Απ' το site του Αγγελάκα το θυμάμαι αυτό.Παλιό πλήν όμως απλα ΚΟ-ΡΥ-ΦΑΙ-Ο (ακούστε το μέχρι το τέλος):
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 32K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
Σεντρινο, (το οτι εχεις πεθερο Θεσσαλονικιο που διαβαζει Φαρμεραγερ αυτο ειναι για σεναριο αλλα και αλλη ιστορια ) , βλεπω οτι εισαι ενημερωμενος γενικα και για αλλου ειδους " μπουρδελα " εκτος απο τα πραγματικα μπουρδελα που εντασονται στην κυρια θεματολογια του siteκαι με πανηγυράκια τύπου ΔΕΘ και Φεστιβάλ Κινηματογράφου …
centrino
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2008
- Like
- 657
- Πόντοι
- 146
Πέρα από το χιουμοριστικό του πράγματος (και ανεξάρτητα από το που διεξάγεται το φεστιβάλ) θυμίζω το εξής:
Όταν ο Δαμιανός συμμετείχε με μια ταινία βουτηγμένη σε ελληνικά χρώματα, ήχους και μουσικές το 1971 …
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=d4HI3lxHH-A&feature=related [/video] [/video]
… οι φωστήρες της κριτικής επιτροπής βράβευσαν ως καλύτερη "καλλιτεχνική" ταινία το …
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=6JgaI8Juo0Q&feature=related[/video] [/video]
… η εθνική μας τύφλωσις
Όταν ο Δαμιανός συμμετείχε με μια ταινία βουτηγμένη σε ελληνικά χρώματα, ήχους και μουσικές το 1971 …
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=d4HI3lxHH-A&feature=related [/video] [/video]
… οι φωστήρες της κριτικής επιτροπής βράβευσαν ως καλύτερη "καλλιτεχνική" ταινία το …
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=6JgaI8Juo0Q&feature=related[/video] [/video]
… η εθνική μας τύφλωσις
ακουω....υπαρχει κοντρα;;;και αν ναι,γιατι;;;τι παιζει με τα φαγητα;;με τις ομαδες;;με τις γυναικες;;;με την συμπεριφορα;;;
Κόντρα υπάρχει στα μυαλά κάποιων κολλημένων. Σχετικά με τις ομάδες όλοι σφάζονται μεταξύ τους. Γυναίκες παντού θα βρεις καλές, παντούς θα βρεις και χάλια. Όπως και με τη συμπεριφορά (οι μαλάκες είναι παντού χωρίς καμία εξαίρεση).
Και ειδικά για τις ομάδες Αθηναίος, τρελαμένος Ολυμπιακός μου είχε πει "Αν δεν ήμουν Ολυμπιακός θα ήμουν ΠΑΟΚ"
Ugabuga,
Για τα περί αυτενέργειας τα ξανάπαμε. Μην περιμένεις κανέναν καρεκλοκένταυρο πολιτικάντη να λύσει τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Σε ποια άλλη πόλη το έκανε? Αυτό-οργάνωση είναι η μόνη λύση - κάτι που για τους νησιώτες είναι κοινός τόπος (Μυτιλήνη, Σύρος, Σαντορίνη, Κρήτη είναι μόνον μερικά παραδείγματα) για τους κατοίκους της βόρειας ηπειρωτικής χώρας είναι μάλλον εξαίρεση και όχι κανόνας.
Για την αυτο-οργάνωση θα με βρεις 1000% σύμφωνο. Ξαναλέω ότι το πρόβλημά μου είναι πως μερικοί κατηγορούν περιοχές όπως πχ τη Θεσσαλονίκη ή τη Θράκη ότι δεν αυτο-οργανώνονται να λύσουν τα προβλήματά τους, αλλά από την άλλη δε ζητούν αυτο-οργάνωση από την Αττική...
Είναι κατάντια για την πάλαι ποτέ συμβασιλεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας να ταυτίζεται συνειρμικά - στα μυαλά των περισσότερων μη θεσσαλονικέων - με τον φραπέ, το ραχάτι, τη μασαμπούκα, τους χουλιγκάνους, και με πανηγυράκια τύπου ΔΕΘ και Φεστιβάλ Κινηματογράφου …
Στα μυαλά των περισσότερων μή-Θεσσαλονικέων έχει γίνει τέτοια ταύτιση; Ορίστε άλλο ένα παράδειγμα! Την άποψη που έχει μια μερίδα Αθηναίων την αναγάγουμε σε άποψη των περισσότερων μή-Θεσσαλονικέων. Πρέπει να καταλάβουν μερικοί πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Επειδή το site λέγεται bourdela.tv και όχι academyofathens.gr , προτείνω να παίξουμε ένα παιχνίδι:
Θα σου πω 3 ονόματα τηλεοπτικών προσωπικοτήτων της Βορείου Ελλάδας και θα μου πεις 3 ισοδύναμα τους από την υπόλοιπη Ελλάδα …
Ξεκινάω:
#1. Παναγιώτης Ψωμιάδης,
#2. Δημοσθένης Λιακόπουλος
#3. Μητροπολίτης Άνθιμος
Εύκολο:
#1. Άδωνις Γεωργιάδης
#2. Κωνσταντίνος Πλεύρης
#3. Ο (μακαρίτης πλέον) Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος
Υποθέτω ότι η λίστα σου έγινε με βάση το χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται, καθώς ο Άνθιμος γεννήθηκε κοντά στον Πύργο Ηλείας, ενώ την καταγωγή του Λιακόπουλου δεν τη γνωρίζω (μπορεί να είναι Βριλ).
Αν μάλιστα φύγουμε από το χώρο της πολιτικής και της θρησκείας, οι ορίζοντες ανοίγουν ακόμη περισσότερο με κάτι άτομα τύπου Πετρούλας, Κούγια κλπ.
Κασμάδες (ή γκασμάδες ανάλογα πως το προτιμάμε) δυστυχώς υπάρχουν παντού, αυτό από μόνο του δε σημαίνει κάτι...
pepe_le_pew
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
........., αλλά από την άλλη δε ζητούν αυτο-οργάνωση από την Αττική...
Στην ΟΜΟΝΟΙΑ ζητανε αυτοοργανωση στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ ζητανε αυτοοργανωση , στο Μοσχατο πριν κατι χρονια που πλημμυριζε στειλανε φανταρους για να φτιαξουν αναχωματα. Οταν εγινε η φωτια στην Ηλέια καηκαν και τα καλυβια Αττικης και υπηρχε και ενας νεκρος !! Η παρνηθα καηκε προπερσι παρολο που τα 2/3 της Πυροσβεστικης ειναι στην Αθηνα κλπ κλπ κλπ
Τεσπα η "κρατικη μηχανη" ειναι πανταχου απουσα .
Τωρα αν σε βολευει να κατηγορεις την κεντρικη διοικηση οτι ενδιαφερεται για την Αθηνα και αδιαφορει για την Θεσσαλονικη (καλα για την υπόλοιπη Ελλαδα ΣΙΓΟΥΡΑ αδιαφορουν υπέρ των 2 πόλεων) κατσε πιστευε το .
ΥΓ στο αλλο ποστ εχεις καπου δικιο εκτος της Πετρουλας
......................
Αυτη μεγαλωσε στην Θεσσαλονικη
Σωστος , αν και η Πετρουλα ειναι ΘεσσαλονικιαΕύκολο:
#1. Άδωνις Γεωργιάδης
#2. Κωνσταντίνος Πλεύρης
#3. Ο (μακαρίτης πλέον) Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος
Υποθέτω ότι η λίστα σου έγινε με βάση το χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται, καθώς ο Άνθιμος γεννήθηκε κοντά στον Πύργο Ηλείας, ενώ την καταγωγή του Λιακόπουλου δεν τη γνωρίζω (μπορεί να είναι Βριλ).
Αν μάλιστα φύγουμε από το χώρο της πολιτικής και της θρησκείας, οι ορίζοντες ανοίγουν ακόμη περισσότερο με κάτι άτομα τύπου Πετρούλας, Κούγια κλπ.
Κασμάδες (ή γκασμάδες ανάλογα πως το προτιμάμε) δυστυχώς υπάρχουν παντού, αυτό από μόνο του δε σημαίνει κάτι...
gatto
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Αυγ 2007
- Like
- 32
- Πόντοι
- 366
Γιατί οι υπόλοιποι που αναφέρει είναι Αθηναίοι?Σωστος , αν και η Πετρουλα ειναι Θεσσαλονικια
Και η διαφορά είναι ότι πρόκειται για άτομα με τα οποία γελάμε κι εμείς...δεν τα υπερψηφίζουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση!!!!!
Επειδή κάποια πράγματα είναι ανίκητα σε αυτή τη ζωή, έχω να σου πω ότι η απάντησή σου δείχνει τουλάχιστον τα εξής δύο πράγματα:
α) ότι είσαι παντελώς άσχετος με το τι γίνεται στην Ελλάδα γενικότερα
OK, για να το λες εσύ έτσι θα είναι.
β) ότι είσαι άλλο ένα θύμα της προπαγάνδας που θέλει για όλα τα άσχημα της Θεσσαλονίκης να φταίει η Αθήνα.
Εγώ και άλλες μερικές χιλιάδες θέλεις να πεις. Και δεν είπα ότι για ΟΛΑ τα άσχημα της Θεσσαλονίκης φταίει η Αθήνα. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα.
Ειδικότερα στο θέμα των κρητικών ναυτιλιακών...αυτές δεν εξυπηρετούν μόνο Αθήνα - Κρήτη, αλλά και Ιταλία -Ελλάδα και μέχρι και Θεσσαλονίκη - Κρήτη. Εάν τα πράγματα ήταν τόσο δόλια όπως θέλεις να πιστεύεις, τότε ούτε ferries αλλά ούτε επενδύσεις από Ιταλούς σε νούμερα που στην Θεσσαλονίκη δεν έχετε ακούσει καν δεν θα είχαν αυτές οι εταιρίες, για να μην σου πω ότι δεν θα είχαν ούτε καν τράτες. Ψάξτο λίγο...όλα Online είναι, μπας και ανοίξει το μυαλό σας και καταλάβετε ορισμένα πράγματα επιτέλους και σταματήσετε να καταπίνετε τις μαλακίες που σας σερβίρουν οι διάφοροι Ζορό για να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους.
Αφού όλα είναι online και δεν καταπίνεις τις μαλακίες του Ζορρό σε παρακινώ να διαβάσεις τί γίνεται με την υπόθεση Παυλίδη και με Μανούσηδες, Αγουδήμους κλπ. Μπας και με πείσεις και μένα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δόλια δηλαδή...
Γενικότερα περί κονδυλίων κλπ....θα πρέπει να το ψάξουμε πολύ ειδικά και ανά περίπτωση το θέμα για να δούμε ακριβώς τι γίνεται. Θέλει όμως προσοχή η γενικότερη κατακραυγή περί οικονομικών των έργων, γιατί εάν γνωρίζεις, αρκετά από αυτά είναι αυτοχρηματοδοτούμενα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα έργα της Αθήνας.
Συνήθως εν μέρει αυτοχρηματοδοτούμενα.
Περί ωραρίων:
Ναι, στην Θεσσαλονίκη κωλοβαράτε επίσημα. Στους τομείς που μπορώ να γνωρίζω, κωλοβαράτε. Με κεφαλαία όμως. Καμία σύγκριση με την Αθήνα, καμία απολύτως. Αλλά, εάν θες την άποψή μου, αυτό δεν λέει πολλά. Το ότι στην Αθήνα ξεσκίζονται, δεν μου λέει τίποτα, υπό την έννοια ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και το αποτέλεσμα στην Αθήνα αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα (και η κεντρική διοίκηση είναι στην Αθήνα) είναι για τον πούτσο. Με απλά λόγια, το ότι δουλεύουν περισσότερο, δεν μου λέει τίποτα. Το θέμα είναι τι καταφέρνουν με αυτή τη δουλειά, και μέχρι σήμερα το αποτέλεσμα είναι μία τρύπα στο νερό.
ΕΠΙΣΗΜΑ; Έγινε καμιά έρευνα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία; Α, ΟΚ υπάρχουν οι τομείς που μπορείς να γνωρίζεις, οπότε είναι το ίδιο πράγμα. Αφού το λες εσύ, επίσημο θα είναι...
Περί εταιριών:
Δεν φταίμε εμείς στην Αθήνα, που οι περισσότερες επιτυχημένες και μεγάλες εταιρίας από την Θεσσαλονίκη, όταν πραγματικά μεγαλώσουν, μετακομίζουν στην Αθήνα...δεν φταίμε εμείς, πως να το κάνουμε δλδ. Υπάρχουν παραδείγματα εταιριών, που έχουν εγκαταλείψει την πόλη σας (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό), που δεν θα τα πιστεύεις εάν το ακούσεις. Αλλά και πάλι...ψάξε, online είναι...σε κάθε κλάδο, θα βρεις εταιρίες που ιδρύθηκαν εκεί και σήμερα είναι στην Αθήνα. Πάρτους τηλέφωνο και βρίστους εάν σε ενοχλεί αυτό. Και πάρε και αυτούς που σήκωσαν τα εργοστάσια (τα επιδοτημένα....) και τα πήγαν στην Βουλγαρία.....
Δε νομίζω ότι παραπονιέται κάποιος γιατί μεταφέρθηκε η έδρα μιας εταιρίας στην Αθήνα. Ο καθένας κάνει ότι είναι καλύτερο για την εταιρία του. Στην Αθήνα είναι η μισή Ελλάδα, λογικό είναι να θέλει να κάνει business κάποιος εκεί.
Είναι σαν να παραπονιέται κάποιος για τα εργοστάσια που πήγαν στη Βουλγαρία όπως λες, το θεωρώ τελείως άτοπο, γιατί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου έκρινε ότι εκεί είναι καλύτερα.
Άλλο πράγμα έγραψα σε post μου σχετικά με τα γραφεία των εταιριών στην Αθήνα, ενδεχομένως να μην το κατάλαβες ή να μην το έγραψα κατανοητά εγώ.
Περί πολιτικών:
Νομίζω, εδώ δεν χρειάζονται σχόλια....το ελληνικό κυνοβούλιο (επίτηδες το ύψιλον) είναι γεμάτο από πολιτικούς της περιοχής σας. Τι έκαναν αυτοί για την Θεσσαλονίκη? Ποιοι τους ψήφιζαν και τους ψηφίζουν? Ξυπνήστε λέμεεεεεεεεε!
Ότι δεν έκαναν οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης στον ίδιο βαθμό δεν έκαναν και πολιτικοί από άλλες περιοχές για την ιδιαίτερή τους πατρίδα. Αυτό τί σημαίνει; Ότι απλά όλοι οι Έλληνες έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Δεν είναι προνόμιο των Θεσσαλονικέων αυτό. Ο πολιτικός από τη στιγμή που θα εκλεγεί (ίσως και από πιο πριν) θα μπει στη διαπλοκή και στο ρουσφέτι. Το κέντρο αποφάσεων (και άρα και διαπλοκής/ρουσφετιών) είναι στην Αθήνα. Άρα ξεχνάνε τα συμφέροντα του τόπου τους (μάλλον δεν τα είχαν ποτέ στο μυαλό τους πολλοί) και κοιτάνε το δικό τους.
Περί ομορφιάς των πόλεων:
Αστεία συζήτηση.... α) γιατί οι Ελληνικές πόλεις γενικότερα είναι απόδειξη του πόσο μπορεί να αδιαφορεί ο Δήμος (ο κάθε Δήμος και όχι η Πολιτεία ή το συννεφάκι που λέγεται κράτος) για τους πολίτες του και β) όποια και εάν είναι η πιο ωραία πόλη στον κόσμο, σαν την γειτονιά που μεγάλωσες, δεν υπάρχει καμία! Και ας είναι και η Τρούμπα.
Θα με βρεις σύμφωνο, αυτά είναι επουσιώδεις συζητήσεις.
Περί φαγητών και τυριών:
Το όνομα των φαγητών δεν επηρεάζει την γεύση τους. Το φαγητό στην Θεσσαλονίκη είναι καλύτερο και για διάφορους λόγους. Είναι όμως καλύτερο. Το πως ονομάζονται, αδιαφορώ, μου αρκεί η γεύση.
Και αυτή είναι μια συζήτηση μικρής σημασίας, αρκεί να μή γίνεται αφορμή για διχόνοιες, καυγάδες κλπ με τους μεν να κοροϊδεύουν τους δε.
Περί γυναικών στη Θεσσαλονίκη:
Σαφέστατα πιο προσεγμένες, και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας συγκριτικά με την Αθήνα. Τις θεωρώ λατέρνες, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Στην Αθήνα έχουμε θεοποιήσει όλα τα απογαμήδια και τις χαμένες του ανατολικού μπλοκ, που είναι τρελές βλαχάρες και αυτούσιοι ορισμοί του κιτς. Σε ότι αφορά συμπεριφορές...έχω παρατηρήσει ότι οι Θεσσαλονικιές είναι πιο άνετες, ειδικότερα όταν πρόκειται για μη Θεσσαλονικιούς...αλλά και πάλι...Ελλεηνίδες είναι, οπότε δεν μπορείς να περιμένεις πολλά.
Και το ποια πόλη έχει ομορφότερες γυναίκες είναι αδιάφορο για μένα. Πάντως μιας και το ανέφερες, η δική μου εμπειρία όπως έγραψα και σε άλλο post ήταν ότι οι Θεσσαλονικιές ήταν πιο ψηλομήτες και κρυόκωλες από τις Αθηναίες οι οποίες ήταν πιο ανοιχτές και ευγενικές. Ίσως να εξαρτάται και από την περιοχή βέβαια...
Περί Βούλγαρων:
Γαμιέται η μανούλα όποιου χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για θέματα με εθνική απόχρωση. Έτσι απλά και εάν αρέσει.
Σωστός.
Περί Επαρχίας και Πρωτεύσουσας:
Ο όρος συμπρωτεύουσα είναι γελοίος. Η Θεσσαλονίκη είναι επαρχία. Η Αθήνα είναι πρωτεύουσα. Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η Αθήνα είναι καλύτερα. Το "επαρχία" δεν είναι βρισιά, δεν είναι κάτι το αρνητικό και σε καμία περίπτωση υποτιμητικό. Ο όρος πρωτεύουσα, πρωτευουσιάνος κλπ δεν είναι τίτλος τιμής ή αξιοκρατίας. Ξεκολλάτε επιτέλους....δεν ζούμε στο '60.
Δυστυχώς όμως ο όρος "επαρχία" χρησιμοποιείται υποτιμητικά από πολλούς.
Αν τον χρησιμοποιεί κάποιος απλά για να διαχωρίσει την πρωτεύουσα από την υπόλοιπη Ελλάδα ίσως είναι λίγο αδόκιμος όρος γιατί η υπόλοιπη Ελλάδα είναι απλά... η υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς ο "όρος" επαρχία φέρνει στο μυαλό εξοχή, χωριό, κλπ και δεν έχει μεγάλη σχέση με μία πόλη.
Για παράδειγμα, δε ξέρω Ιταλούς που έχουν ως πρωτεύουσα τη Ρώμη να λένε το Μιλάνο "επαρχία". Με τον ίδιο τρόπο στις ΗΠΑ έχουν πρωτεύουσα την Ουάσιγκτον, αλλά τη Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο δεν τα λένε "επαρχία" κοκ.
Περί της γλώσσας:
Δλδ τα σε, και με κλπ. Μαλακίες....την ελληνική γλώσσα την έχουμε γαμήσει τόσο πολύ, αυτό μας μάρανε τώρα. Το βρίσκω κάπως αστείο ότι αλλιώς γράφετε και αλλιώς μιλάτε, αλλά και πάλι δεν λέει κάτι αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τους κρητικούς και διάφορους άλλους, για να μην πιάσουμε τους κουμπάρους της Κύπρου. Πάντως και στην Αθήνα, δεν μιλάμε και τα πιο σωστά Ελληνικά. Σημασία έχει να μπορούμε να συνεννοηθούμε, και αυτό έχει χαθεί καιρό τώρα και για άλλους λόγους.
Συμφωνώ σε αρκετά σημεία, αρκεί, όπως έγραψα και για τα φαγητά πιο πάνω, να μή γίνεται αυτό αφορμή για να κοροϊδεύει ο ένας τον άλλο σχετικά με το ποιος μιλάει πιο σωστά Ελλήνικά.
Αγαπητέ....ο Ζορό στην Αθήνα...είναι πολύ πιθανόν να έπαιρνε τα αρχίδια μου. Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Και προσωπικά...και μπάρμπας μου να ήταν, πάλι δεν θα τον ψήφιζα, γιατί απλά είναι γελοίος. Κάλλιστα δίπλα στην λέξη γελοίος στα λεξικά μπορούσαμε να βάλουμε το όνομά του, μονολεκτικά μάλιστα και θα ήταν ο καλύτερος ορισμός ever.
Και πολύ καλά θα έκανες να μην τον ψήφιζες, άλλωστε ούτε εγώ τον ψήφισα. Αν κατέβαινε υποψήφιος στην Αθήνα, πραγματικά πιστεύεις ότι οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι δεν θα τον ψήφιζαν; Εγώ πάλι δε μπορώ να φανταστώ ότι θα ψήφιζαν υποψήφιο άλλου κόμματος όπως πχ του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚΕ...
Εάν όντως ασχολείσαι με τα κοινά, εάν όντως σε ενδιαφέρει πραγματικά να μάθεις τι γίνεται τριγύρω σου, ερεύνησε και μάθε γιατί στην Θεσσαλονίκη η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών είναι κάτι μεσαίωνες πίσω από την Αθήνα (και την υπόλοιπη Ελλάδα). Ειδικότερα ψάξε να μάθεις, γιατί στην Θεσσαλονίκη κανένας πάροχος δεν έχει δικό του δίκτυο και γιατί πολλές από τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην Αθήνα (αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας), στην Θεσσαλονίκη θα προσφερθούν μόνο εάν διώξετε φαντάσματα όπως ο Ζορό και ο Λόρδος.
Τηλεπικοινωνίες; Μπαρδόν; Εργάζομαι στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, και από όσο ξέρω ότι DSL σαν τεχνολογία υπάρχει στην Αθήνα υπάρχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα... Γιατί fiber-to-the-home δεν έχει έρθει ακόμα...!
Ιδιόκτητο δίκτυο; Κανένας πάροχος; Οι περισσότεροι μεγάλοι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν ιδιόκτητο δίκτυο στη Θεσσαλονίκη πλην της
On Telecoms η οποία σαν business plan να ασχοληθεί μόνο με Αττική,
και τη Cyta η οποία εξυπηρετεί μικρές πόλεις με ιδιόκτητο δίκτυο ΚΑΙ ΜΟΝΟ αφήνοντας έξω από το δίκτυό της αρχικά τις περιοχές που έχουν δίκτυο από άλλους παρόχους μεταξύ των οποίων και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη! Μεγάλη μαγκιά από μέρους τους που δε κάθονται να "σφάζονται" με τους υπόλοιπους εναλλακτικούς στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, και ελπίζω με όλη μου την καρδιά να τους κάτσει το πλάνο!
Θα έρθει ημέρα, που στην Αθήνα μέσω τηλεπικοινωνιών θα έχουμε παράθυρα σε όλο τον κόσμο (content, news etc) και στην Θεσσαλονίκη δεν θα έχετε καν Internet (που λέει ο λόγος). Είναι σαν να είχατε εσείς μόνο κρατική τηλεόραση και η υπόλοιπη Ελλάδα κρατική + όλα τα υπόλοιπα κανάλια.
Τρομερό αυτό! Πως θα γίνει μπορείς να μου πεις;
Βέβαια, σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει αυτό "το παράθυρο στον κόσμο" σε content, news, κλπ για όλο τον κόσμο που έχει σύνδεση στο internet.
Στη Θεσσαλονίκη πως θα μας το κόψουν αυτό; Με firewall;
Και ρε γμτ....έλεος πια....ότι συζητάμε, είναι Online...ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί και να μάθει, μην μασάτε ότι σας σερβίρουν έτσι απλά!
Και εγώ με τη σειρά μου σε παρακινώ να κάνεις το ίδιο.
ΥΓ στο αλλο ποστ εχεις καπου δικιο εκτος της Πετρουλας
......................
Αυτη μεγαλωσε στην Θεσσαλονικη
Μόνο που διέπρεψε στην Αθήνα, όχι εδώ στη Θεσσαλονίκη... ;););)
Η λίστα του παιχνιδιού αφορούσε στον τόπο δραστηριότητας και όχι καταγωγής, γιατί ο Άνθιμος πχ δεν είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη...
Σωστος , αν και η Πετρουλα ειναι Θεσσαλονικια
Όπως έγραψα και στο φίλο pepe_le_pew, η Πετρούλα
"... διέπρεψε στην Αθήνα, όχι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε η λίστα του παιχνιδιού αφορούσε στον τόπο δραστηριότητας και όχι καταγωγής, γιατί ο Άνθιμος πχ δεν είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη..."
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Τηλεπικοινωνίες; Μπαρδόν; Εργάζομαι στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, και από όσο ξέρω ότι DSL σαν τεχνολογία υπάρχει στην Αθήνα υπάρχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα... Γιατί fiber-to-the-home δεν έχει έρθει ακόμα...!
Ιδιόκτητο δίκτυο; Κανένας πάροχος; Οι περισσότεροι μεγάλοι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν ιδιόκτητο δίκτυο στη Θεσσαλονίκη πλην της
Μάλιστα...Mr.Telcom..., στείλε μου εάν δεν βαριέσαι φωτός από μερικά φρεατιάκια από εναλλακτικούς στην Θεσ/νίκη. Επί της Τσιμισκή, κοντά στην Έκθεση κλπ, σε κεντρικά και εμπορικά σημεία,...μην μου στείλεις Εύοσμο κλπ, αυτά δεν είναι Δήμος Θεσ/νίκης. (ακόμη και ο Εύοσμος ζητάει τα κέρατά του για να αφήσει εναλλακτικούς να περάσουν)
Πoio FTTH βρε...εδώ δεν υπάρχει FTTX ακόμη στην Θεσ/νίκη και το LLU σας είναι κουτσό (μισθωμένα από ΟΤΕ δεν μετράνε, οκ?)....θέλετε και FTTH!
Αλλά και για αυτό, η Αθήνα φταίει... (για να μην ψάχνεις Online, και μιας και δουλεύεις στις τηλεπικοινωνίες, ρώτα να μάθεις πόσα θέλει ο Λόρδος για να αφήσει να αναπτυχθούν ιδιόκτητα δίκτυα στην πόλη σας, πόσα θέλει επίσημα και κάθε χρόνο, όχι τα ανεπίσημα)
Α..και που είσαι...η On Telecoms...δεν ξέρω τι business plan έχει σήμερα, δεν ξέρω καν τι σημαίνει αυτό, αλλά π.χ. στην Λάρισα έχει κατασκευάσει ιδιόκτητο δίκτυο. (ξέρω....το έδωσε...)
Πέρα δώθε το πάμε....ο Παυλίδης και ο εκάστοτε Παυλίδης, φαίνεται φοβήθηκε και δεν τα έβαλε με τους Κρητικούς, τα κουμπούρια βλέπεις.
Firewall έχετε βάλει στην ανάπτυξή σας εδώ και πολύ καιρό και δεν το έχετε καταλάβει.
Βαρέθηκα...Τέσπα...καλά να είμαστε.
gatto
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Αυγ 2007
- Like
- 32
- Πόντοι
- 366
Τι μας λες τώρα ρε φίλε?Όλα τα μοντέλα και οι "καλλιτέχνες" καλώς ή κακώς στην Αθήνα κάνουν καριέρα!!!Με την συγκεκριμένη σαλιαρίζει όλη η Ελλάδα...όχι μόνο οι Αθηναίοι!! ;)Μόνο που διέπρεψε στην Αθήνα, όχι εδώ στη Θεσσαλονίκη... ;););)
Η λίστα του παιχνιδιού αφορούσε στον τόπο δραστηριότητας και όχι καταγωγής, γιατί ο Άνθιμος πχ δεν είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη...
Γιατί οι υπόλοιποι που αναφέρει είναι Αθηναίοι?
Και η διαφορά είναι ότι πρόκειται για άτομα με τα οποία γελάμε κι εμείς...δεν τα υπερψηφίζουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση!!!!!
Ο Άδωνις είναι γεννημένος στην Αθήνα, το γράφει και στο βιογραφικό του. Ο Χριστόδουλος γεννήθηκε στην Ξάνθη, ο Πλεύρης δε ξέρω πού, αλλά έτσι κι αλλιώς και ο Άνθιμος δεν είναι από Θεσσαλονίκη.
Οι 2 λίστες δεν αφορούσαν στον τόπο καταγωγής αλλά στον τόπο δραστηριότητας προφανώς. (3η φορά που το γράφω)
gatto
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Αυγ 2007
- Like
- 32
- Πόντοι
- 366
Χαίρω πολύ!Και τι σημασία έχει το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται στην Αθήνα?Ποια απήχηση έχουν οι συγκεκριμένοι στον κόσμο και ποια ο Ψωμιάδης που χτυπάει 50%-60% σε κάθε εκλογική αναμέτρηση?Ο Άδωνις είναι γεννημένος στην Αθήνα, το γράφει και στο βιογραφικό του. Ο Χριστόδουλος γεννήθηκε στην Ξάνθη, ο Πλεύρης δε ξέρω πού, αλλά έτσι κι αλλιώς και ο Άνθιμος δεν είναι από Θεσσαλονίκη.
Οι 2 λίστες δεν αφορούσαν στον τόπο καταγωγής αλλά στον τόπο δραστηριότητας προφανώς. (3η φορά που το γράφω)
OK I got your point. Και παλι σωστοςΌπως έγραψα και στο φίλο pepe_le_pew, η Πετρούλα
"... διέπρεψε στην Αθήνα, όχι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε η λίστα του παιχνιδιού αφορούσε στον τόπο δραστηριότητας και όχι καταγωγής, γιατί ο Άνθιμος πχ δεν είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη..."
Μάλιστα...Mr.Telcom..., στείλε μου εάν δεν βαριέσαι φωτός από μερικά φρεατιάκια από εναλλακτικούς στην Θεσ/νίκη. Επί της Τσιμισκή, κοντά στην Έκθεση κλπ, σε κεντρικά και εμπορικά σημεία,...μην μου στείλεις Εύοσμο κλπ, αυτά δεν είναι Δήμος Θεσ/νίκης. (ακόμη και ο Εύοσμος ζητάει τα κέρατά του για να αφήσει εναλλακτικούς να περάσουν)
Για κάτσε θα μας τρελάνεις. Δεν έχουν δικό τους δίκτυο εναλλακτικοί εδώ;
Και όταν μιλάς για Αθήνα εσύ αναφέρεσαι μόνο στο Δήμο Αθηναίων;
Πoio FTTH βρε...εδώ δεν υπάρχει FTTX ακόμη στην Θεσ/νίκη και το LLU σας είναι κουτσό (μισθωμένα από ΟΤΕ δεν μετράνε, οκ?)....θέλετε και FTTH!
Το έχεις μπλέξει λίγο... Τι κουτσό LLU μας λες εδώ πέρα; Αφού σου αρέσει να ψάχνεις τόσο online μπορείς να δεις στα site των εναλλακτικών για να δεις τι κάλυψη έχει ο καθένας.
Ποιος σου είπε ότι θέλουμε FTTH; Πρέπει να προσέχεις καλύτερα τί διαβάζεις. Εγώ σε ρώτησα αν η Αθήνα που είναι έτη φωτός μπροστά στις τηλεπικοινωνίες μήπως έχει ήδη FTTH και εμείς εδώ στη φραπεδούπολη παιδευόμαστε ακόμα με τα aDSL...
Ή μήπως κάποιος φωστήρας ανακάλυψε μια νέα τεχνολογία που εφαρμόστηκε μόνο στην Αττική;
Αλλά και για αυτό, η Αθήνα φταίει... (για να μην ψάχνεις Online, και μιας και δουλεύεις στις τηλεπικοινωνίες, ρώτα να μάθεις πόσα θέλει ο Λόρδος για να αφήσει να αναπτυχθούν ιδιόκτητα δίκτυα στην πόλη σας, πόσα θέλει επίσημα και κάθε χρόνο, όχι τα ανεπίσημα)
Αν έχεις την καλοσύνη να μου υποδείξεις που μπορώ να το βρω αυτό θα το εκτιμούσα. Ότι και να ζητάει ο λόρδος πάντως, εναλλακτικοί έχουν βάλει δίκτυο. Και ο λόγος που οι εναλλακτικοί σκάβουν πρώτα στην Αθήνα είναι προφανής και τον έχουν χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημά και άλλοι σε αυτό το thread: στην Αθήνα ζει πολύς κόσμος, σχεδόν η μισή Ελλάδα.
Που θα βάλουν πρώτα δίκτυο λοιπόν;
Εδώ ρε φίλε στη βόρεια Ελλάδα οι περισσότερες εταιρίες δεν έχουν υποκαταστήματα, αφού οι τηλεπικοινωνίες έχουν καταντήσει υπηρεσίες "super market". Τεχνική τηλεφωνική υποστήριξη outsourced με υπαλλήλους που λειτουργούν με script χωρίς τεχνική κατάρτιση, τιμές λιανικής κάτω του κόστους, επένδυση κυρίως στη διαφήμιση και λιγότερο σε ανάπτυξη δικτύου. Αν μπορούσαν να λειτουργήσουν virtual, χωρίς καν να στήσουν γραφεία ακόμη και στην Αθήνα θα το είχαν κάνει.
Γενικώς οι τηλεπικοινωνίες δεν είναι καλό παράδειγμα για εταιρίες που έχουν αναπτυχθεί στην Αθήνα και όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχουν άλλοι τομείς που να αποτελούν καλύτερο παράδειγμα. Οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι τομέας στρεβλός και ξεφτιλισμένος ειδικά στη σταθ. τηλεφωνία και το internet.
Α..και που είσαι...η On Telecoms...δεν ξέρω τι business plan έχει σήμερα, δεν ξέρω καν τι σημαίνει αυτό, αλλά π.χ. στην Λάρισα έχει κατασκευάσει ιδιόκτητο δίκτυο. (ξέρω....το έδωσε...)
Πότε το έκανε και σε ποιον το έδωσε; Ομολογώ πως δεν παρακολουθώ τόσο στενά τις κινήσεις της On Telecoms και στο site της δεν υπάρχει κάτι σχετικό...
Πέρα δώθε το πάμε....ο Παυλίδης και ο εκάστοτε Παυλίδης, φαίνεται φοβήθηκε και δεν τα έβαλε με τους Κρητικούς, τα κουμπούρια βλέπεις.
Ίσως και γι'αυτό να πέτυχαν οι Κρητικοί και σε αυτό τους παραδέχομαι γιατί έχουν μεγάλα @@ στο να παίρνουν αυτό που θέλουν ακόμη και με τον τσαμπουκά. Εμείς οι Θεσσαλονικείς υστερούμε πολύ σε σχέση με αυτούς σε αυτό το θέμα και το παραδέχομαι. Είναι θέμα ιδιαίτερης ιδιοσυγκρασίας.
Firewall έχετε βάλει στην ανάπτυξή σας εδώ και πολύ καιρό και δεν το έχετε καταλάβει.
Μάλλον εσύ έχεις αντικαταστήσει τις παρωπίδες που φοράς με firewall...
Χαίρω πολύ!Και τι σημασία έχει το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται στην Αθήνα?Ποια απήχηση έχουν οι συγκεκριμένοι στον κόσμο και ποια ο Ψωμιάδης που χτυπάει 50%-60% σε κάθε εκλογική αναμέτρηση?
Απήχηση έχει μόνο στο ότι η λίστα του φίλου centrino είχε άτομα τα οποία δεν κατάγονταν από Θεσσαλονίκη αλλά δραστηριοποιούνταν εκεί. Έτσι και εγώ έβαλα άτομα που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα ανεξαρτήτως καταγωγής.
Τί σημασία έχει που δραστηριοποιούνται εκεί; Δε ξέρω. Ρώτα τον φίλο centrino που έφτιαξε τη λίστα.
Ο Ψωμιάδης χτυπάει τα ποσοστά αυτά γιατί τον ψηφίζουν οι Νεοδημοκράτες. Εσύ ειλικρινά, τί πιστεύεις ότι θα ψήφιζαν ο Νεοδημοκράτες της Αττικής αν κατέβαινε υποψήφιος εκεί ο Ψωμιάδης; Θα ψήφιζαν τον υποψήφιο άλλου κόμματος μήπως;
Τελικά, μήπως θέλεις πραγματικά να μετρήσουμε πόσους διάσημους μαλάκες έχει η Αθήνα σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη είτε κατ'αναλογία είτε σε απόλυτους αριθμούς;
Πάρε αυτή τη λίστα και μέτρα που δραστηριοποιείται ο καθένας:
Άιντε γιατί μας τα ζαλίσανε κάποιοι με τον Ψωμιάδη και τους άλλους καραγκιόζηδες!
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 15
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 94
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 273
- Εμφανίσεις