You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αθώος ή ένοχος;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 67
- Εμφανίσεις 5K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ,
μπράβο του και να μαζεψουμε υπογραφές υποστήριξης. δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα και τα λόγια περιττέυουν.
Στο ρεπορτάζ λεει ότι τον έπιασε στα πρασσα και ότι ακόμη και οι εισαγγελείς τον θεωρούν τον άνθρωπο αθώο. Αν υπό τέτοιες περιστάσεις δεν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ το διαπραχθέν έγκλημα (ακόμη και ο φόνος) τότε τι άλλο μένει????
Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο τρανταχτή περίπτωση περιστάσεων που αίρουν το άδικο της πράξης.
ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ και παλι
ούτε αθώος ήταν ο μεν ούτε κανένας "περίεργος", μαγκάκος τσαμπουκαλής και ταραχοποιός ο δε. ο άνθρωπος γύριζε σπίτι του και τον έκανε τσακωτό επ' αυτοφώρω. Αν του την έστηνε σε άλλο χρόνο τότε θα είχε διαφορά.
Για τρίτη φορά ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ και τον έστειλε αδιάβαστο. Αυτός ησύχασε και ο ο υπόλοιπος κόσμος απηλλάγη από ένα τερας. Το παιδάκι που δεν έφταιγε πως θα ξαναβρεί την ισορροπία του.
μπράβο του και να μαζεψουμε υπογραφές υποστήριξης. δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα και τα λόγια περιττέυουν.
Στο ρεπορτάζ λεει ότι τον έπιασε στα πρασσα και ότι ακόμη και οι εισαγγελείς τον θεωρούν τον άνθρωπο αθώο. Αν υπό τέτοιες περιστάσεις δεν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ το διαπραχθέν έγκλημα (ακόμη και ο φόνος) τότε τι άλλο μένει????
Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο τρανταχτή περίπτωση περιστάσεων που αίρουν το άδικο της πράξης.
ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ και παλι
ούτε αθώος ήταν ο μεν ούτε κανένας "περίεργος", μαγκάκος τσαμπουκαλής και ταραχοποιός ο δε. ο άνθρωπος γύριζε σπίτι του και τον έκανε τσακωτό επ' αυτοφώρω. Αν του την έστηνε σε άλλο χρόνο τότε θα είχε διαφορά.
Για τρίτη φορά ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ και τον έστειλε αδιάβαστο. Αυτός ησύχασε και ο ο υπόλοιπος κόσμος απηλλάγη από ένα τερας. Το παιδάκι που δεν έφταιγε πως θα ξαναβρεί την ισορροπία του.
Συμπληρώνω το προηγούμενο ποστ μου :δείτε στο espressonews.gr ρεπορταζ για τιν κρητικό που βιαζε τον 6χρονο γιο του που δεν μπορούν να βρουν φυλακή να τον χώσουν γιατί φοβούνται ότι θα τον καθαρίσουν,
ακόμη και στην τρίπολη λεει που είναι όλοοι οι τέτοιοι, τον έχουν χωριστά και τον φυλάνε διότι οι κρατούμενοι θα τον καθαρίσουν καθώς δεν τους γουστάρουν τους παιδεραστές
θυμάστε τον δουρή πως κατέληξε??
ακόμη και στην τρίπολη λεει που είναι όλοοι οι τέτοιοι, τον έχουν χωριστά και τον φυλάνε διότι οι κρατούμενοι θα τον καθαρίσουν καθώς δεν τους γουστάρουν τους παιδεραστές
οπου αν δε με απατα η μνημη μου κατι ειχε ακουστει οτι τελικα ο δουρης δεν ηταν ενοχος κατι τετοιοΣυμπληρώνω το προηγούμενο ποστ μου :δείτε στο espressonews.gr ρεπορταζ για τιν κρητικό που βιαζε τον 6χρονο γιο του που δεν μπορούν να βρουν φυλακή να τον χώσουν γιατί φοβούνται ότι θα τον καθαρίσουν,
πανε και χρονια και δε θυμαμαι καλα
boobomastoras
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Ιαν 2008
- Κριτικές
- 8
- Like
- 166
- Πόντοι
- 16
Και να ρωτησω κατι ακομα. Πιστευετε οτι τον ενδιεφερε εκεινη την στιγμη αν θα παει φυλακη ή οχι? Σε καμια περιπτωση. οι οικογενειες που ζουνε αυτο το δραμα και μαθαινουν οτι ο καταδικασμενος βιαστης του παιδιου τους βγηκε με αναστολη μετα απο 3,5, ή 7 χρονια νιώθουν δικαιωμενοι ή προδομενοι και απο το νομικο συστημα?
Το οτι βλέπαμε τον Δουρή κάθε φορά δαρμένο απο τους συγκρατούμενούς του, δεν είναι και προς δόξα του πολιτισμού μας. Ακόμα και το χειρότερο κτήνος, απο τη στιγμή που συνελήφθη και καταδικάστηκε, πρέπει η πολιτεία να του εγγυάται τη σωματική ακεραιότητα.Συμπληρώνω το προηγούμενο ποστ μου :δείτε στο espressonews.gr ρεπορταζ για τιν κρητικό που βιαζε τον 6χρονο γιο του που δεν μπορούν να βρουν φυλακή να τον χώσουν γιατί φοβούνται ότι θα τον καθαρίσουν,
Το ξαναλέω, καλώς η κακώς.
οπου αν δε με απατα η μνημη μου κατι ειχε ακουστει οτι τελικα ο δουρης δεν ηταν ενοχος κατι τετοιο
πανε και χρονια και δε θυμαμαι καλα
ητανε και παραητανε ενοχος και στη μικρή κοινωνία της Ερμιόνης τον είχανε πάρει χαμπάρι από την πρώτη ώρα που χάθηκε το παιδί
ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, υπάρχει αντίληψη. ήταν μια οικογένεια περίεργη, ύποπτη, προβληματική και αυτό το καταλάβαιναν όλοι γιαυτό και η αστυνομία έψαξε προς την κατεύθυνση αυτή.
ο δουρής είχε ομολογήσει, μετά όμως το πήρε πίσω και προσπαθούσε να πέσει στα μαλακά, με την υποστήριξη της 100% συνένοχης (για μένα) συζύγου του.
οχι απλα λεω επειδη γενικως δεν θυμαμαι την υποθεση και καπου σε μια εκπομπη παλι δε θυμαμαι πια κατι λεγαν οτι και καλα το πηρε πανω του κατι τετοιοητανε και παραητανε ενοχος και στη μικρή κοινωνία της Ερμιόνης τον είχανε πάρει χαμπάρι από την πρώτη ώρα που χάθηκε το παιδί
ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, υπάρχει αντίληψη. ήταν μια οικογένεια περίεργη, ύποπτη, προβληματική και αυτό το καταλάβαιναν όλοι γιαυτό και η αστυνομία έψαξε προς την κατεύθυνση αυτή.
ο δουρής είχε ομολογήσει, μετά όμως το πήρε πίσω και προσπαθούσε να πέσει στα μαλακά, με την υποστήριξη της 100% συνένοχης (για μένα) συζύγου του.
τι διαολο θυμαμαι ουτε εγω ξερω
Πάντως, κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επίσημη δικαιοσύνη.ητανε και παραητανε ενοχος και στη μικρή κοινωνία της Ερμιόνης τον είχανε πάρει χαμπάρι από την πρώτη ώρα που χάθηκε το παιδί
Επειδή δηλαδή για σένα, όπως λες, ήταν συνένοχη και η συζυγός του, θα πρέπει να την καταδικάσουμε χωρίς δίκη;
Όσο για την κοινωνία της Ερμιόνης, που είχε πάρει χαμπάρι το τι γινότανε, είδαμε και το τι έκανε για να αποτρέψει το κακό. Όπως και η κοινωνία της Αμαρύνθου στην Εύβοια πέρσι με την Βουλγάρα μαθήτρια που κατήγγειλε οτι την βιάσανε οι συμμαθητές της, όπως και τόσες άλλες περιπτώσεις.
Το οτι βλέπαμε τον Δουρή κάθε φορά δαρμένο απο τους συγκρατούμενούς του, δεν είναι και προς δόξα του πολιτισμού μας. Ακόμα και το χειρότερο κτήνος, απο τη στιγμή που συνελήφθη και καταδικάστηκε, πρέπει η πολιτεία να του εγγυάται τη σωματική ακεραιότητα.
Το ξαναλέω, καλώς η κακώς.
καλώς ή κακώς και σε ένα κατεξοχήν ανεξέλεγκτο χώρο όπως οι φυλακές, υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες, μεταξύ των οποίων είναι ότι δεν την χαρίζεις στους παιδεραστές. Τα παιδιά είναι το μέλλον και έχουν δικαιώματα όποιος ενδιαφέρεται ας δει στη σελίδα του συνήγορου του πολίτη ότι υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για το συνήγορο του παιδιού
δεν θέλω να επεκταθώ σε φιλοσοφικές συζητήσεις για το φυσικό δίκαιο, το δίκαιο του ισχυροτέρου, και σε άλλες συζητήσεις που έχουν να κάνουν με την κοινωνιολογία του δικαίου
απλώς επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι καλά του έκανε και ήταν τυχερός διότι και αυτόν λύτρωσε από το πάθος του και ο ίδιος λυτρώθηκε από το να βλέπει καχύποπτα όλους τους ανθρώπους. Για σκεφτείτε να μην τον είχε δει ... όποιον έβλεπε μπροστά του θα τον κοίταζε περίεργα... και μπορεί και να την πλήρωνε κανένας αθώος
Τουλάχιστον τώρα έκανε αυτό που έπρεπε και μπορεί να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά μετράει και είναι το παιδάκι
Πάντως, κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επίσημη δικαιοσύνη.
Επειδή δηλαδή για σένα, όπως λες, ήταν συνένοχη και η συζυγός του, θα πρέπει να την καταδικάσουμε χωρίς δίκη;
Όσο για την κοινωνία της Ερμιόνης, που είχε πάρει χαμπάρι το τι γινότανε, είδαμε και το τι έκανε για να αποτρέψει το κακό. Όπως και η κοινωνία της Αμαρύνθου στην Εύβοια πέρσι με την Βουλγάρα μαθήτρια που κατήγγειλε οτι την βιάσανε οι συμμαθητές της, όπως και τόσες άλλες περιπτώσεις.
το γεγονός ότι οι κοινωνικές δομές πάσχουν είναι ακόμη ένας λόγος που αίρει το άδικο, αν το καλοσκεφτείς
Αυτό λέω. Να μην είναι ανεξέλεγκτος χώρος οι φυλακές. Που σημαίνει οτι ακόμα και ο Δουρής δεν θα γρονθοκοπείται επειδή έτσι του κάπνισε του οποιουδήποτε φονιά η πρεζέμπορου.καλώς ή κακώς και σε ένα κατεξοχήν ανεξέλεγκτο χώρο όπως οι φυλακές, υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες, μεταξύ των οποίων είναι ότι δεν την χαρίζεις στους παιδεραστές. Τα παιδιά είναι το μέλλον και έχουν δικαιώματα όποιος ενδιαφέρεται ας δει στη σελίδα του συνήγορου του πολίτη ότι υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για το συνήγορο του παιδιού
δεν θέλω να επεκταθώ σε φιλοσοφικές συζητήσεις για το φυσικό δίκαιο, το δίκαιο του ισχυροτέρου, και σε άλλες συζητήσεις που έχουν να κάνουν με την κοινωνιολογία του δικαίου
απλώς επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι καλά του έκανε και ήταν τυχερός διότι και αυτόν λύτρωσε από το πάθος του και ο ίδιος λυτρώθηκε από το να βλέπει καχύποπτα όλους τους ανθρώπους. Για σκεφτείτε να μην τον είχε καθαρίσει ... όποιον έβλεπε μπροστά του θα τον κοίταζε περίεργα.
Τουλάχιστον τώρα έκανε αυτό που έπρεπε και μπορεί να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά μετράει και είναι το παιδάκι
Και θέλω να πιστεύω οτι συμφωνείς.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Πάντως, κανένας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την επίσημη δικαιοσύνη.
Και εγώ είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καταδίκες χωρίς δίκες...
Τα λυντσαρίσματα είναι πισωγύρισμα και ελάχιστα συμβάλλουν στην απονομή δικαιοσύνης...
Η δε περίπτωση του ρώσου πυγμάχου είναι περισσότερο περίπτωση υπέρβασης ορίων άμυνας παρά αυτοδικίας...
Εσύ όμως, ω φανταστικέ υπέρμαχε των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πώς λοιπόν καταδικάζεις και κατονομάζεις τους μαθητές της Αμαρύνθου ως βιαστές χωρίς ΚΑΝ να έχει γίνει δικαστήριο;
Λίγο αντιφατικό, δεν βρίσκεις;
Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτό που ποστάρισα, θα δεις οτι έγραψα για μια Βουλγάρα μαθήτρια που κατήγγειλε οτι βιάστηκε απο συμμαθητές της. Και εφόσον το κατήγγειλε, μάλλον κάποιος αρμόδιος δικαστικός θα έπρεπε και να το εξετάσει. Εκτός και αν διαφωνείς.Και εγώ είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καταδίκες χωρίς δίκες...
Τα λυντσαρίσματα είναι πισωγύρισμα και ελάχιστα συμβάλλουν στην απονομή δικαιοσύνης...
Η δε περίπτωση του ρώσου πυγμάχου είναι περισσότερο περίπτωση υπέρβασης ορίων άμυνας παρά αυτοδικίας...
Εσύ όμως, ω φανταστικέ υπέρμαχε των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πώς λοιπόν καταδικάζεις και κατονομάζεις τους μαθητές της Αμαρύνθου ως βιαστές χωρίς ΚΑΝ να έχει γίνει δικαστήριο;
Λίγο αντιφατικό, δεν βρίσκεις;
Θυμάμαι όμως και τους πατεράδες των φερομένων ως βιαστών στην τηλεόραση να βγαίνουν με το σήμα της νίκης απο το γραφείο του ανακριτή. Τι ακριβώς πανηγύριζαν, μου λες;
Α, και την ειρωνεία σου για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκεί που σε παίρνει.
Αυτό λέω. Να μην είναι ανεξέλεγκτος χώρος οι φυλακές. Που σημαίνει οτι ακόμα και ο Δουρής δεν θα γρονθοκοπείται επειδή έτσι του κάπνισε του οποιουδήποτε φονιά η πρεζέμπορου.
Και θέλω να πιστεύω οτι συμφωνείς.
συμφωνώ επί της αρχής μαζί σου, αλλά αυτό είναι μια ουτοπία
ωστόσο, αν ήμουνα στη θέση του δύστυχου πατέρα, ομολογώ ότι αντί να χαιδεύουν-σοφρωνίζουν τον ένοχο σε προτυπες φυλακές - μπουτικ, θα προτιμούσα να πάθαινε αυτό που του αξίζει και θα ήμουν ευγνώμων στο φονία ή τον πρεζέμπορα, με τον τρόπο μου. Αυτό θα μου πεις σημαίνει ότι ΄θρέφω πρωτόγονα - εκδικητικά συναισθήματα κλπ.
ΟΚ αλλά σε τελική ανάλυση ο άλλος εν γνώσει του σου τα προκαλεί με μια αποτρόπαιη πράξη που όμοιά της δεν υπάρχει
Δεν μπορεί το κράτος και η δικαιοσύνη να σε καταδικάσει γιατί έφτασες (έστω) στα άκρα, μόνο και μόνο, επειδή το ίδιο το κράτος και η δικαιοσύνη δεν σε προστάτεψαν από το τέρας.
Στο τελικό ισοζύγιο, ο βιαστής λυτρώθηκε και εσύ μένεις με το πρόβλημα/τα που σου δημιούργησε
ΥΓ οι φονιάδες τυγχάνουν μεγίστου σεβασμού στη φυλακή ξέρεις
Δεν παύουν όμως να είναι φονιάδες. Οπότε μια δημοκρατική κοινωνία δεν περιμένει απο αυτούς να απονέμουν δικαιοσύνη, έχει και άλλους τρόπους.ΥΓ οι φονιάδες τυγχάνουν μεγίστου σεβασμού στη φυλακή ξέρεις
όταν ακόμη και οι δολοφόνοι, εγκληματίες και τα άλλα κατακάθια της φύσης μέσα στις φυλακές δεν συμπαθούν τους παιδεραστές και τους σκοτώνουν εκεί μέσα πολλές φορές, τι λέμε τώρα...Δεν παύουν όμως να είναι φονιάδες. Οπότε μια δημοκρατική κοινωνία δεν περιμένει απο αυτούς να απονέμουν δικαιοσύνη, έχει και άλλους τρόπους.
οχι φιλε δε συμφωνωόταν ακόμη και οι δολοφόνοι, εγκληματίες και τα άλλα κατακάθια της φύσης μέσα στις φυλακές δεν συμπαθούν τους παιδεραστές και τους σκοτώνουν εκεί μέσα πολλές φορές, τι λέμε τώρα...
δεν αντιλεγω οτι ο βιαστης ειναι λιγοτερο κακος απο τον οποιονδηποτε εγγληματια
αλλα συγνωμη ο ''απλος''φονιας τι εκανε δηλαδη λειτουργημα?
Επισκέπτης
ναι..ισως & να εκανε λειτουργημα ο απλος φονιας..σκεψου λιγο..αλλο φονιας & αλλο δολοφονος..οχι φιλε δε συμφωνω
δεν αντιλεγω οτι ο βιαστης ειναι λιγοτερο κακος απο τον οποιονδηποτε εγγληματια
αλλα συγνωμη ο ''απλος''φονιας τι εκανε δηλαδη λειτουργημα?
δεν μου το εξηγεις γιατι ειμαι και χωριατης?ναι..ισως & να εκανε λειτουργημα ο απλος φονιας..σκεψου λιγο..αλλο φονιας & αλλο δολοφονος..
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 149
- Εμφανίσεις
- 8K
- Απαντήσεις
- 13
- Εμφανίσεις
- 8K
- Απαντήσεις
- 200
- Εμφανίσεις