Νέα

Αν γυρίζαμε στη δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Moscowita
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 974
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Ρε σε λιγο αυτοί θα μας πούν να κοπεί το κάπνισμα στα μπουρδέλα.  :S

Σε πολλά στη Φυλής τουλάχιστον απαγορεύεται.Στο Διδύμου 8 όροφος μπηκε ένας μια φορά,και η τσατσά του λέει βγες έξω σβήσε το τσιγάρο και έλα.Και στο 66 δεξιά.Σε άλλα δεν έχει σταχτοδοχεία επίτηδες.Και η αλήθεια είναι ότι καιρό έχω να μυρίσω τσιγάρο σε πολλά

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.147
Πόντοι
506
Προφανώς φανατικός καπνιστής είσαι...Δεν πειράζει,μετά μας φταίνε οι άλλοι.Πας έξω και με -10οC δεν καπνίζει κανείς μέσα στα μπαρ αλλά στο δρόμο.Εδώ αναγκάζεται όποιος δεν καπνίζει να αναπνέει το τσιγάρο των άλλων.
«Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου μία έγκυος δεν έχει πού να πιει καφέ, μία γυναίκα με παιδί δεν έχει πού να φάει».
Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν έχει εφαρμοστεί και είναι προσβλητικό για μια χώρα της Ευρώπης....

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.268
Πόντοι
5.097
«Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου μία έγκυος δεν έχει πού να πιει καφέ, μία γυναίκα με παιδί δεν έχει πού να φάει».
Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν έχει εφαρμοστεί και είναι προσβλητικό για μια χώρα της Ευρώπης....
Και ένας καπνιστής είναι υποχρεωμένος να ταξιδέυει με το καράβι έξω,με το αεροπλανο η το πούλμαν άτσίγαρος και στην εργασία του στο γραφείο η στο σουπερμαρκετ να κάνει ένα τσιγάρο στο 8ωρο.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Ευκαιρία να το κόψεις για να ζήσεις καλύτερα.Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους να ζήσουν σαν εσένα,δηλαδή χειρότερα,μιας και είναι αποδεδειγμένο ότι οι καπνιστές αποκτούν προβλήματα.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.268
Πόντοι
5.097
Ευκαιρία να το κόψεις για να ζήσεις καλύτερα.Δεν μπορείς να ζητάς από τους άλλους να ζήσουν σαν εσένα,δηλαδή χειρότερα,μιας και είναι αποδεδειγμένο ότι οι καπνιστές αποκτούν προβλήματα.
Κατά πρώτον είμαι απο αυτούς που σέβονται και δεν καπνίζω σε μέρη που απαγορέυεται,αλλά εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όσα δικαιώματα έχει ο μη καπνιστής αλλά τόσα έχει και ο καπνιστής,αλλά όπως μας συμφαίρει τα βλέπουμε.
Επίσης αφού τα καταστήματα εστίασης προτιμούνε τους καπνιστές ας επιλέξουν οι μη καπνιστές να κάτσουν σπίτι τους.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Δεν είναι θέμα προτίμησης.Ο νόμος είναι ρητός."Απαγορεύεται το κάπνισμα".Αν βγει νόμος "απαγορεύεται το μη κάπνισμα" τότε να είσαι σίγουρος ότι εγώ δε θα πατήσω ποτέ μέσα.Αλλά πας να παίξεις ένα γαμωκίνο,ή στοίχημα κι έχεις το μαλάκα δίπλα σου να καπνίζει και να μην μπορείς να αναπνεύσεις.Αν εσείς θέλετε να κυκλοφορείτε με μπουκάλα οξυγόνου λόγω της Χ.Α.Π εγώ δε θέλω.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Παλια φτιαχνανε μεχρι και σχολεια με αμιαντο,τωρα που ξερουν σιγουρα οτι βλαπτει δε το χρησιμοποιουν πλεον.Το τσιγαρο αποδεδειγμενα βλαπτει.Οποιος παει σε ενα χωρο που καπνιζουν για ενα βραδυ,μολις γυρισει σπιτι εχουν νοτισει τα ρουχα τσιγαριλα.Και ενας που καπνιζει μπορει να φτασει 100 χρονων και να μη παθει τιποτα.Εμενα ο παππους μου που πηγε 58 χρονων απο του πνευμονα,δεν εχω καπνισει ποτε και γι αυτο αλλα και γιατι δε μου αρεσε.Και παλι κανεις δε ξερει καθως  το τσιγαρο  ευθυνεται  για το 80%,το υπολοιπο 20% δεν ειχε καπνισει ποτε.Τραγικο αλλα ετσι ειναι.Γιατι να πηγαινεις γυρευοντας ομως;

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Κι εγώ ξέρω άνθρωπο που κάπνιζε 2 πακέτα την ημέρα και πέθανε 97 ετών.Φίλος όμως στα 44 "έφυγε" από καρκίνο του πνεύμονα.Ένας άλλος 38 ετών,γνωστός μου,πέθανε από έμφραγμα.Καπνιστής.Αν εγώ που δεν καπνίζω έχω ένα 30% να πεθάνω πριν τα 60,ο άλλος που καπνίζει έχει ένα 85%.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Συμφωνώ με τα παραπάνω που γράφεις όμως δεν λαμβάνεις υπόψιν σου και τα ακόλουθα:

1) Σχεδόν όλοι ψηφίζουν με βάση το προσωπικό συμφέρον τους όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται!

2) Σχεδόν όλοι διαμορφώνουν προσωπική άποψη με βάση όσα τα Μ.Μ.Ε. τους "σερβίρουν"(πλύση εγκεφάλου!).

3) Όλα τα Μ.Μ.Ε είναι υπερχρεωμένα στις ελληνικές τράπεζες. Όμως όλες οι ελληνικές τράπεζες ήδη ελέγχονται από κάποιες ξένες μεγάλες τράπεζες. Συνεπώς, όποιος ελέγχει τις διεθνείς μεγάλες τράπεζες ελέγχει και κατευθύνει και τα Μ.Μ.Ε (δηλαδή η οικογένεια Ρότσιλντ, η οποία αποφάσισε και επέβαλε την παγκοσμιοποίηση!).

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι το προσωπικό τους συμφέρον επιβάλλει να ψηφίσουν αυτόν που ενώ άλλα υπόσχεται προεκλογικά στο τέλος θα εφαρμόσει τα σχέδια του Ρότσιλντ! (Π.χ. κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Έγινα κατανοητός;

Όχι.
Διότι μου απαντάς με θεωρίες.
Εγώ σου μίλησα πρακτικά.
Και πες μου, ποιος Ρότσιλντ ή Κρουπ, ή Σόρος, ή όποιος άλλος τέτοιος θέλεις επέβαλε τον Παύλο Χαϊκάλη (και βγήκε βουλευτής), ή τον Πύρρο Δήμα, ή την Γκερέκου, ή κι άλλους που μου διαφεύγουν τώρα.
Μην παρηξηγηθώ, και ο Χαϊκάλης, και ο Δήμας συμπαθέστατοι μου είναι αλλά για τη δουλειά που έκαναν ΠΡΙΝ πάνε στη βουλή. Για τη Γκερέκου δεν μπορώ να πω το ίδιο, αλλά... ωραίο μουνί.
Και ποια είναι "τα σχέδια του Ρότσιλντ" που ο Χαϊκάλης, εκλεγείς, τα εφάρμοσε.

Επειδή έχουν μεσολαβήσει αρκετές σελίδες (που δεν τις έχω διαβάσει ακόμα), κάνε κλικ στις παραθέσεις μας, και ξαναδιάβασε τι σου έγραψα.

Επισκέπτης
20% - χαχαχαχα - ουτε στα καλυτερα ονειρα σου

το ισοζυγιο δεν εχει την παραμικρη σχεση - η εμπιστοσυνη που θα δειξει ο κοσμος / οι αγορες στο νεο νομισμα θα ρυθμισει την ισοτιμια - και μαντεψε : κανενας (ουτε εσυ ο ιδιος) δεν θα θελει συναλλαγες με το νεο νομισμα (ολοι θα προτιμουν ευρω, δολαρια, χρυσο ή οποιοδηποτε αλλο σκληρο νομισμα) γιατι θα ξερει οτι θα υποτιμηθει

ναι αμε - τιποτα δεν θα χασουμε - απλα σου θυμιζω οτι ο σοιμπλε ελεγε στον μπαρουφακη να του αδειασουμε τη γωνια και να μας δωσουν τροφιμα και φαρμακα για να μην σφαχτουμε μεταξυ μας - αυτο ειναι το τιποτα που δεν εχεις να χασεις

κινητρο για επενδυσεις ειναι το κρατος δικαιου, κοινως ιδιοι κανονες για ολους - αυτο δεν το εχουμε και οσο δεν το εχουμε επενδυσεις δεν προκειται να δουμε - ειτε με ευρω, ειτε με δολαριο, ειτε με δραχμη - οταν μεχρι και ο καθε τυχαρπαστος βλαχοδημαρχος εχει την δυνατοτητα να βαζει οτι προδιαγραφες του καπνισουν για να μη χαλασει η μασα του, οταν καθε συλλογος προστασιας της ζωης και του φυσικου περιβαλλοντος της μουχριτσας μπορει να μπλοκαρει μια επενδυση (με οριζοντα 20ετιας για την οριστικη εκδικαση), οταν το κρατος αντιμετωπιζει την οποιαδηποτε επενδυση σαν κλοπη του κοπου και του ιδρωτα των εργατων, οταν οι φορολογικοι συντελεστες αλλαζουν καθε τρεις και λιγο αναλογα με το ποσο που λειπει απο τα κρατικα ταμεια ... επενδυσεις, θεσεις εργασιας και αναπτυξη μην περιμενεις να δεις
Ολα αυτά που λες γίνονται από αυτούς που μας έβαλαν στην ευρωζώνη!

Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος και οι διεθνείς αγορές στο νόμισμα μιας μικρής χώρας εξαρτάται από το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Επισκέπτης
Δε μπορεί να υπάρχουν τόσοι πολλοί ηλίθιοι που να συζητούν έξοδο από το Ευρώ.

Δε μπορεί.

Δηλαδή οι νομπελίστες οικονομολόγοι Στίγκλιτς και Κρούγκμαν που συμβουλεύουν και όλες τις Αμερικανικές κυβερνήσεις είναι ηλίθιοι; Μήπως έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου;

Επισκέπτης
Όχι.
Διότι μου απαντάς με θεωρίες.
Εγώ σου μίλησα πρακτικά.
Και πες μου, ποιος Ρότσιλντ ή Κρουπ, ή Σόρος, ή όποιος άλλος τέτοιος θέλεις επέβαλε τον Παύλο Χαϊκάλη (και βγήκε βουλευτής), ή τον Πύρρο Δήμα, ή την Γκερέκου, ή κι άλλους που μου διαφεύγουν τώρα.
Μην παρηξηγηθώ, και ο Χαϊκάλης, και ο Δήμας συμπαθέστατοι μου είναι αλλά για τη δουλειά που έκαναν ΠΡΙΝ πάνε στη βουλή. Για τη Γκερέκου δεν μπορώ να πω το ίδιο, αλλά... ωραίο μουνί.
Και ποια είναι "τα σχέδια του Ρότσιλντ" που ο Χαϊκάλης, εκλεγείς, τα εφάρμοσε.

Επειδή έχουν μεσολαβήσει αρκετές σελίδες (που δεν τις έχω διαβάσει ακόμα), κάνε κλικ στις παραθέσεις μας, και ξαναδιάβασε τι σου έγραψα.
Κι εγώ σου μίλησα πρακτικά και όχι με θεωρίες!

Όλοι οι βουλευτές των ελληνικών πολιτικών κομμάτων κάνουν ό,τι διατάξει ο αρχηγός τους! Συνεπώς δεν έχει σημασία αν βουλευτής είναι ο Χαϊκάλης, η Γκερέκου ή ο Δήμας!

Εγώ διαβάζω όσα σχετικά γράφουν οι άλλοι όμως δεν βλέπω να κάνουν το ίδιο και οι περισσότεροι υποστηρικτές του ευρώ μεταξύ των οποίων είσαι κι εσύ!

zookero

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2016
Κριτικές
12
Like
552
Πόντοι
311
Εφόσον χρωστάς,εφόσον είσαι ακόμα σε πρόγραμμα που πληρώνουν άλλοι,ήπια μετάβαση σε άλλο νόμισμα δε γίνεται.Θα γίνει μόνο ως ανώμαλη προσγείωση.Αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν το πρώτο μνημόνιο,πάντως ευτυχώς που δεν έγινε διότι τώρα θα ήμασταν εκτός Ε.Ε,γεμάτοι με λαθρομετανάστες και χωρίς λεφτά.
Γιατί τωρα τι είμασται?

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Κι εγώ σου μίλησα πρακτικά και όχι με θεωρίες!

Όλοι οι βουλευτές των ελληνικών πολιτικών κομμάτων κάνουν ό,τι διατάξει ο αρχηγός τους! Συνεπώς δεν έχει σημασία αν βουλευτής είναι ο Χαϊκάλης, η Γκερέκου ή ο Δήμας!

Εγώ διαβάζω όσα σχετικά γράφουν οι άλλοι όμως δεν βλέπω να κάνουν το ίδιο και οι περισσότεροι υποστηρικτές του ευρώ μεταξύ των οποίων είσαι κι εσύ!

1) Αν δεν έχει σημασία ποιος είναι βουλευτής, τότε δεν έχει νόημα και να γίνονται εκλογές.
2) Δεν είμαι υποστηρικτής κανενός "ευρώ". Είμαι υπέρ της διατήρησης (και της καθιέρωσης, όταν καθιερώθηκε) ενός νομίσματος ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ (τυπώνοντας όσο θέλει).
3) Το γιατί (είμαι υπέρ), το έχω γράψει επίσης (αλλά μάλλον δε το διάβασες, ή δεν το κατάλαβες).

zookero

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2016
Κριτικές
12
Like
552
Πόντοι
311
Τι σχεσει εχει το κάπνισμα με τι δρχμή ..... και τέλοσ πάντων ...Ξέρεις τι σημαίνει ήπια μετάβαση σε άλλο νόμισμα ..... άλλο το να νομίζεις και άλλο το να γνωρίζεις

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Τι σχεσει εχει το κάπνισμα με τι δρχμή ..... και τέλοσ πάντων ...Ξέρεις τι σημαίνει ήπια μετάβαση σε άλλο νόμισμα ..... άλλο το να νομίζεις και άλλο το να γνωρίζεις

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει,εσύ δεν ξέρεις...Όσον αφορά τη σχέση καπνίσματος-οικονομίας (και όχι δραχμής ή άλλου νομίσματος) έχει μεγάλη αφού επιβαρύνει την οικονομία με τη νοσηλεία καπνιστών.Και οι φόροι στον καπνό δε βγάζουν ούτε το μισό.Αν ελαχιστοποιούταν η ζημία που προκαλεί το κάπνισμα στην οικονομία,και τα τροχαία ατυχήματα/δυστυχήματα,σίγουρα δε θα χρειάζονταν πολλές μειώσεις συντάξεων.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
Υπάρχει.Να γίνουμε σωστή χώρα.Εδώ ούτε ένα νόμο για το κάπνισμα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε.Αν αποφασίσουν οι πολιτικοί να γίνουν και λιγο δυσάρεστοι στα κομματόσκυλα θα φύγουμε από το μνημόνιο.Μερικοί νομίζουν οτι οι ξένοι δε θέλουν την Ελλάδα ισχυρή.Με την Ελλάδα σε καλή οικονομική κατάσταση θα είναι και αυτοί.Όσο μικρή αγορά και αν είμαστε θα αγοράζουμε από αυτούς,αμάξια,οπλικά συστήματα κλπ.Και ιδίως με καλή οικονομία θα είμαστε πολιτικά σταθερή χώρα.Αλλά κάποιοι όντως βλέπουν εφιάλτες...

μισό η ΕΕ δεν ήταν αυτή που μας υποχρέωσε να ξηλώσουμε τα σιτηρά? να κάψουμε μερικές ρίζες ελιές?να καταστρέψουμε μερικούς αμπελώνες να μειώσουμε την κτηνοτροφία μας για το καλό της οικονομίας? εκτός αν φαντάζεσαι ότι η Ελλάδα θα γίνει βιομηχανική χώρα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μισό η ΕΕ δεν ήταν αυτή που μας υποχρέωσε να ξηλώσουμε τα σιτηρά? να κάψουμε μερικές ρίζες ελιές?να καταστρέψουμε μερικούς αμπελώνες να μειώσουμε την κτηνοτροφία μας για το καλό της οικονομίας? εκτός αν φαντάζεσαι ότι η Ελλάδα θα γίνει βιομηχανική χώρα

πότε γίνανε αυτά ρε βλάκα νικολιό ?

και φυσικά θα πρέπει να γίνει βιομηχανική χώρα με έμφαση στον σχεδιασμό νέων βιομηχανικών προιόντων και παραγωγή βιομηχανικών πρωτοτύπων... και όχι βιομηχανική χώρα παραγωγής πχ λιπασμάτων (που μπορούμε να τα πάρουμε πάμφθηνα από χώρες της λατινικής αμερικής που δεν δίνουν σημασία στον εργάτη ή στην μόλυνση του περιβάλοντος)...

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166
πότε γίνανε αυτά ρε βλάκα νικολιό ?

και φυσικά θα πρέπει να γίνει βιομηχανική χώρα με έμφαση στον σχεδιασμό νέων βιομηχανικών προιόντων και παραγωγή βιομηχανικών πρωτοτύπων... και όχι βιομηχανική χώρα παραγωγής πχ λιπασμάτων (που μπορούμε να τα πάρουμε πάμφθηνα από χώρες της λατινικής αμερικής που δεν δίνουν σημασία στον εργάτη ή στην μόλυνση του περιβάλοντος)...

μα φυσικά από της αρχές του 1990 με την συνθήκη του μάαστριχ όπου η ΕΕ άλλαξε τους κανόνες μέσω της ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) έτσι ξυλώσαμε καπνά αρίστης ποιότητας , σιτηρά, σταφίδα, ελιές, λεμόνια, ζαχαρότευτλα.Μάλιστα από το 2000 και μετά οι κανονισμοί αυξήθηκαν βάση της ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).Τις επιδοτήσεις της πασοκάρας για τα σκυλάδικα τι νομίζεις ότι ήταν? έτσι καταστράφηκε η αγροτική παραγωγή και η λάρισα γέμισε καγιέν και σκυλάδικα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μα φυσικά από της αρχές του 1990 με την συνθήκη του μάαστριχ όπου η ΕΕ άλλαξε τους κανόνες μέσω της ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) έτσι ξυλώσαμε καπνά αρίστης ποιότητας , σιτηρά, σταφίδα, ελιές, λεμόνια, ζαχαρότευτλα.Μάλιστα από το 2000 και μετά οι κανονισμοί αυξήθηκαν βάση της ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).Τις επιδοτήσεις της πασοκάρας για τα σκυλάδικα τι νομίζεις ότι ήταν? έτσι καταστράφηκε η αγροτική παραγωγή και η λάρισα γέμισε καγιέν και σκυλάδικα.

ααα μάλιστα οι επιδοτησεις είναι κακές όταν πάνε σε άλλους.. σε σένα όμως όταν δίνονται είναι καλές γιατί σου επιτρέπουν να μην δουλεύεις...

και κανένα από αυτά πλην των τεύτλων (που έτσι και αλλιώς κωλοκαλλιέργεια είναι) δεν ξεπατώσαμε... τα καπνά ανατολικού τύπου δεν έχουν πέραση σε καμμία αγορά του κόσμου μα σε καμμία ... ακόμη και εσείς τα αναρχοάπλυτα δεν γουστάρετε σέρτικα λαμίας και προτιμάτε τα μάλμπορο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom