Νέα

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FROID
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 170
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

mparmpoutsala

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Λοιπόν...

Παραβλέπω τελείως τα "αν με εκβιάζει της λέω ότι δε θα με ξαναδεί" ή "ό,τι θέλω κάνω γιατί είμαι άνδρας" ή "είναι ευθύνη της που έμεινε έγγυος".

Αυτά είναι βλακείες απεριορίστου βάθους, ύψους, πλάτους και λοιπών διαστάσεων. Είναι η κλασική ευθυνοφοβική στάση των κοκοριών που θέλουν να χαλάνε αλλά να μην πληρώνουν ποτέ.

Πάμε λοιπόν σε κάτι ουσιαστικότερο. Με γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

ΓΕΓΟΝΟΣ 1ο

Ο άνθρωπος έχει ψυχή, είναι δηλαδή έμψυχο ον.

ΓΕΓΟΝΟΣ 2ο

Ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα άψυχα πράγματα, πχ αμοιβάδα ή ένα κοράλι, διότι έχει ψυχή.

ΓΕΓΟΝΟΣ 3ο

Η νοημοσύνη - λογική και η ψυχή είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Οπότε το αν ένας άνθρωπος είναι μικρός σε ηλικία ή διανοητικώς καθυστερημένος δεν καθίσταται και άψυχος. Αντίστοιχα, η νοημοσύνη, πχ του μυρμηγκιού δε σημαίνει και ψυχή.

ΓΕΓΟΝΟΣ 4ο

Ο άνθρωπος είτε είναι μιας ημέρας, ειτε ενός αιώνα έχει ψυχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η

Ισχυρίζεστε σοβαρά ότι ο άνθρωπος που μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της μάνας του είναι μια..."μύξα" κυττάρων επειδή έχει συμπληρώσει πχ 2 24ωρα ύπαρξης και όχι 200; Ή επειδή έτσι φαίνετε σε κάποιους; Η ανθρώπινη ύπαρξη και ψυχή δηλαδή είναι θέμα ρολογιού;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η

Μια που ένα παιδί χωρίς γονείς ή με έναν γονιό μπορεί να μεγαλώσει δυστυχισμένο ή να γίνει ακόμα και εγκληματίας γιατί δε σκοτώνουμε τα απανταχού ορφανά και δυστυχισμένα παιδιά ειδικά του Τρίτου Κόσμου; Επειδή δηλαδή αυτά συμπλήρωσαν όλα τα 24ωρα των 9 μηνών και πρόλαβαν να βγουν έχουν περισσότερα δικαιώματα; ʼρα πάλι καταλήγουμε στο ρολόι;

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η

Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αν αυτή η ..."μύξα" έχει δικαίωμα ζωής ή όχι; Επειδή δηλαδή ο κρίνων χρωστάει την ύπαρξή του στη μεγαλοψυχία των δικών του που δεν τον είδαν ως "μύξα" αλλά ως εν δυνάμει άνθρωπο, πατέρα, ευεργέτη, καλλιτέχνη ή - απευκταίο- ακόμη κι εγκληματία; Μπορεί δηλαδή αυτός να δώσει ζωή από το πουθενά ώστε να μπορεί να τη στερεί;

Προσωπικό συμπέρασμα:

ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δικαίωμα να καταστρέφει ο,τιδήποτε κρύβει όχι ζωή, αλλά έστω και υπόνοια ζωής διότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά αλλά δεν μπορεί να κάνει δύο πράγματα, να αναστήσει νεκρούς ή να δημιουργήσει ζωή. Και δε νομίζω κανένα από τα δύο να χρειάζεται ιδιαίτερα επιχειρήματα για αν πιστοποιηθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις και δικαιολογίες για τα λάθη μας που αποφεύγουμε να αποδεχτούμε.

Σόρυ φιλαράκι, καλά μας το άρχισες αλλά το χάλασες εκεί
που πήγες να ορίσεις τα αξιώματά σου.

*1: Το ότι ο άνθρωπος "έχει" ψυχή ΔΕΝ είναι γεγονός. Είναι υπόθεση,
θεώρηση. Γεγονός είναι ό,τι έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Η ύπαρξη
της ψυχής δεν έχει αποδειχτεί κατ' αυτόν τον τρόπο, κ' κατ' εμέ
δεν θα αποδεικτεί ποτές μιας και το ερώτημα "υπάρχει ψυχή ή όχι?"
δεν είναι επιστημονικό αλλά μεταφυσικό.

Εφόσον η αρχική σου υπόθεση στην οποία βασίζεις την επιχειρηματολογία σου είναι σαθρή, δεν ασχολούμαι καν με τις ερωτήσεις...

Παρόλαυτά επειδή είμαι καλό παιδί και περίεργος, θα σου απαντήσω:

Απάντηση στην Ερώτηση 1: την έδωσα πιο πάνω (*1)

Απάντηση στην Ερ 2: Ναι, επειδή συμπλήρωσαν το 9  μηνο δεν μπορείς να τα σκοτώσεις κτλ κτλ κτλ.

Απάντηση στην Ερ 3: Αυτός που σκέφτεται για τα ήδη αρκετά προβλήματα αυτού του γαμ/νου πλανήτη όπως υπερπληθυσμός. Ακόμη
αυτός που αν παρατήσει το παιδί του στους 3 δρόμους επειδή δεν θα μπορεί να το τρέφει θα τον πούνε εγκληματία κ' θα φάει μηνύσεις από το κράτος. Ακόμη αυτός ο μαλάκας που δεν προσέχει όταν γαμάει.

Απάντηση στο προσωπικό συμπέρασμα:
Καλά τα λες,κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα αν βασίσουμε την απόφασή μας στο ότι 'αφού δεν μπορείς να δημιουργήσεις ζωή με ποιο δικαίωμα
την καταστρέφεις'. Και όχι δεν θεωρώ πως μου έκαναν χάρη οι γονείς μου
που με γέννησαν. Από οσο γνωρίζω ήμουν προγραμματισμένος να γεννηθώ και δεν ήμουν αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που ενδεχομένως
θα έφερνε πάνω κάτω την ζωή των απρόσεχτων γονιών μου.

mparmpoutsala

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1
συμπερασμα: ποτε μην ειστε απολυτοι, να ειστε υπευθυνοι και οχι λιποψυχοι και φυγοπονοι και κυριως δεν χρειαζεται να παθουμε για να μαθουμε......

Καλά τα λες...

Προσωπικά θα ένιωθα τύψεις αν παρατούσα κάποια
με την οποία είχα σχέση κ' όλα πήγαιναν καλά, επειδή
ήθελε να κρατήσει το παιδί που έτυχε...

Οπότε προσέχουμε για να έχουμε...

Επισκέπτης
Οπως καταλαβατε απο πιο πανω ειμαι υπερ της εκτρωσης.
αλλα στην δικια μου την κωλοπεριπτωση που επεσα θυμα εκβιασμου,η γκομενα ειχε κανει 2 φορες πιο παλια εκτρωση μαε αλλους και φοβοταν μην μεινει στυρα.
αλλα εγω δεν εχω σκοπο να παντρευτω με 1 μηνα μονο γαμισια.οπωτε το παιδι γεννιεται ορφανο απο πατερα.Δεν ειμαι δειλος η φυγοπονος αλλα δεν ειμαι και μαλακας

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
διαβασα παραπανω οτι σε καποιον εχει "τυχει" πανω απο μια φορα να χρειαστει να κανει εκτρωση η εκαστοτε συντροφος του.κ καλα να σ τυχει μια να πω ανθρωπος εισαι,αστοχια υλικου,τυχη αλλα μαλλον κατι αλλο θα φταιει......προσωπικα δεν μ εχει τυχει κατι παρομοιο,αλλα σε μια τετοια περιπτωση νομιζω οτι θα αναλαμβανα τις ευθυνες που μου αναλογουν τουλαχιστον ως πατερας-για συζυγος παει αλλου η κουβεντα

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
menis εξω απο τον χορό, πολλά τραγούδια λέμε..

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
σε αυτο το χορο να μην αξιωθω φιλαρακι να χορεψω...... :headbang:

OP
OP
FROID

FROID

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
161
Πόντοι
16
διαβασα παραπανω οτι σε καποιον εχει "τυχει" πανω απο μια φορα να χρειαστει να κανει εκτρωση η εκαστοτε συντροφος του.κ καλα να σ τυχει μια να πω ανθρωπος εισαι,αστοχια υλικου,τυχη αλλα μαλλον κατι αλλο θα φταιει......προσωπικα δεν μ εχει τυχει κατι παρομοιο,αλλα σε μια τετοια περιπτωση νομιζω οτι θα αναλαμβανα τις ευθυνες που μου αναλογουν τουλαχιστον ως πατερας-για συζυγος παει αλλου η κουβεντα
Καλα τα λες και ετσι πρεπει γιατι οπωσδηποτε το λιγοτερο που μπορει να κανει ο υπαιτειος ειναι να αναγνωρισει το παιδι
αλλα φτανει μονο αυτο?κανονικα δεν πρεπει και να παντρευτει για να δωσει στο παιδι ενα καλυτερο μελλον?

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
αλλα φτανει μονο αυτο?κανονικα δεν πρεπει και να παντρευτει για να δωσει στο παιδι ενα καλυτερο μελλον?
ετσι θα δωσει στον εαυτο του ενα χειροτερο παρων και προφανως κατι αναλογο και στο παιδι. Φυσικα το παιδι χρειαζεται και τους 2 γονεις. Μεταξυ 2 κακων διαλεγεις το μικροτερο κακο.

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.857
Πόντοι
5.975
Το να αναγνωρίσει κάποιος πατέρας ένα παιδί τουλάχιστον δείχνει την ευθύνη του ίδιου έναντι αυτού και τίποτε άλλο. Εκτός αυτού αποτυπώνει και τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην ίδια τη ζωή. Δυστυχώς όμως στην εποχή που ζούμε όμως, πολλές φορές αυτό συνεπάγεται και με έναν γάμο (κατα γενική ομολογία αποτυχημένο διότι αυτός βασίζεται όχι στην ευτυχία του παιδιού και των φυσικών γονέων, αλλά μόνο και μόνο στο να μην βρεθείς αντιμέτωπος με τον οικογενειακό σου/της περίγυρο και όχι μόνο.Επειδή ενα τέτοιου είδους θέμα δεν μπορεί να υποστηριχθεί σε λίγες μόνο λέξεις έχω να πω τα εξής : Οι μέθοδοι αντισύλληψης εκτός από πολλές είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικές, Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η προσωπική μας ευχαρίστηση δεν είναι υπεράνω μίας ζωής (παραπέμπω σε βίντεο που είδα εχτές σε τηλεοπτικό κανάλι με την προσπάθεια ενός εμβρύου να αποφύγει την άμβλωση το οποίο ειλικρίνα μου έδωσε να καταλάβω τι σημαίνει ένστικτο επιβίωσης) και επίσης αν τυχόν και συμβεί κάποιο "δυσάρεστο" κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να αναλάβει τις ευθύνες του. ʼλλωστε είναι cult τη σήμερον να είμαστε ελεύθεροι στις βουλές μας. Απλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι ένα μεγάλο ποσόστο νέων ζευγαριών δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και όταν ακούνε για εκτρώσεις τους πιάνει λιποθυμία τουλάχιστον. Κοινώς κανείς δεν σε υποχρεώνει να παντρευτείς κάποιον που δεν τρέφεις δυνατά συναισθήματα για το άτομο του, όπως δεν σε διατάζει να δολοφονήσεις κάποιον που δεν ξέρεις.

OP
OP
FROID

FROID

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
161
Πόντοι
16
ετσι θα δωσει στον εαυτο του ενα χειροτερο παρων και προφανως κατι αναλογο και στο παιδι. Φυσικα το παιδι χρειαζεται και τους 2 γονεις. Μεταξυ 2 κακων διαλεγεις το μικροτερο κακο.
Καλα το λες αλλα στην πραξη ειναι δυσκολο και πολλες φορες κατω απο την πιεση της παρουσιας ενος παιδιου η αποφαση φανταζει βουνο....στο τι να διαλεξεις μευταξυ 2 κακων...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ενας κατ αναγκην γαμος δεν ειναι σανιδα σωτηρια.......αν μη τι αλλο ας σκεφτουμε το καψερο το παιδακι που δεν φταιει σε τιποτα για τους οικογενιακους καυγαδες που ισως προκυψουν απο κατι τετοιο.....το λιγοτερο που μπορει να γινει ειναι η αναγνωριση και απο κει και περα θεωρω "ηθικα" σωστο το να συμβαλλει ως παρουσια στην ανατροφη του παιδιου και να μην εξαφανιστει......αυτο μπορει να γινει και χωρις γαμο......αλλα απο την αλλη η "ηθικη" ειναι διαφορετικη για τον καθενα μας....

Επισκέπτης
Ενας κατ αναγκην γαμος δεν ειναι σανιδα σωτηρια.......αν μη τι αλλο ας σκεφτουμε το καψερο το παιδακι που δεν φταιει σε τιποτα για τους οικογενιακους καυγαδες που ισως προκυψουν απο κατι τετοιο.....το λιγοτερο που μπορει να γινει ειναι η αναγνωριση και απο κει και περα θεωρω "ηθικα" σωστο το να συμβαλλει ως παρουσια στην ανατροφη του παιδιου και να μην εξαφανιστει......αυτο μπορει να γινει και χωρις γαμο......αλλα απο την αλλη η "ηθικη" ειναι διαφορετικη για τον καθενα μας....
το να αναγνωρισεις το παιδι ειναι σαν να αναγνωριζεις το λαθος της γυναικας που σε εκβιασε με σκοπο το γαμο(στην δικια μου περιπτωση)και δεν θα το αναγνωρισω ουτε θα βοηθισω στι να μεγαλωσει ,θα αφησω στην γυναικα να απαντησει στην ερωτηση εγω γιατι δεν εχω μπαμπα?

OP
OP
FROID

FROID

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
161
Πόντοι
16
το να αναγνωρισεις το παιδι ειναι σαν να αναγνωριζεις το λαθος της γυναικας που σε εκβιασε με σκοπο το γαμο(στην δικια μου περιπτωση)και δεν θα το αναγνωρισω ουτε θα βοηθισω στι να μεγαλωσει ,θα αφησω στην γυναικα να απαντησει στην ερωτηση εγω γιατι δεν εχω μπαμπα?
  και στο παιδι σου τι θα πεις οταν ερθει και σε βρει...?
πιστευω οτι πρεπει να δεις και πιο μπροστα λιγο...

Επισκέπτης
  και στο παιδι σου τι θα πεις οταν ερθει και σε βρει...?
πιστευω οτι πρεπει να δεις και πιο μπροστα λιγο...
θα πω την αληθεια οτι η μητερα του επελεξε να κρατησει το παιδι με καποιον που τα ειχε 1 μηνα.της το ειχα ξεκαθαρισει οτι δεν ηθελα να προχωρισουμε.Δεν μπορω να δεχτω εκβιασμους απο κανεναν

OP
OP
FROID

FROID

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
161
Πόντοι
16
θα πω την αληθεια οτι η μητερα του επελεξε να κρατησει το παιδι με καποιον που τα ειχε 1 μηνα.της το ειχα ξεκαθαρισει οτι δεν ηθελα να προχωρισουμε.Δεν μπορω να δεχτω εκβιασμους απο κανεναν
Ναι αλλα το αποτελεσμα δεν αλλαζει ουτε ο χρονος γυρναει πισω επειδη ειναι προσφατο με το καιρο θα δεις οτι το λιγοτερο που εχεις και πρεπει να κανεις ειναι να το αναγνωρισεις.
και γιατι οχι να κανεις μια πρασπαθεια να συμβιωσεις με την κοπελα παραπανω απο ενα μηνα μπορει και να ειναι αυτο που θες.ποτε μην προδικαζεις εκτος και αν μεσα σε ενα μηνα καταλαβες τοσο γρηγορα τον χαρακτηρα της κοπελας για να την αποριψεις τοσο αβιαστα σκεψου το.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Μια γυναικα ομως η οποια με ενα μηνα σχεσης (ακομα και ενα χρονο) εκβιαζει καποιον κρατωντας ενα παιδι δεν ειναι και αυτη αναξια ευθυνων........νομιζω ομως (αν θυμαμαι καλα) οτι υπηρχε λογος που κρατησε το πιαιδι λογω προηγουμενων εκτρωσεων οποτε υπαρχει ενα καποιο ελαφρυντικο χωρις αυτο να δικαιολογει την αποφαση της ομως........τες παν το θεμα για μενα ειναι οτι τα μωρα δεν ειναι ουτε παιχνιδια ουτε ζωα για να παιζουν καποιοι και καποιες με την ανωριμοτητα ή τις καυλες τους.......ακομα και ενα σκυλι ή μια γατα εχει ευθυνες......στην τελικη οποιος δε μπορει να πηδηξει ή να πηδηχτει υπευθυνα ας μην το κανει πια.......

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
μακαρι να ημασταν σε ενα σοβαροτερο κρατος
που να στηριζε την μητερα
η οποια στην προκειμενη περιπτωση
ειναι ο αδυναμος κρικος.
Ακομα και στην περιπτωση
που και οι 2 γονεις ειναι λιγοι για να σηκωσουν
το βαρος της ευθυνης
η μητερα ειναι εκεινη που εν τελει
θα σηκωσει την ευθυνη για την πραξη και των δυο.
Παντως ενας πατερας που "την κανει"
καλυτερα να συνεχιζει να μαλακιζεται
γιατι ειναι επικινδυνος.
Αραγε ποιος ανθρωπος θα τον εχει σε εκτιμηση
γνωριζοντας το γεγονος;
Αραγε δεν θα το εχει βαρος στην συνειδηση του
για το υπολοιπο της ζωης του;
Αν μη τι αλλο οφειλει να το αναγνωρισει
και οπωσδηποτε να αναλαβει μερος των εξοδων του
εφοσον η μητερα δεν ειναι σε θεση
να τα παρει ολα πανω της.
Μιλαω ετσι γιατι εχω υποψην εναν συγγενη μαλακα
που δεν παει να δει το παιδι του
που μενει με την μανα του 1000 μετρα μακρια.
Και δεν σκεφτηκε ποτε να πει οτι
θα πληρωνει τις πανες ή το γαλα του.
Περα απο οτιδηποτε αλλο, σκεφτομαι
την αποψη που θα σχηματισει το παιδι
οταν μεγαλωσει.
Σιγουρα κανεις δεν θα ηθελε να τον ειχε πατερα
ή να σχετιζεται μαζι του.

mparmpoutsala

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1

Το κακό είναι που έμπλεξες μαζί της, κ' που αυτό δεν το αναγνωρίζεις
ως λάθος σου. Λες και αυτή τράβηξε τον πούτσο σου στο μουνί της.
ʼσε μας ρε φίλε.

Δεν σου λέω να την παντρεφτείς, αλλά όχι και να παραμυθιάζεσαι
πως μονάχα αυτή φταίει. Γιατί με αυτό το σκεπτικό θα ξαναπέσεις
σε γυναίκα-εκβιάστρια. Και μακάρι να κάνω λάθος.

mparmpoutsala

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Μια γυναικα ομως η οποια με ενα μηνα σχεσης (ακομα και ενα χρονο) εκβιαζει καποιον κρατωντας ενα παιδι δεν ειναι και αυτη αναξια ευθυνων........νομιζω ομως (αν θυμαμαι καλα) οτι υπηρχε λογος που κρατησε το πιαιδι λογω προηγουμενων εκτρωσεων οποτε υπαρχει ενα καποιο ελαφρυντικο χωρις αυτο να δικαιολογει την αποφαση της ομως........τες παν το θεμα για μενα ειναι οτι τα μωρα δεν ειναι ουτε παιχνιδια ουτε ζωα για να παιζουν καποιοι και καποιες με την ανωριμοτητα ή τις καυλες τους.......ακομα και ενα σκυλι ή μια γατα εχει ευθυνες......στην τελικη οποιος δε μπορει να πηδηξει ή να πηδηχτει υπευθυνα ας μην το κανει πια.......

Πολλά ζητάς mounitsa. Το συνήθες είναι όταν γαμάς να μην σκέφτεσαι
:S.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom