Νέα

Ασύρματη μεταφορά ενέργειας

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

cool64

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2010
Κριτικές
24
Like
28
Πόντοι
10
υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάποια εκπομπή ακτινοβολίας αφού δεν υπάρχουν ηλεκτρικά πεδία. Η μετάδοση γίνεται μέσω μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ίδιο με αυτό της Γης και είναι ασφαλές για ανθρώπους και ζώα

Μεταβαλλομενα μαγνητικα πεδια δημιουργουν ηλεκτρικα πεδια αρα ηλεκρικα πεδια θα υπαρχουν(οπως και επιταχυνομενα και επιβραδυνομενα ηλεκτικα φορτια δημιουργουν μαγνητικα πεδια).Η ομοιοτητα που ειναι στο οτι και τα δυο ειναι μαγνητικα πεδια?Ακομα και τα μαγνητικα πεδια μας επηρεαζουν αφου αποτελουμαστε απο ατομα,μορια,ιοντα τα οποια επηρεαζονται απο αυτα.Τωρα κατα ποσο αυτες οι μεταβολες που θα επελθουν σε εμας θα ειναι μονιμες η οχι αυτα εξαρταται απο την ενταση του πεδιου , το χρονο στον οποιο ειμαστε εκτεθειμενοι την αποσταση απο την πηγη του πεδιου.

στην κατασκευή υπεραγωγών, δηλαδή κραμμάτων που επιτρέπουν τη διέλευση ρεύματος χωρίς να παρουσιάζουν καμία ωμική αντίσταση

Αυτο που λες φιλαρακο δεν παιζει και εξηγω:υλικο χωρις ωμικη αντισταση δεν γινεται (με μειωμενη ή ελαχιστοποιημενη ωμικη ναι), ειναι σαν να μου λες οτι στον παγο δεν εχουμε τριβες,εχουμε αλλα ειναι μειωμενες σε σχεση με την ασφαλτο.

OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 64374
Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16
Υπεραγωγιμότητα είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε μερικά υλικά, σύμφωνα με το οποίο, όταν αυτά ψυχθούν κάτω από μια κρίσιμη θερμοκρασία Τc αυτά εμφανίζουν τις εξής δύο ιδιότητες:

Μηδενική ηλεκτρική αντίσταση
Τέλειο διαμαγνητισμό (φαινόμενο Meissner)

Μηδενική ηλεκτρική αντίσταση σημαίνει ότι δεν δαπανάται καθόλου ενέργεια ως θερμότητα όταν το υλικό διαρρέετε από ηλεκτρικό ρεύμα.

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ένα βασικό πρόβλημα με τη μεταφορά ενέργειας σε υπεραγωγούς υψηλών θερμοκρασιών είναι ότι οι τελευταίοι είναι "τύπου ΙΙ": το μαγνητικο πεδίο τούς διαπερνά μέσα από τους σωλήνες μαγνητικής ροής (δίκτυο Αμπρικοσώφ). Το ρεύμα, με τη δύναμη Λορεντζ, θέτει αυτούς τους σωληνες (ή στροβίλους) σε κίνηση. Το ηλεκτρικό πεδίο που παράγει αυτή η κίνηση, συμφωνα με τον κανόνα του Λεντζ, αντιτίθεται στο αρχικό ρεύμα. Έτσι έχουμε μια έμμεση αντίσταση που καταστρέφει την υπεραγωγιμότητα. Για να την κρατήσουμε (την ΥΓ) πρέπει να "καρφώσουμε" τους σωλήνες μαγνητικής ροής με κατάλληλες "ατέλειες" στο υλικό. Αυτό είναι θεωτητικό και τεχνολογικό challenge...

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
[
Μεταβαλλομενα μαγνητικα πεδια δημιουργουν ηλεκτρικα πεδια αρα ηλεκρικα πεδια θα υπαρχουν(οπως και επιταχυνομενα και επιβραδυνομενα ηλεκτικα φορτια δημιουργουν μαγνητικα πεδια).

Ναι, αλλά στις ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις, ο λόγος του ηλεκτικού προς το μαγνητικό πεδίο σχετίζεται με την εμπεδηση (impedance) τού μέσου (κύκλωμα LCR). Έτσι, σε μια περιοχή, μπορεί να έχουμε κυρίως ηλεκτρικό ή κυρίως μαγνητικό πεδίο.

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Κάνοντας πραγματικότητα έστω και σε μικρότερη κλίμακα, το όραμα του Νίκολας Τέσλα, μια ομάδα φυσικών επιστημόνων του τεχνολογικού ινστιτούτου MIT, δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια την εταιρεία WiTricity με μοναδικό σκοπό την επίτευξη ασύρματης μετάδοσης ρεύματος.

Στην ομαδα υπαρχουν και δυο Ελληνες. Η θεωρία της μεθοδου παρουσιαζεται  εδω:

www.mit.edu/~soljacic/wireless-power_AoP.pdf]http://www.mit.edu/~soljacic/wireless-power_AoP.pdf[/url]

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Να σου πω ρε Sibelius. Τι προσπαθεις να αποδειξεις;
Οτι εισαι και γαμω τους εξυπνους; Οτι εισαι σπουδαγμενος, και μεις τα κουτσουρα;
Μονο σου τα λες και μονο σου τα καταλαβαινεις. Αντε να υπαρχουν και κανα δυο ακομη που καταλαβαινουν.

Αν ησουν καθηγητης, και γαμω τις συμμετοχες θα ειχες στο μαθημα σου.

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Να σου πω ρε Sibelius. Τι προσπαθεις να αποδειξεις;
Οτι εισαι και γαμω τους εξυπνους; Οτι εισαι σπουδαγμενος, και μεις τα κουτσουρα;
Μονο σου τα λες και μονο σου τα καταλαβαινεις. Αντε να υπαρχουν και κανα δυο ακομη που καταλαβαινουν.

Αν ησουν καθηγητης, και γαμω τις συμμετοχες θα ειχες στο μαθημα σου.

Όχι ρε Σφέρδεκλε, δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτε. Άλλωστε δεν το ξεκίνησα εγώ αυτό το θέμα. Ανοιχτό φόρουμ είναι, για ό,τι θέλουμε γράφουμε. Από την κιβωτό του Λίλα μέχρι υπεραγωγιμότητα. Πάντως το καταχάρηκα το βιντεάκι με τον Τσάκωνα.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
μαλιστα :rolleyes:
κατσε να κανουμε μαθημα φυσικης :grin:
τι ειναι το ηλεκτρικο ρευμα :think:
πως δημιουργητε και πως θα επιτευχθει η κινηση μεσα στον αερα :think:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Όχι ρε Σφέρδεκλε, δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτε. Άλλωστε δεν το ξεκίνησα εγώ αυτό το θέμα. Ανοιχτό φόρουμ είναι, για ό,τι θέλουμε γράφουμε. Από την κιβωτό του Λίλα μέχρι υπεραγωγιμότητα. Πάντως το καταχάρηκα το βιντεάκι με τον Τσάκωνα.

Φιλε μιλα πιο απλα. Το να εξηγεις κατι περιπλοκο με απλα λογια, εκει ειναι η "μαγκια".
Συγνωμη αν ημουν ερειστικος, αλλα τοσα χρονια εχω πηξει με τους εξυπνακηδες-καθηγητες,
που νομιζουν οτι ανηκουν στην elite της διανοησης... :jerking:

μαλιστα :rolleyes:
κατσε να κανουμε μαθημα φυσικης :grin:
τι ειναι το ηλεκτρικο ρευμα :think:
πως δημιουργητε και πως θα επιτευχθει η κινηση μεσα στον αερα :think:
:birdman:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
Φιλε μιλα πιο απλα. Το να εξηγεις κατι περιπλοκο με απλα λογια, εκει ειναι η "μαγκια".
Συγνωμη αν ημουν ερειστικος, αλλα τοσα χρονια εχω πηξει με τους εξυπνακηδες-καθηγητες,
που νομιζουν οτι ανηκουν στην elite της διανοησης... :jerking:

:birdman:
μουφες αερατες :birdman:
και εγω αν κλασω αναβω λαμπα πυρακτωσεως :P
ενα ηλεκτρικο φουρνο μπορουν να μου τον τροφοδοτησουν :birdman:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
μουφες αερατες :birdman:
και εγω αν κλασω αναβω λαμπα πυρακτωσεως :P
ενα ηλεκτρικο φουρνο μπορουν να μου τον τροφοδοτησουν :birdman:

Αυτες τις αρλουμπες να λες στον Σκαραβαιο που θα πας, και τα κοριτσια θα δαχτυλωνοντε μπροστα σου :zzzzz:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
Αυτες τις αρλουμπες να λες στον Σκαραβαιο που θα πας, και τα κοριτσια θα δαχτυλωνοντε μπροστα σου :zzzzz:
αρλουπμες ε :birdman:
καλα εδω δε μπορουν να κανουν ασυρματους τους συναγερμους διχως τροφοδοσια απο μπαταρια
θα κανουν ασυρματο ενα σπιτι :birdman:
σε καμια 30αρια χρονια ισως και παλι οχι ολα μονο μικρων καταναλωσεων
και παλι με μπαταριες :birdman: απατεωνες :birdman:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Eπειδη με ενδιαφερει πραγματικα το θεμα, αλλα δεν μπορω αυτη τη στιγμη να κατσω να διαβαζω κατεβατά (ποσο μαλλον στα αγγλικα), γινεται να μου εξηγησει καποιος τις βασικες αρχες αυτης της θεωριας?? Δηλαδη, απο πού κι ως που κυκλοφορει το ρευμα χωρις αγωγο?
Κι αν γινεται δωστε κι ενα βιντεο

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ουσιαστικά έχεις δύο πηνία, το ένα είναι "στην πρίζα" και είναι η πηγή, το άλλο είναι συνδεδεμένο με το λαπτοπ (τη συσκευη που 0ελεις να φορτίσεις) και είναι ο δέκτης. Το "κλειδί" της μεθόδου είναι οτι τα δυο πηνια εχουν ιδιες ιδιοσυχνοτητες και ετσι εχουμε συντονισμο: η ηλεκτρικη ενεργεια της πηγης, μεσω του παραγομενου μαγνητικου πεδιου, διεγειρει τον δεκτη και μεταφερεται στο λαπτοπ. Συντονισμός πηνίων είναι το κόλπο. Αλλά μιλάμε για αποστάσεις δωματίων και για πηνία μεγέθους λαπτοπ.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αυτο που λες φιλαρακο δεν παιζει και εξηγω:υλικο χωρις ωμικη αντισταση δεν γινεται (με μειωμενη ή ελαχιστοποιημενη ωμικη ναι), ειναι σαν να μου λες οτι στον παγο δεν εχουμε τριβες, εχουμε αλλα ειναι μειωμενες σε σχεση με την ασφαλτο.

Σου έδωσα και το link, να διαβάσεις αν θέλεις. Μέσα στο link μπορείς να βρεις και άλλες πηγές (αναφορές).

Αν πάλι θέλεις να αμφισβητείς τον όρο "υπεραγώγιμος", και να υποστηρίζεις ότι δεν υπάρχει, μπορείς να το κάνεις. Feel free, που λένε.

Το να αντιδικήσουμε δεν έχει νόημα.

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ενώ η ανακάλυψη των υπεραγωγών είναι αρκετά παλιά ιστορία (νομίζω του 1930), που όμως τότε απαιτείτο θερμοκρασία -271C (2 Kelvin),

Ήταν το 1911 στο Λάϊντεν της Ολλανδίας που ο Κάμερλινγκχ Όνες ανακάλυψε την υπεραγωγιμότητα στον υδράργυρο:
[URL unfurl="true"]http://cdsweb.cern.ch/record/1342159/files/supra_image.jpg?subformat[/url]

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ήταν το 1911 στο Λάϊντεν της Ολλανδίας που ο Κάμερλινγκχ Όνες ανακάλυψε την υπεραγωγιμότητα στον υδράργυρο

Να που υπάρχουν κι άλλοι που τα ξέρουν, και μάλιστα τα θυμούνται και καλύτερα από μέναν.
Εγώ νόμιζα ότι ήταν τη δεκαετία του 1930.

OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 64374
Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Like
151
Πόντοι
16

Stories

Νέο!

Stories