν" το Champion's League).
Εγώ ψήφισα Κωνσταντάρα, αλλά ουσιαστικά μου αρέσουν εξίσου σχεδόν ΟΛΟΙ οι ηθοποιοί εκείνης της εποχής. Και δεν μιλάω μόνο για πρωταγωνιστές (Κωνσταντάρας, Χατζηχρήστος, Παπαγιαννόπουλος, Βέγγος, Ηλιόπουλος, κτλ) αλλά και για κάποιους που παίζανε δεύτερους ρόλους, όπως π.χ. ο Νίκος Φέρμας. Όλοι ήταν εξαιρετικοί ηθοποιοί και μπορούσαν να παίξουν ό,τι ρόλο να 'ναι (σε αντίθεση με τα σημερινά ατάλαντα πουστράκια και τις σημερινές τελειωμένες καραψωλούδες).
Για να μην αναφέρω και τους σκηνοθέτες: Σακελλάριος, Λάσκος, Δαλιανίδης... Ε, τώρα έχουμε Παπακαλιάτηδες, Καπουτζίδηδες...![Μαλακία :jerking: :jerking:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/jerking.gif)
By the way, έχω ΠΑΡΑ πολλά clipάκια από παλιές ελληνικές ταινίες στο σπίτι μου. Σε κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα ανεβάσω κάμποσα!
Εγώ ψήφισα Κωνσταντάρα, αλλά ουσιαστικά μου αρέσουν εξίσου σχεδόν ΟΛΟΙ οι ηθοποιοί εκείνης της εποχής. Και δεν μιλάω μόνο για πρωταγωνιστές (Κωνσταντάρας, Χατζηχρήστος, Παπαγιαννόπουλος, Βέγγος, Ηλιόπουλος, κτλ) αλλά και για κάποιους που παίζανε δεύτερους ρόλους, όπως π.χ. ο Νίκος Φέρμας. Όλοι ήταν εξαιρετικοί ηθοποιοί και μπορούσαν να παίξουν ό,τι ρόλο να 'ναι (σε αντίθεση με τα σημερινά ατάλαντα πουστράκια και τις σημερινές τελειωμένες καραψωλούδες).
Για να μην αναφέρω και τους σκηνοθέτες: Σακελλάριος, Λάσκος, Δαλιανίδης... Ε, τώρα έχουμε Παπακαλιάτηδες, Καπουτζίδηδες...
![Μαλακία :jerking: :jerking:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/jerking.gif)
By the way, έχω ΠΑΡΑ πολλά clipάκια από παλιές ελληνικές ταινίες στο σπίτι μου. Σε κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα ανεβάσω κάμποσα!
Ενημερωση για τους φιλους του Ελληνικου κινηματογραφου..Καθε παρασκευη ''ο Τηλεθεατης'' θα δινει μια ταινια της Φινος Φιλμς αν και πολλες υπαρχουν στο οπου βλεπω καθε βραδυ μια μεχρι να με παρει ο υπνος!!!
JOHNNYDMAX
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2006
- Like
- 28
- Πόντοι
- 16
Όλοι οι ανφερθέντες είναι κορυφαίοι, αλλά για μένα ο Βέγγος είναι αμίμητος, γι αυτό και ο περισσότερος κόσμος έχει φάει κόλλημα μαζί του....
Κατάφερε να ταυτιστεί με τον κοσμάκη, και τον αγώνα για επιβίωση σε δύσκολα χρόνια , με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Κατάφερε να ταυτιστεί με τον κοσμάκη, και τον αγώνα για επιβίωση σε δύσκολα χρόνια , με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Andras37Athina
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Σεπ 2006
- Like
- 19
- Πόντοι
- 16
"Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο" ο Θανάσης Βέγγος, υποκαθιστώντας τον ποιητή Αυγερινό (Κώστα Κακκαβά), απαγγέλει στίχους δικής του έμπνευσης, ενώπιον ενός εμβρόντητου κοινού:
...απόψε, σήμερα και χθές
όλες οι πόρτες είν' κλειστές
και εγώ είμαι απ' ΟΞΩ!
...και μες στο θάμπος το θαμπό
παίρνω αμπάριζα να μπώ
και με πετάνε ΟΞΩ!
...όλος ο κόσμος μ' αγνοεί
βαρέθηκα από τη ζωή
τους φθόνους και τα μίση...
Αλί... Αλί... και Τρίς Αλί
φωνάξτε αμέσως τον Αλή
να με καρατομήσει...
και εγώ είμαι απ' ΟΞΩ!
παίρνω αμπάριζα να μπώ
και με πετάνε ΟΞΩ!
βαρέθηκα από τη ζωή
φωνάξτε αμέσως τον Αλή
να με καρατομήσει...
Να με συγχωρεις αλλα το θεωρω ιεροσηλια να βαζεις Καφετζοπουλο,Ψαλτη,Λαζοπουλο και Μητσι μαζι με τους παλιους..Υπεροχοι και αυτοι αλλα δεν συγκρινονται τα μεγεθη!!!
Δεν εχω πειστει 100% γι'αυτο που λες. Εχουμε την ταση οτιδηποτε παλαιοτερο να το εκθειαζουμε βλεποντας το μεσα απο ενα ρομαντικο πρισμα.Αλλα εχω την αισθηση οτι ο μελλοντικος ιστορικος της τεχνης θα συγκαταλεξει και αυτους στο Hall of fame.Eπισης δεν πιστευω οτι συγκρινονται με ξενους συναδελφους τους π.χ.Λουι ντε Φινες , Τζερι Λιουις...ο τελευταιος απο τους δικους μας , αν ηταν στο Χολυγουντ ,θα 'χε τιναξει τα box office στον αερα...
Αυτό που κάνει έναν κωμικό να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ηθοποιούς είναι ότι με μία του κίνηση, με ένα βλέμμα, μια γκριμάτσα μπορεί να σε κάνει να γελάσεις, ακόμα και αν το σενάριο δεν προκαλεί γέλιο.
Για τον λόγο αυτό εξυμνούμε τους παλιούς κωμικούς, επειδή είχαν το κάτι διαφορετικό και επειδή συχνά πρόσθεταν με τις ατάκες τους κομμάτια στο σενάριο. Σήμερα η κωμωδία είναι πιο τυποποιημένη. Τότε ήταν πιο αυθόρμητη. Από τους τωρινούς πιστεύω ότι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο καλύτερος στο είδος αυτό.
Από τους παλιούς ο Εξαρχάκος για μένα ήταν κορυφή και από εκεί και πέρα ψηφίζω Παπαγιαννόπουλο, Κωνσταντάρα, Ηλιόπουλο, Βουτσά (στα καλά του όχι στις σαχλαμάρες που έπαιζε τα τελευταία χρόνια), Αυλωνίτη και Βέγγο. Επίσης μεγάλος κωμικός ήταν και ο Λογοθετίδης, αν και η εποχή που έπαιζε είναι πολύ μακρινή για μας. Ο Χατζηχρήστος είχε εξάρσεις (με εκνεύριζε που έπαιζε πάντα τον ίδιο ρόλο), όπως και οι Φωτόπουλος, Σταυρίδης και Ρίζος.
Για τον λόγο αυτό εξυμνούμε τους παλιούς κωμικούς, επειδή είχαν το κάτι διαφορετικό και επειδή συχνά πρόσθεταν με τις ατάκες τους κομμάτια στο σενάριο. Σήμερα η κωμωδία είναι πιο τυποποιημένη. Τότε ήταν πιο αυθόρμητη. Από τους τωρινούς πιστεύω ότι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο καλύτερος στο είδος αυτό.
Από τους παλιούς ο Εξαρχάκος για μένα ήταν κορυφή και από εκεί και πέρα ψηφίζω Παπαγιαννόπουλο, Κωνσταντάρα, Ηλιόπουλο, Βουτσά (στα καλά του όχι στις σαχλαμάρες που έπαιζε τα τελευταία χρόνια), Αυλωνίτη και Βέγγο. Επίσης μεγάλος κωμικός ήταν και ο Λογοθετίδης, αν και η εποχή που έπαιζε είναι πολύ μακρινή για μας. Ο Χατζηχρήστος είχε εξάρσεις (με εκνεύριζε που έπαιζε πάντα τον ίδιο ρόλο), όπως και οι Φωτόπουλος, Σταυρίδης και Ρίζος.
polemistis
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Νοε 2006
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Πάντα είχα την αίσθηση ότι ο Βέγγος ήταν 30 χρόνια μπροστά από την εποχή του. Αυτός ο άνθρωπος αδικήθηκε που γεννήθηκε στην Ελλάδα.
Σταυρίδης: Έχεις μια πορτοκαλάδα , ρε;
Γκιωνάκης: Πορτοκαλάδα θέτε;
Σταυρίδης : Ναι.
Γκιωνάκης : Από πορτοκάλια;
Σταυρίδης : Όχι , από μούσμουλα .Φέρε μια πορτοκαλάδα ρε.
Σταυρίδης : Πορτοκαλάδα...λεμονάδα...
Γκιωνάκης : Λεμονάδα θέτε;
Σταυρίδης : Λεμονάδα.
Γκιωνάκης : Από λεμόνια;
Σταυρίδης : Ω, ρε τι θα γίνω εγώ με δαύτονε; Ρε, έχεις μια γκαζόζα;
Γκιωνάκης : Γκαζόζα θέτε;
Σταυρίδης : Γκαζόζα ...,σόδα....
Γκιωνάκης : Σόδα θέτε;
Σταυρίδης : Μωρέ , τι θα γίνω εγώ με σένα;
Γκιωνάκης : Ε, τι; Μια μου λέτε λεμονάδα, μια πορτοκαλάδα, μια σόδα , τι θέτε;
Σταυρίδης : 'Ακου εδώ . Μια κι έξω ! Πορτοκαλάδα!
Γκιωνάκης : Πορτοκαλάδα θέτε;
Σταυρίδης: Αααα, σταμάτα μην τα πάμε απ την αρχή!
Σταυρίδης : Ναι.
Γκιωνάκης : Από πορτοκάλια;
Σταυρίδης : Όχι , από μούσμουλα .Φέρε μια πορτοκαλάδα ρε.
Σταυρίδης : Πορτοκαλάδα...λεμονάδα...
Γκιωνάκης : Λεμονάδα θέτε;
Σταυρίδης : Λεμονάδα.
Γκιωνάκης : Από λεμόνια;
Σταυρίδης : Ω, ρε τι θα γίνω εγώ με δαύτονε; Ρε, έχεις μια γκαζόζα;
Γκιωνάκης : Γκαζόζα θέτε;
Σταυρίδης : Γκαζόζα ...,σόδα....
Γκιωνάκης : Σόδα θέτε;
Σταυρίδης : Μωρέ , τι θα γίνω εγώ με σένα;
Γκιωνάκης : Ε, τι; Μια μου λέτε λεμονάδα, μια πορτοκαλάδα, μια σόδα , τι θέτε;
Σταυρίδης : 'Ακου εδώ . Μια κι έξω ! Πορτοκαλάδα!
Γκιωνάκης : Πορτοκαλάδα θέτε;
Σταυρίδης: Αααα, σταμάτα μην τα πάμε απ την αρχή!
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
"Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο" ο Θανάσης Βέγγος, υποκαθιστώντας τον ποιητή Αυγερινό (Κώστα Κακκαβά), απαγγέλει στίχους δικής του έμπνευσης, ενώπιον ενός εμβρόντητου κοινού:
και εγώ είμαι απ' ΟΞΩ!
παίρνω αμπάριζα να μπώ
και με πετάνε ΟΞΩ!
βαρέθηκα από τη ζωή
φωνάξτε αμέσως τον Αλή
να με καρατομήσει...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Θεϊκό, και στο "ΌΞΩ" κλωτσάει και την καρέκλα!!!
Μια και για ποιήματα, να θυμηθούμε στο "Ξύπνα Βασίλη!" τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο (respect) που ως ποιητής Τιμολέων Φανφάρας (!!!) απαγγέλει το ποίημα "Ο Σκοταδόψυχος" από την ποιητική συλλογή "Λαίλαπες"!!!
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 583
- Εμφανίσεις
- 114K
- Απαντήσεις
- 210
- Εμφανίσεις
- 10K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 73