Να λεμε τα στραβα του κομουνισμου αλλα να λεμε και την αντιθετη ακραια εκδοχη της οικονομιας.Πινοσετ,Χιλη.Εχεις λεφτα;εχεις σχολειο,εχεις λεφτα;εχεις γιατρο.Κλπ.Ειμαι υπερ να υπαρχει ενα στοιχειωδες δικτυ προστασιας για τους πιο φτωχους.Θες επειδη δε μπορουν,επειδη δε τους κοβει,επειδη δε νιωθουν,για οποιοδηποτε λογο,θα πρεπει να υπαρχει μεριμνα για τα βασικα.Και αλιμονο αν η ελευθερη διακινηση ανεργων με τα ΜΜΜ,κατι που δεν ισχυε παλια,να θεωρειται πολυτελεια.Να υπαρχει αυστηρος ελεγχος απο το σημερινο οποιος θελει επιβιβαζεται δωρεαν,να υπαρχει ομως και οργανωμενη δωρεαν επιβιβαση με τα αναλογα αποδεικτικα για τον ανεργο.Εγω μετα το στρατο ημουν 1 χρονο ανεργος πριν βρω τη δουλεια που ειμαι 17 χρονια τωρα.Και σε αυτον τον 1 χρονο ειχα καρτα ΟΑΕΔ αλλα δεν ισχυαν τοτε διευκολυνσεις στους ανεργους.Και ξεκιναγα απο το πρωι και πηγαινα σε ολη την Αθηνα για αιτησεις για δουλεια.Με τι λεφτα ομως να βγαλω το εισιτηριο;Δεν ειχα ουτε για τυροπιτα.Και πολλοι οδηγοι λεωφορειων μολις ακουγαν οτι ειμαι ανεργος,οχι μονο δεν ελεγαν τιποτα που δεν ειχα εισιτηριο,αλλα με βοηθουσαν πως να φτασω στον προορισμο μου.Οπως και μια φορα που χρειαστηκε να κανω κατι εξετασεις σε νοσοκομειο,κανονικα δεν ισχυε ατελως,θα επρεπε να πληρωσω.Μετα το γιατρο,περαστε απο το ταμειο για να συνεχισετε τις διαδικασιες.Και οταν ο ταμιας στο γκισε ειδε τη καρτα ανεργιας,ως μη εχοντας καμια υποχρεωση αφου δεν υπηρχε τοτε σχετικη μεριμνα,μου σφραγισε να χαρτια χωρις να πληρωσω και ετσι μπορεσα να συνεχισω.