Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ναι. Οι χωριατες Αθηναιοι στις εκλογες στηριζουν τα χαλια που εχουν τα χωρια τους. Αυτο λεμε να μεινουν στα χωρια τους. Και την ακρη με την Αθηνα θα τη βρουμε μονοι μας οι πραγματικοι Αθηναιοι.
Ούτως ή άλλως εσείς τη βρίσκετε την άκρη, οι πραγματικοί αθηναίοι ψηφίζετε, οι άλλοι κάνουν κουμάντο στα χωριά τους  :grin:
Δε φταίνε οι άμοιροι οι χωριάτες για τα στραβά της αθήνας, λοιπόν  :boobies: :boobies:

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Καλά ας μη γινόταν και η ανταλλαγή πλυθησμών και θα σου λεγα τι θα ήταν και η Θεσσαλονίκη. Πόντιοι και μικρασιάτες είναι σήμερα οι "Θεσσαλονικείς".

Και συνεχίζω φανταστικέ μοντερέιτορ... Στας αρχαίας ΑΘήνας όποιοι "νόθοι αθηναίοι είχαν γονείς με καταγωγή απο αλλο μέρος δεν είχαν πλήρη πολιτικά δικαιώματα και δεν σπούδαζαν στα ίδια σχολεία . Ενώ οι γνήσιοι απόγονοι ελάμβαναν πλήρη παιδεία σε Ακαδημία και Λύκειο και απολάμβαναν όλα τα προνόμια του Αθηναίου πολίτη.
Παρόλα αυτά σήμερα κονταροχτυπιούνται στο παρόν θρεντ η αρτα με τα γιαννενα... :grin:

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
προφανώς και σε αμφισβητώ

Αν κατάλαβες ότι αμφισβητώ το δικαίωμα του αδερφού σου να δηλώνει αθηναίος, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, διάβασε ξανά

Αν υπάρχουν και άλλες απορίες, στη διάθεση σου
Τι αμφισβητεις ρε φιλαρακι δεν κτλβ?
Ειναι απλο?Σε ποσα χρονια ο αδερφος μου δεν θα ειναι αθηναιος?Σε 3 σε 7 σε 15? ποσα? ΔΕν ειναι αστειο αυτο?
Προφανως καποιος που ηρθε απο την ΔΡαμα π.χ. να σπουδασει κ εμεινε, θα πρεπει να δηλωσει οτι δεν ειναι αθηναιος απλως μενει στην αθηνα, αυτη τη στιγμη η για 5 χρονια..δε τιθεται τετοιο θεμα..
ασχετο ξανα: τελικα θα βρεθει καποιος να μας πει για το τυρι?τι ειναι σωστο???

povel

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Και συνεχίζω φανταστικέ μοντερέιτορ... Στας αρχαίας ΑΘήνας όποιοι "νόθοι αθηναίοι είχαν γονείς με καταγωγή απο αλλο μέρος δεν είχαν πλήρη πολιτικά δικαιώματα και δεν σπούδαζαν στα ίδια σχολεία . Ενώ οι γνήσιοι απόγονοι ελάμβαναν πλήρη παιδεία σε Ακαδημία και Λύκειο και απολάμβαναν όλα τα προνόμια του Αθηναίου πολίτη.
Παρόλα αυτά σήμερα κονταροχτυπιούνται στο παρόν θρεντ η αρτα με τα γιαννενα... :grin:

Βερο αθηναιο με μακρινη καταγωγη Βορειοηπειρωτη...........??????
Γουσταρεις...?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ναι. Οι χωριατες Αθηναιοι στις εκλογες στηριζουν τα χαλια που εχουν τα χωρια τους. Αυτο λεμε να μεινουν στα χωρια τους. Και την ακρη με την Αθηνα θα τη βρουμε μονοι μας οι πραγματικοι Αθηναιοι.

Επέτρεψε μου να σου σφίξω το χέρι έστω και νοερά

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Ναι δε μπορώ να καταλάβω γιατί κονταροχτυπιούνται πάντως. Από όπου και να είσαι δεν αλλάζει κάτι. Δεν επηρεάζει σε τιποτα τι ζωή σου. Άντε που μένεις μετράει αλλά που έμενε η προγιαγιά σου, τι αντίκτυπο μπορεί να έχει ειλικρινά είναι πέρα από τις δυνάμεις μου να το πιάσω.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
To πόιντ δεν το έπιασα  :-
Ότι δεν υπάρχει ούτε ίχνος DNA αυτών των ελιτιστών αθηναίων ή ότι συνεχίζεται η πατροπαράδοτη παράδοση;  :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Η Θεσσαλονικη ΤΙ ΗΤΑΝ το 1834?
Το πηγες πολυ πισω " καρντασινα ", φερτο πιο κοντα

Μια από τις σημαντικότερες εμπορικές πόλεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...
Και τονίζω ότι ήταν ΠΟΛΗ, όχι χωριό...

Καλά ας μη γινόταν και η ανταλλαγή πλυθησμών και θα σου λεγα τι θα ήταν και η Θεσσαλονίκη. Πόντιοι και μικρασιάτες είναι σήμερα οι "Θεσσαλονικείς".

Καλά, μην υπερβάλλουμε- το 1912 το 1/3 των κατοίκων της ήταν Έλληνες, οι οποίοι δεν εξαφανίστηκαν..

(Α, και μεγάλο foul αυτό που έγραψες για σλάβες θεσσαλονικιές σε άλλο θρεντ...Δεν στέκει εθνολογικά, ούτε καν εμφανισιακά- δεν μοιάζουν καν οι σαλονικιές με σλάβες ή βουλγάρες)

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
και δεν λες τυρι γκουντα θα ηθελα.....
παραξενο?????????? τοσοοοοοοοο
αφου ειναι ολλα τυρια πεστο τυρι να δουμεε
δε μου απαντησες σοβαρα στην ερωτηση της ηλικιας σο..
Θελω πραγματικα απο περιεργια να καταλαβω τις αποψεις σου..
Για τελευταια φορα γιατι εχω κ δουλεια..Το ροκφορ ειναι η οχι τυρι κατα τη γνωμη σου?????????

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Καταρχην να σου απαντησω πηγα στο κολλεγιο αθηνων..επειδη με πρηζεις και δε κτλβ το λογο..
]

Παντως ΕΣΥ δεν εισαι κηφισιωτης ουτε και ο αδελφος σου που ΜΟΛΙΣ μετακόμισε αρα καλα θα κανεις να μιλας καλυτερα στον Ενφορσερ για να γινεις δεκτος ως Αθηναιος αλλιως θα μεινετε ξεκρεμαστοι  :dancing: :dancing: (καλο εεεεεεε) :2funny:

ΥΓ οντως η αθηνα ηταν ερημη το 1800τοσο γιατι ειχαν κανει επιδρομη οι Οθωμανοι  (ή οι πειρατες) και την ειχαν καψει . Κατοικηθηκε απο Αρβανιτες που ζουσαν μεχρι τοτε στα μεσογεια και μετα επεστρεψαν οι κατοικοι που ειχαν βρει κατοικια στα Επτανησα και την Πελοπονησσο  (τα λεει ο Τσιφορος αυτα στην ιστορια της Αθηνας).  Το 1922 ηρθαν και οι Σμυρνιοι και οι υπολοιποι και γεμισε

ΥΓ2 Η Θεσσαλονικη ηταν και παλι συνπρωτευουσα με πρωτευουσα την Πόλη

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
και γο ιμε βερο,γιατι με ψονιζουν απο το βερομπουλο

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Ναι δε μπορώ να καταλάβω γιατί κονταροχτυπιούνται πάντως. Από όπου και να είσαι δεν αλλάζει κάτι. Δεν επηρεάζει σε τιποτα τι ζωή σου. Άντε που μένεις μετράει αλλά που έμενε η προγιαγιά σου, τι αντίκτυπο μπορεί να έχει ειλικρινά είναι πέρα από τις δυνάμεις μου να το πιάσω.
:o :o :o
Αν έχω καταλάβει καλά το ίδιο λέμε ΟΛΟΙ. Ότι μετράει το πού μεγάλωσες.
Τη διαφωνία δεν την έχω καταλάβει καθόλου, δεν έχω καταλάβει σε τι διαφωνούν όσοι διαφωνούν.
Εκτός αν είναι Θεσσαλονικείς και γι'αυτούς η αθήνα είναι άλλο απ' ό,τι για έναν αθηναίο  :think:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πάντως είπα και πριν δεν έχει σημασία τι είσαι αλλά γιατί οι θεσσαλονικείς τη "μπαίνουν" ότι οι Αθηναίοι έχουν καταγωγή από αλλού! Από τη Θεσσαλονίκη έχουν παρελάσει όλες οι φυλές του Ισραήλ!
Τι Εβραίοι, τι Σλάβοι, τι Βούλγαροι, τι Βλάχοι, τι Τούρκοι, τι μικρασιάτες και Πόντιοι!
Λες και υπάρχει σήμερα κάτοικος απόγονος του Αγίου Δημητρίου!

str77 όντως σλάβοι είναι. Έχεις πάει σε χωριά έξω από τη Θεσσαλονίκη να δεις τι μιλάνε? Επίσης όταν ο ελληνικός στρατός κατέλαβε τη Θεσσαλονίκη το 1912 οι ελληνόφωνοι ήταν το 11 %.

Και πολλοί από αυτούς με τους αιώνες ήταν σλάβοι εξελληνισμένοι που είχαν εγκατασταθεί εκεί κατά καιρούς.

povel

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16

Μην φας θα σφαξουμε φακιες......
Μερικα πραγματα δεν επανερχονται.....
Το ποταμι της ιστοριας δεν γυρναει πισω....
Εσενα σου φταινε οι μαιμου Αθηναιοι...????

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
δε μου απαντησες σοβαρα στην ερωτηση της ηλικιας σο..
Θελω πραγματικα απο περιεργια να καταλαβω τις αποψεις σου..
Για τελευταια φορα γιατι εχω κ δουλεια..Το ροκφορ ειναι η οχι τυρι κατα τη γνωμη σου?????????
ειναι ειδους τυριου..........

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
΄

Μπορεί και να έχει αντίκτυπο.Μπορεί και να επηρεάζει την ζωη σου. Δεν το ξέρω και δεν το αποκλείω. Παρόλα αυτά θεωρώ οτι η μανιώδης τοπολογική θεώρηση είναι προβληματική. Οι πληθυσμοί της Ελλάδας δεν είναι αμιγείς πληθυσμοί και καλώς κάνουν. Αυτήν την πολυμορφία οφείλουμε να εκμεταλευτούμε στον βαθμό μιας επιτυχέστερης θεώρησης του κόσμου μας, (μικρο και μακρό) και επομένως να μην δημιουργούμε ατελέσφορες κουβέντες για τυρια (συγνώμη για την λέξη ήταν βαριά το ξέρω) και για πολίτες που έχουν δικάιώματα να ομιλούν ως Αθηναίοι η προατειακοί ή Θεσσαλονικείς ή πατρινοί κτλ.
Με λίγα λόγια. Κύριοι πτωχεύουμε σε οικονομία ας μην πτωχεύσουμε και σε νου...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom