παιδιά εννοώ ότι γενικά τα παράγωγα ειναι περισσότερο trading(παιχνιδι το λέω εγώ, για αυτό και χρησιμοποιώ την λέξη "παίζω"), παρά επένδυση. Επαναλαμβάνω ότι έχω μεγάλη γνώση και εμπειρία, καθότι παίζω στο ΧΠΑ σχεδόν από οταν ξεκίνησε,από τις αρχές του 2002, αν θυμάμαι καλά.Η θέση που θα πάρεις πρέπει να σου βγεί εν ευθετω χρόνο, και όχι όποτε είναι.Οταν παίζεις 8-10 φορές τα λεφτά σου, πρέπει να έχεις και σφιχτά stop loss, έχεις να αντιμετωπίσεις και μεγάλα premium/discount, που τις περισσότερες φορές είναι σε βάρος σου, έχεις μεγάλες προμήθειες, μεγάλες αναταράξεις(καθότι είναι προιοντα που περιέχουν πολύ"αέρα"), και τέλος πολύ μεγάλες προμήθειες. Για options νομίζω περττό να αναφερθώ καθότι είναι μόνο χρόνος.
Δεν ξέρω ανα εσεις είστε ενεργοί σε futures, αλλά σκεφτείτε το εξής:Αν πιστεύουμε ότι η ταδε αξία θα ανέβει, πχ πετρέλαιο θα πάει στα 120δολ, πότε εγώ πάιρνω για παράδειγμα ΕΤF και ένας άλλος βγαίνει long σε συμβόλαια. Εστω ότι η πρόβλεψη μας είναι 100% σωστή, αλλά επαληθεύεται σε δύο χρόνια. Αυτός λοιπόν που θα έχει πάρει συμβόλαια, θα αντέξει να μείνει δύο χρόνια long, αντιμετωπίζοντας όλες τις αντιξοοτητες που γρα΄φω παραπάνω?