Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
1.ερι: :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
2.η καλλικρατεια απεχει απο μας μολις 20λεπτα...εσας τοσο απεχει η μια περιοχη απο την αλλη!
3.αν εξαιρεσεις την τουμπα κ την β.ολγας οτι αλλο ειπε η ερι ειναι απλα θεικο!!!!!!!

Εχω ακούσει Θεσσαλονικιό να την αποκαλεί: "Η ωραιότερη πόλη της Ευρώπης"  Δεν τον έδειρα γιατί έκλασα στο γέλιο! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟς...

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ευτυχώς δεν μου αρέσει η Θεσ/νίκη μας γιατί κινδυνεύουμε με ξυλοδαρμό εδώ μέσα

Επισκέπτης
Και οι 2 πολεις εχουν μαυρα χάλια. Ειναι ασχημες. Να πουμε ομορφες πολεις, τα Τρικαλα, τα Χανιά, η αγια Γαληνη, το Αιγιο, η Καστορια, η Φοινικουντα, το Γαλαξιδι, η παλια πολη στη Ροδο και αλλες πολλες που δεν μου ερχονται στο μυαλο τωρα.
Αθηνα και Θεσσαλονικη δεν θα μπορουσα να ζησω με τιποτα.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Εχω ακούσει Θεσσαλονικιό να την αποκαλεί: "Η ωραιότερη πόλη της Ευρώπης"  Δεν τον έδειρα γιατί έκλασα στο γέλιο! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Εγώ την λατρεύω γιατί σε μια πόλη δεν σε δένει η αρχιτεκτονική της δομή και τα κτήρια της..
Αλλά οι στιγμές που έζησες σε αυτήν.
Που οι δρόμοι σου θυμίζουν, που οι μυρωδιές σε κερδίζουν, που η αίσθηση της σε εξουσιάζει.
Κι όταν πάλι κάποιες στιγμές, σχεδόντην μίσησα και σκέφτηκα να φύγω.. οι δρόμοι της με οδήγησαν στην άνω πόλη στα κάστρα και κάθησα απο κει ψηλά ..την είδα και με συνεπήρε πάλι.
Μα θα θυμηθώ και τον ποιητή καββαδία.
"Της σαλονίκης μοναχα της πρεπει το καράβι.. να μην τολμήσεις να την δεις ποτε απ την στεριά..."

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Και οι 2 πολεις εχουν μαυρα χάλια. Ειναι ασχημες. Να πουμε ομορφες πολεις, τα Τρικαλα, τα Χανιά, η αγια Γαληνη, το Αιγιο, η Καστορια, η Φοινικουντα, το Γαλαξιδι, η παλια πολη στη Ροδο και αλλες πολλες που δεν μου ερχονται στο μυαλο τωρα.
ε οχι κ ασχημες!!!!!!!!!αντικειμενικα πραγματικα κ η αθηνα εχει υπεροχα μερη!!δε ξερω πολλα μια φορα ηρθα γ λιγο αλλα πηγα Πλακα κ κοτουσα σα χαζη...ο πειραιας σορυ κιολας αλλα δεν αντεχετε!!!σιχαθηκα!!!το οτι μια πολη ειναι ομορφη δεν αναιρει αυτοματα οτι υπαρχουν κ αλλες ομορφες πολεις !!!μη λετε μαλακιες!!!

Επισκέπτης
ε οχι κ ασχημες!!!!!!!!!αντικειμενικα πραγματικα κ η αθηνα εχει υπεροχα μερη!!δε ξερω πολλα μια φορα ηρθα γ λιγο αλλα πηγα Πλακα κ κοτουσα σα χαζη...ο πειραιας σορυ κιολας αλλα δεν αντεχετε!!!σιχαθηκα!!!το οτι μια πολη ειναι ομορφη δεν αναιρει αυτοματα οτι υπαρχουν κ αλλες ομορφες πολεις !!!μη λετε μαλακιες!!!

Γενικα μιλαω σαν πολεις η Αθηνα και η Θεσσαλονικη, δεν παλευονται. Το οτι εχουν καποια ωραια μερη δεν τις κανει και ωραιες πολις.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τι παραπονιέστε;

Εσείς δεν βγάλατε τον Σπυρέτο δήμαρχο.

Θα σας είχε βάλει βαπορέτα από την Καλαμαριά μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Όπως Βενετία δηλαδή.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
.ο πειραιας σορυ κιολας αλλα δεν αντεχετε!!!σιχαθηκα!!!
Γκρρρρρρρρρρ  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
Αλλά εντάξει, συμφωνώ. Ο πειραιάς είναι από τις πόλεις που άμα δε ζήσεις εκεί δεν μπορείς με τίποτα να καταλάβεις γιατί τον αγαπούν μερικοί. Ξέρω πολλούς που έλεγαν ακριβώς αυτό αλλά όταν έμειναν τελικά εκεί τους κέρδισε  :cheesy:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Και οι 2 πολεις εχουν μαυρα χάλια. Ειναι ασχημες...

Συμφωνώ απολύτως. Και οι 2 είναι για γκρέμισμα και ξανά χτίσιμο από την αρχή. Ειδικά η Θεσσαλονίκη λόγω τοποθεσίας είχε δυνατότητα να γίνει πολύ όμορφη αλλά ας όψονται οι πολυκατοικίες από αντιπαροχές ειδικά σε παλιότερες δεκαετίες.

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Γενικα μιλαω σαν πολεις η Αθηνα και η Θεσσαλονικη, δεν παλευονται. Το οτι εχουν καποια ωραια μερη δεν τις κανει και ωραιες πολις.
πραγματικα απο αθηνα δε γνωριζω...αλλα η σαλονικα τα σπαει γ μενα...ειναι λιγο μαγικη...αλλα ο καθενας γ την πολη του παιδια...ετσι ειναι...

Γκρρρρρρρρρρ  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
Αλλά εντάξει, συμφωνώ. Ο πειραιάς είναι από τις πόλεις που άμα δε ζήσεις εκεί δεν μπορείς με τίποτα να καταλάβεις γιατί τον αγαπούν μερικοί. Ξέρω πολλούς που έλεγαν ακριβώς αυτό αλλά όταν έμειναν τελικά εκεί τους κέρδισε  :cheesy:
φιλενας στο λιμανι πηγα...αν μπορουσα να $%#^%$&^%&* θα το εκανα....

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Τι παραπονιέστε;

Όπως Βενετία δηλαδή.

Ποιος παραπονιέται;
Εμείς παίρνουμε τα ιστιοπλοικά μας και κάνουμε βόλτες απο την καλαμαριά - Λευκό πύργο(ψιλομαυρούλις έχει γίνει τελευταίως :rolleyes:) και όπου αλλου.. :cheesy:

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Τι παραπονιέστε;

Όπως Βενετία δηλαδή.
Μην ξεχνάς και το τραμ. Περπάααατα να προλάααααβουμε....... :S

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
υπερβαλεις!!!! υπαρχουν και αλλες πολεις ομορφες....Γιαννενα,Καβαλα,Πατρα,Βολος κλπ
οσο για την Θεσ/νικη! απλα δεν συγκρινεται με την Αθηνα!
και τι επειδη η Αθηνα εχει παραπανω μπουζουκτσιδικα κλπ κλπ? να τα βρασω...την ζεστασια της Θεσ/νικης δεν την αλλαζω με τπτ τα ταβερνακια....τι να κλασει η Αθηνα? και Βουλιαγμενη,Βουλα,Βαρη,Καβουρι,Πλακα,Κολωνακι και? (εχω παει) περιοχες οπως Εκαλη δεν πας....να δεις τι? βιλες? Μπουρναζι πλευρα....
το Συνταγμα που ειναι τιγκα στους κινεζους,αφγανους πακιστανους κλπ κλπ? ποια η ομορφια στο ΚΕΝΤΡΟ της πολης? οχι οτι η Θεσ/νικη δεν εχει αλλα οχι κ ετσι!
οσοι μενουνε Χαλανδρι π.χ Πατησια Χολαργο Μαρουσι κλπ τι κανουνε? πανε για καφε στα συνικιακα γιατι δεν μπορουνε κατεβενουνε συνεχεια στο κεντρο.......απλα ανυποφορη η Αθηνα! η Θεσ/νικη ειναι πιο υποφερτη!

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1

1. Ρε μεγαλε ειπαμε και το χωριο μου ειναι πιο ωραιο αλλα δε μπορεις να ζησεις για ολη σου τη ζωη.
2. το θεμα ειναι αθηνα κ θεσ/νικη.Οχι ποια ειναι η πιο ομορφη πολη της ελλαδας...
3. Δεν επικεντονωμαστε στην ομορφια αλλα και στο τι προσφερει η καθε πολη.Και το καστελοριζο ειναι
γραφικο κ ομορφο αλλα πηγαινε/πανε (για βορειους) να ζησεις.Σχολεια,υγεια.κλπ..

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Ρε παιδιά άσχετο.... σήμερα η πόλη δεν έχει μια σκόνη περίεργη; >:(

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Εγώ την λατρεύω γιατί σε μια πόλη δεν σε δένει η αρχιτεκτονική της δομή και τα κτήρια της..
Αλλά οι στιγμές που έζησες σε αυτήν.
Που οι δρόμοι σου θυμίζουν, που οι μυρωδιές σε κερδίζουν, που η αίσθηση της σε εξουσιάζει.
Κι όταν πάλι κάποιες στιγμές, σχεδόντην μίσησα και σκέφτηκα να φύγω.. οι δρόμοι της με οδήγησαν στην άνω πόλη στα κάστρα και κάθησα απο κει ψηλά ..την είδα και με συνεπήρε πάλι.
Μα θα θυμηθώ και τον ποιητή καββαδία.
"Της σαλονίκης μοναχα της πρεπει το καράβι.. να μην τολμήσεις να την δεις ποτε απ την στεριά..."
γενικα συμφωνω σ'αυτο που λες, αλλα δεν ισχυει για ολες τις ηλικιες. Οσο εισαι εφηβος, στ'αρχειδια σου και τα κτηρια και η βρωμια,γουσταρεις τις στιγμες, λειτουργεις λιγο σαν Καββαδιας, φτιαχνοντας εικονες στο μυαλο σου. Οσο μεγαλωνεις ομως ανακαλυπτεις πως η πολη γερναει μαζι σου και μαλιστα πιο γρηγορα απο σενα. Εγω ετσι νιωθω πια για την Αθηνα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom