Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Από Πυλαία μεριά φυσιολογικά φαίνονται κάτω τα πράγματα

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Πριν δυο μερες την ειχαμε εμεις, ηρθε απο Σαχαρα

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ποιος παραπονιέται;
Εμείς παίρνουμε τα ιστιοπλοικά μας και κάνουμε βόλτες απο την καλαμαριά - Λευκό πύργο(ψιλομαυρούλις έχει γίνει τελευταίως :rolleyes:) και όπου αλλου.. :cheesy:

Τι παραθέσεις είναι αυτές που μου κάνεις;;;;

Έτσι προωθείς τον διάλογο;

(Μαρή, σαλή Σαλονικά το μ@νι σου έχει πιάσει περισσότερες αράχνες από την ΥΦΑΝΕΤ. Χα, χα, αυτό είναι ποστάρισμα για την χρυσή εποχή του νήματος των Ελλεηνίδων. )

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Και οι 2 πολεις εχουν μαυρα χάλια. Ειναι ασχημες. Να πουμε ομορφες πολεις, τα Τρικαλα, τα Χανιά, η αγια Γαληνη, το Αιγιο, η Καστορια, η Φοινικουντα, το Γαλαξιδι, η παλια πολη στη Ροδο και αλλες πολλες που δεν μου ερχονται στο μυαλο τωρα.
Αθηνα και Θεσσαλονικη δεν θα μπορουσα να ζησω με τιποτα.
Τα Τρικαλα; το Αιγιο; απ τα ποστ σου εχω καταλαβει οτι εισαι νορμαλ ατομο.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Κόκκινο» χτύπησε το προηγούμενο διήμερο η δυσφορία στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της σκόνης από την Αφρική που κάλυψε την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι της Τρίτης, στο σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην οδό Βενιζέλου, καταγράφηκε ωριαία συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στα 400 μg/m3, που αποτελεί μια από τις υψηλότερες τιμές οι οποίες έχουν μετρηθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη, ενώ η μέση ημερήσια τιμή της Τρίτης κινήθηκε στα 121 μg/m3. Παρόλο που οι υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων συνεχίστηκαν και χτες, οι υπεύθυνοι του δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και περιβαλλοντολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς, όπως τονίζουν, η σκόνη που συγκεντρώθηκε το τελευταίο διήμερο, μπορεί να είναι ενοχλητική, δεν αποτελεί όμως άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία, παρά μόνον εάν οι πολύ υψηλές τιμές συγκέντρωσης συνεχιστούν για περισσότερες από πέντε ημέρες.

Ρεκόρ αιωρούμενων σωματιδίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 καταγράφηκαν από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης στο σταθμό της Βενιζέλου. Η μέση ημερήσια τιμή κινήθηκε για το σταθμό της Βενιζέλου στα 121 μg/m3, στην οδό Λαγκαδά στα 90 μg/m3 και στους υπόλοιπους σταθμούς κάτω από τα 80 μg. Χτες, η μέση ωριαία τιμή ανέβηκε στα 124 μg στο σταθμό της Βενιζέλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους σταθμούς μέτρησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καταγράφηκαν ωριαίες υπερβάσεις των ορίων τόσο στους σταθμούς του Ελευθερίου-Κορδελιού και της Σίνδου, όσο και στην Αγ. Σοφίας και χτες στις 4 και 5 τα ξημερώματα, καθώς και στις 10 το πρωί.

«Καταγράφηκε στιγμιαία αύξηση των τιμών, η οποία όμως δε συνεχίστηκε. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αφρικανική σκόνη, όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού οι τιμές εμφανίζονται μόνο σε κάποιους σταθμούς για λίγη ώρα και όχι για ολόκληρη την ημέρα», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

«Καταγράφηκαν αυξημένες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, όχι όμως σε μέσες ημερήσιες τιμές και έτσι δεν είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Η σκόνη από την Αφρική επηρεάζει τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και ελπίζουμε ότι σύντομα θα απομακρυνθεί», επισήμανε ο δρ Κώστας Νικολάου, περιβαλλοντολόγος.

Ερχεται λασποβροχή

Η ασθενής βροχόπτωση χτες το μεσημέρι δεν ήταν αρκετή για να απομακρυνθεί η αφρικανική σκόνη, όμως σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται βροχή στη Θεσσαλονίκη και τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

«Την Πέμπτη αναμένουμε βροχές στην κεντρική Μακεδονία και αισθητή μείωση της θερμοκρασίας που θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ από το Σαββατοκύριακο περιμένουμε βελτίωση του καιρού. Αν και τα φορτία της σκόνης δεν ήταν πολύ έντονα, ο συνδυασμός τους με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αυξημένη υγρασία δημιούργησε δύσκολες συνθήκες για τους πολίτες στο πολεοδομικό συγκρότημα», δήλωσε ο Μιχάλης Σιούτας, μετεωρολόγος του ΕΛΓΑ.

Επισκέπτης
πραγματικα απο αθηνα δε γνωριζω...αλλα η σαλονικα τα σπαει γ μενα...ειναι λιγο μαγικη...  
Γαμιθηκατε με αυτο το "μαγικη". Βαρεθηκα να ακουω, μαγικη, ζεστη πολη, διαφορετικοι ανθρωποι στη Θεσσαλονικη.
Την πρωτο-επισκευτηκα τελη δεκαετειας '80 οταν πηγαινα στο 424 νοσοκομειο για να παρω αναβολη στρατευσης. Στην αρχη μου αρεσε.
Την ξανα επισκευτηκα το 2004 για ενα δικαστηριο που ειχε ενας κολητος μου. Μας φιλοξενισε μια φιλη στην πανω-πολη. Χαλια, κινηση οι δρομοι χειροτερα απο Αθηνα, βρωμα και ακριβεια.
Επειδη το δικαστηριο πηρε 3 μερες αναβολη προτειμησαμε να παμε να μεινουμε 2 μερες στην Εδεσσα σε ξενοδοχειο και να γυρισουμε τη μερα της δικης παρα να μεναμε στη Θεσσαλονικη. Μονο οι μπουγατσες μου αρεσαν στη Θεσσαλονικη.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Γαμιθηκατε με αυτο το "μαγικη". Βαρεθηκα να ακουω, μαγικη, ζεστη πολη, διαφορετικοι ανθρωποι στη Θεσσαλονικη.
Την πρωτο-επισκευτηκα τελη δεκαετειας '80 οταν πηγαινα στο 424 νοσοκομειο για να παρω αναβολη στρατευσης. Στην αρχη μου αρεσε.
Την ξανα επισκευτηκα το 2004 για ενα δικαστηριο που ειχε ενας κολητος μου. Μας φιλοξενισε μια φιλη στην πανω-πολη. Χαλια, κινηση οι δρομοι χειροτερα απο Αθηνα, βρωμα και ακριβεια.
Επειδη το δικαστηριο πηρε 3 μερες αναβολη προτειμησαμε να παμε να μεινουμε 2 μερες στην Εδεσσα σε ξενοδοχειο και να γυρισουμε τη μερα της δικης παρα να μεναμε στη Θεσσαλονικη. Μονο οι μπουγατσες μου αρεσαν στη Θεσσαλονικη.

Έχεις περίοδο; Πολύ τσιτωμένο σε βλέπω  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
...
  Δυστυχως το παραμυθι του Αθηνοκεντρικου κρατους το τρωνε απο παιδια και ειναι δυσκολο να το αποβαλλουν !!!
...

Δεν πρόκειται για παραμύθι. Αυτό δεν το λένε μόνο οι Θεσσαλονικείς ή οι Μακεδόνες. Το λένε και πολλοί άλλοι, όπως πχ οι Κρητικοί όπως και αρκετοί νησιώτες από νησιά του Αιγαίου. Οι Θρακιώτες να δεις τί λένε.

Θα σου παραθέσω μια δήλωση που έκανε φίλος & συμφοιτητής μου με καταγωγή από Αθήνα με τον οποίο κάναμε παρέα και σπουδάζαμε μαζί στη Θεσσαλονίκη.

Πριν μερικά χρόνια γίνονταν κάποια επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δε θυμάμαι για ποιο λόγο έγιναν επεισόδια, αλλά η κατάσταση για ένα ολόκληρο απόγευμα ήταν όπως όταν έγιναν επεισόδια τον περασμένο Δεκέμβριο σε πολλές πόλεις. Υπήρχαν ΜΑΤ στους δρόμους, δακρυγόνα, διαδηλωτές, έσπαζαν βιτρίνες & αυτοκίνητα, δεν τολμούσες να κυκλοφορήσεις, άνθρωποι έτρωγαν ξύλο, γίνονταν της κακομοίρας!

Την επόμενη μέρα που βρέθηκα με τον Αθηναίο φίλο μου και μου είπε τρομαγμένος ότι την προηγούμενη μέρα δεν τόλμησε να κυκλοφορήσει στους δρόμους και να κάνει τις δουλειές που είχε γιατί φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα.

Και από μόνος του μου είπε: "Τώρα κατάλαβα γιατί φωνάζετε για την Αθηνοκεντρική Ελλάδα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Εδώ γίνονταν της τρελής και ούτε ένα κανάλι της τηλεόρασης ιδιωτικό ή κρατικό δεν έδειξε τί γίνονταν. Μόνο η ΕΤ3 έδειξε για 1 λεπτό ένα μικρό ρεπορτάζ."

Τώρα βέβαια που τελείωσε τις σπουδές του ο φίλος μου και επέστρεψε στη γενέτειρά του τα ξέχασε όλα γιατί ξαναμπήκε στην ιδιαίτερη νοοτροπία των Αθηνών. Πάλι λέει ότι τα περί Αθηνοκεντρικής κατάστασης είναι μύθος και πως όσοι τα λένε αυτά είναι κομπλεξικοί ξεχνώντας αυτά που είδε εδώ με τα μάτια του... Τον "κατάπιε" η παλιά του λογική.

Φυσικά, δε λέω ότι για την κατάσταση σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη φταίει το Αθηνοκεντρικό κράτος μόνο, έχουμε και εμείς σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης. Αλλά από την άλλη δεν είναι και παραμύθι το ότι υπάρχει μια Αθηνοκεντρική λογική! Υπάρχει κομπλεξισμός σε αρκετά πράγματα στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είναι και τελείως αδικαιολόγητος αυτός ο κομπλεξισμός.

Άλλο παράδειγμα: ακούω κρατικό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο μερικές φορές (ΕΡΤ2 αν δεν κάνω λάθος). Είναι κρατικό ραδιόφωνο το οποίο πληρώνεται από όλους του Έλληνες και απευθύνεται σε όλους του Έλληνες, γι'αυτό και εκπέμπεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (ίσως σε όλες);

Πείτε μου τώρα αν είναι λογικό να ακούμε σε ένα τέτοιο μή τοπικό ραδιόφωνο δελτίο για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Ποιον ενδιαφέρει ένα τέτοιο δελτίο πέρα από τον κάτοικο Αθηνών; Ενδιαφέρεται ο κάτοικος των Ιωαννίνων ή της Λήμνου; Αν αυτό δεν είναι Αθηνοκεντρική λογική τότε τί είναι;

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Και δεν ειναι μονο οι μπουγατσες βεβαιως βεβαιως. Ανεξαρτητως κοντρας και κομπλεξ, οι βορειοι τρωνε καλυτερα

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Και δεν ειναι μονο οι μπουγατσες βεβαιως βεβαιως. Ανεξαρτητως κοντρας και κομπλεξ, οι βορειοι τρωνε καλυτερα

οφκορς και τρώμε καλύτερα. Οποτε κατεβαίνω αθήνα παθαίνω ασιτία.. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Εχεις παει σε καποια απο τις 2 πολεις? Τι δεν σου αρεσε ?
Εχω παει κ δε μου αρεσε τιποτα. Δε βρηκα να χουν κατι ιδιαιτερο. Περι ορεξεως σαφως...κολοκυθοπιτα που λεγε κ η γιαγια μου. Απλα σε ενα ποστ, οπως φανηκε, με τις καλυτερες πολεις, περιμενει κανεις να δει τη Ροδο, οπως κ την ειδε, τα Χανια, το Ρεθυμνο, την Κερκυρα φυσικα, την Καβαλα, το Βολο τη Χαλκιδα ισως, πολλες αλλες, αλλα οχι το Αιγιο κ τα Τρικαλα. Αν σ αρεσουν εσενα βεβαια, εμενα μου φτανουν κ μου περισσευουν.

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
διαβαζωντας αυτο το θεμα
ανακαλυψα πως κρυβει δυο εξτρα θεματακια.
1.τα 100+ πραγματα που μου αρεσουν στην αθηνα.
2.τα καλυτερα πανεπηστημια του κοσμου.
τα οποια θεματα μπορουν να σταθουν επαξια και ως αυτονομα.
μπραβο στα παιδια που γραφουν σοβαρα,
και οσον αφορα τους υπολοιπους , αποφυγετε τις ακροτητες
και τις ασχημες εκφρασεις. Ειδικα οταν καποιος εχει αλλη κουλτουρα
απο τη δικη μας, τον να τον χλευαζουμε ξεφευγει απο τους στοιχειωδεις κανονες ευγενεισς.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom