Νέα

Αυτοκίνητο: ποιό έχουμε; Ποιό θέλουμε; Πώς θα το κάνουμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bigpipis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 252K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Bestman

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
231
Πόντοι
21
Μόνο Γαλλικά..
Έτσι για την αλητεία..
Ένα σάξοραλλο με ιστορικές πινακίδες, σαν ατομικό παιχνίδι του Σαββατοκύριακου, είναι στόχος του πενταετούς προγράμματος..

Enter_Analman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2024
Like
1.187
Πόντοι
201
Δεν έχω αλλά μια ζωή έχω καύλα με αυτά τα Mazda Rx8,κάθε φορά που τα βλέπω είναι σαν να βλέπω μια γκόμενα με κωλαρα.Αλλα σαν κάθε καλή γκόμενα έχω ακούσει ότι θέλουν πολύ συντήρηση και προσοχη

Συνημμένα

• IMG_20240730_175929.jpg
    IMG_20240730_175929.jpg
    3,2 MB · Εμφανίσεις: 18

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.170
Πόντοι
11.146
ειμαι στη διαδικασια να μετρησω αν θα παρω...
  1. καινουργιο με 40% προκαταβολη και δοσεις
  2. μεταχειρισμενο
  3. leasing
οποιος εχει αποψη για το 3. ας μιλησει!
....αδελφε το leasing συμφερει μονο εαν κανεις ατελειωτα χιλιομετρα και εχεις μεγαλες κ συντομα φθορες και συντηρησεις-service.

Marcus77

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2019
Κριτικές
27
Like
1.539
Πόντοι
1.076
Απ' ολα τα παλιά δεν έχω πουλήσει κανένα και για
συναισθηματικούς και για πρακτικούς λόγους...
Τα βάζω έξω απο το εξοχικό στην αυλη που έχει μεγάλο χώρο,τα βλέπω και θυμάμαι και τους έχω βάλει εσωτερικά φωτοκύτταρα που το βράδυ δίνουν την εντύπωση οτι κάποιοι ειναι μέσα στο σπίτι και ξεχάσανε τα φώτα του αυτοκινήτου ανοικτά. Παίζουν το ρόλο του σκιάχτρου,δηλαδη.!
(Ακόμη και τώρα χρήσιμα είναι...)
Είναι όμως λειτουργικά ή σαπίζουν και καίγονται απ τον ήλιο και τη βροχή;
Ίσως κάποιος να τα αναπαλαίωση και να τα σώσει. Κρίμα να ρημαζουν έτσι.

Upogeios

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
839
Πόντοι
96
Μάλλον στο juke θα πήγαινα προσωπικά...
αν ειχες και ενα κατι να πεις για το λογο της επιλογης, θα βοηθουσε, αλλιως.. οκ, καλα θα κανεις και να το χαρεις οταν το παρεις!
....αδελφε το leasing συμφερει μονο εαν κανεις ατελειωτα χιλιομετρα και εχεις μεγαλες κ συντομα φθορες και συντηρησεις-service.
εχουμε καποια εμπειρια? γιατι αποψη εχω και εγω, χωρις ομως να εχω κανει την κινηση ποτε!

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
32
Like
4.856
Πόντοι
2.846
αν ειχες και ενα κατι να πεις για το λογο της επιλογης, θα βοηθουσε, αλλιως.. οκ, καλα θα κανεις και να το χαρεις οταν το παρεις!
Τύπε πουλάς toyota μήπως?
Γιατί πολύ τσίτα σε βλέπω...
Σιγα μη σου γράψω και έκθεση ιδεών

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.939
Πόντοι
3.656
αν έχεις εταιρεία και θες να περάσεις έξοδα συμφέρει πολύ διότι εκπίπτει το φπα (με λίγο ψάξιμο), το περνάς έξοδα και μαζί με αυτό και τα καύσιμα του.

αν το θες για προσωπική χρήση δεν συμφέρει και τόσο...είναι ακριβά και σε 3-4 χρόνια θα έχεις πληρώσει την αξία του αυτοκινήτου και θα πρέπει να δόσεις και το 1/2 από αυτά για να το εξαγοράσεις. Έχω πάρει προσφορά για πολλά αμάξια που είχα με λίζινγκ ποτέ δεν έκαναν καλή προσφορά. Πιο δημόσιο από τις εταιρείες λίζινγκ δεν υπάρχει.

πιο φτηνό θα σου έρθει αν αγοράσεις αυτό που θες και το πληρώσεις cash θα σου κάνουν έκπτωση. Και θα βάλεις και τον εξοπλισμό που θες...και δε θα είναι άσπρο όπως όλα τα λιζαρισμένα :confused:

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.809
Πόντοι
216
ειμαι για ενα απο τα τρια

clio
Juke
Toyota C-HR

σε καθε περιπτωση αυτοματο και αν οχι υβριδικο, τουλαχιστο να εχει γκαζι/βενζινη απο το εργοστασιο.

Ειχα XC60 ειχα Corola ειχα και citroen αλλα και Hyundai δεν θελω να κανω μουρη, να μην ασχολουμαι με το αμαξι θελω!
Εξαρτάται από τις ανάγκες σου ρε συ. Το Juke παίζει οι χώροι των πίσω επιβατών να είναι μικρότεροι και από του clio.

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.170
Πόντοι
11.146

εχουμε καποια εμπειρια? γιατι αποψη εχω και εγω, χωρις ομως να εχω κανει την κινηση ποτε!
...ναι, πριν χρονια στην δουλεια μας δινανε την επιλογη ή να χρησιμοποιουμε το δικο μας οχημα και να μας αποζημιωνουν ανα χλμ + καποια εξοδα συντηρησης ή να παρουμε ενα απο τα leasing που ειχε. Πονηρα σκεπτομενος θεωρησα οτι με συμφερει το δικο μου οχημα και να τσιμπαω τα εξτραδακια (και σιγα μωρε τι θα παθει) και οντως ετσι ηταν στην αρχη, αλλα μετα απο 3-4 χρονια αρχισαν τα σοβαρα εξοδα απο τα πολλα χλμ και τελικα ειδα οτι σε βαθος χρονου δν συνεφερε. Γι αυτο σου βαζω την παραμετρο των παρα πολλων χιλιομετρων! Η δουλεια καθε 3-4 χρονια αλλαζε τα αυτοκινητα που ειχε leasing.

968

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Φεβ 2018
Like
7.606
Πόντοι
1.056
Δεν έχω αλλά μια ζωή έχω καύλα με αυτά τα Mazda Rx8,κάθε φορά που τα βλέπω είναι σαν να βλέπω μια γκόμενα με κωλαρα.Αλλα σαν κάθε καλή γκόμενα έχω ακούσει ότι θέλουν πολύ συντήρηση και προσοχη
wo5mh4p7n1o41.jpg

:upsidedown::upsidedown::upsidedown:

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.629
Πόντοι
1.706
Εδώ σηκώνει κουβέντα.
Μια εταιρεία που κάνει ληζινγκ βάζει και περιορισμούς στα ετήσια χιλιόμετρα και αφού αυτοί θα σου κάνουν σερβις τα παρακολουθούν.
Υπάρχει το ενδεχόμενο της έξτρα χρέωσης αν το παρακάνεις.
Ατελείωτα σίγουρα δεν είναι.

k.nik

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2024
Like
2
Πόντοι
0
Για αμάξι με lpg τι γνώμες υπάρχουν; Θέλω να πάρω ένα τέτοιο γιατί το καύσιμο συμφέρει.

Τελευταία τροποποίηση:

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.680
Πόντοι
736
σας έχει τύχει να μην θελετε να πουλήσετε το παλιό μεταχειρισμένο σας αυτοκίνητο για συναισθηματικους λόγους ? ή έστω να το αναβάλλεται ?
Εγω το δεύτερο αυτοκίνητο που είχα , ένα citroen zx το είχα κρατήσει καμιά 10αριά χρόνια και όσο να ναι ήταν δύσκολη η στιγμή του αποχωρισμού. Τελικά το έδωσα για απόσυρση. Ενώ το πρώτο που το κράτησα μόνο ένα χρόνο η κάπου εκεί δεν δυσκολεύτηκα τόσο.

Κάποιες φορές μάλιστα τον πρώτο καιρό έβλεπα στον ύπνο μου οτι είχα κρατήσει το zx , και απλά δεν είχε χαρτιά για να κυκλοφορήσει.

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
4
Like
9.258
Πόντοι
2.306
Εδώ σηκώνει κουβέντα.
Μια εταιρεία που κάνει ληζινγκ βάζει και περιορισμούς στα ετήσια χιλιόμετρα και αφού αυτοί θα σου κάνουν σερβις τα παρακολουθούν.
Ολα αυτα ειναι σύμφωνημενα πριν τη μίσθωση, για να βγει και το μηναιο ενοικιο. Δηλαδή πόσα εκτιμώμενη χλμ ανά έτος. Άλλο ενοικιο έχει αν δηλώσεις ότι θα κάνεις 50000χλμ και άλλο 200000χλμ. επίσης ενημερώνεσαι για την τιμή ανά χλμ αν τα ξεπεράσεις.

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.170
Πόντοι
11.146
Εδώ σηκώνει κουβέντα.
...κοιτα δν ξερω τις συμφωνιες που ειχαν κανει με τα leasing (προφανως ειχαν κανει για τα προβλεπομενα χλμ), αλλα ξερω την κατασταση που ηρθε το αυτοκινητο μου μετα απο λιγα χρονια. Και δεν μιλαω για τα χοντρα (λαστιχα, μεγαλο σερβις κτλ) αλλα για πολλα-πολλα μικρα οπως γδαρσιματα κ χτυπηματακια στο αμαξωμα, τα πλαστικα να τριζουν ολα κ γενικα μια απαξιωση της αξιας του αυτοκινητου καθως και της ομορφης οδηγικης απολαυσης.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.629
Πόντοι
1.706
Ολα αυτα ειναι σύμφωνημενα πριν τη μίσθωση, για να βγει και το μηναιο ενοικιο. Δηλαδή πόσα εκτιμώμενη χλμ ανά έτος. Άλλο ενοικιο έχει αν δηλώσεις ότι θα κάνεις 50000χλμ και άλλο 200000χλμ. επίσης ενημερώνεσαι για την τιμή ανά χλμ αν τα ξεπεράσεις.
Φυσικά, αλλά μη νομίζεις ότι συμφέρει την εταιρεία να ξεφύγεις τόσο στα νούμερα.
Αν δεις τις σημερινές διαφημίσεις κανένα 15k χιλιόμετρα το χρόνο σου δίνουν.
Να στο πάνε 20??
25???
Παραπάνω δεν συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εσένα εκτός κι αν μιλάμε για εξαγορά στο τέλος της σύμβασης (και αν το ψάξεις θα δεις πως η σύμβαση θα είναι κάπως περίεργη).

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.629
Πόντοι
1.706
...κοιτα δν ξερω τις συμφωνιες που ειχαν κανει με τα leasing (προφανως ειχαν κανει για τα προβλεπομενα χλμ), αλλα ξερω την κατασταση που ηρθε το αυτοκινητο μου μετα απο λιγα χρονια. Και δεν μιλαω για τα χοντρα (λαστιχα, μεγαλο σερβις κτλ) αλλα για πολλα-πολλα μικρα οπως γδαρσιματα κ χτυπηματακια στο αμαξωμα, τα πλαστικα να τριζουν ολα κ γενικα μια απαξιωση της αξιας του αυτοκινητου καθως και της ομορφης οδηγικης απολαυσης.
Είχαν εξαγορά στο τέλος της αρχικής σύμβασης??

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.629
Πόντοι
1.706
...δεν ξερω αλλα μαλλον οχι γτ αλλαζανε αυτοκινητα καθε 3-4 χρονια. Το λογιστηριο τα ηξερε αυτα! :dunno:
Κοίτα, αν ο αριθμός των συμβολαίων είναι μεγάλος αλλάζουν οι συνθήκες.
Από την άλλη θα σου γράψω για προσωπικό παράδειγμα όταν ήταν στα σπάργανα του το ληζινγκ πριν από 30+ χρόνια (λύκειο πήγαινα ακόμη)
που είχε πάρει ο father 2 φορτηγά με αυτόν τον τρόπο.
Ήταν μεν με εξαγορά στο τέλος, χωρίς σερβις (δικά μας), χωρίς λάστιχα (επίσης δικά μας) αλλά τα αυτοκίνητα έκαναν όσα χιλιόμετρα ήθελαν το χρόνο.
30+ χρόνια πίσω όμως.
Κάπως έτσι δουλεύουν ακόμα.....................:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.170
Πόντοι
11.146
Κοίτα, αν ο αριθμός των συμβολαίων είναι μεγάλος αλλάζουν οι συνθήκες.
Από την άλλη θα σου γράψω για προσωπικό παράδειγμα όταν ήταν στα σπάργανα του το ληζινγκ πριν από 30+ χρόνια (λύκειο πήγαινα ακόμη)
που είχε πάρει ο father 2 φορτηγά με αυτόν τον τρόπο.
Ήταν μεν με εξαγορά στο τέλος, χωρίς σερβις (δικά μας), χωρίς λάστιχα (επίσης δικά μας) αλλά τα αυτοκίνητα έκαναν όσα χιλιόμετρα ήθελαν το χρόνο.
30+ χρόνια πίσω όμως.
Κάπως έτσι δουλεύουν ακόμα.....................:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:
...δεν ξερω λεπτομερειες μαγκα μου, εγω εγραψα την προσωπικη μου εμπειρια που μετα απο 3-4 χρονια απαξιωσα αρκετα το αυτοκινητο μου! :confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom