Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δεν έχω κάτι με τη B αθηνών - απλά δεν είναι αθηνα

B Αθηνών είναι

ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ,ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ,ΑΛΙΜΟΥ,ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ,ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ,ΒΥΡΩΝΟΣ,ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΔΑΦΝΗΣ,ΕΚΑΛΗΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ι
Συμφωνώ, είναι αυτό που έλεγα χτες ότι άλλο πράγμα το κέντρο και άλλο τα προάστια, άλλος κόσμος, άλλη νοοτροπία εντελώς (και άλλη γλώσσα, που είπε και ο Yorgosκάτι νομίζω)

Και έχω μεγαλώσει πειραιά, έχω ζήσει πολλά χρόνια στα νότια και τώρα μένω κέντρο  :grin:

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Δεν πάει έτσι φίλε!Κι εγώ θα σου πω Αθηναίοι είναι μόνο αυτοί που γεννήθηκαν στην Ομόνοια! :sunglasses:

Τα πράματα είναι απλά

Τι δήμος είσαι? Είσαι αθηναίων? Γεννήθηκες εδώ? Καλώς

Είσαι δήμος Γλυφάδας? Είσαι γλυφαδιώτης. Όχι αθηναίος

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
......Μόνο η ΕΤ3 έδειξε για 1 λεπτό ένα μικρό ρεπορτάζ....."

Απλα διαλεξαν να το αποσιωποιησουν το γεγονος !! Μην νομιζεις οτι λενε και τα νεα της Αθηνας . Τα μισα νεα ειναι πολιτικα , η Βουλη ειναι στην Αθηνα αρα... Για πολιτικη μιλανε και οχι για την Αθηνα !! οταν ημουν φανταρος καιγοταν η μιση Αθηνα και τα κρατικα ραδιοφωνα δεν ελεγαν τίποτα.

Για τις εκλογες το 2006 εμαθα οτι προκυρυχθηκαν επειδη ειχα βαλει ραδιο να ακουσω για την φωτια στην Πεντελη , και αντι να λενε για την φωτια μιλαγε ο Ρουσσόπουλος  :jerking:.

Εκτος απο κατι εκτακτα ολα τα νεα ειναι του καραμανλη του Παπανδρεου της Παπαρηγα κλπ.

Κομματικοκεντρικα ειναι ολα !! (και οι ειδησεις των κομματων ειναι συν κανα εκτακτο)

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
Δηλαδη καποιος που πχ γενηθηκε στο κεντρο εβγαλε λεφτα και μετακομησε στη κηφισια δε θεωρειται αθηναιος επειδη ψηφιζει η μενει αλλου...? :idiot:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Τα πράματα είναι απλά

Τι δήμος είσαι? Είσαι αθηναίων? Γεννήθηκες εδώ? Καλώς

Είσαι δήμος Γλυφάδας? Είσαι γλυφαδιώτης. Όχι αθηναίος
Προάστεια των Αθηνών θεωρούνται όλα αυτά...όχι της Καλιφόρνιας!

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
πλεον θα επρεπε να ονομαστει το θρεντ του γειτνιακου-τοπικισμου,
και να μιλαει ο καθενας για τις πολλεις που μεγαλωσε , εζησε κλπ.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Συμφωνώ, είναι αυτό που έλεγα χτες ότι άλλο πράγμα το κέντρο και άλλο τα προάστια, άλλος κόσμος, άλλη νοοτροπία εντελώς (και άλλη γλώσσα, που είπε και ο Yorgosκάτι νομίζω)

Και έχω μεγαλώσει πειραιά, έχω ζήσει πολλά χρόνια στα νότια και τώρα μένω κέντρο  :grin:

ο πειρειάς μες στην ομορφιά είναι... :P  :S :grin:

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
ναι λες και ξερουνε τι θα πει μπουγατσα τα χωριατακια!!
που ειναι μπουγατσα με κρεμα,τυρι,κυμα,σπανακι και για πιο ψαγμενα μαγαζια με σκετο φυλο! η μπουγατσα με τυρι εχει μυζηθρα και γινεται με φυλο για αυτο και δεν λεγεται ΤΥΡΟΠΙΤΑ!!!
που τυρι λενε και το κασερι! ρε η φετα το τυρακι ειναι ασπρο ενω το κασερι κιτρινο!!! τελος!
χωρια οτι βγηκε ο Μπαμπινιωτης και ειπε οτι το 'με' 'σε' ειναι γραματικα σωστα!
μαζευτηκαν 5.000.000 και νομιζουν οτι ολοι ειναι Αθηναιοι!

απο που εισαι?
-απο Αθηνα
-ποσο καιρο μενεις?
-3 χρονακια..
-και απο που καταγεσαι?
-απο Καρδιτσα
-ρε πλακα μας κανεις? και συ μας λες οτι εισαι Αθηναιος?
και ολλα αυτα για δεν λες απο που καταγεσαι ..... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
εισαι χαρακτηριστικο παραδειγμα κομπλεξικου ατομου.....
1. Κανενας καρδιτσιωτης κλπ.. δεν το λεει αυτο.
2. Εγω που γεννηθηκα κ μεγαλωσα βεβαια στην αθηνα οταν με ρωτουν λεω η καταγωγη μου ειναι απο κρητη
αλλα μεγαλωσα στην αθηνα, κ νομιζω ετσι ειναι ολοι
αλλα ειπαμε το κομπλεξ κυριαρχει......
Αυτο με το ασπρα και κιτρινο τυρι δε το καταλαβα..
τυρια ειναι ολα............ ΤΕΛΟΣ.απλως το καθε τυρι παγκσμιως εχει το ονομα του για να τα ξεχωριζουμε
Δε γινεται να ζητας τυρι και να σου δινει φετα..Ειναι διαλογος ηλιθιων τουλαχιστον!!!!!!!

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δηλαδη καποιος που πχ γενηθηκε στο κεντρο εβγαλε λεφτα και μετακομησε στη κηφισια δε θεωρειται αθηναιος επειδη ψηφιζει η μενει αλλου...? :idiot:
Άμα μετακόμισε στα 50 του αθηναίος είναι για μένα, τουλάχιστον μέχρι να μείνει καμιά τριανταριά χρόνια στην Κηφισιά  :grin:
Έχει δίκιο ο Ενφορσερ, άλλο Γλυφαδιώτης, άλλο Χαλανδριώτης, άλλο Αθηναίος  :sunglasses:

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
και οι ποδοσφαιριστες ολοι που μολις τα κονομησαν,μενουν στα νοτια προαστια αθηναιοι ειναι?
ασχετα που ξεκινησαν απο τον ανω κοτοπουλιακο?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ο πειρειάς μες στην ομορφιά είναι... :P  :S :grin:
Όχι, δεν είναι καθόλου όμορφος  :-
Αλλά έχει κάτι που σε κερδίζει και αυτό το καταλαβαίνουν μόνο (και τονίζω το μόνο) όσοι έχουν μείνει εκεί  :cheesy:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
2. Εγω που γεννηθηκα κ μεγαλωσα βεβαια στην αθηνα οταν με ρωτουν λεω η καταγωγη μου ειναι απο κρητη
τυρια ειναι ολα............ ΤΕΛΟΣ.απλως το καθε τυρι παγκσμιως εχει το ονομα του για να τα ξεχωριζουμε
Δε γινεται να ζητας τυρι και να σου δινει φετα..Ειναι διαλογος ηλιθιων τουλαχιστον!!!!!!!
Μα δεν πρόκειται περί έχθρας, ποτέ κανείς δε θα πει "ε, Καλαμακιώτης είναι ο μαλάκας"!
Απλώς λέμε ότι είναι άλλο πράγμα

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν έχω κάτι με τη B αθηνών - απλά δεν είναι αθηνα

B Αθηνών είναι

ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ,ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ,ΑΛΙΜΟΥ,ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ,ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ,ΒΥΡΩΝΟΣ,ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΔΑΦΝΗΣ,ΕΚΑΛΗΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΙΛΙΟΥ , ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ,ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ,ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ,ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ,ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ,ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ,ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΠΑΠΑΓΟΥ, ΠΕΝΤΕΛΗΣ,ΦΙΛΟΘΕΗΣ,ΨΥΧΙΚΟΥ,
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ,ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ,ΠΕΥΚΗΣ,ΤΑΥΡΟΥ,ΥΜΗΤΤΟΥ,ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ,
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Αρκετοί από τους Δήμους που ανεφέρεις, ως περιοχές υπάγονταν κάποτε στο Δήμο Αθηναίων ενώ έως το 1950 κάτι, οι περισσότεροι δήμοι του Νομού Αττικής υπάγονταν στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών...

Έτσι εξηγείται ιστορικά το να δηλώνουν αθηναίοι όσοι κατοικούν στη σημερινή Β' Αθηνών...

Και φυσικά υπάρχουν πολλοί που έχουν την επιχείρηση (γραφείο, κατάστημα) στο Δήμο αλλά μένουν αλλού...
Εκτιμώ ότι και αυτοί μπορούν να δηλώνουν Αθηναίοι...

Πάντως, έτσι όπως διαμορφώνεται το κέντρο από τη δράση συγκεκριμένων ομάδων, ίσως σε λίγο καιρό το να δηλώνεις αθηναίος θα είναι ισοδύναμο του να δηλώνεις δημότης καμπούλ ή βαγδάτης...
Και δεν το λέω μόνο από άποψη βίας αλλά και πληθυσμιακής σύνθεσης!

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
εγινε!
ρωτα σε ενα μαγαζι που πουλαει ΜΟΝΟ τυρια να δεις τι θα σου πουνε!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Όχι, δεν είναι καθόλου όμορφος  :-
Αλλά έχει κάτι που σε κερδίζει και αυτό το καταλαβαίνουν μόνο (και τονίζω το μόνο) όσοι έχουν μείνει εκεί  :cheesy:

πάντα αυτό το μέρος με απωθούσε ... ντάξει το πασαλιμάνι και το μικρολίμανο είναι ψιλοκαλά, αλλά δε με τραβάει καθόλου η περιοχή. πολύ πεζή. Το κέντρο της Αθήνας αντίθετα αν και δεν είναι όμορφο με την παραδοσιακή έννοια, έχει όμως ένα ενδιαφέρον, μια ατμόσφαιρα . Ακόμη και η Κυψέλη ή το Παγκράτι, ή τα Εξάρχεια και οι Αμπελόκηποι, είναι παραπάνω από ένα σύνολο πολυκατοικιών απλά. έχουν το χρώμα τους.ο πειραιάς, άχρωμος και άοσμος ρε παιδί μου :s

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Οι αθηναίοι δεν είναι "χωριατακια". Οι γνήσιοι αθηναίοι και όχι ο χωριάτης που παριστάνει τον αθηναίο όπως το παράδειγμα που αναφέρεις πιο κάτω

Αθηναίοι είναι όσοι ΓΕΝΝΉΘΗΚΑΝ και μεγάλωσαν ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ της Αθηνας. Οι εκ μεταγραφής που κουβαλήθηκαν εδώ στα 18 έχοντας ήδη διαμορφώσει νοοτροπία χωριάτη ΔΕΝ είναι αθηναίοι

Όπως δεν είναι αθηναίος οποιος είναι εκτος A αθηνών.
Δηλαδη ρε κουμπαρε αν γεννηθηκες στο κολωνακι και μεγαλωσες στη Κηφισια δεν εισαι αθηναιος?τι εισαι?ΤΡΩΑΣ?
τι βλακεια ηταν αυτη?Στο 2 συμφωνω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom