Mounokwlaraki
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2016
- Μηνύματα
- 1.339
- Κριτικές
- 62
- Like
- 3.128
- Πόντοι
- 7.216
Αν σε παίρνει αντλία θερμότητας. Δουλεύει καλύτερα με εσωτερικές μονάδες χαμηλής θερμοκρασίας (fan coil ή ενδοδαπεδια)
Ηταν οικογενειακη 2οροφη κατοικια οταν εγινε η μετρατοπη απο πετρελαιο σε αεριο ,επομενως κρατηθηκε ο κεντρικος λεβητας (λαθος μεγαλο βεβαια), τωρα εγινε συαταση οριζοντιας ιδιοκτησιας και εγω εχω τον πανω οροφο ενω στα δυο διαμερισματα που ειναι στον κατω υπαρχουν ενοικιαστες αρα πλεον πρεπει ν αυτονομηθουν τα διαμερισματα.Κεντρική θέρμανση με Φ.Α. είναι σπάνια περίπτωση μάλλον δε μπορούσατε να αλλάξετε σωληνώσεις και να βάλετε επίτοιχους λέβητες σε κάθε ιδιοκτησία. Αν δε μπορείς να βάλεις επίτοιχο λέβητα μόνο για σένα που θα ήταν μια καλή λύση, παίξει αντλία θερμότητας με κλιματιστικά.
Ευχαριστω φιλε μου αυτο θα κανω μαλλον ,Περίπλοκη ερώτηση...
Σε νέο σπίτι που χτίζεται τώρα βάζεις ενδοδαπεδια και αντλία.
Σε υπάρχον σπίτι. .. για εμένα μην βάλεις fan coil....
Οπότε αν έχεις σώματα συνέχισε με αυτόνομο καυστήρα Φ.α.
Η αντλία θερμότητας είναι το μέλλονΤυποι πολυ καλησπερα σας, εχω ενα σπιτι 140τετραγωνικα στον 2ο οροφο με κεντρικη θερμανση φυσικου αεριου , για αυτονομη θερμανση να βαλω παλι φυσκο αεριο ή αντλιες θερμοτητας ? εχω κουφωματα 2πλα τζαμια, μονωση εξωτερικα (κελυφος) και μονωση στην ταρατσα(δεν υπαρχει αλλο διαμερισμα απο πανω)
σε νεοδμητα σπιτια με ενδοδαπεδια θερμανση ναι τυπε για τις αλλες περιπτωσεις μαλλον δεν συμφερει απ οτι βλεπω., αποσβεση λεει στο site της ΔΕΗ μετα απο 14 χρονια, μεχρι τοτε μπορει να μη ζουμε.Η αντλία θερμότητας είναι το μέλλον
ναι τυπε.Εμπειρία με ενδοδαπέδιες .... μετά από 20 χρόνια .... έχουμε ;;;
Κάτι τέτοιο ψυλιάζομαι ..........ναι τυπε.
Η αντλία θερμότητας κοστίζει τουλάχιστον 4 φορές περισσότερο από λεβητάκι αερίου. Επιπλέον επιεδή ζεσταίνει το νερό σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το αέριο και το πετρέλαιο, χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερα σώματα (αν πας με συμβατικά), οπότε ενδέχεται τα σώματα που έχεις να μην επαρκούν.Ηταν οικογενειακη 2οροφη κατοικια οταν εγινε η μετρατοπη απο πετρελαιο σε αεριο ,επομενως κρατηθηκε ο κεντρικος λεβητας (λαθος μεγαλο βεβαια), τωρα εγινε συαταση οριζοντιας ιδιοκτησιας και εγω εχω τον πανω οροφο ενω στα δυο διαμερισματα που ειναι στον κατω υπαρχουν ενοικιαστες αρα πλεον πρεπει ν αυτονομηθουν τα διαμερισματα.
Ο μηχανικος που πηρα μια γνωμη αυτο μου ειπε, εξωτερικοι σωληνες αεριου και επιτοιχιος λεβητας και τελος απλα ηθελα να δω αν η αντλια θερομοτητας (μονο για θερμανση) ειναι κοντα σε κοστος.
φιλε μου ευχαριστω πολυ καλη απαντηση , ειχε δικο τελικα ο μηχανικος που δεν εκανε καν λογο για αντλια θερμοτητας , εχω και ηλιακο ναι. Να εισαι καλα .Η αντλία θερμότητας κοστίζει τουλάχιστον 4 φορές περισσότερο από λεβητάκι αερίου. Επιπλέον επιεδή ζεσταίνει το νερό σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το αέριο και το πετρέλαιο, χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερα σώματα (αν πας με συμβατικά), οπότε ενδέχεται τα σώματα που έχεις να μην επαρκούν.
Σαν κόστος λειτουργίας, κάποιες 'μελέτες' που παρουσιάζονται τα τελυταία χρόνια την βγάζουν οικονομικότερη από κάθε άλλο σύστημα, αλλά αυτό δεν είναι θέσφατο καθώς εξαρτάται από τη σχέση τιμής του ρεύματος με το αέριο και το πετρέλαιο ανά πάσα στιγμή.
Χοντρικά μπορείς να υπολογίζεις ότι οι νέες αντλίες έχουν έναν συντελεστή ανάμεσα σε 3 και 4, δηλαδή 1 kW ρεύματος σου δίνει 3-4 kW θέρμανσης.
Πάντως, αν βάλεις αέριο μην τσιγγουνευτείς να συνδέσεις και το ζεστό νερό χρήσης στο λεβητάκι. Η δυνατότητα να έχεις ζεστό νερό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας χωρίς να ανάβεις θερμοσίφωνα είναι ανεκτίμητη. Αν έχεις και ηλιακό, μπορείς να τον συνδέσεις στον λέβητα για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Έχουμε και μάλιστα από παλιότερη τεχνολογία. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάποιον να έχει παράπονο. Το ελάττωμά της είναι ότι αργεί να ζεστάνει, οπότε δεν είναι κατάλληλη π.χ. για εξοχικό που πας μόνο ΣΚ.Εμπειρία με ενδοδαπέδιες .... μετά από 20 χρόνια .... έχουμε ;;;
Για παλιά κτίρια γενικά , με καλή κατασκευή όμως , τόσο σε μόνωση , όσο και με αρκετά μεγαλύτερα σώματα από το απαιτούμενο ,Η αντλία θερμότητας κοστίζει τουλάχιστον 4 φορές περισσότερο από λεβητάκι αερίου. Επιπλέον επιεδή ζεσταίνει το νερό σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το αέριο και το πετρέλαιο, χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερα σώματα (αν πας με συμβατικά), οπότε ενδέχεται τα σώματα που έχεις να μην επαρκούν.
Υπάρχει και το εξυκονωμω που την βάζεις τσάμπα σχεδόνσε νεοδμητα σπιτια με ενδοδαπεδια θερμανση ναι τυπε για τις αλλες περιπτωσεις μαλλον δεν συμφερει απ οτι βλεπω., αποσβεση λεει στο site της ΔΕΗ μετα απο 14 χρονια, μεχρι τοτε μπορει να μη ζουμε.
Τα περισσότερα παλιά κτίρια έχουν όντως μεγαλύτερα σώματα από το απαιτούμενο, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεις παλιό σπίτι με καλή (για τα σύγχρονα δεδομένα) μόνωση.Για παλιά κτίρια γενικά , με καλή κατασκευή όμως , τόσο σε μόνωση , όσο και με αρκετά μεγαλύτερα σώματα από το απαιτούμενο ,
μου έχουν πει , ότι εφόσον έχουν 3-5 διαμερίσματα , συμφέρουν καλύτερα ατομικές αντλίες θερμότητας, μικρές, μία ανά διαμέρισμα, παρά μία για όλα. Από πλευρά κατανάλωσης, όχι τόσο τοποθέτησης. Ισχύει ;