Νέα

Αθώος ή ένοχος;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Τον τρως. Δεν το συζηταμε :uzi:

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Δεν ξέρω, ούτε θέλω να σκέφτομαι. Αλλά ας πούμε ότι τον σκότωνα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα ήταν σωστό;
Καμια φορα ειναι πανω απο τις δυναμεις σου και απλα κανεις αυτο που πρεπει( το δικο σου πρεπει) να κανεις

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Δεν θα πω αν είναι αθώος ή ένοχος. Αυτό που θα πω είναι ότι αν (να χτυπήσω χίλια ξύλα) συμβεί αυτό στον γιο μου, ΣΙΓΟΥΡΑ θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια και δεν πρόκειται να σκεφτώ ούτε δευτερόλεπτο για το αν είμαι αθώος ή ένοχος.

Αυτοί που έχουν παιδιά θα με καταλάβουν...
Σωστός :rockon: :rockon: :rockon:

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Δεν ξέρω, ούτε θέλω να σκέφτομαι. Αλλά ας πούμε ότι τον σκότωνα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα ήταν σωστό;

Πόσες φορές έχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουμε να στρίψουμε το λαρύγγι κάποιου γιατί μας αδικεί, μας ενοχλεί, μας προσβάλει; Φαντάζεσαι να πραγματοποιούσαμε τις σκέψεις αυτές;

Αν τώρα μιλάμε για περιπτώσεις που η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές αδυνατούν, ή δεν θέλουν, να αποδώσουν δικαιοσύνη, τότε αυτό είναι άλλη συζήτηση.
πιστευω οτι το με προσβαλει με το βιαζει το παιδι μου δεν το βαζουμε στο ιδιο μετρο
μη τρελαθουμε
εγω ειπα οτι για εγκληματα τετοιου τυπου πρεπει να υπαρχει θανατικη ποινη

darkman

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Αυτοί που έχουν παιδιά θα με καταλάβουν...

δεν μπορώ να καταλάβώ γιατί το λέτε αυτό συνέχεια. ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ??? εμείς που δεν έχουμε παιδιά τι είμαστε cool απέναντι σε τέτοιες κτηνοδίες?

darkman

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0

Πόσες φορές έχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουμε να στρίψουμε το λαρύγγι κάποιου γιατί μας αδικεί, μας ενοχλεί, μας προσβάλει; Φαντάζεσαι να πραγματοποιούσαμε τις σκέψεις αυτές;

Αν τώρα μιλάμε για περιπτώσεις που η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές αδυνατούν, ή δεν θέλουν, να αποδώσουν δικαιοσύνη, τότε αυτό είναι άλλη συζήτηση.

γιατί ρε φίλε αν το σκοτώσεις τι θα γίνει? θα χάση η κοινωνία κάτι? Και όσο για αυτό που λες για λογική και συναίσθημα εγώ μια χαρά με τη λογική θα τον σκότωνα...

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Αθωος . η δικαιολογια της αλλης πλευρας οτι ο βιαστης του ανηλικου μπορει να ηταν ψυχικα ασθενης δεν με καλυπτει. ολοι οταν θελουν να αποφυγουν τις ευθηνες των πραξεων τους κρυβονται πισω απο δικηγοριστικα τερτιπια. δεν πιστευω πως την ωρα που ικανοποιουσε τα αρρωστημενα βιτσια του δεν ειχε συνηδειση της πραξης του. η επιλογη του να προτιμησει την ικανοποιηση του με αυτον τον τροπο μην σεβομενος την ψυχικη - σωματικη υγεια ενος παιδιου με βοηθα και μενα να διαλεξω την εξαλειψη του απο την κοινωνια χωρις τυψεις.

OP
OP
ais8hsh

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Θα ήθελα να βάλω και άλλη μία παράμετρο στην κουβέντα... Ο άνθρωπος αυτός ήταν θετός πατέρας... Αυτό είναι που με ανατριχιάζει περισσότερο στην τραγική αυτή ιστορία... Αγάπησε ένα παιδί στον ίδιο βαθμό με έναν βιολογικό πατέρα...

rotti

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
32
Πόντοι
6
Θα ήθελα να βάλω και άλλη μία παράμετρο στην κουβέντα... Ο άνθρωπος αυτός ήταν θετός πατέρας... Αυτό είναι που με ανατριχιάζει περισσότερο στην τραγική αυτή ιστορία... Αγάπησε ένα παιδί στον ίδιο βαθμό με έναν βιολογικό πατέρα...

Ισως και ακομη περισσότερο...!!

OP
OP
ais8hsh

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Αν είναι να είναι αθώος τότε να γυρίσουμε στην ζούγκλα. Οφθαλμόν αντί οφθαλμόν...

Φίλε galb, τολμώ να σημειώσω οτι η ζούγκλα έχει κανόνες... στην κοινωνία που φτιάξαμε, υπάρχουν μεν κανόνες, παρακάμπτονται δε... ευκόλως...

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Ισως και ακομη περισσότερο...!!
ισως και πολυ περισοτερο
γιατι αν εξαιρεσεις το 1% των θετων γονιων πουτα περνουν για ασχετους λογους ολοι επειδη δεν μπορουν να κανουν παιδια το θεωρουν ανωτερο και απο θειο δωρο

Επισκέπτης

Αν τώρα μιλάμε για περιπτώσεις που η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές αδυνατούν, ή δεν θέλουν, να αποδώσουν δικαιοσύνη, τότε αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν έχεις παιδιά. Όταν με το καλό αποκτήσεις, τότε θα ήθελα πάρα πολύ να επανέλθεις και να γράψεις την άποψή σου ;)

Επισκέπτης
δεν μπορώ να καταλάβώ γιατί το λέτε αυτό συνέχεια. ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ??? εμείς που δεν έχουμε παιδιά τι είμαστε cool απέναντι σε τέτοιες κτηνοδίες?

Όχι αλλά, πίστεψέ με, θα καταλάβεις τι εννοούμε όταν με το καλό αποκτήσεις. Κι εγώ ακριβώς τα ίδια έλεγα με σένα πριν αποκτήσω παιδιά...

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν έχεις παιδιά. Όταν με το καλό αποκτήσεις, τότε θα ήθελα πάρα πολύ να επανέλθεις και να γράψεις την άποψή σου ;)
κοιτα ειτε εχει ειτε δεν εχει τα βλεπει αλλιως τα πραματα
ομως ξεχασαμε ενα συμαντικο παραγοντα θεωρια με πραξη
εδω πολλοι μπορει να λενε οτι θα ηταν πιο ''πολιτισμενοι''
και το λενε φυσικα εκ του ασφαλους(και ετσι να μεινει)

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Διάβασα με προσοχή τα ποστ όλων.
Μπορώ να καταλάβω ότι κάπου δεν έιναι εύκολο να έχουμε όλοι την ίδια άποψη.
Κι αυτό γιατι στη συγκεκριμένη περίπτωση, καταλύτης είναι το συναίσθημα.

Ο καθένας μας, ερμηνεύει το συμβάν και την συμπεριφορά του κατηγορουμένου μέσα απο το πρίσμα του, δηλαδή ανάλογα με τα συναισθήματα που μας δημιουργεί μια νοερή αναπαράσταση της σκηνής, με πρωταγωνιστές όμως εμάς.
Όλοι μας νοερά ήρθαμε στη θέση του θετού πατέρα σωστά ;
Τα βιώματα μας και το ψυχικό μας υπόβαθρο, καθορίζουν την ποιότητα των συναισθημάτων που νοιώθουμε "ζώντας" το περιστατικό.

Τα δικά μου συναισθήματα μου λένε: ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟΣ.

Με τα άντερα έξω για ώρες....να αργοπεθαίνει το μίασμα της ανθρωπότητας....που πήγε να βγάλει τα απωθημένα του σε μία αθώα και ανυπεράσπιστη ψυχούλα.

Και μετά θα χόρευα και θα κατούραγα κι απάνω στον τάφο του του σκατοκαριόλη.

Και ξέρετε πολύ καλά ότι συνήθως είμαι άνθρωπος πράος....των ψύχραιμων λύσεων.

Επισκέπτης

Μα ποιος σου είπε ότι ο θετός πατέρας δεν μπορεί να το αγαπήσει σαν παιδί του? Ειδικά αν το έχει υιοθετήσει από πολύ μικρό. Με τα χρόνια δένεσαι με το παιδί. Εμένα ο γιος μου είναι 1μιση έτους και τον λατρεύω. Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν τον αγαπάω (ακόμα) όσο π.χ. αγαπάει εμένα ο δικός μου ο πατέρας...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τους λόγους που μπορεί να φτάσει κανείς στην αυτοδικία σε τέτοια περίπτωση, τους κατανοώ.
Αλλά κατανοώ και το οτι θα πάει φυλακή όποιος σκοτώσει. Ακόμα κι αν σκοτώσει το χειρότερο κτήνος.
Δεν γίνεται αλλιώς, καλώς η κακώς.

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Δοκιμάζεις τα κόλπα όλων των SAW μέσα σε μια μέρα πάνω του!!!!!!

Επισκέπτης
Τους λόγους που μπορεί να φτάσει κανείς στην αυτοδικία σε τέτοια περίπτωση, τους κατανοώ.
Αλλά κατανοώ και το οτι θα πάει φυλακή όποιος σκοτώσει. Ακόμα κι αν σκοτώσει το χειρότερο κτήνος.
Δεν γίνεται αλλιώς, καλώς η κακώς.

Δίκιο έχεις, δεν είπα εγώ όχι. Αλλά ειλικρινά δεν θα με ενδιέφερε τι θα γινόταν με την πάρτη μου αν τον σκότωνα... Πολλοί μπορεί να πουν ότι "θα στερήσεις από το παιδί σου τον πατέρα του για την υπόλοιπη ζωή του, γιατί θα σε χώσουν φυλακή". Δίκιο έχουν κι αυτοί. Εκείνη την στιγμή όμως δεν υπάρχουν λογικές... αποκλείεται να έβγαινε ζωντανός από τα χέρια μου. Και δεν μιλάω ούτε για βασανιστήρια, ούτε τίποτα. Αν π.χ. είχα ένα περίστροφο θα του το άδειαζα όλο στον κρόταφο για να σταματήσει αυτός ο τύπος να ζει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να μην προλάβει να πάρει ούτε την τελευταία του ανάσα ο γαμιόλης...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δίκιο έχεις, δεν είπα εγώ όχι. Αλλά ειλικρινά δεν θα με ενδιέφερε τι θα γινόταν με την πάρτη μου αν τον σκότωνα... Πολλοί μπορεί να πουν ότι "θα στερήσεις από το παιδί σου τον πατέρα του για την υπόλοιπη ζωή του, γιατί θα σε χώσουν φυλακή". Δίκιο έχουν κι αυτοί. Εκείνη την στιγμή όμως δεν υπάρχουν λογικές... αποκλείεται να έβγαινε ζωντανός από τα χέρια μου. Και δεν μιλάω ούτε για βασανιστήρια, ούτε τίποτα. Αν π.χ. είχα ένα περίστροφο θα του το άδειαζα όλο στον κρόταφο για να σταματήσει αυτός ο τύπος να ζει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να μην προλάβει να πάρει ούτε την τελευταία του ανάσα ο γαμιόλης...
Σου είπα, το κατανοώ.
Και πολύ πιθανόν να έκανα το ίδιο, κούφια η ώρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom