Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Είσαι κλασικό παράδειγμα κολλημένου Σαλονικιού! :sunglasses:
Η ΝΔ δεν μπορεί να χτυπήσει τα ποσοστά του Ψωμιάδη στα μέρη σου και το ξέρεις!Φθηνή δικαιολογία...

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Είσαι κλασικό παράδειγμα κολλημένου Σαλονικιού! :sunglasses:
Η ΝΔ δεν μπορεί να χτυπήσει τα ποσοστά του Ψωμιάδη στα μέρη σου και το ξέρεις!Φθηνή δικαιολογία...

Ενώ εσύ δεν είσαι κλασικό παράδειγμα κολλημένου Αθηναίου (υποθέτω ότι εκεί μένεις).

Το ότι ο Ψωμιάδης παίρνει τα ποσοστά που παίρνει οφείλεται σε 2 πράγματα:

1) Ότι ο άλλος υποψήφιος (η Πατουλίδου στη συγκεκριμένη περίπτωση) ήταν ακόμη χειρότερος

2) Ότι εκτός από τους Νεοδημοκράτες τον ψήφισαν και διάφοροι Πόντιοι που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα.

Εσύ τί πιστεύεις δηλαδή, ότι ο Φασούλας δεν πήρε ψήφους από οπαδούς του Ολυμπιακού για να πάρει το ποσοστό που πήρε; Αφού τέτοιοι μαλάκες είμαστε εμείς οι Έλληνες. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των Θεσσαλονικιών αυτό.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Ενώ εσύ δεν είσαι κλασικό παράδειγμα κολλημένου Αθηναίου (υποθέτω ότι εκεί μένεις).

Το ότι ο Ψωμιάδης παίρνει τα ποσοστά που παίρνει οφείλεται σε 2 πράγματα:

1) Ότι ο άλλος υποψήφιος (η Πατουλίδου στη συγκεκριμένη περίπτωση) ήταν ακόμη χειρότερος

2) Ότι εκτός από τους Νεοδημοκράτες τον ψήφισαν και διάφοροι Πόντιοι που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα.

Εσύ τί πιστεύεις δηλαδή, ότι ο Φασούλας δεν πήρε ψήφους από οπαδούς του Ολυμπιακού για να πάρει το ποσοστό που πήρε; Αφού τέτοιοι μαλάκες είμαστε εμείς οι Έλληνες. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των Θεσσαλονικιών αυτό.
Με είδες εμένα να γράφω  500 σεντόνια για τους κακούς Θεσσαλονικείς???
Κιπ γουόκιν... :2funny:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ο Ψωμιάδης χτυπάει τα ποσοστά αυτά γιατί τον ψηφίζουν οι Νεοδημοκράτες. Εσύ ειλικρινά, τί πιστεύεις ότι θα ψήφιζαν ο Νεοδημοκράτες της Αττικής αν κατέβαινε υποψήφιος εκεί ο Ψωμιάδης; Θα ψήφιζαν τον υποψήφιο άλλου κόμματος μήπως;

Πάρε αυτή τη λίστα και μέτρα που δραστηριοποιείται ο καθένας:

Άιντε γιατί μας τα ζαλίσανε κάποιοι με τον Ψωμιάδη και τους άλλους καραγκιόζηδες!

Εισαι λιγο κολλημμενος αλλα με τον Ψωμιαδη καπου εχεις δικο

Βασικα ΟΥΤΕ οι Νεοδημοκρατες τον ψηφιζουν αφου η ΝΔ πηρε το 2004 285000 σε Α' και Β' θεσσ/νικης ενω ο Ψωμο πηρε 270000 το 2006

τα ποσοστα τα παιρνει ο Πανικας λογω πολλων ακυρων

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Για κάτσε θα μας τρελάνεις. Δεν έχουν δικό τους δίκτυο εναλλακτικοί εδώ;
Κάτσε να δούμε ποιος θα τρελάνει ποιον....

Το έχεις μπλέξει λίγο... Τι κουτσό LLU μας λες εδώ πέρα; Αφού σου αρέσει να ψάχνεις τόσο online μπορείς να δεις στα site των εναλλακτικών για να δεις τι κάλυψη έχει ο καθένας.
Εγώ τα έχω μπλέξει? Τι σχέση έχει η κάλυψη με τα ιδιόκτητα δίκτυα. Και LLU μέσω μισθωμένων κυκλωμάτων ΟΤΕ, είναι αρχίδια LLU. (εάν ξέρεις τί σημαίνει LLU...)

Ποιος σου είπε ότι θέλουμε FTTH; Πρέπει να προσέχεις καλύτερα τί διαβάζεις. Εγώ σε ρώτησα αν η Αθήνα που είναι έτη φωτός μπροστά στις τηλεπικοινωνίες μήπως έχει ήδη FTTH και εμείς εδώ στη φραπεδούπολη παιδευόμαστε ακόμα με τα aDSL...
Εσύ να διαβάζεις καλύτερα...είπα σύντομα. Όταν κάποιοι Δήμοι εδώ ετοιμάζουν δικά τους ΣΔΙΤ για το FTTH, εσείς (sorry) πίνετε καφέ στην παραλία με τον Λόρδο.

Αν έχεις την καλοσύνη να μου υποδείξεις που μπορώ να το βρω αυτό θα το εκτιμούσα.
Είναι γνωστό ότι είμαι από τα καλύτερα παιδιά του site... Θα πάρεις λοιπόν ένα τηλεφωνάκι, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Εύοσμο κλπ και θα ζητήσεις τις τεχνικές υπηρεσίες. Θα τους πεις ότι θέλεις να εγκαταστήσεις δίκτυο οπτικών ινών και θα ρωτήσεις: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ (ΑΝΑ ΧΡΟΝΟ). Και σου εύχομαι να κάθεσαι όταν το ακούσεις, γιατί θα πάθεις ίλλιγγο από τα νούμερα. Να σου πω μόνο (Kαι μιλώντας σε high class ελληνικά αλά business plan και έτσι), ότι το OPEX που προκαλούν τα λεφτά που θέλουν οι εκεί δήμοι, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις και 10 φορές το CAPEX της υλοποίησης του δικτύου. Σε απλά ελληνικά, κάθε χρόνο πληρώνεις χαράτσι 10 φορές το κόστος υλοποίησης των δικτύων.... Να σου πω επίσης, ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων Αττικής, τα τέλη διέλευσης είναι μηδέν (Z E R O). Αυτό ισχύει και για το Δήμο Αθηναίων, δλδ ΜΗΔΕΝ!

Γαμάτο το firewall?????

Ότι και να ζητάει ο λόρδος πάντως, εναλλακτικοί έχουν βάλει δίκτυο.
Αρχίδια έχουν βάλει.

Λοιπόν, Mr. Telcom...μιας και είσαι και σχετικός (εγώ είμαι άσχετος). Βρες επίσης, από τους LLU πελάτες που εξυπηρετούν οι εναλλακτικοί στην Θεσσαλονίκη, πόσοι από αυτούς πέφτουν σε ιδιόκτητα δίκτυα ενναλακτικών και πόσοι σε μισθωμένα. Η αναλογία, θα σου δείξει πόσο έχουν αναπτυχθεί τα ιδιόκτητα δίκτυα στην πόλη σας.

Επίσης (και σαν Mr. Telcom, φαντάζομαι σου αρέσουν οι αριθμοί), ψάξε να βρεις πόσους εταιρικούς πελάτες συνδέουν απ'ευθείας οι εναλλακτικοί πάροχοι στην Θεσσαλονίκη (FTTX λέγεται αυτό), αλλά σε δικά τους δίκτυα, όχι μισθωμένα.

Τέλος παίζοντας με τους αριθμούς,  ψάξε να βρεις πόσοι LLU πελάτες αντιστοιχούν σε μία FTTX σύνδεση και αναφορικά στα revenues (wow...high class πάλι).

Αυτά θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πολλά, πέραν της κουβέντας...αλλά και επειδή ασχολείσαι από ότι λες.

Και ο λόγος που οι εναλλακτικοί σκάβουν πρώτα στην Αθήνα είναι προφανής και τον έχουν χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημά και άλλοι σε αυτό το thread: στην Αθήνα ζει πολύς κόσμος, σχεδόν η μισή Ελλάδα. Που θα βάλουν πρώτα δίκτυο λοιπόν;
Παρωπίδες...
Τολμώ να μαντέψω ότι είσαι pure τεχνικός. Πόσο πιο εύκολο είναι να πιάσεις όλη την Θεσσαλονίκη από την ΑΘήνα. Πόσα A/K πρέπει να συνδέσεις στην Θεσσαλονίκη και με τι μήκος δικτύου και τι εξοπλισμό? Είναι πολύ πιο εύκολο εγχείρημα από ότι στην Αθήνα, ειδικότερα εάν σκεφτείς ότι οι μεγάλοι FTTX πελάτες (που έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον) είναι συσσωρευμένοι στην Θεσσαλονίκη (στην Αθήνα έχει διασπορά)...εκτός και εάν πέσεις στον Λόρδο και την παρέα του.

Εδώ ρε φίλε στη βόρεια Ελλάδα οι περισσότερες εταιρίες δεν έχουν υποκαταστήματα, αφού οι τηλεπικοινωνίες έχουν καταντήσει υπηρεσίες "super market". Τεχνική τηλεφωνική υποστήριξη outsourced με υπαλλήλους που λειτουργούν με script χωρίς τεχνική κατάρτιση, τιμές λιανικής κάτω του κόστους, επένδυση κυρίως στη διαφήμιση και λιγότερο σε ανάπτυξη δικτύου. Αν μπορούσαν να λειτουργήσουν virtual, χωρίς καν να στήσουν γραφεία ακόμη και στην Αθήνα θα το είχαν κάνει.
Ναι μεν...αλλά telcom δεν είναι μόνο η γιαγιά και το εγγόνι, σταθερή και Internet, τα πολλά λεφτά είναι αλλού, και στην Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ να αναπτυχθούν αυτές οι αγορές. Μην με ρωτήσεις πάλι τι εννοώ. F T T X !!!!

Γενικώς οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι καλό παράδειγμα για εταιρίες που έχουν αναπτυχθεί στην Αθήνα και όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχουν άλλοι τομείς που να αποτελούν καλύτερο παράδειγμα. Οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι τομέας στρεβλός και ξεφτιλισμένος ειδικά στη σταθ. τηλεφωνία και το internet.
Ισχύει για όλους τους τομείς στην Ελλάδα. TelCom είναι πολύ καλό παράδειγμα γιατί όλοι ξεκινησαν from scratch (εξαιρείται ο OTE). Ούτε φατριές, ούτε τζάκια ούτε τίποτα (στην Αρχή τουλάχιστον).

Πότε το έκανε και σε ποιον το έδωσε; Ομολογώ πως δεν παρακολουθώ τόσο στενά τις κινήσεις της On Telecoms και στο site της δεν υπάρχει κάτι σχετικό...
Το έφτιαξε πριν 3 χρόνια περίπου, το έδωσε πριν 2 (εάν δεν κάνω λάθος). θες να σου πω και τα Α/Κ που συνέδεσε???

Μάλλον εσύ έχεις αντικαταστήσει τις παρωπίδες που φοράς με firewall...
Περαστικά σου...

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Με είδες εμένα να γράφω  500 σεντόνια για τους κακούς Θεσσαλονικείς???
Κιπ γουόκιν... :2funny:

500 σεντόνια γράφω γιατί έχω διαβάσει πολλά αχαρακτήριστα σε αυτό το thread και κάποιος πρέπει να μιλήσει.

Από την άλλη, εσύ με απαντήσεις των 2 σειρών φρόντισες να δείξεις τις δικές σου πεποιθήσεις σαν να έγραφες 500 σεντόνια.

Αντί να γράφεις απαξιωτικές απαντήσεις των 2 σειρών θα μπορούσες να γράψεις κάτι πιο ουσιαστικό πιστεύω...

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
  Εισαι λιγο κολλημμενος...

Κολλημένος γιατί; Απλά προσπαθώ να στηρίξω αυτά που γράφω με επιχειρήματα και γι'αυτό καταλήγω να γράφω πολλά.

Άλλωστε ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι οι Θεσσαλονικείς ή οι βορειοελλαδίτες γενικότερα είναι τέλειοι...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ugabuga,

Για τα περί τηλεπικοινωνιών αντί άλλης απάντησης, μια ερώτηση: Aπό πού και πώς ξεκίνησε η Forthnet και ποια ήταν η περιοχή με την μεγαλύτερη εξάπλωση ιδιωτικών (μη αμιγώς ακαδημαϊκών) δικτύων ψηφιακών δεδομένων στα μέσα της Δεκαετίας του 90? Κάποια στιγμή καλό είναι να κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη νομίζω …

Όσο για τα υπόλοιπα, να θεωρήσω ότι ο Λιακόπουλος είναι ισοδύναμος του Γεωργιάδη, Ο Ψωμιάδης του Πλεύρη και Άνθιμος του Χριστόδουλου?

Ρίξε μια ματιά στην εκδοτική δραστηριότητα των εκδόσεων Γεωργιάδη και σύγκρινε τη με αυτήν του Λιακόπουλου  … βρες μου 1-2 φώτο, του Πλεύρη να χτενίζει/βάφει πιτσιρίκες και να πετάει χαρταετούς από θαλάσσης και τα ξαναλέμε … όσο για το Άνθιμος – Χριστόδουλος παραδέχομαι ότι αν ο μακαρίτης ήταν εν ζωή θα ήταν ντέρμπυ.

Το ζήτημα, δεν είναι φυσικά τα μεμονωμένα πρόσωπα, το ζήτημα είναι ο βαθμός απήχησης των απόψεων τους στον τοπικό πληθυσμό και ο βαθμός αποδοχής του ύφους που εισάγουν στην δημόσια ζωή.

Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι ο Ζορό θα είχε σημαντικές πιθανότητες εκλογικής επιβίωσης ως υποψήφιος πχ για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

Είτε το θέλεις είτε όχι η Μακεδονία είναι η Ελληνική εκδοχή του Αμερικάνικου Τέξας και οι τοπικοί της άρχοντες, άξια τέκνα της πατρώας γης …

Η προσέγγιση “ναι αλλά αυτά γίνονται και αλλού” σκοπίμως παραγνωρίζει το προφανές: Σε ποιο βαθμό γίνονται “και αλλού” και ποιος μηχανισμός τα παράγει εκεί?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Συνήθως εν μέρει αυτοχρηματοδοτούμενα.
Τι πάει να πει εν μέρει αυτοχρηματοδοτούμενο έργο;
Γιά φέρε ένα παράδειγμα.

Με τον ίδιο τρόπο στις ΗΠΑ έχουν πρωτεύουσα την Ουάσιγκτον, αλλά τη Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο δεν τα λένε "επαρχία" κοκ.

Μήπως έχεις υπόψη σου ποιούς λένε rednecks;;;;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Για τα περί τηλεπικοινωνιών αντί άλλης απάντησης, μια ερώτηση: Aπό πού και πώς ξεκίνησε η Forthnet και ποια ήταν η περιοχή με την μεγαλύτερη εξάπλωση ιδιωτικών (μη αμιγώς ακαδημαϊκών) δικτύων ψηφιακών δεδομένων στα μέσα της Δεκαετίας του 90?

Καλό!

gr domain?

Ta κουμπούρια πάλι!

Ρε μπας και Ελλάδα είναι μόνο η Κρήτη?

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

koukla

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Ρε παιδια, ΄ληθεια εχω απορια. Το κλαιν μαιν πως προεκυψε?
Πριν χρόνια σε μια λαική της πόλης ήταν ένας τύπος με μαιμού προϊόντα όπως τα punna αντί puma ;η το adipas αντί το adidas... είχε και κάτι μπλουζάκια τα οποία αντί να γράφουν calvin klein έγραφε clain mine και απο στόμα σε στόμα πέρασε αυτή η ιστορία και το δήθεν, το ψεύτικο το λένε κλαιν μαιν! :2funny:

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
Πριν χρόνια σε μια λαική της πόλης ήταν ένας τύπος με μαιμού προϊόντα όπως τα punna αντί puma ;η το adipas αντί το adidas... είχε και κάτι μπλουζάκια τα οποία αντί να γράφουν calvin klein έγραφε clain mine και απο στόμα σε στόμα πέρασε αυτή η ιστορία και το δήθεν, το ψεύτικο το λένε κλαιν μαιν! :2funny:
σοβαρα??? αχαχαχαχαχα!!!!! :2funny: :2funny:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ρε σύντροφε....να στο πω και πιο απλά!

Πολύ πιο απλά, γιατί βαριέμαι να μιλάω για δουλειά όταν κωλοβαράω.
(προτιμώ το αντίθετο βασικά....ξέρεις είμαι Πελοποννήσιος και όχι Αθηναίος).

Στην Θεσσαλονίκη, γιατί δεν έρχονται CT? Η Αθήνα φταίει????

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Καλό!

gr domain?

Ta κουμπούρια πάλι!

Ρε μπας και Ελλάδα είναι μόνο η Κρήτη?

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Εσύ πρόσεξε γιατί τσι Βούτες είναι και η ENISA:
URL]]

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εσύ πρόσεξε γιατί τσι Βούτες είναι και η ENISA:

Στο Harvard της Κρήτης?  ;)

PS: Ούτε call girls έχουν στην Θεσ/νίκη....η Αθήνα θα φταίει και γιαυτό.
(αστειευόμαστε Κολλητέ...Παρασκευή βλέπεις)

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ τα έχω μπλέξει? Τι σχέση έχει η κάλυψη με τα ιδιόκτητα δίκτυα.

Εντάξει, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Για κάλυψη με ιδιόκτητο δίκτυο μιλάμε.

Και LLU μέσω μισθωμένων κυκλωμάτων ΟΤΕ, είναι αρχίδια LLU. (εάν ξέρεις τί σημαίνει LLU...)

Όχι δε ξέρω για διαφώτισε με λίγο... Για πες μας λίγο, έχεις δει πολλά ΚΑΦΑΟ της HOL ή της Forthnet στην Αθήνα;

Εσύ να διαβάζεις καλύτερα...είπα σύντομα. Όταν κάποιοι Δήμοι εδώ ετοιμάζουν δικά τους ΣΔΙΤ για το FTTH, εσείς (sorry) πίνετε καφέ στην παραλία με τον Λόρδο.

Ετοιμάζει η εταιρία ύδρευσης δίκτυο οπτικών ινών (ΕΥΑΘ). Εντάξει τώρα;

Είναι γνωστό ότι είμαι από τα καλύτερα παιδιά του site... Θα πάρεις λοιπόν ένα τηλεφωνάκι, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Εύοσμο κλπ και θα ζητήσεις τις τεχνικές υπηρεσίες. Θα τους πεις ότι θέλεις να εγκαταστήσεις δίκτυο οπτικών ινών και θα ρωτήσεις: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ (ΑΝΑ ΧΡΟΝΟ). Και σου εύχομαι να κάθεσαι όταν το ακούσεις, γιατί θα πάθεις ίλλιγγο από τα νούμερα. Να σου πω μόνο (Kαι μιλώντας σε high class ελληνικά αλά business plan και έτσι), ότι το OPEX που προκαλούν τα λεφτά που θέλουν οι εκεί δήμοι, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις και 10 φορές το CAPEX της υλοποίησης του δικτύου. Σε απλά ελληνικά, κάθε χρόνο πληρώνεις χαράτσι 10 φορές το κόστος υλοποίησης των δικτύων.... Να σου πω επίσης, ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων Αττικής, τα τέλη διέλευσης είναι μηδέν (Z E R O). Αυτό ισχύει και για το Δήμο Αθηναίων, δλδ ΜΗΔΕΝ!

Αγαπητέ, υποθέτω ότι εσύ τους έχεις πάρει τηλέφωνο και δεν επαναλαμβάνεις πράγματα που άκουσες από τρίτο χέρι.

Αγνοείς το ότι οι περισσότεροι εναλλακτικοί πρωτίστως φρόντισαν να καλύψουν σημαντικό μέρος της Αττικής και μετά να αναπτυχθούν αλλού και είναι λογικό. Στις άλλες περιοχές της Ελλάδας θα φτάσουν να πληρώνουν για δικαιώματα διέλευσης τις ίδιες τιμές με κάποια διαφορά φάσης γιατί εκεί καθυστέρησαν να χτυπήσουν την πόρτα στους σχετικούς δήμους.

Εκτός και αν θεωρείς ότι όλα γίνονται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας στην ίδια μέρα.

Αυτό τί σημαίνει δηλαδή; Ότι στη Θεσσαλονίκη θα φτάσουμε να μας κόψουν το... internet όπως έγραψες και εσύ (που λέει ο λόγος);

Γαμάτο το firewall?????

Κάνε το ένα reset γιατί δεν το βλέπω καλά.

Αρχίδια έχουν βάλει.

Λοιπόν, Mr. Telcom...μιας και είσαι και σχετικός (εγώ είμαι άσχετος). Βρες επίσης, από τους LLU πελάτες που εξυπηρετούν οι εναλλακτικοί στην Θεσσαλονίκη, πόσοι από αυτούς πέφτουν σε ιδιόκτητα δίκτυα ενναλακτικών και πόσοι σε μισθωμένα. Η αναλογία, θα σου δείξει πόσο έχουν αναπτυχθεί τα ιδιόκτητα δίκτυα στην πόλη σας.

Επίσης (και σαν Mr. Telcom, φαντάζομαι σου αρέσουν οι αριθμοί), ψάξε να βρεις πόσους εταιρικούς πελάτες συνδέουν απ'ευθείας οι εναλλακτικοί πάροχοι στην Θεσσαλονίκη (FTTX λέγεται αυτό), αλλά σε δικά τους δίκτυα, όχι μισθωμένα.

Τέλος παίζοντας με τους αριθμούς,  ψάξε να βρεις πόσοι LLU πελάτες αντιστοιχούν σε μία FTTX σύνδεση και αναφορικά στα revenues (wow...high class πάλι).

Εγώ δεν έχω πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες. Εσύ που σίγουρα τις έχεις μπορείς να τις μοιραστείς μαζί μας;

Και πάλι, μια δήθεν υποανάπτυξη των τηλεπ. δικτύων στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με της Αθήνας πώς μας καθιστά εμάς στη Θεσσαλονίκη μαλάκες τελικά; Α, ξέχασα! Επειδή για κάποιο λόγο ο Λόρδος δε γουστάρει να έχει internet η Θεσσαλονίκη βρε αδερφέ! Δε γουστάρει εναλλακτικούς πως να το κάνουμε! Έχει μετοχές σε εταιρία με ταχυδρομικά περιστέρια!

Παρωπίδες...
Τολμώ να μαντέψω ότι είσαι pure τεχνικός. Πόσο πιο εύκολο είναι να πιάσεις όλη την Θεσσαλονίκη από την ΑΘήνα. Πόσα A/K πρέπει να συνδέσεις στην Θεσσαλονίκη και με τι μήκος δικτύου και τι εξοπλισμό? Είναι πολύ πιο εύκολο εγχείρημα από ότι στην Αθήνα, ειδικότερα εάν σκεφτείς ότι οι μεγάλοι FTTX πελάτες (που έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον) είναι συσσωρευμένοι στην Θεσσαλονίκη (στην Αθήνα έχει διασπορά)...εκτός και εάν πέσεις στον Λόρδο και την παρέα του.
Ναι μεν...αλλά telcom δεν είναι μόνο η γιαγιά και το εγγόνι, σταθερή και Internet, τα πολλά λεφτά είναι αλλού, και στην Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ να αναπτυχθούν αυτές οι αγορές. Μην με ρωτήσεις πάλι τι εννοώ. F T T X !!!!

Η μαντεψιά σου για το ότι είμαι pure τεχνικός είναι λάθος.

Γεωγραφικά είναι πολύ ευκολότερο, αλλά από άποψης εισοδήματος δεν συμφέρει τόσο πολύ γιατί δεν είναι μαζεμένη η μισή Ελλάδα όπως στην Αττική.

Επίσης, δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί εταιρικοί πελάτες στη Θεσσαλονίκη, μιας και το ανέφερες. Μια βιομηχανική περιοχή στη Σίνδο δεν κάνει τη διαφορά αγαπητέ. Στη Αττική υπάρχει μεν διασπορά των πελατών αλλά η πίτα είναι πολύ μεγαλύτερη και είναι λογικό.

Ισχύει για όλους τους τομείς στην Ελλάδα. TelCom είναι πολύ καλό παράδειγμα γιατί όλοι ξεκινησαν from scratch (εξαιρείται ο OTE). Ούτε φατριές, ούτε τζάκια ούτε τίποτα (στην Αρχή τουλάχιστον).

Κι όμως είναι πολύ κακό παράδειγμα γιατί η αγορά ειδικά της σταθ. τηλεφωνίας ψόφησε σχεδόν εν τη γενέσει της. Το βλέπουμε άλλωστε πως φυτοζωούν αυτές οι εταιρίες πλην των εταιριών κινητής.

Το έφτιαξε πριν 3 χρόνια περίπου, το έδωσε πριν 2 (εάν δεν κάνω λάθος). θες να σου πω και τα Α/Κ που συνέδεσε???

Α, μάλιστα, το έδωσε. Και γιατί το έδωσε μπορείς να μας πεις;

Ευχαριστώ, και στα δικά σου.

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ρε σύντροφε....να στο πω και πιο απλά!

Πολύ πιο απλά, γιατί βαριέμαι να μιλάω για δουλειά όταν κωλοβαράω.
(προτιμώ το αντίθετο βασικά....ξέρεις είμαι Πελοποννήσιος και όχι Αθηναίος).

Στην Θεσσαλονίκη, γιατί δεν έρχονται CT? Η Αθήνα φταίει????

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Γιατί να έρθουν; Κάνουν μια βόλτα ΑΘήνα για αρπαχτή, τσεπώνουν τα λεφτάκια τους και την κάνουν. Δεν τις διώχνει ο Λόρδος!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Για πες μας λίγο, έχεις δει πολλά ΚΑΦΑΟ της HOL ή της Forthnet στην Αθήνα;
Μιλάς προφανώς για καμπίνες και όχι για τα τυπικά KV (ΚΑΦΑΟ? μάλλον κα-φάΟΥ...γερμανικά για KabelVerteiler, δλδ KV εννοείς )

Η ερώτηση είναι ειρωνική? Δλδ, στην Αθήνα δεν έχει distant collocation? Καλά....

Ας παραμείνουμε στις πουτάνες, πιο πλάκα έχει.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Γιατί να έρθουν; Κάνουν μια βόλτα ΑΘήνα για αρπαχτή, τσεπώνουν τα λεφτάκια τους και την κάνουν. Δεν τις διώχνει ο Λόρδος!

Αυτό ξαναπέστο....γιατί μας έχουν ξεσκίσει πλάκα πλάκα οι καριόλες!  :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom