Νέα

Αν γυρίζαμε στη δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Moscowita
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 974
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Ναι είναι ΗΛΙΘΙΟΙ και πιθανώς ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ. Υπενθυμίζω οτι "μεγάλος διαδάκτωρ" θεωρούνταν και ο Βαρουφάκης. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

Κατευθυνόμενος είναι ο Στουρνάρας και όχι ο Βαρουφάκης! Άλλα γράφει ο ελληνικός τύπος για τον Βαρουφάκη και άλλα ο ξένος! Του Στουρνάρα στις Βρυξέλλες του έπιαναν τον κώλο και αυτός χαμογελούσε!

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.276
Πόντοι
5.506
ΥΓ:Μεγαλύτερη μαλακία από αυτή που διάβασα ότι η Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ θα σώσει τη χώρα,δεν έχω διαβάσει.Ήταν 5 χρόνια στην κυβέρνηση,σε ευνοϊκότερο περιβάλλον και το μόνο που έκαναν έβαζαν κόσμο στο δημόσιο και χρέωναν τη χώρα.Αύξησαν το φπα από 18% σε 19% και έβαλαν φόρο στα καρτοκινητά...

Χωρίς να ξέρω ιδιαίτερα τα εσωτερικά της ΝΔ, η Καραμανλική πτέρυγα είναι μάλλον η κόπρος του Αυγεία που θέλει καθάρισμα. Κάπου εκεί λογικά εμπλέκονται παραδοσιακοί ψηφοφόροι ταγμένοι στην πτέρυγα που είναι αναγκαίοι για την επάνοδο στην εξουσία. Κάπου εκεί νομίζω οτι κολλάει ο καθαρισμός της μπόχας από το Μητσοτάκη και η πρόοδος του κόμματος.

Επισκέπτης
1) Αν δεν έχει σημασία ποιος είναι βουλευτής, τότε δεν έχει νόημα και να γίνονται εκλογές.
2) Δεν είμαι υποστηρικτής κανενός "ευρώ". Είμαι υπέρ της διατήρησης (και της καθιέρωσης, όταν καθιερώθηκε) ενός νομίσματος ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ (τυπώνοντας όσο θέλει).
3) Το γιατί (είμαι υπέρ), το έχω γράψει επίσης (αλλά μάλλον δε το διάβασες, ή δεν το κατάλαβες).
1) Στην Ελλάδα όποιο κόμμα κι αν ψηφίσεις στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει ο Ρότσιλντ!
2) Το ευρώ το επέβαλλε ο Ρότσιλντ για να μας κυβερνά η Γερμανία. Σου αρέσει αυτό; Σου αρέσει που έχουμε 2.000.000 άνεργους Έλληνες και 2.000.000 Ελληνικές οικογένειες που δεν έχουν να ταΐσουν γάλα ή κρέας τα παιδιά τους;
3) Μετά τα παραπάνω εξακολουθείς να είσαι υπέρ του ευρώ;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δε παει ρε τυπε οικονομικα χωρα με υφεση σε σκληρο νομισμα. Πως να το κανουμε τωρα. Δε γινεται απο οποιαδηποτε μερια και να το πιασεις.
 Οτι αλλο και να γινει αναγκαια προυποθεση ειναι η Ελλαδα να βγει απο το Ευρω.

Τρίχες κατσαρές.

Η Ιρλανδία ήταν σε ύφεση 7 χρόνια και με Ευρώ και που είναι τώρα.

Και έχω και άλλα παραδείγματα για την κεφάλα σου.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
1) Στην Ελλάδα όποιο κόμμα κι αν ψηφίσεις στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει ο Ρότσιλντ!
2) Το ευρώ το επέβαλλε ο Ρότσιλντ για να μας κυβερνά η Γερμανία. Σου αρέσει αυτό; Σου αρέσει που έχουμε 2.000.000 άνεργους Έλληνες και 2.000.000 Ελληνικές οικογένειες που δεν έχουν να ταΐσουν γάλα ή κρέας τα παιδιά τους;
3) Μετά τα παραπάνω εξακολουθείς να είσαι υπέρ του ευρώ;

Φίλε μου, έχεις κολλήσει άσχημα, και δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσες να ξεκολλήσεις.

Δεν καταλαβαίνεις ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΠΡΑΜΑ, που είναι το εξής:

Για όλα τα δεινά που περιγράφεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. Μπορώ να σου πω ότι ισχύει το αντίθετο, δηλαδή αν δεν είχαμε ευρώ θα ήταν χειρότερα τα πράματα.

Τώρα, για το ότι ο... Ρότσιλντ μες επέβαλε το ευρώ, για το ότι ο Ρότσιλντ έβγαλε το Χαϊκάλη βουλευτή, και για το ότι ο Ρότσιλντ θέλει να είναι οι Έλληνες άνεργοι, τι να σου πω!  Πολλά μπορεί να πιστεύεις, όπως π.χ. ότι αυτές οι γραμμές πίσω από τα αεροπλάνα
Contrail_fourengined_airplane.jpg

είναι το φάρμακο που μας ψεκάζουν.
Μπορώ εγώ να σου αλλάξω γνώμη?
Δεν μπορώ.

Yuma

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2015
Like
44
Πόντοι
16
Ώραία, καί νά γυρίσουμε στήν δραχμή τί έγινε; Έχουμε γίνει λαός τεμπέληδων, ζούμε μέ τίς έπιδοτήσεις τών βορείων (όπως οί μαύροι Άμερικανοί καί Ινδιάνοι ζούν άπό τίς έπιδοτήσεις τής όμοσπονδιακής κυβερνήσεως τους).
Δέν παράγουμε τίποτα πιά, είσάγουμε πατάτες, σκόρδα, ψάρια, καρότα, ντομάτες κλπ, γιά βιομηχανική παραγωγή ούτε λόγος.
Πάτε μιά βόλτα μέχρι Ραφήνα καί Λαύριο νά δείτε τά πληρώματα τών άλιευτικών. Οί καπεταναίοι Έλληνες καί τά πληρώματα 100% ξένοι. Κάποια στιγμή θά γίνουν καί οί καπεταναίοι ξένοι. Οί ταβέρνες, καφετέριες, σουβλατζιδικα, κλπ γεμάτα μέ Έλληνάρες μέ 6 διπλώματα ό καθένας πού άκόμα περιμένουν διορισμό στό δημόσιο σέ διευθυντικές θέσεις φυσικά.
Νομίζετε ή δραχμή θά μάς σώσει; ΜΟΝΟ ή έργατικότητα, έπιστροφή στίς ρίζες καί έπιστροφή στήν πραγματικότητα θά μάς σώσουν, όχι ή άλλαγή νομίσματος.
Κι'έγώ τήν δραχμούλα μου θέλω, άλλά χωρίς κάποιου είδους παραγωγή δέν γίνεται τίποτα.
Λαός πού δέν μπορεί νά θρέψει τόν έαυτό του ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ, τόσο άπλά.
Μπορώ νά πώ κι'άλλα, άλλά αύτοί πού καταλάβατε, καταλάβατε. Γιά τούς άλλους δέν ύπάρχει έλπίδα.

gavelos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2016
Κριτικές
21
Like
655
Πόντοι
326
παρατηρησα ότι οι ελληνες σαν λαος όταν βρίσκονται σε δυσκολιες αντι να ενωνονται και να πολεμανε το κακο, φανατιζονται στις αντιληψεις τους και ξεσπανε, ο ενας στον αλλον, δημιουργοντας εχθρα και εμφυλια διαμμαχη.
το νομισμα δεν ευθυνεται για την οικονομικη υφεση αυτό πρεπει να καταλαβουν καποιοι επαναστατες μεγαλοιδεατες.
ωραια ας ζησουμε με το ονειρο,θα μπουμε στη δραχμή και θα λυθουν όλα τα οικονομικα προβλήματα και θα γινουμε λουξεμβουργο.

gavelos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2016
Κριτικές
21
Like
655
Πόντοι
326
Ώραία, καί νά γυρίσουμε στήν δραχμή τί έγινε; Έχουμε γίνει λαός τεμπέληδων, ζούμε μέ τίς έπιδοτήσεις τών βορείων (όπως οί μαύροι Άμερικανοί καί Ινδιάνοι ζούν άπό τίς έπιδοτήσεις τής όμοσπονδιακής κυβερνήσεως τους).
Δέν παράγουμε τίποτα πιά, είσάγουμε πατάτες, σκόρδα, ψάρια, καρότα, ντομάτες κλπ, γιά βιομηχανική παραγωγή ούτε λόγος.
Πάτε μιά βόλτα μέχρι Ραφήνα καί Λαύριο νά δείτε τά πληρώματα τών άλιευτικών. Οί καπεταναίοι Έλληνες καί τά πληρώματα 100% ξένοι. Κάποια στιγμή θά γίνουν καί οί καπεταναίοι ξένοι. Οί ταβέρνες, καφετέριες, σουβλατζιδικα, κλπ γεμάτα μέ Έλληνάρες μέ 6 διπλώματα ό καθένας πού άκόμα περιμένουν διορισμό στό δημόσιο σέ διευθυντικές θέσεις φυσικά.
Νομίζετε ή δραχμή θά μάς σώσει; ΜΟΝΟ ή έργατικότητα, έπιστροφή στίς ρίζες καί έπιστροφή στήν πραγματικότητα θά μάς σώσουν, όχι ή άλλαγή νομίσματος.
Κι'έγώ τήν δραχμούλα μου θέλω, άλλά χωρίς κάποιου είδους παραγωγή δέν γίνεται τίποτα.
Μπορώ νά πώ κι'άλλα, άλλά αύτοί πού καταλάβατε, καταλάβατε. Γιά τούς άλλους δέν ύπάρχει έλπίδα.
σωστος τυπε.....

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.276
Πόντοι
5.506

Έλα όμως φίλε μου που οι άλλοι μας παίρνουν και εμάς στο λαιμό τους......

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Τρίχες κατσαρές.

Η Ιρλανδία ήταν σε ύφεση 7 χρόνια και με Ευρώ και που είναι τώρα.

Και έχω και άλλα παραδείγματα για την κεφάλα σου.

Αδιαφορο τι εχεις. Εδω δεν εξεταζουμε το τι εκανε η Ιρλανδια η το αν πρεπει να βγει η Ελλαδα απο την ευρωζωνη. Εδω εξεταζουμε τις επιλογες που ειχε η χωρα.
Ε πως να το κανουμε ανεξαρτητα αν η Ιρλανδια βγηκε και πετυχε με ευρω, για την Ελλαδα ηταν καλυτερη επιλογη η επιλογη του Σοιμπλε. Οξω και παρτε και βοηθεια και μη μας τα πρηζετε. Γιατι περα απο το νομισματικο θεμα θα ηταν και το πολιτικο. Τερμα τα παρε δοσε με τροικες , μοικες μνημονια , αντιστασεις παπαριες. Μονοι μας και οπως στρωσουμε θα κοιμηθουμε. Και φυσικα τερμα και οι δικαιολογιες οτι φταινε οι κακοι ευρωπαιοι.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Αφού, ρε συ σεβαλιέ, είμαστε με την παλάμη απλωμένη διαρκώς, πως θα γίνει αυτό το "τέρμα" που λες?

Γίνεται?

δηλαδή χωράφια να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε για να τραφούμε δεν υπάρχει σαν εναλλακτική?
βασικό βιομηχανικό πυλώνα για τα απαραίτητα δεν έχουμε? όπως τσιμεντοποιία,χαλυβουργία,σωληνουργέία,βιομηχανίες παραγωγή τούβλων?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
δηλαδή χωράφια να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε για να τραφούμε δεν υπάρχει σαν εναλλακτική?
βασικό βιομηχανικό πυλώνα για τα απαραίτητα δεν έχουμε? όπως τσιμεντοποιία,χαλυβουργία,σωληνουργέία,βιομηχανίες παραγωγή τούβλων?

χωράφια έχουμε... φωτοτυπικά όμως δεν έχουμε για να εργαστείς εσύ...

και οι βιομηχανίες μας εξαρτώνται είτε από την εισαγωγή πρώτων υλών είτε από την εισαγωγή μηχανημάτων και ανταλλακτικών από το εξωτερικό...

να σε δω λέφτη να σκάβεις το χωράφι με την τσάπα και τίποτε άλλο ...

και τώρα που το λέμε στα παπάρια μου αν θα τραφείς ή όχι... εγώ θέλω και το λάπτοπ μου και το κινητό μου το μπομπάτο και το κουστούμι αρμάνι και την τζιπούρα μου και την τηλεορασάρα μου την εξηντάρα και όλα ...  οπότε δεν παίζουν αυτά με δραχμή συνεπώς όχι δραχμή

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
χωράφια έχουμε... φωτοτυπικά όμως δεν έχουμε για να εργαστείς εσύ...

και οι βιομηχανίες μας εξαρτώνται είτε από την εισαγωγή πρώτων υλών είτε από την εισαγωγή μηχανημάτων και ανταλλακτικών από το εξωτερικό...

να σε δω λέφτη να σκάβεις το χωράφι με την τσάπα και τίποτε άλλο ...

και τώρα που το λέμε στα παπάρια μου αν θα τραφείς ή όχι... εγώ θέλω και το λάπτοπ μου και το κινητό μου το μπομπάτο και το κουστούμι αρμάνι και την τζιπούρα μου και την τηλεορασάρα μου την εξηντάρα και όλα ...  οπότε δεν παίζουν αυτά με δραχμή συνεπώς όχι δραχμή

σοβαρά δηλαδή δεν έχουμε πρώτες ύλες για τα πρώτα μας βήματα?επίσης και το χωραφάκι μου με τσάπα το σκαλίζω και με το χέρι φυτεύω το μποστανάκι μου και τα ζώα με τα χέρια μου τα φροντίζω ακόμα και τις λίγες ρίζες ελιές που έχω με το χέρι της μαζεύω και με ράπισμα

και στα παπάρια μς τι θές και τι όχι.Θα σου παρέχουμε βασικά αγαθά διαβίωσης για τα υπόλοιπα ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ 

nickos99

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2010
Κριτικές
14
Like
187
Πόντοι
26
σοβαρά δηλαδή δεν έχουμε πρώτες ύλες για τα πρώτα μας βήματα?επίσης και το χωραφάκι μου με τσάπα το σκαλίζω και με το χέρι φυτεύω το μποστανάκι μου και τα ζώα με τα χέρια μου τα φροντίζω ακόμα και τις λίγες ρίζες ελιές που έχω με το χέρι της μαζεύω και με ράπισμα

και στα παπάρια μς τι θές και τι όχι.Θα σου παρέχουμε βασικά αγαθά διαβίωσης για τα υπόλοιπα ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ 

Στον ύπνο σου θα τα κάνεις αυτά μαζί με την Ζωή και τον Βλακαζανη.
Ενωθείτε όλα τα σκουπίδια της κοινωνίας να πάτε σε ένα ξερονησι να ζήσετε όπως θέλετε.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.083
Πόντοι
22.785
...............

...... ΠΡΩΤΟΝ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ......

Πρέπει ή αγροτική παραγωγή έξ όλοκλήρου να είναι ΕΛΛΛΛΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ.

Αύτά τά πολύ όλίγα  :hi:

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
...............

...... ΠΡΩΤΟΝ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ......

Πρέπει ή αγροτική παραγωγή έξ όλοκλήρου να είναι ΕΛΛΛΛΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ.

Αύτά τά πολύ όλίγα  :hi:

συμφωνώ απολύτως με εθνικό νόμισμα δεν θα έχεις και άλλες επιλογές

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306