Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
κ επειδή το ΄χω πάρει πολύ πατριωτικά
το θέμα.. :Pθυμήθηκα ένα κείμενο του Ξενοφώντα
π ΄χαμε κάνει στα αρχαία της Α γυμνασίου για τον πλούτο της
αττικής γης..

Το έργο Πόροι του Ξενοφώντα είναι μία διατριβή για την οικονομία. Ο ιστορικός επιχειρεί μ΄αυτό το έργο να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της αθηναϊκής οικονομίας. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στο κλίμα και τον πλούτο της αττικής γης.

…Η χώρα από τη φύση της είναι τέτοια, ώστε προσφέρει πάρα πολλές πηγές πλούτου. Για να γίνει κατανοητή η αλήθεια του συλλογισμού μου, θα κάνω κατ' αρχάς λόγο για τη φύση της Αττικής. Το ότι, βέβαια, οι εποχές εδώ είναι πολύ ήπιες, το μαρτυρούν τα ίδια τα γεγονότα. Όσα σε άλλα μέρη δεν είναι δυνατόν ούτε να φυτρώσουν, εδώ καρποφορούν. Και, όπως ακριβώς η ξηρά, το ίδιο και η θάλασσα που την περιβρέχει, είναι ιδιαίτερα παραγωγική. Όσα αγαθά προσφέρουν οι θεοί κατά τις διάφορες εποχές, όλα τούτα εδώ αρχίζουν από νωρίς και τελειώνουν αργά. Και όχι μόνο έχει πολλά, από αυτά που μέσα σ' ένα χρόνο θάλλουν και μαραίνονται, αλλά επιπλέον η χώρα διαθέτει και αιώνια αγαθά. Γιατί διαθέτει από τη φυσική της σύσταση άφθονη πέτρα, από την οποία κατασκευάζονται ωραιότατοι ναοί και βωμοί καθώς και περίτεχνα αγάλματα των θεών. Πολλοί Έλληνες και βάρβαροι χρειάζονται την πέτρα. Υπάρχει επίσης γη, που, αν τη σπείρουν, βέβαια, δεν καρποφορεί, αλλά, αν τη σκάψουν, μπορεί να συντηρήσει περισσότερους ανθρώπους απ' όσους αν ήταν σιτοφόρα. Και, βέβαια, κατά θεϊκή πρόβλεψη έχει στο υπέδαφος άργυρο. Αλλωστε, από τις πολλές κοντινές πόλεις, και προς τη στεριά και προς τη θάλασσα, από καμιά τους δεν περνάει ούτε μικρή αργυρούχα φλέβα. Εύλογα θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος πως η πόλη τούτη δημιουργήθηκε περίπου στο κέντρο της Ελλάδας και, βέβαια, όλης της οικουμένης. Γιατί όσο πιο πολύ απομακρύνονται κάποιοι από αυτή, τόσο πιο δυνατά κρύα ή ζέστες συναντούν. Κι όσοι, πάλι, θέλουν από την μια άκρη της Ελλάδας να φτάσουν στην άλλη περνούν από την Αθήνα, από ξηρά ή από θάλασσα, διαγράφοντας κύκλο φτιαγμένο, λες, από τόρνο. Ασφαλώς δεν περιβρέχεται από παντού, αλλά, σαν ακριβώς να ήταν νησί, με την δύναμη όλων των ανέμων φέρνει όσα χρειάζεται και στέλνει αλλού όσα θέλει. Από τη στεριά δέχεται πολλά εμπορεύματα. Άλλωστε είναι ηπειρωτική.

πλάκα θα ΄χε να υπάρχει κ το πρωτότυπο κάπου.. :grin:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
κ επειδή το ΄χω πάρει πολύ πατριωτικά
το θέμα.. :Pθυμήθηκα ένα κείμενο του Ξενοφώντα
π ΄χαμε κάνει στα αρχαία της Α γυμνασίου για τον πλούτο της
αττικής γης..
Ναι, γι'αυτό ως άξιοι συνεχιστές του Ξενοφώντα τα τσιμεντοστρώσαμε όλα και τα αφήσαμε να τηγανιστούν στον λαμπρό αττικό ήλιο με γερές δόσεις καυσαερίου  :2funny: :2funny:

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Ναι, γι'αυτό ως άξιοι συνεχιστές του Ξενοφώντα τα τσιμεντοστρώσαμε όλα και τα αφήσαμε να τηγανιστούν στον λαμπρό αττικό ήλιο με γερές δόσεις καυσαερίου  :2funny: :2funny:

χαχαχα ακριβώς... :2funny:
μόνο με αυτό με το κλίμα
συμφωνώ κάπως...αν κ ακόμα κ αυτό
έχει τρελαθεί πια..

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
EDIT: Επίσης, πιστεύω πως η Αθήνα πρέπει να είναι η χειρότερη ελληνική πόλη στο θέμα μεταναστών. Δε ξέρω αν σε άλλες πόλεις υπάρχουν γκετοποιημένες περιοχές όπως κάποιες του κέντρου. Συγκρίνονται μόνο με το λιμάνι της Πάτρας που γίνεται χαμός με τα καράβια για εξωτερικό. Αν κάποιος/α ξέρει κάτι επί του θέματος, ας γράψει.
Ερχμ, δεν είμαι ειδική στο θέμα αλλά σίγουρα δεν πιστεύω πως είμαστε οι χειρότεροι. Το Παρίσι ας πούμε έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα μεταναστών (αν και θεωρητικά μόνο έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία) και εκεί πήγαινε να δεις γκέτο έξω από το κέντρο. Να σε πιάνει η καρδιά σου.
Επίσης ναι, εδώ το πρόβλημα είναι μεγάλο διότι χρησιμεύουμε (φυσικά) και σαν "σκουπιδότοπος" της Ευρώπης, δηλαδή όποια ευρωπαϊκή χώρα διώχνει τους λαθρομετανάστες της τους στέλνει εδώ γιατί το δεχόμαστε και για κάποιους νομικούς λόγους που τώρα δε θυμάμαι.
Οποτε μπορεί να έχουμε ίσως πιο πολλούς μετανάστες από τη Σουηδία, όμως τα "γκέτο" μας δε συγκρίνονται με τα γκέτο του Παρισιού ή της Νάπολης, για να μη μιλήσω για το Λονδίνο.

Edit: Είμαι ηλίθια και πρέπει να μάθω να διαβάζω  :'(

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δε ξέρω για South Beach αλλά τα νερά της Βάρκιζας είναι πλούσια σε κάτουρο. Κάνει θραύση στους μετανάστες. :rockon:

Ενώ το Miami δεν έχει καθόλου μετανάστες.
Όλοι απόγονοι του Mayflower είναι.

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
Ενώ το Miami δεν έχει καθόλου μετανάστες.
Όλοι απόγονοι του Mayflower είναι.

O Lord, kumbaya :2funny: :2funny: :2funny:

Σωστή η παρατήρηση.
Παρασύρθηκα γιατί απ' ότι έχω ακούσει, είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των λατίνων που πλέον θεωρείται "ισπανόφωνη" πόλη. Προσωπικά δεν έχω πάει στο Μαιάμι αλλά η εικόνα που έχω είναι ότι οι ισπανόφωνοι πρέπει να είναι περισσότεροι από τους γηγενείς Αμερικάνους. :think:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Παρασύρθηκα γιατί απ' ότι έχω ακούσει, είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των λατίνων που πλέον θεωρείται "ισπανόφωνη" πόλη. Προσωπικά δεν έχω πάει στο Μαιάμι αλλά η εικόνα που έχω είναι ότι οι ισπανόφωνοι πρέπει να είναι περισσότεροι από τους γηγενείς Αμερικάνους. :think:

Έλα ρε...το Miami και η Florida γενικά είναι ο παράδεισος των συνταξιούχων από την Βόρεια Ευρώπη.

Πάντως, σίγουρα πιο πολύ Ισπανικά μιλάνε, παρά Αγγλικά.

Will Smith - Miami
[youtube=212,175]EMPArYnklYo[/youtube]

My name is Chico, am from Puerto Rico and make ten dallars a day.
I gi' them to Lucy, she gimme me some pussy, thats the American Way.

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
Έλα ρε...το Miami και η Florida γενικά είναι ο παράδεισος των συνταξιούχων από την Βόρεια Ευρώπη.

Πάντως, σίγουρα πιο πολύ Ισπανικά μιλάνε, παρά Αγγλικά.

Αυτό για τους συνταξιούχους λογικό μου ακούγεται κυρίως λόγω κλίματος αλλά και ονόματος (glamorous lifestyle etc.).
Γενικότερα, πιστεύω πως το Μιάμι είναι στο top 5 των προορισμών όποιου θέλει να επισκεφθεί τις Η.Π.Α.
(μαζί με New York, L.A., Las Vegas και δε ξέρω γω τι άλλο)

Επίσης, στη wiki αναφέρει πως το ποσοστό των ισπανόφωνων στο Miami είναι 65.8%. :o

Για Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν είχε κάτι σχετικό...

Το τραγούδι είναι κλασσικό. :rockon:

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Δεν εχω παει αλλα εχω δει csi miami  :2funny: :2funny:

http://[URL unfurl="true"]www.awesomeflorida.com/images/miami_beach7_big.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://wyndham-miami-beach.visit-south-beach.com/[/URL]

Η θαλασσα μεσα ισως ειναι λιγο δυσκολη λόγω ωκεανου .

Παντως μου το εχει πει και αλλος αυτο που ειπες , αλλα αυτος που μου το ειπε ηταν μεγας ελληνολατρης !!!!!

Το νοημα ειναι οτι ο Αθηναιος πουλαει την Βαρκιζα σαν Μαιμι ενω ο Θεσσαλονικιος παραολο πυ εχει καλυτερο προιον (Χαλκιδικη) δεν μπορει να πουλησει το παραμυθι λόγω ιδιοσυγκρασιας

[/quote]

Καλημερα σε ολους...να πω κ γω τη γνωμη μου αφου διαβασα πρωτα αρκετα ποστ:
1. Η Βαρκιζα ειναι Αθηνα η Χαλκιδικη δεν ειναι στη Θεσ/νικη.Ειναι αστειο..τοτε και η Μυκονος ειναι Αθηνα...
2. Στο θεμα με το σουβλακι εχουν δικιο σαφως οι βορειοι.Τωρα σε κατι φουιτ και τετοια μαλλον οι νοτιοι...Αλλα
αυτα δεν ειναι τπτ σπουδαιο.Καθε πολη-περιοχη εχει τα δικα της.Δες κρητη, Πατρα κλπ..
3. Σαφεστατα οι Θεσ/νικεις εχουν μεγαλυτερο κομπλεξ και εχθρα με την Αθηνα παρα αναποδα.Εχω προσωπικο βιωμα..
το γνωστο:'αφου εχει αθηναικες πινακιδες', αλλα κ αυτο εχει 1 σχετικη-λογικη εξηγηση, αφου οντως η Ελλαδα ειναι
λιγο συγκεντρωτικη στην Αθηνα.
4. Η Θεσ/νικη ειναι κατα τη γνωμη μου πιο ομορφη πολη συνολικα..αλλα μικρη για μενα.Και το χωριο μου ειναι
πιο ωραιο ακομα και απο την Εκαλη αλλα δε το κανω θεμα.

Αυτα προς το παρον.Εχετα γεια φιλαρακια.Επισης αν κ γαυρος δε θα με πειραζε καθολου να ανεβει ο παοκ η αρης
και να παρει κανα πρωταθλημα...Καλο θα μας κανει..Αλλα για να γινει αυτο θελει χρημααα λεμε.Αυτα.

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
1. Η Βαρκιζα ειναι Αθηνα η Χαλκιδικη δεν ειναι στη Θεσ/νικη.Ειναι αστειο..τοτε και η Μυκονος ειναι Αθηνα...
2. Στο θεμα με το σουβλακι εχουν δικιο σαφως οι βορειοι.Τωρα σε κατι φουιτ και τετοια μαλλον οι νοτιοι...Αλλα
αυτα δεν ειναι τπτ σπουδαιο.Καθε πολη-περιοχη εχει τα δικα της.Δες κρητη, Πατρα κλπ..
3. Σαφεστατα οι Θεσ/νικεις εχουν μεγαλυτερο κομπλεξ και εχθρα με την Αθηνα παρα αναποδα.Εχω προσωπικο βιωμα..
το γνωστο:'αφου εχει αθηναικες πινακιδες', αλλα κ αυτο εχει 1 σχετικη-λογικη εξηγηση, αφου οντως η Ελλαδα ειναι
4. Η Θεσ/νικη ειναι κατα τη γνωμη μου πιο ομορφη πολη συνολικα..αλλα μικρη για μενα.Και το χωριο μου ειναι

Αυτα προς το παρον.Εχετα γεια φιλαρακια.Επισης αν κ γαυρος δε θα με πειραζε καθολου να ανεβει ο παοκ η αρης
και να παρει κανα πρωταθλημα...Καλο θα μας κανει..Αλλα για να γινει αυτο θελει χρημααα λεμε.Αυτα.
αν εξαιρεσεις το 1 + 3 συμφωνω μαζι σου...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
4. Η Θεσ/νικη ιναι κατα τη γνωμη μου πιο ομορφη πολη συνολικα..αλλα μικρη για μενα.Και το χωριο μου ειναι

ευχαριστούμε κομοδίνο μας για την συμβολή σου :-*
Περιμένουμε και αλλες απόψεις :)
Καλημερααα  :grin:

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.523
Πόντοι
17.885
Τελικά βγάλαμε άκρη? Ποιοί κερδίζουν? Αθηναίοι ή Βούλγαροι?  :2funny: :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
4. Η Θεσ/νικη ειναι κατα τη γνωμη μου πιο ομορφη πολη συνολικα..αλλα μικρη για μενα.

Όμορφη δεν είναι, κάθε άλλο. Μόνο κάτι ξενέρωτες πολυκατοικίες της δεκαετίας του 60 και του 70 έχει. Αλλά δεδομένης της θέσης της θα μπορούσε να είναι!

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Όμορφη δεν είναι, κάθε άλλο. Μόνο κάτι ξενέρωτες πολυκατοικίες της δεκαετίας του 60 και του 70 έχει. Αλλά δεδομένης της θέσης της θα μπορούσε να είναι!

:o :o :o :o  Είσαι σίγουρος ότι έχεις έρθει στην Θεσσαλονίκη;

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Έχει και ωραίες περιοχές εκτός δήμου θεσ/νίκης ρε καβαλάρη. Αλλά κατά γενική ομολογία το κέντρο είναι ξέρασμα

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
αν εξαιρεσεις το 1 + 3 συμφωνω μαζι σου...
για το 1 δλδ τι λες?????????????Ασε τη Μυκονο..ειναι ακραιο παραδειγμα...Αλλα λες οτι η Χαλκιδικη ειναι
Θεσ/νικη η απλως 1 περιοχη αλλος νομος κοντα της????

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom