Νέα

Αυτό είναι το Ελλάντα. Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 542K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.220
Πόντοι
5.506
ωριστε και ο πίνακας με το ελλειμα της χωρας από την ημερα που μπηκε στο ευρω, ετσι για να μην αφήσω κανενα παραπονεμενο,2 πίνακες ολη η αληθεια για το το εγινε αλλα και το τι θα γινει στο μελλον.

Έτσι. Εδώ είναι το ζουμί. Μια χώρα που έμαθε να ζει με ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ. Και να μη δέχεται να σταματήσει αυτό. Και να τα βάζει με αυτούς που πριμοδοτούν τα ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.178
Πόντοι
19.795
Αγαπητέ μου γέροντα, όσο δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ,
ειλικρινής αυτοκριτική, ειλικρινές τσαλάκωμα και γκρέμισμα κάθε φενάκης
τόσο σε Πολιτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με την απόλυτη ανάληψη
ευθυνών του καθενός, στο μερίδιο που του αναλογεί, λύση δεν πρόκειται
να έρθει, υπό τις παρούσες συνθήκες κοινωνικής ανωριμότητας. Σαφώς και τα
άκρα, είναι σπασμωδική και αντιδραστική επιλογή για κάποιους, που καθρεφτίζουν
αυτήν ακριβώς τη γενική κατάπτωση και ανωριμότητα. Πιστεύω, ότι η μόνη ελπίδα
για να αλλάξει κάτι (σε δυνητικό πάντα επίπεδο), και όσο και αν ακούγεται αυτό δυσάρεστο,
θα ήταν να επέλθει μια τεράστια κοινωνική κατάρρευση και καταστροφή στην Ελλάδα,
όπου μέσα από αυτή την επώδυνη διαδικασία, να διαμορφωθούν με τον καιρό καινούργιες καθαρές
συνειδήσεις, συνθήκες και ισορροπίες.
Λυπάμαι, που μπορεί να ακούγεται για κάποιους απαισιόδοξο, αλλά ο Φοίνικας, μόνο μέσα από τις στάχτες
του μπορεί να ξαναγεννηθεί. Διότι το άλλο σενάριο, να παραδώσει το ελληνικό κράτος
την εξουσία σε μια έξωθεν επιτροπή σαν είδος προτεκτοράτου, απλά δεν οδηγεί πουθενά.
Το αποτέλεσμα πάντως, σε όποια περίπτωση, θα είναι να επωφεληθούν κάποιοι (εντός και εκτός)
από την χρεοκοπία και καταστροφή της Ελλάδας και το επερχόμενο (σταδιακό ή όχι) ξεπούλημα.
Αυτό για την ώρα είναι το μόνο σίγουρο και άμεσα ορατό.
Δηλ. για να μπορεσουμε να εχουμε τιμιους πολιτικους και ηγετες θα πρεπει πρωτα απ ολα να εχουμε τιμιους πολιτες.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.178
Πόντοι
19.795
Δεν μπορω να δω πως θα γινει αυτο. Πως καποιος μπορει να ειναο τιμιος, απεναντι σε ενα συστημα που αφενος τον θεωρει ντεφακτο απατεωνα και αφετερου αποσκοπει στη φτωχοποιηση του;

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δυστυχώς,
οι επί το καλύτερο αλλαγές (σε όλους τους τομείς) γίνονται μόνο μετά από μεγάλες καταστροφές που επιρρεάζουν και πολύ κόσμο.
Το παράδειγμα της Ιαπωνίας μετά το 1945 είναι ακριβώς αυτό που εννοώ.

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
Όχι, φίλε, δεν είναι τα άκρα.
Αλλά πριν αρχίσεις να ψάχνεις για "τη λύση":
Μήπως μπορείς να περιγράψεις το πρόβλημα?
Γιατί ξέρεις, στην επιτυχή αναζήτηση οποιασδήποτε "λύσης", απαραίτητο στοιχείο είναι η κατανόηση του προβλήματος που υπάρχει.

Εδώ εμείς (μιλάω για την κοινωνία, όχι για το bou - αλλά το bou είναι ένας μικρός καθρέφτης δείγματος της) δεν έχουμε καταφέρει ούτε καν να συμφωνήσουμε για το ποιο είναι το πρόβλημα μας.

kaligoul,
Εσύ την ξέρεις αλλά δεν τη λες, ε?
Τι σαδιστής!
Ευχαριστω.

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Like
38
Πόντοι
6
ΠΟΥΘΕΝΑ ο Mindreader δεν χαρακτήρισε τον τσίπρα "ηγέτη".
Αυτά που έγραψε (και συμφωνώ κι εγώ σε όλο το ποστ του) ήταν:

επικοινωνιακό χάρισμα
ιδεολογικά έμμονος
δεν γίνεται γραφικός κατσαπλιάς
περνάει ως ευέλικτος, ευγενής και συμπαθής πολιτικός 
έχει αίσθηση πολιτικού χρονισμού.

Αυτά τα έχει, και όπως είπα, συμφωνώ.

Αν εσείς αυτά τα ονομάζετε "ηγετικά χαρακτηριστικά", τότε (λυπάμαι) αλλά δεν ξέρετε τις έννοιες των λέξεων.
Διαφωνω στο <<επικοινωνιακο χαρισμα>> απλα ο λαος ειναι ηλιθιος πιστευει οτι μπουρδα του πουν χωρις να σκεφτει καθολου ,δεν μας κοροιδεψε μονοι μας ειμαστε κοροιδα ,απλο.Μας ειπε μια μαλακια οτι θα σκισει μνημονια κ.τ.λ. και τον πιστεψαν οι ηλιθιοι ,χωρις να αναρωτηθουν αν μπορει να γινει κατι τετοιο ετσι απλα,δηλ. πιστεψε ο λαος οτι ο τσπρας ειναι μαγκας και ελληναρας ενω ο σαμαρας προδοτης και φοβιτσιαρης.Αν  υπηρχε αλλη επιλογη θα την εκανε και ο σαμαρας (οι προηγουμενοι )αλλωστε τι εκαναν αυτοι?? προσπαθουσαν ζητωντας δανεικα να σωσουν την χωρα απο χρεωκοπια.Ελεγε ο τσιπρας, δεν θα μας κουναει το δακτυλο η μερκελ λες και μπορουσαμε μονοι μας να σωθουμε,αν ειχαμε λεφτα ,παιδια ,δεν θα ζηταγαμε τιποτα ,και αν βρισκαμε λεφτα με καλυτερους ορους δεν θα διναμε σημασια στον σοιμπλε η στην μερκελ,ποσο πιο απλο ????

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ωραίο post. Λίγο-πολύ επηρεασμένο απ' το καταπληκτικό www.tovima.gr/politics/article/?aid=861944]Η σκευωρία του εθνικού νομίσματος και το σαμποτάζ στη Δημοκρατία[/url]. Όποιος δεν το έχει διαβάσει, πραγματικά αξίζει.

Ευχαριστώ admin !!  :hi: :hi:

Το έχω διαβάσει το άρθρο του Παπαδόπουλου και πράγματι σε αρκετά σημεία συμφωνώ μαζί του.

Εχω όμως και σημαντικές διαφορές. Για παράδειγμα δεν πιστεύω ότι ο τελικός στόχος είναι η ‘’πολιτειακή αλλαγή’’ μέσω της εγκαθίδρυσης ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που το συγκεκριμένο άρθρο ακόμα και σε επίπεδο τίτλου ισχυρίζεται.

Αυτό κατά τη γνώμη μου το θεωρώ εξόφθαλμη υπερβολή όχι γιατί δεν θα το έβλεπαν κάποιοι αριστεροί με θετική ματιά αλλά γιατί απλούστατα ακόμα και κάποιος αδαής καταλαβαίνει ότι δεν τους παίρνει να καταλήξουν σε κάτι τέτοιο. Θα έβρισκαν  μπροστά τους τεράστια αντίδραση τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και σε καμμία περίπτωση δεν θα την άντεχαν.

Η άποψή μου διαφέρει και σε άλλα σημεία από την άποψη του Παπαδόπουλου αλλά δεν θέλω τώρα να κουράσω προχωρώντας σε συγκριτική ανάλυση.

Ολοι επηρεαζόμαστε από όλους χωρίς να δώσω παραπάνω λεπτομέρειες. Απλά εγώ προτιμώ τη ‘’ζούγκλα’’ του bou.com παρά το αποστειρωμένο περιβάλλον των ‘’εγκριτων’’ πολιτικών εντύπων για δικούς μου προσωπικούς λόγους.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Αναφερομενος στους φιλους που πριν εθεσαν το ερωτημα κατα ποσο ηγετης ειναι ο Τσιπρας !! :hi:

Υπάρχει η συνταγματική έννοια του ηγέτη που προκύπτει από την αιρετότητά του. Δηλαδή από το γεγονός ότι ψηφίζεται από το λαό.

Υπό αυτή την έννοια, δηλαδή κατ’ ευφημισμόν είναι ηγέτης ο τσίπρας. Δηλαδή με βάση την ετυμολογική και την αυστηρή εννοιολογική σημασία του όρου ηγέτης.

Συνήθως όμως όταν συζητάμε για το κατά πόσο κάποιος είναι ηγέτης ή όχι εννοούμε κατά πόσον είναι ΑΞΙΟΣ ηγέτης ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα έχει να επιδείξει ιστορικά μια πλειάδα πανάξιων ηγετών που είναι γνωστοί ακόμη και στις τελευταίες γωνιές του πλανήτη Γη. Για να αναφέρω μόνο δύο παραδείγματα ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει το κατά πόσο πανάξιοι ηγέτες ήταν ο Λεωνίδας η ο Αλέξανδρος ??

Δυστυχώς στην μεταπολεμική Ιστορία της χώρας μας, αυτού του τύπου οι ηγέτες ακόμη και πολύ μικρότερου βεληνεκούς έχουν κατά την ταπεινή μου γνώμη εκλείψει. Και ίσως είναι ο κύριος λόγος της κατάστασης που σήμερα ζούμε. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει πάντα να κοιτάζουμε στο καθρέφτη αν ψάχνουμε υπαιτίους. Διότι απλά ‘’ Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν’’. Και από εκεί, δηλαδή από τον εαυτό του και τον άμεσο περίγυρό του ο καθένας πρέπει να αρχίσει αν θέλει να δεί την χώρα να αλλάζει προς το καλύτερο.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Αυτό που έχει ίσως αξία να γράψω συμπληρώνοντας το αρχικό μου post είναι το παρακάτω, μια και πολλοί φίλοι με ρωτάνε κατ’ ιδίαν μέσω emails η pms.

Ο Τσίπρας όποτε πιστεύει ότι χρειάζεται ‘’αφουγκράζεται’’ τη κοινή γνώμη στο θέμα ευρώ - δραχμή μέσω κάποιου ‘’ερεθίσματος’’. Το τελευταίο τέτοιο ‘’ερέθισμα’’ κατά τη γνώμη μου δόθηκε κατόπιν άνωθεν εντολής από τον υπουργό Νίκο Ξυδάκη που πρότεινε ότι πρέπει να ανοιχθεί η συζήτηση για τη δραχμή. Και βέβαια όταν είδε την αντίδραση που προκλήθηκε μαζεύτηκε ανασκευάζοντας χωρίς κατά την γνώμη μου μεγάλη επιτυχία.

Απαντώντας λοιπόν στους φίλους που μου ζητούν να προδιαγράψω τις εξελίξεις. Εκτιμώ ότι το ερώτημα ευρώ – δραχμή δεν έχει ακόμη αποκτήσει δημοσκοπικά την κρίσιμη μάζα που ο Τσίπρας θα ήθελε υπέρ της δραχμής. Αρα θέμα σχετικού δημοψηφίσματος άμεσα δεν τίθεται. Επίσης με βάση τα διεθνή δεδομένα που υπαγορεύουν ότι αριστερές κυβερνήσεις σχεδόν πάντοτε εξαντλούν τη συνταγματικά ορισμένη παραμονή τους στην εξουσία, θεωρώ ότι ο Τσίπρας θα κλείσει άρον άρον την αξιολόγηση παίρνοντας και τα εισπρακτικά μέτρα που συνδέονται μαζί της, τη στιγμή μάλιστα που αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν όχι άμεσα αλλά σε δεύτερο μεταγενέστερο χρόνο.

Οι μετέπειτα εξελίξεις πιστεύω θα καθορισθούν κυρίως από εξωγενείς παράγοντες.

Για παράδειγμα η πολιτική του Τράμπ στο θέμα της Ελλάδας και η ενδεχόμενη διαφοροποίηση της από την μέχρι τώρα πολιτική του Ομπάμα. Ιδίως το ΔΝΤ εναρμονίζει πάντα τις αποφάσεις του με την πολιτική των ΗΠΑ μια και ουσιαστικά αμερικανοκρατείται.

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σχηνικό της Γερμανίας όπου διαφαίνεται σαφής εκλογική τάση υπέρ του Σούλτς και κατά της Μέρκελ.

Η σταδιακή αποκαθήλωση του Σόιμπλε από ‘’ιερό τέρας’’ της γερμανικής πολιτικής και το κατά πόσο αυτή ποιοτικά θα αποδοθεί στην μέχρι τώρα στάση του στο θέμα της Ελλάδας.

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλούς άλλους παράγοντες αλλά δεν θέλω να κουράσω.

Πιστεύω λοιπόν ότι το πιθανότερο σενάριο  υπαγορεύει ότι μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα κλείσει η περιβόητη αξιολόγηση και μετά γυρίζουμε στη πολιτική καθημερινότητα.

Είναι αυτή η καθημερινότητα που ροκανίζει δημοσκοπικά τον Σύριζα με κίνδυνο μακροπρόθεσμα να βρεθεί με μονοψήφια ποσοστά που εμμέσως μπορεί υπο προυποθέσεις να σπρώξει τον Τσίπρα σε μια θεμελιακού τύπου αλλαγή της πολιτικής ατζέντας μέσω ενός δημοψηφίσματος Ευρώ – Δραχμής. Αλλα αυτές οι προυποθέσεις δεν έχουν ακόμη μέχρι στιγμής συντρέξει όσον αφορά τα ποσοστά Ευρώ – Δραχμή όπως ήδη εξήγησα.

Για όσους φίλους στέλνουν προσωπικά μηνύματα υπενθυμίζω ότι το thread είναι ανοιχτό σε όλους και η πολυφωνία εξασφαλίζει συνήθως πληρότητα !! Γράψτε λοιπόν δημόσια, αλλά καλοπροαίρετα !!

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Like
38
Πόντοι
6
Αναφερομενος στους φιλους που πριν εθεσαν το ερωτημα κατα ποσο ηγετης ειναι ο Τσιπρας !! :hi:

Υπάρχει η συνταγματική έννοια του ηγέτη που προκύπτει από την αιρετότητά του. Δηλαδή από το γεγονός ότι ψηφίζεται από το λαό.

Υπό αυτή την έννοια, δηλαδή κατ’ ευφημισμόν είναι ηγέτης ο τσίπρας. Δηλαδή με βάση την ετυμολογική και την αυστηρή εννοιολογική σημασία του όρου ηγέτης.

Συνήθως όμως όταν συζητάμε για το κατά πόσο κάποιος είναι ηγέτης ή όχι εννοούμε κατά πόσον είναι ΑΞΙΟΣ ηγέτης ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα έχει να επιδείξει ιστορικά μια πλειάδα πανάξιων ηγετών που είναι γνωστοί ακόμη και στις τελευταίες γωνιές του πλανήτη Γη. Για να αναφέρω μόνο δύο παραδείγματα ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει το κατά πόσο πανάξιοι ηγέτες ήταν ο Λεωνίδας η ο Αλέξανδρος ??

Δυστυχώς στην μεταπολεμική Ιστορία της χώρας μας, αυτού του τύπου οι ηγέτες ακόμη και πολύ μικρότερου βεληνεκούς έχουν κατά την ταπεινή μου γνώμη εκλείψει. Και ίσως είναι ο κύριος λόγος της κατάστασης που σήμερα ζούμε. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει πάντα να κοιτάζουμε στο καθρέφτη αν ψάχνουμε υπαιτίους. Διότι απλά ‘’ Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν’’. Και από εκεί, δηλαδή από τον εαυτό του και τον άμεσο περίγυρό του ο καθένας πρέπει να αρχίσει αν θέλει να δεί την χώρα να αλλάζει προς το καλύτερο.
Σωστα οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν,να μην ριχνουμε την ευθυνη στους ηγετες μας γιατι εμεις τους ψηφιζουμε ,και να κανω μια  απλη υποθεση, αν γινοταν ενα δικαστηριο λαικο και δικαζαμε τους πολιτικους ,ας ερχομασταν στον τσιπρα ,με τις κατηγοριες οτι μας ειπε ψεματα ,εταξε αλλα κ.τ.λ. ,στην απολογια του θα ελεγε το πολυ απλο ,κυριε προεδρε,τους εταξα πως δεν θα πληρωσουν αυτα που χρωστανε (δηλ. αυτα που  κλεψανε και λουφαρανε) με μοναδικο σκοπο να ανεβω στην εξουσια,και αυτοι με πιστεψαν ,πειτε μου σας παρακαλω που φταιω??? τα ιδια ισχυουν και για τους <<προηγουμενους>> γιατι πολυ απλα εμεις τους ψηφισαμε αρα εχουμε και την ευθυνη

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Η σταδιακή αποκαθήλωση του Σόιμπλε από ‘’ιερό τέρας’’ της γερμανικής πολιτικής και το κατά πόσο αυτή ποιοτικά θα αποδοθεί στην μέχρι τώρα στάση του στο θέμα της Ελλάδας.

Θα αστειεύεσαι.
Ο Σόϊμπλε είναι υποργός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (και όχι "γενικώς" υπουργός) 12 χρόνια.
Οι άνθρωποι εκεί ασκούν πολιτκή, και την ασκούν σωστά.
ΚΑΝΕΙΣ δεν καταφέρεται κατά του συγκεκριμένου.
Το ότι "το θέμα της Ελλάδος" θα έχει την οποιαδήποτε συνέπεια στην μετέπειτα σταδιοδρομία του είναι που το ακούω ως αστείο...

Να σου θυμίσω ότι ο υπουργός οικονομικών του Χίτλερ ανέλαβε τη θέση το 1932 (μαζί με το Χίτλερ) και την παρέδωσε (τρόπος του λέγειν) το 1945, το Μάϊο. Lutz Graf Schwerin von Krosigk λεγόταν.

Οι άνθρωποι είναι σοβαροί εκεί πέρα, δεν μοιράζουν θέσεις για να ικανοποιήσουν φιλοδοξίες, ούτε δίνουν τις θέσεις σε καραγκιόζηδες που κάθε 6 μήνες αποκαλύπτεται ότι χρειάζεται να αλλάξουν.

Μη σου πω ότι και το αντίπαλο κόμμα της Μέρκελ να επικρατήσει, το Σόϊμπλε μπορεί να τον κρατήσει στη θέση του (αν κι ο ίδιος το θέλει - μεγάλωσε πια).

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Για τον λαο μιλαω ,τωρα στη βουλη παιζουν ενα πολυ καλο θεατρο,ασε τι λενε

Όχι, δε μίλησες "για το λαό", διαφώνησες στο ότι ο αλέξης έχει "επικοινωνιακό χάρισμα".
Αυτό δεν αφορά το λαό, κι ούτε εγώ στο λαό αναφερόμουν.

Αφορά τον τσίπρα.

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Like
38
Πόντοι
6
Όχι, δε μίλησες "για το λαό", διαφώνησες στο ότι ο αλέξης έχει "επικοινωνιακό χάρισμα".
Αυτό δεν αφορά το λαό, κι ούτε εγώ στο λαό αναφερόμουν.

Αφορά τον τσίπρα.
Δεν καταλαβαινω τι λες,το επικοινωνιακο χαρισμα που το εχει ??δεν επικοινωνει (πειθει,αφου ειναι χαρισμα) καλυτερα με τον λαο??δηλ  τι σημαινει επικοινωνιακο χαρισμα??εγω καταλαβα οτι ,εχει το χαρισμα να επικονωνει με τον λαο (να τον πειθει) οπως ας πουμε ο αντρεας.Εξηγησε το αν θελεις ,τι αφορα τον τσιπρα

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ας το διευκρινίσουμε γιατι μάλλον το Post μου παρεξηγήθηκε.

Δεν αμφισβητώ την αξία του Σόιμπλε. Ο χαρακτηρισμός ''Ιερό Τέρας'' που χρησιμοποίησα αυτό ακριβώς δείχνει. Δηλαδή την τεράστια πολιτική  απήχηση που έχει στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Ομως φίλε τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και όλα είναι φθαρτά.Υπο αυτήν την έννοια λοιπον φίλε δεν  αστειεύομαι για να απαντήσω την ερώτησή σου!!

Συνήθως η φθορά κάποιου αρχίζει όταν αρχίζει να υπερεκτιμά τον εαυτό του. Ο Σόιμπλε σε κάποια φάση αυτοπροσδιορίστηκε ως ο καινούργιος οικονομικός Μέτερνιχ της Ευρώπης. Και ΄κάπου εκεί βρίσκεται η αφετηρία της φθοράς του.

Οι αμερικανικές φάπες στο θέμα της Volkswagen η της Deutche Bank δεν είναι ανευ πολιτικού υποβάθρου και στόχευσης.

Οι δε εσωτερικοί  πολιτικοί του αντίπαλοι τον έχουν στην άμεση στόχευσή τους. Για αυτό το λόγο η Μέρκελ πολλές φορές νοιώθει την ''ανάγκη'' να διαφοροποιείται ελαφρώς.

Θα μπορέσει να το διαχειρισθεί ?? Η ιστορία θα δείξει.

Συνημμένα

• ΓΡΑΦΗΜΑ-Deutsche-bank-Lehman.jpg
    ΓΡΑΦΗΜΑ-Deutsche-bank-Lehman.jpg
    77,5 KB · Εμφανίσεις: 32
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Αυτό που έχει ίσως αξία να γράψω συμπληρώνοντας το αρχικό μου post είναι το παρακάτω, μια και πολλοί φίλοι με ρωτάνε κατ’ ιδίαν μέσω emails η pms.

Ο Τσίπρας όποτε πιστεύει ότι χρειάζεται ‘’αφουγκράζεται’’ τη κοινή γνώμη στο θέμα ευρώ - δραχμή μέσω κάποιου ‘’ερεθίσματος’’. Το τελευταίο τέτοιο ‘’ερέθισμα’’ κατά τη γνώμη μου δόθηκε κατόπιν άνωθεν εντολής από τον υπουργό Νίκο Ξυδάκη που πρότεινε ότι πρέπει να ανοιχθεί η συζήτηση για τη δραχμή. Και βέβαια όταν είδε την αντίδραση που προκλήθηκε μαζεύτηκε ανασκευάζοντας χωρίς κατά την γνώμη μου μεγάλη επιτυχία.

Απαντώντας λοιπόν στους φίλους που μου ζητούν να προδιαγράψω τις εξελίξεις. Εκτιμώ ότι το ερώτημα ευρώ – δραχμή δεν έχει ακόμη αποκτήσει δημοσκοπικά την κρίσιμη μάζα που ο Τσίπρας θα ήθελε υπέρ της δραχμής. Αρα θέμα σχετικού δημοψηφίσματος άμεσα δεν τίθεται. Επίσης με βάση τα διεθνή δεδομένα που υπαγορεύουν ότι αριστερές κυβερνήσεις σχεδόν πάντοτε εξαντλούν τη συνταγματικά ορισμένη παραμονή τους στην εξουσία, θεωρώ ότι ο Τσίπρας θα κλείσει άρον άρον την αξιολόγηση παίρνοντας και τα εισπρακτικά μέτρα που συνδέονται μαζί της, τη στιγμή μάλιστα που αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν όχι άμεσα αλλά σε δεύτερο μεταγενέστερο χρόνο.

Οι μετέπειτα εξελίξεις πιστεύω θα καθορισθούν κυρίως από εξωγενείς παράγοντες.

Για παράδειγμα η πολιτική του Τράμπ στο θέμα της Ελλάδας και η ενδεχόμενη διαφοροποίηση της από την μέχρι τώρα πολιτική του Ομπάμα. Ιδίως το ΔΝΤ εναρμονίζει πάντα τις αποφάσεις του με την πολιτική των ΗΠΑ μια και ουσιαστικά αμερικανοκρατείται.

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σχηνικό της Γερμανίας όπου διαφαίνεται σαφής εκλογική τάση υπέρ του Σούλτς και κατά της Μέρκελ.

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλούς άλλους παράγοντες αλλά δεν θέλω να κουράσω.

Πιστεύω λοιπόν ότι το πιθανότερο σενάριο  υπαγορεύει ότι μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα κλείσει η περιβόητη αξιολόγηση και μετά γυρίζουμε στη πολιτική καθημερινότητα.

Είναι αυτή η καθημερινότητα που ροκανίζει δημοσκοπικά τον Σύριζα με κίνδυνο μακροπρόθεσμα να βρεθεί με μονοψήφια ποσοστά που εμμέσως μπορεί υπο προυποθέσεις να σπρώξει τον Τσίπρα σε μια θεμελιακού τύπου αλλαγή της πολιτικής ατζέντας μέσω ενός δημοψηφίσματος Ευρώ – Δραχμής. Αλλα αυτές οι προυποθέσεις δεν έχουν ακόμη μέχρι στιγμής συντρέξει όσον αφορά τα ποσοστά Ευρώ – Δραχμή όπως ήδη εξήγησα.

Για όσους φίλους στέλνουν προσωπικά μηνύματα υπενθυμίζω ότι το thread είναι ανοιχτό σε όλους και η πολυφωνία εξασφαλίζει συνήθως πληρότητα !! Γράψτε λοιπόν δημόσια, αλλά καλοπροαίρετα !!

Η για να το εκφρασω με μια εικονα στο "πνευμα" του thread !!!  :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1487351632969.jpg
    FB_IMG_1487351632969.jpg
    78,7 KB · Εμφανίσεις: 14

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom