Νέα

Αν γυρίζαμε στη δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Moscowita
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 974
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

zookero

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2016
Κριτικές
12
Like
552
Πόντοι
311
Απαντώ στο αν γυρίζαμε στη δραχμή αυτό που ρωτάς είναι άσχετο , περισσότερα έχω αναφερθεί εκτεταμένα στη σελίδα 40

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.269
Πόντοι
5.097
Αν γυρίσουμε στη δραχμή πόσο θα κοστίζει το πιτόγυρο?

Sproxe Garsia

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Απρ 2017
Κριτικές
22
Like
4.932
Πόντοι
9.596
Αν γυρίσουμε στη δραχμή πόσο θα κοστίζει το πιτόγυρο?
...το 70% του κρέατος είναι εισαγόμενο...οπότε τον πρώτο χρόνο το κρέας θα το βρίσκεις στην μαύρη αγορά...σε τιμή που δεν θα μπορεί να την πληρώσει το 98% του πληθυσμού...
...μην τα ξαναλέμε...

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
τον πρώτο χρόνο δεν θα γίνονται εξαγωγές θα ζούμε από τον τουρισμό και με τις υπάρχουσες πρώτες ύλες που είναι σε απόθεμα.Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
βενζινη και πετρέλαιο που θα βρεις ρε βλακα;Νομιζεις οι τρομπες τα τραβανε απο κανενα πηγάδι;

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
και πολλοί Έλληνες φτωχοί παίρνουν κοινωνικά επιδόματα

Νικολα με κομμουνισμο δεν εχει επιδόματα αλλα μονο σκληρή εργασία.

Και μην νομιζεις οτι θα σε εσωζε το πτυχιο ΤΕΙ Λογιστικής, με φύλλο πορειας κομμουνιστή θα πηγαινες στα χωραφια να μαζευεις ελιες στην Καλαμάτα, ροδακινα στην Εδεσσα και φραουλες στην Αμαλιάδα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Συνημμένα

• Κουβα.jpg
    Κουβα.jpg
    36,3 KB · Εμφανίσεις: 19

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Γέρο θες να σε μάθω τη δουλεία?Να σου μάθω δομημένη καλωδίωση,τερματισμό 100ζευγων κλπ?  :birdman:

γιαυτά έχω τα σκλαβάκια σαν και σένα ... σιγά μην ασχοληθώ με καλωδιώσεις ...

εγώ κάνω το stakeholder management και ρίχνω τις φάπες στην μαστοράντζα...  :birdman:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.269
Πόντοι
5.097
γιαυτά έχω τα σκλαβάκια σαν και σένα ... σιγά μην ασχοληθώ με καλωδιώσεις ...

εγώ κάνω το stakeholder management και ρίχνω τις φάπες στην μαστοράντζα...  :birdman:
Μπρούταλ.  :S
Ακόμα με αυτό το είδος ασχολήσε?  :think:

Επισκέπτης
Φίλε μου, έχεις κολλήσει άσχημα, και δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσες να ξεκολλήσεις.

Δεν καταλαβαίνεις ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΡΑΜΑ, που είναι το εξής:

Για όλα τα δεινά που περιγράφεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. Μπορώ να σου πω ότι ισχύει το αντίθετο, δηλαδή αν δεν είχαμε ευρώ θα ήταν χειρότερα τα πράματα.

Τώρα, για το ότι ο... Ρότσιλντ μες επέβαλε το ευρώ, για το ότι ο Ρότσιλντ έβγαλε το Χαϊκάλη βουλευτή, και για το ότι ο Ρότσιλντ θέλει να είναι οι Έλληνες άνεργοι, τι να σου πω!  Πολλά μπορεί να πιστεύεις, όπως π.χ. ότι αυτές οι γραμμές πίσω από τα αεροπλάνα
Contrail_fourengined_airplane.jpg

είναι το φάρμακο που μας ψεκάζουν.
Μπορώ εγώ να σου αλλάξω γνώμη?
Δεν μπορώ.

Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία αλλά δεν αρκεί για να βγούμε από τον βάλτο!

Το 1975 ο Γερμανοεβραίος Κίσσινγκερ (δεξί χέρι των Ρότσιλντ) δήλωσε σε συνέντευξή του σε ξένους δημοσιογράφους off the record (δηλαδή άκρως απόρρητο) ότι μετά από 50 χρόνια (δηλαδή το έτος 2025!) θα υπάρχουν Έλληνες αλλά όχι και ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος!

Το παραπάνω διέρρευσε στον ελληνικό τύπο λίγες ημέρες μετά από Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο που έτυχε να παρευρίσκεται και δεν διαψεύστηκε τότε από τον Κίσσινκερ!

Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε ανοιχτά σύνορα και 2 εκατομμύρια ξένους να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα όποτε  οι ίδιοι επιθυμούν! Οι δημόσιοι υπάλληλοι υπακούνε  σε ξένους οι οποίοι κάνουν ότι θέλουν και δεν μας δίνουν λογαριασμό! Η δημόσια περιουσία έχει βγει στο σφυρί, όπως και η ιδιωτική. Το έτος 2025 τα πάντα στην Ελλάδα θα ανήκουν στους ξένους ενώ οι Έλληνες θα είναι μετανάστες στον τόπο τους!

Αν όλα τα παραπάνω δεν σε ενοχλούν και σε ενοχλεί η επιστροφή στην δραχμή τότε πρέπει να σκεφτείς μήπως ουσιαστικά έχεις πάψει να αισθάνεσαι και σαν Έλληνας! Αυτό είναι και η αναγκαία προϋπόθεση για την ουσιαστική διάλυση του Ελληνικού Κράτους Την ξεκίνησαν οι Γερμανοί το 1941 και την συνεχίζουν αδιάκοπα έως και σήμερα. Το να διαλύσεις ένα κράτος με την βοήθεια του ίδιου του λαού δεν είναι και τόσο εύκολο στις πραγματικά ανεπτυγμένες χώρες, όμως στη ζωή όλα είναι δυνατόν να συμβούν και πρώτα από όλα τα κακά!

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δε θα σ' αφήσω έτσι, παρά το μάταιο του πράματος:

[size=12pt]Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία αλλά δεν αρκεί για να βγούμε από τον βάλτο!
1/2 σωστό, 1/2 λάθος: Σωστό είναι το "δεν αρκεί για να βγούμε από τον βάλτο". Λάθος είναι το "η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία".

Το 1975 ο Γερμανοεβραίος Κίσσινγκερ (δεξί χέρι των Ρότσιλντ) δήλωσε σε συνέντευξή του σε ξένους δημοσιογράφους off the record (δηλαδή άκρως απόρρητο) ότι μετά από 50 χρόνια (δηλαδή το έτος 2025!) θα υπάρχουν Έλληνες αλλά όχι και ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος!
Δεν θα σε αμφισβητήσω. Μπορεί να το είπε. Το είπε. Και λοιπόν? Τι σημαίνει αυτό? Και επί πλέον, τι σημαίνει το ότι είναι "Γερμανοεβραίος" και το αναφέρεις? Ας ήταν και Ρωσοπόντιος. Αν είναι και Σουηδομαλτέζος. Και λοιπόν? Κάτι θα είναι ο άνθρωπος!
Επίσης (για να το μάθεις, γιατί μάλλον δεν το ξέρεις): "off the record" δεν σημαίνει "άκρως απόρρητο". Σημαίνει "εκτός πρακτικών"

Το παραπάνω διέρρευσε στον ελληνικό τύπο λίγες ημέρες μετά από Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο που έτυχε να παρευρίσκεται και δεν διαψεύστηκε τότε από τον Κίσσινκερ!
Ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν τήρησε το "off the record". Το ότι ο Κίσσινγκερ δεν το διέψευσε, σημαίνει ότι πράγματι το είπε. Μα, σου είπα και νωρίτερα, δεν αμφισβητώ την πληροφορία σου. Το είπε. Και λοιπόν?

Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε ανοιχτά σύνορα και 2 εκατομμύρια ξένους να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα όποτε  οι ίδιοι επιθυμούν!
Αυτό είναι άσχετο με το ότι το είπε ο Κίσσιγκερ. Οι ξένοι μπαινοβγαίνουν γιατί έχουμε αποτύχει (ως κράτος) να επιβάλουμε έναν αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων μας. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, δεν είναι οι ίδιες που ήταν πριν από 50 ή 80 χρόνια (γιατί τότε δεν ήταν τόσο εύκολο όπως σήμερα να αποκτά ο καθένας ένα φουσκωτό με μηχανή όπως είναι εύκολο σήμερα και να διασχίζει το Αιγαίο) και δεν φροντίσαμε να λάβουμε ΕΓΚΑΙΡΑ τα μέτρα που χρειαζόταν, ώστε ακόμα και με αυτά τα μέσα διαθέσιμα, να μην μπορούν οι επίδοξοι εισβολείς να το κάνουν. Οι Αυστραλοί δηλαδή, πως έχουν καταφέρει και προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα τους?  Ίδια φουσκωτά έχουν και οι Μαλαισιάνοι που θέλουν να μπουκάρουν στην Αυστραλία. Δεν μπουκάρουν όμως.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι υπακούνε  σε ξένους οι οποίοι κάνουν ότι θέλουν και δεν μας δίνουν λογαριασμό!
Πράγματι, κι αν δεν είναι ακριβώς έτσι, έτσι θα καταλήξει να είναι. Αλλά τον λόγο τον ξέριες: Ο λόγος είναι ότι οι κυβερνήσεις μας, προκειμένου να πετύχουν τη σύναψη κάποιου δανείου, αποδέχονται (υπογράφοντας) όρους που επιτάσσουν να γίνεται αυτό που λες. Αυτός είναι ο λόγος, δεν είναι ότι "το είπε ο Κίσσιγκερ". Ας μην δανειζόσουν, να μην δεχτείς να σου επιβάλλουν τέτοιους όρους.΄
Αυτή είναι η εξήγηση.
Άσχετα από την εξήγηση όμως (που είναι καθαρή και σαφής), το ότι φτάσαμε στο χάλι που είμαστε τώρα, μάλλον οφείλεται στον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση, το κράτος, οι κυβερνήσεις κλπ μέχρι τώρα (επομένως ΚΑΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι - που είναι το κύριο σώμα της διοίκησης), και με δεδομένο αυτό, δεν ξέρω αν με δυσαρεστεί που ξένοι έχουν έρθει για να βάλουν μια τάξη.
Βεβαίως, ο σκοπός τους για τον οποίο ήρθαν δεν είναι (ο πρωταρχικός) για να επιβάλουν τάξη, είναι για να διασφαλίσουν τα δανεικά που μας έχουν δώσει, αλλά αν ερχόμενοι εδώ επιβάλουν και τάξη, δε θα με χαλάσει. Οι δικοί μας, τα σκάτωσαν.
Συναισθηματικά με ενοχλεί κάπως αν θέλεις, αλλά εδώ μιλάμε για το απίστευτο μπουρδέλο το οποίο κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να το μαζέψει, επί δεκαετίες. Επομένως ίσως "οι ξένοι" να είναι μια λύση.  Σφίγγουμε την καρδιά μας λοιπόν, και περιμένουμε να δούμε μήπως έτσι γίνει κάποια καλή αλλαγή.  Γιατί με τον άλλο τρόπο, τα πράματα σκατώθηκαν.

Η δημόσια περιουσία έχει βγει στο σφυρί, όπως και η ιδιωτική.
Ας μην δανειζόσουν, φίλε. Όποιος δανείζεται, διατρέχει τον κίνδυνο να του πάρουν το σπίτι του μια μέρα.

Το έτος 2025 τα πάντα στην Ελλάδα θα ανήκουν στους ξένους ενώ οι Έλληνες θα είναι μετανάστες στον τόπο τους!
Μπορεί να έχεις και δίκιο. Αν συμβεί αυτό, ξέρω τους λόγους για τους οποίους θα έχει συμβεί, και στους λέω κι όλας. Εσύ μπορείς να μου πεις γιατί η καθιέρωση άλλου νομίσματος (εκτός ευρώ) θα σου αποσοβήσει αυτόν τον κίνδυνο?

Αν όλα τα παραπάνω δεν σε ενοχλούν
Με ενοχλούν. Και δεν θέλω να συμβούν. Αλλά ο τρόπος για να βοηθήσω να ΜΗΝ συμβούν ΔΕΝ είναι το να εκδώσω εθνικό νόμισμα.

και σε ενοχλεί η επιστροφή στην δραχμή
Με ενοχλεί επίσης. Και πιστεύω ότι θα είναι βλαβερή.

τότε πρέπει να σκεφτείς μήπως ουσιαστικά έχεις πάψει να αισθάνεσαι και σαν Έλληνας!
Αυτό να το πάρεις πίσω. Αν θέλω να πάψω να είμαι Έλληνας, τον ξέρω τον τρόπο, και δεν περιμένω από σένα να μου τον πεις. Και ούτε σου δίνω το δικαίωμα να αμφισβητείς τον πατριωτισμό μου, μαλάκα.
Με αυτά που λες, αποδεικνύεις ότι εσύ είσαι πολύ πιο επιβλαβής για την πατρίδα μας από πολλούς άλλους.

Αυτό είναι και η αναγκαία προϋπόθεση για την ουσιαστική διάλυση του Ελληνικού Κράτους
Οι προϋποθέσεις είναι πολλές, και χωρίζονταισε δυο κατηγορίες:  α) στίς βίαιες, και β) στις ειρηνικές. Η τελευταία βίαιη που θυμάμαι ήταν το 1453. Το 1941 (που η χώρα κατελήφθη από τα Γερμανιπά στρατεύματα) απ' όσο ξέρω ούτε το Ελληνικό κράτος κατελύθη (όπως π.χ. κατελύθη το Αυστριακό κράτος - που ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ με τη Γερμανία), ούτε η Ελληνική συνείδηση χάθηκε.
Μάλλον έχεις εκτραπεί σε ανοησίες.

Την ξεκίνησαν οι Γερμανοί το 1941
Δεν την "ξεκίνησαν", ΠΕΤΥΧΑΝ την κατάληψη της χώρας μας

και την συνεχίζουν αδιάκοπα έως και σήμερα.
Κάνεις πάλι λάθος. Το 1945 η Γερμανία κατελήφθη από τους αντιπάλους της, διαλύθηκε (από ένα κράτος έγινε δύο - τρία αν υπολογίσεις και την Αυστρία που ξανάγινε κράτος) και άρχισε να ζει απ' την αρχή.
Επομένως το "αδιάκοπα" που λες είναι μια ακόμα ανιστόρητη μαλακία.

Το να διαλύσεις ένα κράτος με την βοήθεια του ίδιου του λαού δεν είναι και τόσο εύκολο στις πραγματικά ανεπτυγμένες χώρες,
Εκτός κι αν με δημοψήφισμα ο ίδιος ο λαός του αποφασίσει να αυτοδιαλυθεί.
Το ποια παράταξη εδώ στη χώρα μας παίζει με τα δημοψηφίσματα δε νομίζω ότι χρειάζεται να στο υπενθυμίσω.

όμως στη ζωή όλα είναι δυνατόν να συμβούν και πρώτα από όλα τα κακά!
Πράγματι.
Ακόμα και το να εκδώσουμε Ελληνικό νόμισμα
[/size]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom